0 oy
527 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (56 puan) tarafından
Kızım 3 ay sonra 3 yaşına girecek. Eşimin ailesi nerdeyse 1 senedir 2. Çocuğu yapın diyor ama ben bu konuda kendimi hazır hissetmiyorum. Kızımı iyi yetiştirmek istiyorum. Biraz da yeme problemimiz var iştahı yok. Kilomuz sınırda nerdeyse ve kendi ailemden uzaktayım isteyince annem gelemez anneanneme bakıyor. Kaynanamgil biz yardım ederiz diyorlar ama kesinlikle anlaşamıyoruz. Bunu birinci çocukta teyit ettim. Ama eşim ile ikimizde 30 yaşındayız ve tek çocuğuz ileriki yaşlarda benim için zor olur mu? Ben tek çocuk olduğum için tek kalsın istemiyorum. Kafam karışık yani  bu konuda düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim. 

28 Cevaplar

0 oy
(7,638 puan) tarafından
 Düşünmüyorum Rabbim oğluma sağlık sıhat versin inşallah
(56 puan) tarafından
Amin inşallah
-Reklam-
0 oy
(4,589 puan) tarafından
İkinci doğduğun da ilk kızım 3.5 yaşındaydı valla geceleri kayınvalidem çok yardımcı oldu onun dışında pek kimse bişi yapmadi.kaynanam hariç bı şekilde çözülüyor alışıyorsun bir kaç ay geçince 
(56 puan) tarafından
İlk bir kaç ay beni korkutuyor açıkçası diğer türlü düzene giriyor zaten
(4,589 puan) tarafından
Allah kolayını veriyor bacım 30dan sonra daha zor olur senin için eğer düşüncen varsa yap biran önce çünkü yaş gittikce kafa da çekmiyor o tantanayi bizim çocukların doktorunun çocuğu da bizimle hemen hemen aynı oldu onun oğlu 7 yaşındaydı büyük zor olmaz dedik ama çok zorluyor inanki diyordu her yaşta zorluyor emin ol
(3,314 puan) tarafından
Yorumu görünce bende söylemek istedim. Evet ablamın da kızı 8 yaşında kardeşi oldu o zamanda zor diyor. Bana diyo 2.yi istiyorsan çok bekleme 3 4 yaş olsun arası
(4,589 puan) tarafından
Evet küçük olunca en azından anlamiyo deyip gecebiliyorsun
0 oy
(9,718 puan) tarafından
Canım 30 yasında kızımı dogurdum 35 deyim ikinciyi doguruyorum nasipse 33 haftalık oldum. Kimseden bi beklentim yok zaten bu işe giriyorsan tek beklentin eşinden olacak o da oyle ahım şahım bişey değil. Dogumdan sonra beni ayağa diksinler yeter kızımı nasıl büyüttüysem bunu da büyütürüm. 
(56 puan) tarafından
Şükür eşim elinden geldiğince yardım etmeye çalışır
(3,314 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım
0 oy
(4,604 puan) tarafından
29 da yaptım hazır hissetmiyorsan hiç yapma gerçekten ben çok zorlandım. Biri 3 yaşında digeri 6 aylık uykum yok. Gece 2 de uyuyorum sabah 5 de kalkıyorum ev iş yprgunum desen sen annesin diye kestirip atıyorlar. Kısaca kendinde o gücü bulamıyorsan hem çocuklarına hem kendine yazık etme :)
(56 puan) tarafından
Çok haklısın gerçekten öyle
(4,604 puan) tarafından
Ben adet düzensizliği için tedavi görüyordum ayda 3 kez adet görüyordum neredeyse nasıl olduysa hamile kaldım eşim filan destekçi olmuyor kimse yok yardım eden ikisi bir çok yıprandım psikolojik açıdan
0 oy
(7,484 puan) tarafından
Benimkiler arsında 3 yas var canım hep 3 yas isterdim. Annem oglum 1 yaşındayken başladı doğur bidaha ikisi bir buyur falan herkes diyordu saçmalamayın falan derdim. Ama doğum dan sonra keşke onları dinleseydim dedim. Tam kızım da rahata erdim bezden alma sütten kesme falan uyku düzeni hersey rayına oturdu oglusum geldi. Daha çok zorlandım. Sonra anneme dedim seni dinleseydim. Zaten hee turku zorlanıyoruz ama bence bu benim düşüncem yani yas farki arttıkça daha zor. İkisi küçük olunca büyüdükçe arkadaş olup daha iyi vakit geçirirler. Şimdi kızım 5 oğlum 2 yasinda çok nadir oynatır kardeşini hala kıskanır ilk zamanlar çok çektik kızım in huyu falan değişti. Küçük olsa okadar aklı yetmezdi. Uzattım ama madem 2.cocuk düşünüyorsunuz dahada geciktirmeyin bence sizin ki zaten 3 yas olmuş hamilelik doğum derken 4 buçuk yas olur neredeyse. Rabbım hakkınızda en hayırlısı ni versin insaAllah
(56 puan) tarafından
Amin canım teşekkür ederim düşüncen icin
0 oy
(3,498 puan) tarafından
Ikinci çocuğum 2 ay önce doğdu bende 29 olacağım eylülde. İlk kızım 2 yaşındaydı tam hamile kaldığımda aralarında 33 ay var.  Ben memnunum eşim destek oluyor tek aileler uzakta başka kimse de yok ama hallediyoruz rutin de oluşturduk. Biraz da ilk ve doğacak çocuğuna bağlı zor çocuk değilse ikinci de kolay bebek olursa halledersin 
(56 puan) tarafından
Orta zorlukta kızım çok zor bir bebek değildi acikcasi
0 oy
(5,567 puan) tarafından
Kızım 1 yasına, geldiğinde hamileydım destekcim yoktu çok şükür büyüttüm iyikide peş peşe istemişim birbirleryle hem arkadaş hem kardeşler 
0 oy
tarafından

