0 oy
1,266 göst.
Diğer kategorisinde (2,258 puan) tarafından
Günlük hayatımız devam ediyor, ama bir yerlerde de günde neredeyse 50-100 kişinin hayatı bitiyor. Aklım hala almıyor Allah neden müsaade ediyor İsrail'in katline... Allah zalimlere bir süre mühlet verir biliyorum, tarihte de çoktur örneği, ama bizzat şahit olduğumuz için midir bilmiyorum çok üzülüyorum. Tarifi yok... İçten içe kızıyorum sitem ediyorum olan bitene yaradanın henüz yanıt vermemiş olmasına... Muhafazakar biri değilim, ama dünyanın neresinde olursa olsun, insan olmasına da gerek yok 40.000 canı yok etmek KATLİAMdır... 40.000 ağaç kesilebilir, 40.000 kedi öldürülebilir, 40.000 çiçek yakılabilir... KATLİAM hepsi. Aklım hafsalam almıyor Rabbimin seyirci kalmasını... Lütfen yargılamadan yorumlayın, varsa bilginiz buyrun, çünkü gerçekten bu kadar zulme karşılık Allah'ın bir planı olduğunu bilmeye ihtiyacım var. İhtiyacımız var. 

24 Cevaplar

+16 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Hemen açıklayayım birtanem. Öncelikle böyle düşünmen bir yere kadar normal çünkü insan bilmediği zaman anlamaya çalışıyor.

Allahü teala ayetinde şöyle buyurur; "Kâfirler, kendilerine mühlet vermemizin, şahısları için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz onlara bu mühleti, ancak günahlarını artırsınlar diye veriyoruz. Onlar için alçaltıcı bir azap vardır." (Ali İmran, 178.)

Firavunun kıssasında olduğu gibi. Firavun ilahlık iddia etti ve şuan İ*railin yaptığı gibi pek çok canı katletti. Zulüm mü? En alası. Kibir mi? En büyüğü. Kötülük mü? En şiddetlisi. Hepsi onda mevcuttu. Aynı şekilde Nemrut da böyleydi. Pek çok katliam yaptılar ama vadeleri dolmadan helak olmadılar. Neden?

Çünkü Allah yarın ahirette onların zerre kadar hakkı olsun istemediği için bu geçici dünyada onlara dokunmadı. Ahirette ise en şiddetli azabı onlara hazırladı. Çünkü Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz.

Kardeşlerimize gelince; Sondaki lezzet ve nimet, çekilen çile ve şiddetin yoğunluğu kadardır. Bir dikene 1 sevap veren Allah, bir bombaya ne kadar sevap veriyordur, hesap etmek lazım. Bir bebeğin ne günahı olabilir ki? Bir çocuk neyi hak etti de başına bunlar geldi? Bunlar sorulması en mümkün sorular. Ama cevapları da var.

Zira imtihan dünyasında Mü'minin başına gelen büyük küçük her musibet işlediği ve işleyeceği günahlarına kefarettir. Hiç mi günahı yok, ana babasının günahına kefarettir. Onlarda da mı yok? O zaman başına gelen musibetlerin miktarınca cennetin en üst kademelerine çıkar ve peygamberlerin makamından makam elde eder. 8 cennet içinde her cennet bir öncekinden daha daha daha güzel ve nimeti boldur.

Bir başka ayeti kerimede de Allahü teala; "Biz, Kitap’da (Tevrat) İsrailoğullarına şunu bildirdik: Yeryüzünde elbette sizler iki kere fesat çıkaracaksınız ve kibirlenip azgınlık göstereceksiniz. Birinci fesadın vadesi geldiği zaman, üzerinize çetin savaş ehli birtakım kullarımızı gönderdik ve bunlar evlerinizin arasına kadar girerek sizi araştırdılar. İşte bu vuku’bulmuş bir vaad idi. Sonra sizi onlara karşı galip getirdik; mallarla ve evlatlarla sizi nüfus bakımından da çoğalttık. Eğer güzel işler yaparsanız kendiniz içindir, kötü işler yaparsanız o da kendiniz içindir.

