0 oy
172 göst.
Diğer kategorisinde (2,385 puan) tarafından

Kızlar ikinciyi düşünüyoruz ama miyom sorunum vardı onun için açık miyom aldırma ameliyatı oldum dikisim çok sezeryan kesisi gibi ama fazla miktarda dikiş var. Dün kontrol vardı doktorum da kesinlikle 1 yıl önermiyorum dikişin çok ve tehlikeli olur karnın sisecegi için patlayabilir dedi zaten dikiş çok korunun çünkü hemen hamile kalabilirsin rahim temizlendi ve yumurtalıklarin çok iyi çalışıyor testler gayet iyi dedi hap kullanarak korunmak istiyorum 

Gelelim asıl soruma hangi hapı önerirsiniz biz hapla korunmak istiyoruz Yasmin kullandım daha önce ve hem mantar ve idrar yolu enfeksiyonu yaptı mahvetti beni iyileşince kadar 

Hangi hapı önerirsiniz? Dün demedim doktora Yasmin mevzusunu ? Unuttum :(

Başka etkili hangi haplar var mı  önerebileceginiz yada su şekil daha etkili diyebileceğiniz? Sprial de 1 sene için taktırmak istemiyorum 

7 Cevaplar

0 oy
(10,442 puan) tarafından
Vende saglik ocagina danismistim onlarda bana yaz onerdiler bunu dene bi terslik olursa yasmine gec dediler yani yasmin rahatsiz ettiyse yaz da eder mi bilemiyorum ustersen bi dene ama onerdiklerine gore etkili ilaclar bunlar ama soyle de bisey var ki hic bi korunma yontemi yuzde yuz korumuyo o yuzden ikinci bi koruma yontemi daha kullansan iyi olur zaten ilk q ay hapi ne kadar duzenli icersen ic etki etmiyo ilk kutuda arti bi yontem gerekiyo ben senin yerinde olsam hap arti prezervatif yapardim en olmadi geri cekilme bari olsun hatta yumurtlama gunlerini takip edersen daha rahat olursun 
(2,385 puan) tarafından
Eşim korunma taraftarı değil aslında hemen istiyor aslında kızımız 4 buçuk yaşında . Ama doktor da kesinlikle olmaz dikişin çok sezeryan gibi düşün arka arkaya olmaz dedi zaten olunca da sezeryan olacak ama senin dikişin bı tık daha fazla o yüzden korunman gerek üzülürsün hamilelik boyunca dedi . Ama işte Yasmin çok kötü yaptı beni sprial mi taktirsam bilemedim
(10,442 puan) tarafından
Canim zaren dikisin falanda cokmus hani spiral de agir falsn kaldirmaman gerekiyo agir is yaparken dikkat etmen gerekiyo ya zaten ameliyatlisin dikkat rtmen gerek spiral de etkili olsbilir senin icin kaymaz yani o da mantikli esine de bakma sen bi co uk dahs olsun diye sen xanindan mi olcan
(2,385 puan) tarafından
Evet canım daha önce de taktırdım sprial etkisini gördüm kayma vs olmadı . Şu anda hem dikiş hem sprial olursa ekstra dikkat etmem gerek tam iyi olmadım zaten . Eşim istiyor da ama doktor öyle diyince oda korktu. Acaba doktorumla görüşüp onu mu taktirsam bı buçuk yıl ekstra önlem almadan onu kullandım çünkü ve korudu ki düzenli ilişki olurdu kalmadım hiç bı şekilde de kaymadi kendim çıkartmak istedim. Bı doktorumla goruseyim taktırmak da istemiyorum ama en etkili o galiba çünkü haplar inanılmaz etkiliyor prezervatif zaten kesinlikle güvenmiyorum zaten
(10,442 puan) tarafından
Bende tam tersi en cok hapa guveniyorum ama bende sorun olmadi prezervatif de denedik esim kullanamadi onu da spiralde cok kayma hikayesi duydum tabi herkes kendine gore olani secmeli
(2,385 puan) tarafından
Bende hapa güvenmiyorum kuzenim hapla hamile kaldı düzenli kullandı hemde :D sprial 1 buçuk yıla yakın kullandım taş gibi de korudu ne kaydi ne taştı hesabı :D yine doktor müsade ederse denemek isterim sprial başka yönteme gerek duymadan korumuştu beni. Doktor riske girme dedi
tarafından
Kuzeninin düzenli kullandığını nerden biliyor musun ? Her gün ortalama aynı saatte içersen, kesinlikle hap spiralle göre daha güvenilir. Burada açılan konulara bile bakabilirsin, Spiral 'de gebe kalan çok var. Artık maddi açıdan mi düşünülüyor da spiral tercih ediyor insanlar bilmiyorum ama siz kuzeninizin dediğini bilemezsiniz. Her gün hap yutarken yanında değildiniz ya. Çoğu kişi doğru korunma yöntemini bilmiyor. Mesela prezervatif ile hamile kaldım diyor ama prezervatifi ilişkinin en başında takmıyor vs.