Kız deli misin 1 tane çocuk yeter daha ne yapacaksın ne güzel sağlıklı bir evladın var :D

0 oy
(1,157 puan) tarafından

Oğlum 2 yaşına girmek üzereyken 2.  çocuğu yaptık şu an 5 aylık hamileyim doğunca oğlum 2,5 yaşında olacak. Hiçbir destekçim yok oğlumu tek büyüttüm bunu da tek büyütücem tek destekçim eşim :) ikinci doğunca 26 yaşında olucam

(56 puan) tarafından
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
0 oy
(2,864 puan) tarafından
Kızım 3.5 yaşında diğer kızım 1aylik 1 aydır annemlerdeyim en büyük destekcim canım annem. Ve kız kardeşim evli gelmişti büyük kızımla ilgilendi bir kacgun giitti snradan yarın evime gecicem 3 4 hafta eşim izin alicak dur bakalım nasıl olacak☺️
(56 puan) tarafından
İşte sizin bu avantajıniz var ne güzel kendi annem gelse bile anca 2 3 hafta zor kalabilir eşim de kendi annemin yanına yollamaz
(2,864 puan) tarafından
Anladım canım hayırlısı
0 oy
(3,314 puan) tarafından

Oğlum 28 aylık bende oğlum için 2.yi istiyorum. Ama şuanlık ne kendimde ne eşimde o kuvveti göremiyorum. Oğlum çok inat ona sabretmeye çalışıyoruz. Kardeşi olunca kötü olursam veya ona kızarsam diye cesaretim yok:'(vakti vardır herşeyin.

