Şu talebin güzelliği karşısında elim ayağıma dolandı. Kitap tavsiyesi isteyen anne!
Okuması zor kitap deyince aklıma ilk Yüzyıllık Yalnızlık geliyor. Belki ikincisi kez denersem fikrim değişir ama zor bitirmiştim nedense kalın bir kitap olmamasına rağmen.
Tavsiye ise şöyle:
Momo - Michael Ende. Çocuk kitabı kategorisine dahil edilir ama yetişkinler için daha çok iletisi olan çok güzel bir kitap. Kolay okunur, akılda kalır, tahminimce tarafınızca da sevilir.
İnce Memed serisi - Yaşar Kemal. Türk Edebiyatı'na bu kitapla başlanmadı ise mutlaka okunmalı bence.
Semerkant - Amin Maalouf. Hasan Sabbah, Ömer Hayyam, Haşhaşiler, Selçuklu ve o dönemden günümüze kadar ulaşabilmiş el yazmaları. "Fazla tarih, sıkıcı" şeklinde bir ön yargıya kapılmayın. Gayet kolay okunur bir romandır.
Bülbülü Öldürmek - Harper Lee. Irkçılık, iyilik, kötülük, yetişkinlerin hırçın dünyası, büyüme sancıları vb gibi duyguları küçük bir kız çocuğunun gözünden anlatır.
Mülksüzler - Ursula K.Le Guin. Bu belki okuması zor gelebilir ama başucu kitaplarımdandır.
İlk aklıma gelenler bunlardı. Ek olarak başka arkadaşlar da misal Ahmet Hamdi Tanpınar, İhsan Oktay Anar gibi yazarların kitaplarını önermiş. Tekrarlıyorum. Bir de Küçük Prens, Şeker Portakalı gibi çerezlik kitaplar var ki zaten okunmuştur diye tahmin ediyorum. Bonus olsun, Edip Cansever'im tüm şiirlerinden oluşan Sonrası Kalır ile Didem Madak'ın Ah'lar Ağacı şiir kitabı. Keyifli okumalar olsun.