0 oy
360 göst.
Aile kategorisinde (1,296 puan) tarafından
Herkese kötü davranıyor dışarıda biri sevmek istese hemen bağırıyor ağlıyor. Doktora gidiyoruz mesela doktor diyor sen ne kadar güzel bir kızsın çok tatlısın hemen bağırıyor dudak büzüyor kaçıyor Kız arkadaşım kuaför Gel bakalım senin saçlarına nasılmış diyor dokunmaya çalışıyor ağlıyor kaçıyor .içimden lütfen kimse sevmesin diyorum çünkü ben kendimi kötü hissediyorum o öyle yaptıkça. Eşim çok seviyor kızımızı her istediğini yapıyor ama kızım babasını hiç sevmiyor her öptüğünde çığlık çığlığa ağlıyor git seni istemiyorum sevmiyorum diyor annem babam kardeşim onlar da çok seviyorlar üstüne düşüyorlar onlara da aynı şekilde davranıyor. Annem bana diyor artık biz çok üzülüyoruz neden böyle davranıyor bütün çocuklar kendini sevdiriyor o sevdirmiyor bize kötü davranıyor bizden kaçıyor. Kalabalık ortamda büyüdü hep oyun gruplarına gitti kurslara gitti sosyalde bir çocuk neden böyle davranıyor anlamıyorum kızlar bu normal mi sizce ne yapmalıyım?

17 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bebeğim benim kızım yapayanliz ne benden ne de kocamın ailesinden kimse yok  ve bina da da akrani çocuk yok gittiğimiz bir yer yok ama dışarı çıktığında herkese el sallar doktorlara sarılır öper herkesi  
(1,296 puan) tarafından
Ne güzel canım benimki hiç öyle yapmıyor biraz sevecen olsun istiyorum ama asla herkese kötü davranıyor ne yapcam bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Pedegoga falan mı gotursen acaba herkesi geçtim babasına böyle davranması da bir tuhaf.
(1,296 puan) tarafından
Babası da çok üzülüyor hiç bilmiyorum pedagoga bu aşamada götürmeli miyim diye ama çok kafama takıyorum artık
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Belki de teması seven bir çocuk değil. Her çocuk "kendini öptürtmek" Zorunda değil ki. Kendizini yerine köyün ya. Sürekli birileri ona dokunuyor sürekli sıkıştırıyor. Valla bana da afakanlar basardı. Hiç hoşlanmam dokunulmaktan. Çocuğunuzu olduğu gibi kabul edin bence
(1,296 puan) tarafından
Evet ben de öyle düşünüyorum her çocuk öptürmek zorunda değil ama etrafım çok baskı yapıyor neden böyle yok biz çok üzülüyoruz biz onu seviyoruz o bizi sevmiyor. Hani öptürmesin ama en azından insanlara Gülsün el sallasın sevecen olsun ne tatlısın diyeni fırçalayarak ağzının payını veriyor :D
(5,471 puan) tarafından
Ya ne saçma bir mantık bu. O da bir birey. Onlar üzülmesin diye kendini değiştiremez ki. Allah'ım ya
(11,067 puan) tarafından
İlk kızım çok sosyaldir herkese sevecen yaklaşır öptürür. Küçüğü aman aman denilen türden. Temas sevmez bana bile sevdirmez kendini insanları sevmez yapısı öyle yani değiştiremeyiz ki
0 oy
(4,119 puan) tarafından
Her cocuk sosyal sevecen sen sakrak olmak zorunda değil. Benim kizim benim karnimdayken kendine dokundurtmazdi :) karnimi sevince sizlamaya başlardı elimi cekince gecerdi. Suan dokuz aylik kimseye gitmez gulmez kolay kolay. Hele kendine asla dokundurtmaz ben bile eline degsem  ceker elini. Bu ileride de boyle olacak demekki. Disarisi tehlikelerle dolu herkese yanasmasin gulmesin sevdirmesin kendini zaten. Benim hosuma gidiyo valla. Bi de insanlar ne bebek meraklisiymis herkes bi sevme dokunma isteginde. Ben de dua ediyorum sevmesinler kizimi diye :) kendine gore belirledigi kisiler var onun disindakilere pas vermez . Seninkinin karakteri de bu olacak demekki. Bi kuzenim vardi halamdan başkasına gitmezdi. Simdi buyudu kocaman oldu ama hala kalabalik sevmez pek sosyal ortama uymaz samimi oldugu kisiler yoksa. Olur yani boyle seyler uzulme. Karakteri oyle olacak demekki
(1,296 puan) tarafından
Etrafımızdaki çocuklar genelde öyle herkesle konuşuyorlar sevdiriyorlar kendini falan benimki biri soru sorsa kızıp arkasını dönüyor karakteri o muhtemelen bana göre çok sorun yok ama etrafındakiler sorun yaptı:)
(4,119 puan) tarafından
Bosver canim ya ama akli erer biri bisey derse sen savun herkes ayni olmak zorunda değil filan de
0 oy
tarafından
Benim kızımda benim iznim olmadan kimsenin yanına gitmez bı yakın akraba yada arkadaş olsun sevmek istese önce yanıma gelir izin verirsem  gider ama katiyen opmekten nefret eder etsin de zaten ben alistirdim istemem kimse sevmek için yaklassin kızıma oda sevmez zaten. Soyleniyorlar bazen gelmiyor yanımıza diye diyorum sevmiyor teması diye ona göre bilsinler 
0 oy
(393 puan) tarafından
Canim bunların altına imzami atarim ayni benim kızımı anlatmissin  eylülde 4 yaşını dolduruyor
0 oy
(76 puan) tarafından
Valla.bemim kızı anlatmışsın. Çok kalabalığın aile ve çevre olarak ama.cocuk kesinlikle yeni ortamları yeni kişileri oldum.olasi.kabul etmiyor. 4.yasinda kimseye ağzını actirmaz anca kendisi tel tük bazı kişilere yaklaşır enerji meselesi diyorum ben. Hatta ben bile bazen ağzı açık kalıyorum iletişime geçtiği biri olunca. Ben pedagogla görüştüm. Ustelemeyin yanında kesinlikle dillendirmeyin kişiliğine yapışıp kalmasın yaşı ilerledikçe ilk okul döneminde mecburen düzelecek hayatına bir sürü kişi girecek okulla birlikte dedi. Biz binyere gideceksek kimle goruseceksek evden çıkmadan söylüyoruz planımız avar bunu bunu yapıp şu kişilerle gorusucez haberin olsun diye (pedagog bilgilendirme yapın dedi ). Gittiğimiz.yerlerde kesinlikle arabadan inmezdi onu aştık şuan.  Gittiğimiz yerlerde ağladığı oluyor görmezden geliyoruz ağlayıp susuyor bir süre sonra akışa ayak uyduruyor
0 oy
(1,623 puan) tarafından
Benimkide doktorlarla ve hemşirelere sanki 40 yıldır tanışıyomuş gibi ama başkalrıyla hiç anlaşamıyor  bana bile bazen git diye bahırıyo sendrom dalar galiba yine 
0 oy
(3,286 puan) tarafından
Benim oğlumda öyle babasina karşı öyle değil ama dışarıya karşı çok soğuk herkese ters davranır kimse sevsin istemez 
0 oy
(13,430 puan) tarafından

