0 oy
518 göst.
Diğer kategorisinde (608 puan) tarafından
Kızımız var oğlumuz olacak Allah izin verirse. Kızıma ismini ben verdim sayılır. Ben yağmur ismini seviyordum, yağmur sena olsun dedim. Annemler o ney o nasıl isim sena veriyon bari ilki farklı olsun. Elif olsun dediler, kulağa hoş geldi sonradan ben de öyle koydum. Eşimin de fikrini aldım tabii ki. İlk çocukda insan her şey tamam diyor da. Şimdi sinirlerim bozuldu ya. Bu sefer de sen koy ismini sen de babasısın ne olur ne olmaz belki daha çocuğumuz olmaz içinde kalmasın dedim. Çünkü ilkinde rahim alınma gibi bir durum oldu belki yine olur falan diye düşündüm. Neyse eşim son ana kadar isim beğenmedi. Ben isim önerdim hatta kaç kez burda post açtım. Takmış can ismine. Sevemedim gitti ben de. Mertcan olsun dedi. İlk olmaz falan dedim ama baktım ki gerçekten kırıldı adam, o zaman tamam olsun dedim. Ailemden herkes soruyor bebeğin adı ne. Söylüyorum o ne başka isim mi yok diyorlar. Kardeşim sordu bugün abla o ne berkecan gibi komik dedi. Annem aradı babaannem sormuş ne verdiler diye ben de söyledim biz hiç beğenmedik onu başka koyun diyorlar. Mertcandan önce Çınar ege dedik babam ona da laf etmiş o ne Ahmete Mehmete nolmuş demiş. Napim anne ne koyim babası kıramam onu dedim. Afedersiniz tuvalete gitsek niye o şekil gittin diye eleştiriyorlar. Uzak tutuyoruz onları, hayatımıza dahil etmiyoruz dediklerini yapmıyoruz. Ama yine de her şeye muhalefetler ya. Tamam ilkini sizin istediğiniz gibi koydum daha ne. Eşimi mi kırayım, benim de hoşuma gitmedi ama napim. Kaynanamları taktir ettim valla bu konuda. Sadece öneri için sordum Bi kez o da Bi iki isim söyledi beğenmedim dedim ya da bakarız dedim daha ne sordu ne de öneride bulundu. Bizimkilere ne oluyır anlamadım 

