0 oy
683 göst.
Diğer kategorisinde (6,059 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sizinde öylemi blmiyorum valaha psikolojim bozuldu artık yemeği kendisi yemiyor önüne çorba koyiurom zorla iki saat kaşığı tut ye bir kaşık atyor agizna döke saça spagetti patates önüne koyiruom iki üç tane ağzına atyor kalkıyor oda eliyle yiyor elbisesini falan kendisi asla gymeyi blmiyor illa sen gydir dyor sadece ***** yumak donunu çekiyor çişini döküyor okdr yemeğe otyrouz karnım agridi ayy kakam geldi her yemek ve kahvaltı üstünde midem bulanyor artık  yemin ederim ayakkabı giy böyle giy dyorim nasıl gycem blmiyorum sen yap banane blmem ne çıkarmıyor 7 aylık hamileyim iki büklüm oluyorim eyile bukule daha bişey yazmayı blmiyor kalem bile bir sola alıyor bir sağa sagini solunu blmiyorum haftaları blmiyor günleri blmiyor ona kadar saymayı ve renkleri blyor okdr blmiyorum seneye okula gdecek napcam blmiyorum kafayı yiyorum resmen sizinde öylemi gosteryorum çabalıyorum olmuyor nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardım?

21 Cevaplar

0 oy
(7,630 puan) tarafından
Yok kendi  halleder  oyuncaklarını toplar  bana yardım eder  yemegıi yer bı totoyu yıkayamıyor oda olur inşallah
(6,059 puan) tarafından
Buda yikayamiyor bide oyuncak topla dyorim babası çok kızıyor topla annene çabuk yardım et dye ancak öyle yapmiyor
(7,630 puan) tarafından
Yok    oğlum kendi toplar bıde çağırır beni tatammm  der bende alkişlarım   kızmakla olmaz  inata çevirir güzel güzel hediye vererek ogretıyorum   bişey yapmadımı  yooo sen artik büyüdün ve güçlüsün pes etme yaparsın diyorum yapıyor
(6,059 puan) tarafından
Bak bende dyorim arkads corbasini yemeğini btrmis hadi sıra sende bitir yap dye kaşığı alıyor biraz atyor ağzına bakıyor etrafına ayağa kalkiyor cişim geldi kakam geldi her sofrada kakam geldi bıktım artık midem bulanıyor yemin olsun bı çorabını cikaryo pantolon etek çıkarsa öyle yani çişini dokuyor elini yüzünü yıkayıp kurulsa silse öyle yani
(7,630 puan) tarafından
Annelik sabır işidir  sabır et düzelir hep böyle sürmez
-Reklam-
0 oy
(1,113 puan) tarafından
Üşengeçlikten dolayı yapmıyorsa o ayrı ama bence bir doktora görünseniz iyi olur. Benim oğlum da öyleydi. Atipik otizm teşhisi kondu. Tabi sizin de öyle çıkacak diye birşey yok. Öyle bir durumda özel eğitim öğretmenleri ilgileniyor
(6,059 puan) tarafından
Canm yalan yok bir iki yaş arası izliyordu bu yaklaşık iki yıldır bizi evi tasidik hiç vermedigim zaman da oldu bir ay falan bazende 15 dk falan TV izliyor evet oda az az akşam uyumaya yakın bide üç yaşına kadar insan yüzü görmedi İstanbuldan geldik park yoktu insan arkads yoktu 7. Kat asansör bile yoktu evi tasidik buralar açık alan geçen sene full parka çıkardım ful etkinlik yaptrdim eslestrmeler falan herseyo bliyor 15 kadar sayıyor renkelri blyor bütün kelimeleri öğretim herşeyi öğrendi bi anda açıldı konusyor herşeyi syluyor ama byle uzun uzun serbest konuşamıyor yaşını anne adı baba adı kendi adını blyor ne istyorsa syliyor ama evde bu anlatklarimi yapmıyor bazıları dyor bu tek olduğu için yapmiyor
(1,113 puan) tarafından
Yani yalnız olmanın etkisi var ama çok değil. Meraklı çocuk bir şekilde öğrenir. Kızının bir eksiği yok canım Allah'ın izniyle. Gönlünü ferah tut. Ekranı tamamen kes. Telefon tablet tv kaldır mesela. Omega 3 takviyesi ver imkanın varsa. Ve hazır gıdalardan, şeker çikolatadan uzak tut. Gör bak inşaallah nasıl ilerliyor.
