0 oy
97 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
kizlar ek gidaya daha var ama ben simdiden ne dogru ne yanlis neyi nasil yapmaliyim bilgi sahibi olmak istiyorum ek gida seruveniniz nedir tavsiyeleriniz dogru bilinen yanlislar asla yapma ve kesin yap dediginiz seyler size zahmet yazar misiniz 

3 Cevaplar

0 oy
(4,439 puan) tarafından
Yani tek dikkat ettigim uc gun kuralıydi :) herşeyden azar azar ver canim. Ben kizom icin minik tencere seti aldim. Bide bebegiminmarketi diye bir site var ordan bebek irmigi pirinc unu tam bugday unu keçiboynuzu pekmezi filan aldim. Mesela seftali veya kayisi biraz pisirip icine irmik azicikts pekmez oyle veriyorum. Yogurtlu corbalari seviyorlar genelde. Tel şehriyeli kabakli filan yapıyorum. Bi de bir küp kemik suyu filan. Karisik meyve salatasını seviyo mesela ona da ceviz rendeliyorum vitamin olsun diye. Yemekle ilgili bellentilerini düşük tut :) suan zaten tadım asamasinda ama ben diger asamalarda da kirk takla atiyorum yesin diye. Simdiden başarılar 
-Reklam-
0 oy
(14,554 puan) tarafından
tuz, şeker, bal ve hayvansal süt 1 yaşa kadar yasak. tatsz tuzsuz olur diye düşünme bebeğin tuzun tadını bilmiyor ki ona tuzsuz gelsin. ileride böbrek tansiyon sorunları olmasın siye yemeklere tuz atma. 1 yaşına kadar çok az tuza ihtiyaçları var onu da peynir, zeytin salçadan alıyorlar. 

işk başta çok zorlanacaksın, yani bana zor gelmişti açıkçası ne yiyecek, nasıl yapacam. 

işk başta tadım, karnını doyurmayı amaçlama. çok yerse kabız olabilir. 

6.ayda en fazla 1 yk kadar yer sonra yavaş yavaş artar, en fazla 6 tatlı kaşığı kadar yesin

yaptığım sıralamayı yazayım

yoğurt, havuç, tatlı patates, brokoli, patates, bezelye, labne, labne+ceviz, avakado, labne+avakado+ceviz, yumurta sarısı(1 hafta içinde 1 tam yumurta sarısı), muz, elma, şeftali

7.ayda yumurta beyazj tadımı 

denediğim sebzelerden ikili ikili çorba, kemik suyu, tavuk suyu, muhallebi 

8.ayda kıyma, tavuk, balık ve mevsime göre yine sebzeler, meyveler, pankek(attık taneli ve katı şeyler yemeye başlamalı) 

9.ayda da baklagile geçiş yaptım. 

7 aydan sonra çorbalar ara ara şehriye, kuskus falan koydum hafiften taneli şeylere geçelim diye. 9da eti yiyordu zaten baklagil de yemeye başlayınca artık biz ne yersek ona da aynısını yapıyordum, daha küçük doğrayıp tuzsuz yapıyordum.

çorbalarına nane, kekik, kimyon ekleyebilirsin 
tarafından
bezelye ve brokoli tadimda yedirebilir miyim
(14,554 puan) tarafından
evet verebilirsin
tarafından
tamamdir tesekkur ederim
0 oy
(631 puan) tarafından
Bence en en önemlisi bunun ek gıda olduğunu bilmek. Doymuyor dememek. 1 yaşına kadar esas besin kaynağı anne sütü veya mamadır. Amaç bebeğin meyve sebzeleri tanıması, sevmesi. Ben böyle düşünerek yola çıktım. Şuan 21 aylik iyi ki diyorum. Genelde blw yaptık. Bırak kendisi ellesin, tadina baksin tanısın. Zaten ömür boyu yemek yiycek. Bir sorun yaşamadım. Çevremden de gördüğüm en büyük hata zorla yedirmeye çalışmak ve doymuyor diye dusunmek bence. İsrar ettikçe ters tepiyor. Blw kitabı çok guzel. Sadece blw değil bir çok güzel bilgi var içinde kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. İlk zamanlar öğürme yaşarsa korkma çok normal. Bebeklerin öğürme refleksi dillerinin ön kısmında bulunuyor, zamanla arkaya geçiyor. O yüzden ogurmeleri çok normal. Öğürme ve boğulma çok karışıyor. İlk yardim mutlaka öğrenin blw yapmasanız bile. 
tarafından
pardon blw nedir ?

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 131 göst.
0 oy
5 cevap 194 göst.
29 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 160 göst.
0 oy
2 cevap 91 göst.
21 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Zhrahmt (1,571 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,435,358 soru

23,605,720 cevap

306,172 kullanıcı

...