İki va’deden ikincisinin vakti gelince, yüzünüzü karartarak kötülük yapmaları, önceden mescide girdikleri gibi girmeleri, ele geçirdikleri yerleri harap etmeleri için onları tekrar göndereceğiz. Umulur ki Rabbiniz size merhamet eder. Fakat eğer geri dönüp aynı şeyleri tekrar yaparsanız biz de aynı şekilde sizi helak ederiz. Zaten biz cehennemi kâfirlere has kıldık.” (İsra, 4-8.) Bu ikinci ordu Babil Kralı Buhtunnasr’ın ordusudur. Milâttan önce 605-562 yılları arasında hüküm süren, Yahuda Devleti'ni ortadan kaldırarak Kudüs'ü ve Süleyman Mâbedi'ni yakıp yıkan Bâbil kralıdır.

Ayette bir daha aynı şeyi yaparsanız, biz de sizi aynı şekilde helak ederiz buyuruluyor. Şu an İsrailin yaptığı şeyler bu ayete girer. Helak yakındır.

İstelik çok meşhur bir hadisi şerifte; "Ebû Ümâme (r.a.) Hz. Peygamber’in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: “Ümmetimden bir topluluk daima hak üzere olacak ve düşmanlarına kesin bir şekilde üstün gelecektir. Allah’ın emri gelinceye dek şiddetli geçim sıkıntısına düşmeleri durumu hariç, muhalefet edenlerin muhalefeti onlara zarar vermeyecektir.”

“Yâ Rasûlallah! Onlar nerededirler?” dediler.

O: “Onlar, Beyt-i Makdis’te ve Beyt-i Makdis’in etrafındadırlar” buyurdu. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 36/657, no: 22320)

Bu hadisi şerifte bize müjdelenen topluluk açıkça bellidir ki Filistin halkıdır.

Bir başka hadisi şerifte de; "Müslümanlar, Yahudilerle harp etmedikçe kıyamet kopmayacak. Harp olacak ve Müslümanlar onları kırıp mahvedecekler. Öyle ki, Yahudilerden bir kimse bir ağaç veya bir taşın arkasına saklanacak olsa, o ağaç ve taş dile gelerek "Ey Müslüman, ey Allah'ın kulu, arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür," diyecek. Sadece Ğarkad ağacı haber vermeyecek, çünkü bu ağaç, onların ağacıdır. (Müslim, Fiten, 82)

Yahudiler de Allahın Rasulüne (sav) iman etmemelerine rağmen bu hadisi şerifin hak olduğunu biliyor ve ona göre de kaçınmak için israilin 4 bir yanına ğarkad ağacı dikiyorlar. Onlar da biliyorlar helak olacaklarını ama o zaman kadar zulüm edebildikleri kadar etme peşindeler. Zira onlar ayette de geçtiği gibi dost değiller. "Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez." (Maide, 51)

Kur'an-ı Kerim'de onların dünyaya taptıkları, çok yaşamak istedikleri, mal-mülk elde etmek için HER YOLU meşru gördüklerinden dolayı alçaltıcı bir azaba müstehak oldukları zikredilmektedir. Yine Kur'an'da Yahudilerin maddiyat elde etme hususunda çok aşırıya gitmelerinden dolayı onlara önceden helal olan şeylerin, sonradan haram kılındığı ifade edilmektedir. (Nisa, 4/160-161)

"Onlar (Yahudiler) nerede bulunurlarsa bulunsunlar, Allah'ın ahdine ve insanların (müminlerin) himayesine sığınmadıkça, kendilerine zillet (damgası) vurulmuştur; Allah'ın hışmına uğramışlar ve miskinliğe mahkum edilmişlerdir. Çünkü onlar, Allah'ın âyetlerini inkâr ediyorlar ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Bu da, onların isyan etmiş ve haddi aşmış bulunmalarındandır. Hepsi bir değildir; Ehl-i kitap içinde istikamet sahibi bir topluluk vardır ki, gece saatlerinde secdeye kapanarak Allah'ın âyetlerini okurlar." (Al-i İmran, 3/112-113)

"İşte siz öyle kimselersiniz ki, onları seversiniz, halbuki onlar sizi sevmezler, siz kitap(lar)ın hepsine inanırsınız, onlarsa sizinle buluştukları zaman "inandık" derler. Başbaşa kaldıkları zaman da kinlerinden dolayı parmaklarının uçlarını ısırırlar. De ki: "kininizle geberin!". Şüphesiz ki Allah göğüslerin (gönüllerin) özünü bilir. (Ali İmran, 139)