23 Cevaplar

+1 oy
(461 puan) tarafından
Siz doğurunca hoşunuza gideni koyarsınız diyip çıkın işin içinden. Benimde oğlumda eşim babasının adını koymak istedi tamam dedim. Bizimkiler illa yanına birşey koy, başka bir isim daha koy doye tutturdular. Bende iki isim istemiyorum dedim. Ona rağmen isim önerisinde bulunuyorlardı. Çocuk beş yaşına geldi hala şunu koymadın yanına bunu koymadın yanına diyip duruyor annem. Sen bizim adımızı koyarken sordun mu kimseye ya dedim çıktım işin içinden. Ki sormamış gerçekten ne isterse onu koymuş. 
(608 puan) tarafından
E o zaman daha ne laf ediyorlar. Gerçekten yaşları iler gittikçe huyları değişiyor ya
(461 puan) tarafından
Annemin huyudur herşeye bir lafı vardır. İçinde art niyet yoktur bunu biliyorum ama bazen ters oluyor yani. Önceden birşey demezdim ama şimdi diyorum. Şimdi de kızım olacak görümcelerim. Ne olacak diye soruyorlar aklımızda olanları söylüyoruz. O ne yaa diyip başka isim öneriyorlar. En son küçük görümcem dedi aynısını dedim birini büyük halası beğenmedi bunu küçük halası beğenmedi ne koyacaz kızın adını şaşırdık. Halalara isim begendiremiyoruz dedim gülerek.
-Reklam-
0 oy
(5,676 puan) tarafından
İsim konusunda içinize ne siniyorsa onu koyun kimseyi duymayın. Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah. Benimde bir kızımda eşim annesinin adını koydu istemedim yanına ikinci isim koydum ikinci ismini kullanıyoruz. Şimdi yine hamileyim doktor erkek dedi kendim koyacağım Allah nasip ederse kimse kusura bakmasın eziyetini ben çekiyorum ve bu hakta bana ait.
(608 puan) tarafından
Valla aynen öyle düşünüyorum. Ben ağrısını sızısını çekiyorum babası da çekiyor. Görüyorum adam işte o kadar yorulmasına rağmen geliyor evin işine gidiyor kızımla akşamları hep o ilgileniyor ama isim koyma bize düşmüyor herhalde ne hikmetse. Ay nasıl sinir oldum ya
0 oy
(6,086 puan) tarafından
Anası babası olaraktan siz istediğinizi koyun . Aileleri dahil etmeyin umursamayin o konuda bence
(608 puan) tarafından
Öyle yapıyoruz da binbir laf ediyorlar sinir bozucu oluyorlar Bi saatten sonra valla y
(6,086 puan) tarafından
Duymayın yapacak bisi yok. Aile sonuçta atılmaz satılmaz
0 oy
(441 puan) tarafından
Benim aileme benziyorlarmış. En iyisi bundan sonra bulduğunuz isimleri kimseye söylemeyin. Sorarlarsa da süpriz doğumda öğrenirsiniz diyin yada daha karar vermedik doğuma yakın karar vericez diyin onlara yorum yapma fırsatı vermeyin yani 
0 oy
(2,547 puan) tarafından
Kime ne ana baba verir ismi .aile koyacagina koymuş herkes evladına koysun bu duyguyu her anlamda yaşasın her halta karışma çabaları.elimde olsa herkesi silecem bende 
0 oy
(2,586 puan) tarafından
Ayy 2 oğlum sanarsın 3. Dünya savaşı var sülale arasında ilkine dedesinin adını vermemişiz diye dert oldu. 2. Oplana dede ismi verdik ek isimle neymiş bu seferde neden iki isim koymuşuz jchshs sanaaa neeee deyince de bozuluyorlar
0 oy
(16,611 puan) tarafından
Sınır çizin ilkinde onun isteği ile değiştirdiğin için şimdi de aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar sizi manipüle etmelerine izin vermeyin 
0 oy
tarafından
Üff bizimkilerde aynı açık seçik bişeye karışmıyor gibi görünürler alttan alttan halleder. İsim de kötü değilmiş bence fikir değişirseniz de doğunca öğrenirsiniz de hamiş hamiş uğraştığına değmez
0 oy
(310 puan) tarafından
Bebeğin isim hakkı sadece ve sadece anne ve babaya aittir. Hatta aslında anneye aittir. Bunun haricinde hiç kimseye isim beğendirmek zorunda değilsiniz. Öneride bulunabilirler ama beğenmemezlik etmeye hakları yok kimsenin. Sizin seçtiğiniz isim olunca daha mı az ya da kafalarına yatan bir isim olunca daha mı çok sevecekler sanki? Kime ne efendim!

Şahsen burada oylamaya sunulan isimlerden benim de hiç beğenmediğim isimler oluyor ama benim bir yabancı olarak ne kadar "ıyy o ne çok kötü" deme hakkım varsa aileniz de olsa onların da ancak o kadar hakkı olabilir. Ayrıca gayet de güzel isim Can.