Allah hayırlı vakitte versin inşallah, ilkinde de hep duam oydu<3

(56 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(913 puan) tarafından
İkinci çocuğumu 28 yaşında doğurdum. Planlı bir gebelik oldu. Tek çocuk olmamalı diyenlerdenim. Kendi ailemden yakınımda olan hiç kimse yok. Eşimin ailesindeki herkes çalışıyor, çocukları okula gidiyor vs. Bir kaynanam var önemli durumlarda yardımcı olur sağolsun. Onun dışında, hamilelik, doğum, çocuk bakımı, her şeyi ben ve eşim üstlendik/yapıyoruz.

Destekçi olması tabiki güzel olur ama siz ve eşiniz bir olduktan sonra çok da ihtiyaç olmuyor başkalarına. 

Her kafadan bir ses çıkıyor sonra. 
0 oy
(10,124 puan) tarafından
İlkini 21 ikincisini 25 yaşında doğurdum hiç bir destekcim yoktu aksine ben destekciydm ev halkına kaynanamla yaşıyorduk evde 10 kişi mall gibi herşeye koştum neyse küçüğü 1 yaşında ayrıldık onlardan 
0 oy
(12,791 puan) tarafından
26 yaşında doğum yaptım 2.çocuğuma destekçim yoktu tek baktım. Düzen oturana zor oluyor evet biraz ama sonrası çok güzel diyebilirim gerçekten çocuk düşünüyorsanız kardeşiyle arasını çok açmayın yapın derim 
(56 puan) tarafından
Teşekkür ederim çevre öyle diyor da korkuyorum acikcasi
0 oy
(18,355 puan) tarafından
34 üm üç yaşına girecek bir oğlum var gurbetteyim benim ailem gelemez eşiminkide gelsin istemem açıkçası. Spirali çıkarttırdım yaşı geçtikten sonra tamamen birakicam korunmayı 
(56 puan) tarafından
Benim de spiral var eşim istiyor cikarttir diyor
0 oy
(2,899 puan) tarafından
Bana yillardir diyorlar, ama ben once ilk cocuguma odaklanip, cocukligunu rahat gecirmesininostiyorum. Ilkokila baslauinca dusunuyorum Allah nasop ederse ikinciyi. Yas konusunu cok takmiyorum acikcasi
0 oy
tarafından
Canım bende 24 yaşındayım 6 aylık bebeğim var emin ol yanımda bana yardımcı olan kimse olmadı öz annem bile  çocuğum 3 aylık oldu sonra görmeye  geldi evler arabayla 10 dk mesafeleri kaynanam ise sadece dogumun üçüncü günü gelip birkaç saat yanımda kalmış o günden beri yüzünü görmedim yani kısacası kimseye güvenip çocuk yapma kendini hızar hissettikten sonra çocuk yap gerçekten kimse yardımcı olmuyor insana eve yeri gelince biz bakarız ederiz derler ama çocuk doğunca kapını çalan olmaz ben günlerce evde kahvaltılık.yedigimi biliyorum ilk çocuk tecribesizim kimsem yoktu birde 6 yıl sonra tedavi sonucu çocuğum olmasına rağmen yanımda kimsem olmadı ondan kimseye  guvenme
(56 puan) tarafından
Kesinlikle çok doğru dediniz çok haklisiniz
0 oy
(1,124 puan) tarafından
Biz ne diyelim ki en iyi eşin ile sen bilirsin :) ama ben de tek çocuktan yana değilim... 
0 oy
(8,258 puan) tarafından

Büyük oğlum 8 yasindda küçüğü 5 aylik :)

Ben istedim böyle olmasını.  Pespese yapmayın kaldirmazsaniz eğer.  

0 oy
tarafından
Kızım 1 yaşına girdiğinde 2 aylık gebeydim 2 ci kızıma smdi aralarnda 8 ay var biri 45 buçuk yaşında olcak dger 4 olcak destekciye gelrsek yoktu eşimden başka destekcim

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 398 göst.
0 oy
11 cevap 463 göst.
0 oy
6 cevap 415 göst.
28 Eylül 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Eslem 01 (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 39 göst.

410,739 soru

12,358,821 cevap