Hülasa-i kelam; Yahudi milleti, İsrail ve içinde zulme ortak olanların helakı yakındır. Zira Allah, hiçbir zulmü zalimin yanına kâr bırakmaz. Dünyada bir ceza verecek olsa, bu ahiretteki cezasına kefaret olacağı için o zalimlere dünyada değil, ahirette cezalarını vermek istiyor çünkü dünya cezası 3 5 gün/ay/yılken, ahiret cezası dünya zamanıyla milyonlarca seneye tekabül eder. Ki kafirler için cehennem sonsuzdur. Bundan daha büyük bir azabı da dünyada vermek mümkün değildir. Yine de Allahü teala yahudilerin ve ortaklarının cezasını ahirette eksiltmeden dünyada da vereceğinin vaadini vermiştir. Gönlünüz rahat olsun.

(3,228 puan) tarafından
Allah senden rası olsun soluksuz okudum içim ferahladı ❤❤❤
(2,258 puan) tarafından
Ben ara ara açıp okuyorum, eşime de okudum çok etkilendi o da. Ne kadar doyurucu bilgiler. Hepsi kaynağa dayalı. Anlaşılır. Net. @Alaska, ders ver taleben olalım <3
(4,088 puan) tarafından
Ben komşularıma da okudum onlar bile tatmin oldu.  Gerçekten harika bir açıklama
tarafından
Allah razı olsun hepinizden ben de yazdıklarınızı okudum mutlu oldum :)
(4,088 puan) tarafından
⚘❤❤❤❤⚘
-Reklam-
+6 oy
(5,462 puan) tarafından
Bir kış akşamı adamın biri evine giderken, sokakta bir kız çocuğu görür. Ayakları çıplak montu yırtık köşede oturuyor belli ki çok da aç. Adam üzülüyor ama hiçbir şey yapmadan eve geliyor. Evi sıcacık, karısı çocukları karşılıyor onu. Sonra yemek için masaya oturuyor ama masada yok yok. Oturuyor masaya o küçük kız geliyor aklına. İçinden TANRIM BANA BÖYLE GÜZEL ŞEYLER VERİRKEN ONUN İÇİN NEDEN BİR ŞEY YAPMIYORSUN diyor. 

Veee içinde bir ses yankılandı. 

SENİ YARATTIM. 

ben bu hikayeyi okuduğumda 9 yaşındaydım. Bu hikayenin yazarı müslüman değil. Onlar için bizi yarattı ve biz sınıfta kaldık. 
tarafından
İşte en güzel cevap bu bin artı feda olsun
(1,620 puan) tarafından
Aynen bu bizim de imtihanımız
(5,462 puan) tarafından
Yağmurcum :*
Fatma0445 aynen öyle
+1 oy
tarafından
Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur.
(4,910 puan) tarafından
Merhametlilerin en Merhametlisi Yüce Allah varken senin merhametin ne ola ki? Nasıl sorgulayabilirsin? Dünya onların olsun ahiret kardeşlerimizin.. Ebedî yer orası. Zulmeden cezasını çekecek zaten. Sen haşa Allah tan daha mı merhametlisin? Bol bol tövbe et
(4,910 puan) tarafından
Allah yapılan bir zulme ceza vermeyi asla ihmal etmez.Hikmeti gereği mühlet verir.Bir sınıfta bir öğrenci arkadaşına bir tokat atsa, cezasını öğretmen verir.Kavga büyüse bu suçun cezasını okul idaresi,disiplin kurulu verir.Olay ölümle sonuçlansa burada bu suça ceza verecek merci artık öğretmen veya idare değil ağır ceza mahkemesdir.Bu misalden yola çıkarak anlıyoruz ki; Büyük suçlar büyük mahkemelere,küçük suçlar küçük mahkemelere havale edilir.