Her ne olursa adıyla yaşasın, uzun, sağlıklı ve mutlu bir ömrü olsun.
0 oy
(9,366 puan) tarafından
Ailem çocuklarımın ismine karismadi hiç neden o bu demediker ama onun dışında ellerinden gelse öyle nefes almayın böyle alin diyeckeler o kdr müdahale ediyolar bende uzak tutup herşeyimi anlatmıyorum özelikle annem sana tavsiyem mümkün olduğunca birşey anlatma vala ben öyle izin vermiyorum artık kafam rahat 
0 oy
(14,637 puan) tarafından
bir kez firsat verip onlarin dedigi ismi koydun diye kendilerinde bu hakki goruyorlar sanirim sen takilma direk koyun mecbur alisacaklar
0 oy
(1,567 puan) tarafından
Benim oğlumun adı kuzey ikinci de eşim Ayaz istedi. Kocam ne isterse onu koydum. Bütün kahrımi çeken o. Hamileyim diye. Büyük oglumuzun besiginin yanında yatıyor gece kalkıp mamasını veriyor beni uyandirmiyor bile. Benim ailem de isim begenmiyor sanki onlara soracaktım. Sen de takma canım. Eşinin de içinde kalmasın.
(608 puan) tarafından
Gerçekten bende böyle düşünüyorum. Bütün kahrımı o çekiyor dediğin gibi.
0 oy
(196 puan) tarafından

Ben oğluma Cihangir ismini koydum olay oldu bence herkeste olan isimler haricinde farklı Bi isim koymak istedim herkeste aynı isimler var ve soyismimiz mertcan çok güzel oluyo. Kimseyi duymayın anne babası sizsiniz herkes herşeye karışmasın artık ya. Biz kimseye birşey demiyoruz kırılmasınlar diye ne isimler duyuyorum da :D

0 oy
(1,138 puan) tarafından
Kimseyi ilgilendirmez onlarin yorumunu onemsemeyin bence ama esinizin istedigi isme yakin Metehan var hem daha erkeksi bir isim hemde mertcana benzer ismi ne olursa olsun guzel bir hayati olsun elalem konusurda konusur begendirwmezsiniz
0 oy
tarafından
Can veya mertcan çok güzel neyini begenmemisler
0 oy
(4,138 puan) tarafından
Ben arastirdim esimin de fikrini aldim bi karar verdik ve bebek dogmasina yakın ailelere soyledik. Ben tek cocugum ailemin ilk torunu ona rağmen ne ben sordum ne onlar karisti. Esimin ailesi de bişey dediyse de ben duymadım bana demediler. Taa senin babaannene kadar ne oluyo yani yuh :))) 
0 oy
tarafından
İsim konusunda anne ile baba dışında kimseye laf düşmez. Anne ile babanın ikisinin de içine sinmesi lazım. Sen aileni falan bırak onlar istedikleri kadar dır dır etsinler boşver söyler söyler susarlar önemli olan senin ne hissettigin. Eğer oluru varsa eşini kırma ailene bakma güzelce koyun esinin isteği ismi ha içine sinmiyor ise birazcik daha düşünsün eşin öyle karar verin. 
0 oy
(9,534 puan) tarafından
Ay mıllet ne **** yaa aynı seyleri bende yasıyorum. Bende Bilge Sena koydum kızımın adını dogacak ınsallah. Vay senası ne bilge koy sadece niye iki isim bilmem ne **** oldum ilk kızımın adı da cemre mesela ona da dinen uygun degıl dıye taktılardı. Ama o bu kadar sorun olmamıstı. 
0 oy
(356 puan) tarafından
Doğana kadar belli değil diyorum isim önerip şunu koy diyene de niye sen mi doğuruyon diyorum kimse ağzını açamıyo 
0 oy
tarafından
Kızımı babası daha nişanlıyken koymuştu oğlumu da ben koydum aslında Barlas istemiştim oda Baybarsi beğendi biz Aybars da ortak koyduk :) isim koyarken bazı akrabaları o nasıl isim falan dediler babanın adini koysana tek çocuksun diyende oldu neyseki hiç takmaz öyle şeyleri annesi koyacak dedi gecti eşinle kimse için kötü olma onu kırma ortak bir isimde birlikte koyim zaten çocuk sizin bska kimsenin lafına sözüne bakma söz hakkı da tanıma 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 435 göst.
19 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Meryemmozer (282 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 317 göst.
18 Kasım 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 142 göst.
16 Ocak 2024 Aile kategorisinde Nevbahar21 (629 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 117 göst.