0 oy
266 göst.
Diğer kategorisinde (23 puan) tarafından
Günaydın kızlar. Konu o kadar uzunki nerden başlayacağımı düşünüyorum.. 

Ben 10 senelik evlilik yaptım. Evliligimde hersey gördüm senelerce ayrılmak istedim ailem musade etmedi karı kız kumar şiddet hersey. Sonunda ayrıldım lakin devlet kızımı babasına verdi çünkü kendisi vergi mükellefi ve benim o an gostere bileceğim biseyim yok. 

Verdi ama beni de annem evine almadı. Amcam da yaşadım uzunca süre 2 sene kadar. Orda amca cocuklqrim tarafından taciz edildim. Bu süte içinde biriyle konuşmaya başladım  kendisi İstanbulda ben izmirde. En sonunda ailem yanına almayınca amcam beni çalıştırıp elimden paramı alınca buraya geldim İstanbul a. Evlendik. Kayinvalidemler pek istemedo beni. Bir çeyrek altın alıp evime yolladılar. Evimize geçtik evde tek kaldım 1 sene boyunca. Eşim ise gidip geldi. Ne varsa yedik. Bende evde çalıştım katalog vs. 

Gün güne kızımın özlemi yaktı beni. Psikolojim evde daha beter bozuldu. Koca şehir ben tanımam etmem. 

Benim yüzümde yaralar çıkmaya başladı. Okb oldum takıntı hastası her seste korkar oldum. Sonra baktım gebe kalmışım. İşler daha zor duruma girdi. Eşim destek olmadı. Ama saygılıdır. O konuda sıkıntım yok. 

Zaman geçti çocukluk arkadaşım İstanbul a beni görmeye geldi. Benim halimi gördü bir süre burdayım dedi beni toplamaya başladı. 

Kaçarak geldiğim için kıyafet vs hiç biseyim yoktu. 

Eşimin kayinlarimin tişörtlerini gidiyordum çoğunlukla. Bana alışveriş yaptı kız sağ olsun. 

Sonra ben 7 aylik doğum yaptım bu sürede arkadaşım evine döndü. Sonra kaynanam ben çalışıyorum gelemem dedi. Arkadaşım gene döndü ben seni böyle bıraksam Allah bana sormaz mı dedi. Bebeğim 95 gün kuvezde kaldı. Ben de zature geçirdim. Beni hastaneye o arkadaşım götürdü. Eşim param yok vs gidemem diyip durdu. Arkadaşım kendi cebinden bizim borçlarımı zi ödedi. Maddiyata fena değildi. Eşim de aldı borçları kapattı. Sonra ben iyileştim lakin sağ elim çok ilacdan tutmaz oldu. Bebeğime bakamaz oldum 95 gün sonra. Kız gene çıkıp geldi. Eşim destek değil çocuğun sesini duymak istemediği için ayrı yatmaya başladı. Gerçi gebelikte ayrı yatmaya başlamıştı. Kiz bize 3 ay baktı. Geri gitti ben çok kötü oldum ailemi aradım yüzüme kapattı. Aradan geçti tam 1 sene kızımın bütün masraflarını arkadaşım yaptı. Eşim bir kutu mama aldım diyemez. Bez aldım diyemez. O da benim evladım dedi aldı. Kendisi bekar çok da paraya bakan biri değildi. ALLAH BIN KERE RAZI OLSUN. 

aradan aylar geçti. Eşimin bana hiç para vermediğini duydu. Aradı eşime abi hayırdır nedir bu böyle dedi. 

Yok dedi yetişemiyorum dedi param yok dedi. 

Çocuğun bütün masrafı gebelikten beri bende ben senin borçlarını da kapattım yeter ki arkadaşım ailesine mahcup olmasın diye elimden geleni yaptım dedi. 

Bu sürede eşimle gebelikten bu yana yan yana gelmisligimiz yoktur olsa da hep itti beni.

Bej artık ne yapacağımı bilmez oldum. Evliligimi arkadaşım topluyor. Çocuk var günah böyle olmaz diyor. Ailesi umrunda bile değilim. 

Bir kere kaşlarımı bile almaya kuaföre yollamamistir. 

Parka oturmaya çıkar milleti izlerim. Yeni kıyafetler ne güzel makyaj yapıyorlar diyordum. Beni çok üzdü çok ağlattı. Şimdi arkadaşımın baskısı ile haftada 400 500 tl veriyor. Varsa gelirken eve biseyler alıyor bende o parayı köşeye atmaya çalışıyorum. 

Gerçi eşim benden gizli biriktirirsen hakkim helal değil dedi ama olsun. 