Aynen öyle de zalimlerin işledikleri suçlar,yaptıkları zulümler Allah katında o kadar büyüktür ki bu dünya şartlarındaki mahkemeler o suçlara tam bir adaletle ceza verecek kabiliyette olmadığından Allah zalimleri cezalandırmak için Mahkeme-i Kübra olan ahirete bırakıyor. Allah kudretini gösterip doğrudan açık bir şekilde müdahale etse imtihanın sırrı bozulur.Bu tarz soruların sorulmasının bir sebebi de imtihan sırrını anlayamamamızdan kaynaklanıyor.
(4,910 puan) tarafından
“Zâlimlerin yaptıklarından Allah’ı habersiz sanma. Ancak, Allah onları korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.”(9)

Çünkü unutmayalım ki, “(Allah’ın) rububiyetin(in) ebedî karargâhında elbette bir dâr-ı mükâfat ve mücazât olacaktır.”(10) Ve bu zulümler asla devam etmeyecektir. Muhakkak ki Allah “te’hir ve imhal etsebile ihmal etmez.”(11)
tarafından
Nedirsinoglumm Allah ıslah etsin seni
(11,370 puan) tarafından
Misafir oldu gitti beynamaz
+1 oy
(20,453 puan) tarafından
Bundan önceki israil başkanınıda bi araştırmanı öneririm sonu ne olmuş müslümanlara zarar verdikten sonra
(2,258 puan) tarafından
Sonlarının asla iyi olmayacağından eminim zaten, ama yaradanın verdiği mühlet çok uzun değil mi... Ekim'den beri bomba düşmeyen toprak kalmadı Gazze'de
(20,453 puan) tarafından
Bekle vardır yaradanın bi bildiği o herşeyden haberdar
+1 oy
(398 puan) tarafından
Bence aradığın cevap Kur'an'da meal okuyabilirsin. Orda her şey anlatılıyor. Zalimlerin cehennemi haketmesi lazım ki ahirette rablerinden isteyecek bişeyleri kalmasın. Ve şöyle de bir söz vardır cennet ucuz değildir cehennem dahi lüzumsuz değildir. Muhafazakar değilmişsin ama ne mutlu sana ki insanca duygular besliyorsun en azından. Bunu bile çok gören insanlar var çünkü. 
0 oy
tarafından
Elest meclisinde öyle karar verdiler İsrail de Filistin'de kendi kararini yaşıyor
0 oy
(689 puan) tarafından
İnsana irade vermiş ve Allah bu irade ye müdahale etmiyor.
(2,258 puan) tarafından
Gücü de İsrail'e vermiş gibi sanki...
(689 puan) tarafından
Hayır işte herkes kendi iradesini kullanıyor o gücü kötülük yaparak kazanıyor. Allah herkese akıl fikir vermiş kullansın diye seçimler farklı.
0 oy
(2,267 puan) tarafından
Ben biraz şu düşüncedeyim dünya üstünde binbir türlü din var herkes kendi dinine göre yorumlar gidenler şehit oldu kalanların ise imtihanı bence burda önemli olan bu imtihanı nasıl geçeceğiz kim sabır gösterecek kim bağlılığını koparıp isyan edecek Allah'ın işi sorgu sual olmaz Allah'ım geciktiriyorsa bir güzelliği vardır her güzel şeyin sonu sabır değil midir ben buna inanırım dediğim gibi belki şuan izleyen taraf olarak bu acının imtihanları bizizdir daha sıkı bağlanmamız gerekiyordur savaşlar depremler bir çok olay herkese bir imtihan oldu bence bu bağlılığını koparanların sonunuda gördük bağlılığına devam ettirip sıkı sıkı bağlanıp sonunu güzelliğini görenide gördük Allah'ım tez zamanda yardım eder inşallah insanlarda bazı şeylerden ders çıkarıp daha sıkı sıkı bağlanmsyı nasip eder 
0 oy
(9,921 puan) tarafından
Cvplar seni tatmin etmeyip dahada kizdirmis böyle sorular burda sorulmaz bir alime bir hocaya bilge birine git sor 
(2,258 puan) tarafından
Sordum merak etmeyesin, ama hepsi bana "kurcalama" dedi özetle :) Daha yanıt bulamadım. Ayrıca hiç kızmadım merak etmeyin, tatmin olamadım sadece. Neden kızayım aşk olsun, herkes elinden geldiğince bilgi aktarmaya çalışıyor Allah razı olsun
(9,921 puan) tarafından
Tamam kız merak etmem:) ama alimlerin hocalarin vermediği bilgiyi burası hiç veremez mesela ben kalkıp sana detaylı uzun uzun ince ince anlatamam bilemem o kdrini herkes bildiği kdr yazıyo ama oda seni tatmin etmiyo dediğin gibi herkes kurcalama demiş
0 oy
(238 puan) tarafından
Bazen bende düşünüyorum ama sonra diyorumki bu dünyada onlar kazansada ahırette iyiler kazanacak cunku orası ebedi yerimiz bu dünya ise geçici onlar burada üstünlük kendilerinde sanır ama öteki tarafta ebediyen bunun azabını yaşayacaklardır ordan kurtuluş yok RABBİM imanla ölmeyi  nasip eylesin amin
0 oy
(673 puan) tarafından
Yapılan yorumlara Allah'a sitem etmiş gibi cevaplar veriyorsun. Tövbe estağfurullah.
(2,258 puan) tarafından
Öyle ya da böyle onu kendisi bilir :)
(673 puan) tarafından
Böyle düşünmen çok yanlış ama, Allah'ın gücüne gider. Allah korusun ciddi büyük bir sorun yaşadığında büyük bir sorunla imtihan edilğinde tek çare ve yardım istediğin kişi Allah'tır.
(2,258 puan) tarafından
Emin olun farkındayım, yalnızca insanların beni tanımadan imanıma not vermesi kırıyor biraz. Sonra ben de zaten tanımadıkları için en iyisini Allah bilir diyorum, size dediğim gibi :)
0 oy
(722 puan) tarafından
Evet bunları sorgulamayacaksak kedi olarakta dünyaya gelebilirdik. Okadar doğru bir laf ki..