(10,442 puan) tarafından
Valla ben spirale hem guvenmiyorum hemde korkuyorum ondan cesaret edemedim
(2,385 puan) tarafından
Valla ben sprial 1 buçuk yıl kullandım daha güvenli . Düzenli içiyordu saatinde içip icmemesi konusunda bi şey diyemem Düzenli içiyor içmiyor değil mesele hap kullandım duzenlj içmedim hamile kalmadım maddiyat değil mesele  benim için en güvenli olan önemli ben ikisini de denediğim icjn diyorum sprial garanti oluyor ama bı sene içinde tak çıkar yapmak istemiyorum
tarafından
Spiral garanti değil işte. Spiral kaymış olsa anlamazsın mesela. Ama hapı yuttuğunu gözün görür. Zaten bir sene korunacakmışsın. Bence hap kullan. Risk alma. Sağlık önemli.
(2,385 puan) tarafından
Anlarsin ağrı yapar anormal kanama yapar. Düzenli kontrol ettireceksin sprial i ben her ay kontrole gittim sprialden . Ama hap bende yan etki yapıyor yine de korkuyorum ondan
(10,442 puan) tarafından
Ben heral catala cikacama baglatirim daha iyi
(2,385 puan) tarafından
Catala çıkıp da bakmıyorlar ki ultrason la da bakılıyor
-Reklam-
0 oy
(2,385 puan) tarafından
Kızlar kimse yok mu 
(5,987 puan) tarafından
Prezervatif kullanin
0 oy
(3,351 puan) tarafından
Ben leverette kullanıyorum memnunum sadece içmediğimmo 1 haftada baş ağrım oluyor ama ondan mı kaynaklı bilmiyorum sorcaktım hatts burada
(3,351 puan) tarafından
225 galiba
(2,385 puan) tarafından
Ooo cokmus ya
(3,351 puan) tarafından
Ama benim kistim var o yüzden kullanıyorum doktor önerisi ile aldım o yüzden Yasmin falan kullanmadım. İyisi olsun dedim
(2,385 puan) tarafından
Bende miyomdan ameliyat oldum da doktor henüz hap onermedi sadece korun dedi
(3,351 puan) tarafından
Valla bilmiyorum doktor bunu özellikle önerdi hatta eczanede yok 1 gpn önceden arıyorum depodan getiriyorlar
0 oy
(888 puan) tarafından
3 seneye kadar koruyan cilt altı implat var. Koluna cilt altına iğne gibi minik bir çubuk takılıyor en etkili koruma şekli o. Değerlendirebilisin istersen. İlaçlar biraz tehlikeli geliyor bana aralarindan en masumu yasmin diğerlerinin içeriği hakkında bilgim yok. 
(2,385 puan) tarafından
Yok 1 sene koruncam canım. İlaçlar evet mantar etti beni ama ya öyle yapcaz off çok karışık kafam e bi sprial e de kayıyor aklım
0 oy
(2,560 puan) tarafından
Yasmin kullanıyordum aşırı pahalı olunca Leverette ye geçtim onu da sağlık ocağı vermişti 1 yılı geçkin dir kullanıyorum aynı etki de Yasmin ile 
(2,385 puan) tarafından
Anladım canım ne kadar ki ücreti pahalıydı yasmin şimdi kaç oldu
0 oy
(7,133 puan) tarafından
Ben cerazette kullanıyorum adet düzensizliği yapıyor ara ara lekelenme çok oluyor onun dışında bi yan etksi yok şimdilik idare ediyor beni emzirmeyi bırakınca yasmine geçicem
(2,385 puan) tarafından
Anladım canım Yasmin de yapıyor adet düzensizliği
(7,133 puan) tarafından
Cilt tedavisinde de kullanılıyormuş benim de baya sivilce sorunum var belki iyi gelir diye denemek istiyorum sana bi faydası oldu mu cildin açısından
(2,385 puan) tarafından
Yok kuzum ama bende aşırı derecede mantar sorunu yaptı ondan bıraktım bı kaç kullandım zaten
(2,385 puan) tarafından
Bilmiyorum şimdi napcam
0 oy
(146 puan) tarafından
Enzirirken cezeratta kullanıyordum adet duzensizligi yaptı hamile kalmadan önce ve şimdi qlairista kullanıyorum canım pek bir yan etkisi yok 
(2,385 puan) tarafından
Anladım canım fiyat olarak ne kadar
(146 puan) tarafından
En son 330 TL ye almistim canım
(2,385 puan) tarafından
Anladım canım sağol
(146 puan) tarafından
Rica ederim canım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 112 göst.
4 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ecrin-Busra (2,385 puan) tarafından soruldu