Bana çalışalım sende çalış araba alıp ise gideyim diyor. Ben daha saçıma beyazlairm kapansın diye evde boya sürüyorum en son tarihi geçmiş boya sürdüm diye hepsi akti. Ne diyorsun sen. 

Ben artık çok yoruldum. Dertleşir misiniz benimle ?

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Gerçekten çok üzüldüm benimde eşinle aramda ciddi sorunlar oldu ailem çocuktan dolayı beni istemedi o acıyı psikolojiyi çok iyi biliyorum  bir annenin çocuğunda ayrı kalmadı çok.ama çok kötü gem senin için hemde o çocuk için çok kotu bir psikolji gerçekten neye nasıl yorum yapacam bilmiyorum sana şunu söylim hep dua et allah buyutkur o paraları gizli toplaman çok iyi insan yarının ne olacağını bilemez yanında bir para her zaman olsun iş bulabiliyorsan bul çalış birikim yap sonra alır iki çocuğunu kendine güzel bir hayat kurarsın 
(23 puan) tarafından
Ben bunu yakın zaman da yapmak istiyorum. Bir ev kurmak için ne kadara ihtiyacım olur bilmiyorum ama arkadaşımın yanımda olduğunu biliyorum. Kendisi efendi çalışkan bir kızdır erkek gibidir de. Bir kere ona beni al burdan desem eşimi gebertir beni alır destek olur. Ama ailem den korkuyorum açıkçası. Ya bana al bunu da bosadi sorun bizimkinde deyio başıma bela açmaya kalkarlarsa? Gerçi zannetmem artık 30 yaşındayım hiç hayatın cilvesinde değilim yorulmusum.
Kaldı ki bu beni boşar mi onu da bilmiyorum.
Bosanirsam arkadaşımın şehrine tasinicam inşallah.
tarafından
Canım senin ailen zaten ilk evligini bitirdiğin için seni silmiş onları düşünme öncelik senin çocuklarının huzuru biliyorum biz evlatlar onlar hibi cabuk silip atamıyoruz ama maalesef anne babalarınız bizim onları düşündüğümüz  kadar düşünmüyor onlar sadece biz ona buna rezil olmayalım derdinde
(23 puan) tarafından
Artık hiç rezil olmuşum o olmuşum bu olmuşum derdim değil biliyor musun. Ben evlatlarım ile aynı sofrada gülerek yemek istiyorum. Kızlarım elimden tutup zorla markete sokup onlara bisey almak istiyorum. Onlara hem anne hem baba olurum ben kendime Allah in izni ile güveniyorum. İnşallah Yaradan yanımda olur ve inşallah hayallerime kavuşurum
tarafından
Insalah canım allah yardımcın olsun
-Reklam-
0 oy
(1,129 puan) tarafından
Ne diyeceğimi bilemedim. Ne yapmayı düşünüyorsun bundan sonrası için 
(23 puan) tarafından
Para biriktirip kendime ait yuvamı kurup kizlarima analık yapmayı çok istiyorum. İki evladimin aynı evde gözümün önüne olması dünya da ki en büyük hayalim. Ne dik dururum o zaman.
Yarabbim o günleri tez vakitte göster.
tarafından
Insalah canım
(1,129 puan) tarafından
Amin canım senin için dua edeceğim. Allah ferahlık ve kolaylık versin sana.
tarafından
Amin hepimize insalah
0 oy
(1,125 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun çok üzüldüm. Diğer çocuğunu hiç göremiyorsun sanırım. Arkadaşınla konuşsan sana evden iş ayarlayabilse keşke. Kendi ayaklarının üzerinde dursan, en azından dışarı çıkıp bir alış veriş yapabilsen, gezip tozabilsen. Eşin ile aranız nasıl bilmiyorum, ayrıl da diyemem ama en azından kendin için bir şeyler yapıp kendine güvenin gelse... Yıkılma, her şeye rağmen ayakta dur ve çabala. Pes etme, çabala. 
(23 puan) tarafından
Arkadaşım bakimlidir bana ordan saç kokusu kremi makyaj hersey yolladı hediye olarak. Sen annesin ve kadınsın ayağa kalk dedi. Bende 3 gündür kendimi daha iyi hissediyorum.
Eşim kötü biri diyemem ama gittikçe kotu biri oluyor. Sen evden sakinirsan yaradan sana verir mi. Ben elimde ne olsa bolusuyorum. Eşim sonuçta diyorum ama durum onda öyle olmuyor. Kira veriyor ama faturalı ta ordan arkadaşım ödüyor. Eve malzeme alıyor ama arkadaşım ta ordan çocuğa bir sürü şey alıyor. Yani arkadaşım kardeşim can dostum benim yerime bu eve hersey yapıyor ama dönüp yapmasın Allah Allah diyor. ALLAH razı olsun da demiyor. Gittikçe tuhaf bir insana dönüştü. Ne kadın olduğumu hissediyorum ne de insan.