Biz buseyleri sorgulamadan yasayacaksak ne inandığımız dine saygımız nede insan olmamızın anlamı olurdu.

Gel gelelim sorunun cevabına İslamiyette teslimiyet var. Yani evet isalmiyete göre bir yere kadar sorgulayabilirsin. İlerisine müsade yok. 

Sabret şükret ve kazan.. İslamiyetin en temeli bu değil mi ztn. 

Ama bizim aklımız var ve bunu kullanmayacaksak neden var ?

Başka bir dini inanista olup araştırıp okuyup İslam'a geçen insanlar da kendi dinlerine göre hareket etselerdi onlar nasıl doğruyu bulacaklardi? 

Bunların cvbini sen okuyunca bence iç dünyada ztn cvp vereceksin ben buraya yazmak istemiyorum.

Sen düşünmekten ve sorgulamayan hiç vazgeçme çünkü insanın olmamızın sebebi bu. 
0 oy
(17,743 puan) tarafından
Yeryüzünde Allah'in istemediği emretmedigi hiçbir olay cereyan etmez yani Allah isterse hersey olur.
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Allah binlerce yıldır müsaade veriyor İsrail'e :D
tarafından
Aynen öyle Allah güçlünün yanında :)
(1,292 puan) tarafından
Biraz akılları olsa birbirlerini yemezlerdi
tarafından
Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz yaaa Allah bi imtihan eder sizi neye uğradığınızi şaşırırsiniz kendinize gelin
(1,292 puan) tarafından
Sen ne yaşıyorsun asıl? Bu savaşta kimsenin tarafında değilim. Taraf tutmak zorunda da değilim. Barıştan yanayım ama sen git önce binlerce yıldır süren bu savaşın tarihini araştır öğren öyle gel yorum yap.
0 oy
(3,255 puan) tarafından
Allah'in vardır bi bildiği isyan etme dua et 

Allah'in işine karışamazsın 
0 oy
tarafından
Çünkü onların yaptığı Kur'an'a göre normal peygamber de Müslüman olmayanlara karşı savaş açıp ganimet toplamış kim ne derse desin bu böyle olmuştur Kuran'da çoğu yerde müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün vardır Filistin İsrail'e göre müslüman değil galiba . Benim de anlamadığım soruları sormama sebep olan bu olay oldu ve anladım ki Allah sadede ahirete bırakıyor . Tartışmak istemiyorum ben fikrimi söyledim benimle tartışmaya girmeyin lütfen 
0 oy
(1,022 puan) tarafından
0 oy
(4,177 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bence bu bir plan değil yaradılış kanunu,  insanların hem birey hem toplum olarak kendilerini anlamaları için bir örnek durum gibi.