2,5 yaşındaki oğlum da öptürmeyi sarılmayı teması hiç sevmez ama aşırı tepki vermez biri öpmek ve sarılmak için yaklaştığında öpme kokla der bana babasına abisine karşıda böyle bizde saygı duyuyoruz doya doya sevemiyoruz sıpayı :D

0 oy
(122 puan) tarafından
Oğlak burcu mu kızın :)) ayrıca çokta iyi yapıyor bence boşa kendinizi üzmeyin bu devirde sizden baskası ona dokunmasın oda izin vermesin 
0 oy
(2,496 puan) tarafından
Bende oğlum insanlarla arasına mesafeyine zaman koyacak diye bekliyorum 
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Bir terapist ile görüşün ya da hamileliğinizi gözden geçirip travması var mı bulmaya çalışın. 
0 oy
(2,293 puan) tarafından
Sosyal bir çocuk olması demek önüne gelene kendini sevdirmesi anlamına gelmiyor. Siz kendinizi sevdiriyor musunuz herkese? Kızım 2 yaşında kolay kolay kimsenin onu sevmesine izin vermez, teyzelerine bile hemen ısınmaz vakit ister. Babasına aşıktır ama biraz fazla sıksın hemen kızar. O 3 buçuk yaşında diye kendi alanını neden yok ediyorsunuz. Çocuğunuzu o şekilde kabul edin ve insanlara izin vermeyin
0 oy
(103 puan) tarafından
Benim oğlumda 3.5 yaşında benim babası abisi teyzesi dedesi dışında aynı şekilde herkese seni sevmiyorum dokunma bana diyor sosyal bir çocuk hergun dışarda sevdiği insana çok ilgili sevmediğine direk yüzüne söylüyor bence her çocuk temastan hoslanicak die bisiy yok yapısı o şekilde babasına gelince biraz bırakın bütün işlerinle babası ilgilensin parka götürsun gezdirsin markete o zamanla duzelir
0 oy
(3,849 puan) tarafından
Artik kendini anlatabilir yasta nedenini sordun mu? Yani neden boyle davraniyosun, rahatsiz mi oluyosun gibi sorabilirsin.
0 oy
(5,867 puan) tarafından
Belki büyü öyle yada üstüne çok mu düştünüz şimartiniz yanlış anlama bazı çocuklar soğuk oluyor kmseyle oynamıyor sevmiyor ama anlat de ayıp hemen sinirlenme benim kızımda 4 olacak Eylül'de aşırı sever insanları parkta çocukları çok sever hele kafa dengi olsun ygenlerim falan hep onları öper herkes dyor bu çok cana yakın hemen sarliyor mesela kuckken hep derdik bak bu arkadas bu abla seni sevyor falan

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 318 göst.
3 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Papatya0000 (159 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 431 göst.
0 oy
24 cevap 1,125 göst.
20 Ocak 2024 Aile kategorisinde Gamzeli_1 (438 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 510 göst.
24 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Merve0032 (123 puan) tarafından soruldu