(2,305 puan) tarafından
Canım benim, sen ne yap et bir şekilde az az da olsa kazanmaya bak. Ekonomik gücün olmadan kendin de iyi hissedemezsin çocuklarına da bakman zorlaşır. Sen kazanmaya başlayınca eşin de biraz rahat eder gerilimi azalır belki. Ama burada en dikkat etmen gereken şey eşinin senin çalışıyor olmana güvenip yan gel yat Osman yapmaması. İyice senden desteğini kesmemesi. Çalışmak sana sosyal anlamda da çok iyi gelecek gör bak, bebeni alıp çıkıp bir yerde Türk kahveni içeceksin keyifle. Diğer şekilde eşinin vereceği 400-500 lirayı bekleyip duracaksın. Bir de böyle düşün derim.
(23 puan) tarafından
Aylik 15 bin tl para veriyorum kuzum daha ne yapabilirim
0 oy
(687 puan) tarafından
Al kızınida devlete sigin 
(23 puan) tarafından
Orda beni ne bekler bilmiyorum ya daha kötüyse
(687 puan) tarafından
Devlet kötü olduğunu düşünmüyorum çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durmak bide ama.nasil
(23 puan) tarafından
Ay ayrılmaya kalınca ailesi o bu şu araya giricek off birde onlara anlat derdini
0 oy
(780 puan) tarafından
Ah be canım neler yaşamışsın Allah yardımcın olsun inşallah ama keşke o heriften ayrıldığında amcanlar yerine   o arkadaşın çıksaydı karşına gerçekten hayatın çok başka olmuştu hiç değilse sana destek olur beraber çalışırsınız kendine yeni bir düzen kurardın  şimdiki kocanın eline bakmalzdin gene de Allah yar ve yardımcın olsun inşallah 
(23 puan) tarafından
O dönemde arkadaşım babaannesini kaybetmişti. Babaannesi büyüttü onu. Epeyce kötüydü. Kendini bile görmüyordu. Anne baba ayrı ondada. İkisi de ayrı terane.
(780 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun
(23 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(7,155 puan) tarafından
Canım ya yağmurdan kaçmışsın doluya tutulmuşsun hiç sansın yokmuş . Okurken dikkat ettim hep tane tane gğzel güzel yazmışsın peki bunları eşine söyleyince ne diyor arkadaşın konusunca dinliyor da sen söyleyince dinlemiyor mu böyle hayat mı olur resmen evliliğin arkadaşının desteği ile ayakta duruyor arkadaşından da Allah razı olsun ne hayırlı bi dostmuş ailenden bile daha fazla destek olmuş sana . Bit yerde bi söz okumuştum insanın arkasında ailesi yoksa hiç kimsesi yoktur diye gerçekten öyle senin şuan yaşadaığın tüm zorulukların tek sebebi ailen belki en başında seni koruyup kollasalardı sende bu varyemez adama mecbur kalmayacaktın ne acı ya insan kız evladını nasıl olur da kabul etmez üstelik bir suçun yokken mağdur olmuşken hiç anlamıyorum 
(23 puan) tarafından
Bilmiyorum ama ben hepsini affediyorum. Karşıma duygu ve manevi anlamda çıkmasınlar diye.
Aynen dediklerinin hepsi doğru.
Dinlemeye gelince dinliyor. Ama.ben onu anlamiyormuşum. Bilmiyorum ama bildiğim tek şey bitmeli artık
tarafından
Gerçekten çok güzel dedin insanın ailesi yoksa herkes üstüne gelir nede  olsa onun anası babası yanında yok derler
0 oy
(4,014 puan) tarafından
Çok Zor bir hayatın varmış rabbim yardımcın olsun belki senin yerinde bi başkası olsaydı çoktan pes etmişti bile ama korkma Allah büyüktür elbet hayırlı bir kapı açar sana herşey imtihan ne zaman biter ancak Allah bilir rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah kardeşim 
(23 puan) tarafından
Allah razı olsun canım benim
(4,014 puan) tarafından
Amin ecmain kardeşim

İlgili sorular

+4 oy
10 cevap 350 göst.
14 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Nehirrr (1,022 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 273 göst.
2 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Leylaaa12 (49 puan) tarafından soruldu
0 oy