Çünkü Allahın esmalari zittiyla birlikte var bu dünyada, ve insanlarda temsilini goruyoruz.Her birimiz birbirimizden ogrenmemiz gereken sinavlara denk geliyorsak ,toplumlarda ayni sekilde.Denge de durmayı birey olarak sonrada toplumsal olarak başarmayi öğrenmeliyiz (insanlık anlamında) yoksa orta dogu niye bul halde neden  surekli aynı sınavlari veriyor diye düşünmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Mesela ben İsrail Filistin Savasinda da  orta dogu bu topraklarda daha başkası da olur düşüncesindeyim
Çunku bu topraklara ben, sen,o ,onlar, bunlar, vs çok fazla  bu anlaşılmadikca bir milim öteye gidemeyiz hepte gidemiyoruz mesela
 m.ö Peygamber Efendimizin torunları, bebek dahil öldürüldü yine ayni mantıkla ne kadar üzüldük ne kadar kıymetli örnek ama bu coğrafyada asla bize verilmesi gereken dersi almadık.Çünkü onlarda 70 kişi ile bir orduyu yenemeyeceklerini biliyordu yada peygamber efendimiz torunlarinin basina ne gelecgini biliyordu ama nesillere ibret olsun istedi , hep birlik mesaji verdi ama gormek istemiyoruz anlamak istemiyoruz ,sonrası hep aynı  benden o bunlar onlar şunlar,  hep aynı bu topraklarda. Çocuklar ölur ciğerimiz sökülür  anayiz cunku ama bizdense...

Bu topraklardan(Orta dogu) ki her bireyin ,her milletin her toplumun kaderi bu malesef  diyecegim ama kaderi degil sinavi bu..En azından ben bu sekilde düşünüyorum.
(4,177 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Haaa unutmadan ekleyeyim bunlar onlar şunlar bölmek için kullanılan şeyler savaşların tek amacı m.ö de sonrada para güç otorite baskada birsey yok.Ve malesef orta doğu taraflarında yaşayan kişilerin çoğunda sahiplenme benim ,guc isteği kötü yönde çok fazla hem birey hemde toplumsal olarak sonuç surekli karşılik bölgede hareketlilik  ve bu bölgelerde yaşayan memnuniyetsiz mutsuz öfkeli daha ben merkeziyetçi insan profilleri ...
0 oy
(3,185 puan) tarafından
İmtihan sırrı. Herkes rahatta, herkes mutlu, herkes zengin olsaydı dünya değil cennet olurdu zaten en basit düşünürsek. Onları ayrı imtihan ediyor bizi ayrı imtihan ediyor Rabbim. Her türlü olay yaşıyor insanoğlu savaş deprem sel çocuklarını kaybeden onca insan var o çocukların veya anne babasının hiç bir suçu günahı olmayabilir ama senin olayları nasıl karşılayacağın isyan mı edeceksin ne yapacaksan .. Peygamber efendimizin de evlatları sevdikleri vefat etmiş. Ağlamış.. Ama isyan etmeden bağırmadan. Her insanın büyük küçük imtihanı oluyor Rabbim imtihanımızı kolay eylesin.. Kardeşlerimize yardım etsin korusun. Zalimleri kahreylesin. Çok zor.. 
0 oy
(5,748 puan) tarafından
Firevunun hikayesini oku anlarsın canım. Allah sabredendir. Zira firevunun hayatı boyunca birkez başı bile agrimamistir. O kadar yaptığı zulme karşı kendini ilah bile göstermişti. Ona inanmayanlari ateşlere attı . Sonuç denizin ortasında ağzına Cebrail aleyhisselam tarafından kum doldurulup tövbe etmesine bile müsade edilmedi. Rabbim geciktiriyorsa guzellestiyordur elhamdülillah. İsrail'i kahhar ismi ile kahredecek bunada eminim çünkü dünya üzerinde en çok zulüm yapan tek kavim İsrail oğulları dur.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 322 göst.
17 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Hayaller (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,118 göst.
20 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nisan KC (4,098 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 476 göst.
5 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 317 göst.
18 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Cicek19 (19 puan) tarafından soruldu

408,433 soru

12,271,256 cevap

37,597 kullanıcı

Kategoriler

...