(6,059 puan) tarafından
Omega 3 iyimi cnm valaha yiyor eşim alıyor cips cukulata meyve suyu falan aşırı aşırı diyemem günde bitane falan jelibon falan dediğin vutamin iyise alalım ya
(1,113 puan) tarafından
Jelibon en kötüsü zaten. Bi de hergün.Hiç vermeyin mümkünse. Evet canım omega 3ün biz çok faydasını gördük. Zihni açılıyor çocuğun.farkediyorsun yani. Bu konuda möllers en iyisi. Elma aromalı olandan al. Ama eğer çocuk içmeyecek olursa easy fish oil al. Jelibon gibi zaten. Onun yerine bunu ver. :)
(6,059 puan) tarafından
Teşekkür ederim cnm babası markali şeyler alıyor markete falan meyve de çok yiyo ama akılı maşallah herseyimizi tekrar edyor bazı cümleler öyle ağzından çıkıyorki biz şok oliyoruz :) babasına gözünü çikaririm senin dyordu :) biz şok olduk yavaş yavaş bnce ya bazı çocuklar adını blmiyor yaşını adını falan baya blyor
0 oy
(11,601 puan) tarafından
Yemek dışında herşeyi kendi halleder. Yemeği kendi yiyemez oda benim aptallığımdan. Bebekken çok hevesliydi beceriyordu da ama ben dökecek saçacak veya boğazında kalacak diye hiçbişeye izin vermedim. İkinci kızım 1 yaşında kendisi yiyor ablasının yemediği şeyleri yiyor.  Yemek seçmiyor. İlk çocuğum acemiliğime kurban gitti
(795 puan) tarafından
Of bu ben ya korkuma yediremedim şimdi o kadar seciyorki hicbisey yemiyor nerdeyse
(11,601 puan) tarafından
Dimi ilk çocuklar öyle oluyo ama ikincim öyle değil tecrübe edindim ama olan ilk kızıma oldu yavruma
(6,059 puan) tarafından
Bende dyorum ikinci olsun oturtacam mama sandalyesi ne önüne makarna çatal patates çorba herşeyi verecem döke saça yesin hep boğazına kalacak dye vermiyrodim senin gbi valahi telefona daliyordu yedyordum bu çocuğuma öyle yapmayacam ama bu buyuk kızım aşırı yaramazdi tursiya parmağını sokuyordu yemeği döküyordu ayağını sokuyordu aşırı aşırı enerji yaramaz hiperaktif di bu sene braz akılı olmuş parmağını sokmadigi yer yoktu bardağı tabağı firlatyordu duvara masada zipliyordu çekmecelerim içinde zipliyordu hepsi kırık zaptedemiyordum kesinlkle eşim hep telefon la sustryordu bezini bile gydrdikken kıpır kipirdi hep kaçıyordu bu sene braz daha uslu olmuş ama yapamıyor edemiyor iste
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Sizin de yazınız pek iyi değil gibi. Maalesef pek anlaşılamıyor. Önce birazcık kendinizi geliştirmeye çalışın, çocuğunuz sizden örnek alır zaten. 
(6,059 puan) tarafından
Sen ne saçmalıyorsun millet Türkçe konuşmayı blmiyor çocukları senden zeki ben çözüm istyorim senin yaptığına bak ben üniversite mezunuyum zaten merak etme kendimden çocuğum için yirtyorim merak etme
tarafından
Cümlelerin öyle demiyor cümle kuramıyorsn
(6,059 puan) tarafından
Tam bir siz profesör sunuz
tarafından
hangi universiteden mezunsunuz merak ettim
(6,059 puan) tarafından
Merak etme işine bak milletin moreli bozuksa daha fazla bozmayın yeterli ne sinir bozucu kadinlarsiniz destek olacağınıza köstek oluyorsunuz hadi hadi
0 oy
(14,742 puan) tarafından
Bende sen çocuğunu bu sene okula göndermeliydin Tabi eğer bunları bilerek yapmıyorsa 
(6,059 puan) tarafından
Benim fikrine göre bilerejk yapyor bugün çok zorladım bı tabak çorba içti kendisi karpuzu çatala yiyor patates sipgaeti canı isterse yiyor valaha dyer türlü yalandan sofryaa otyrouz uyiycam yok orda oturcam yok kakam geldi yok karnım agrdi oyincak yemekde oynuyor bagirmaktan sesim dusdu yapma yemeğini ye dyorim kaşığı tut kelimesini 50 kere dyorim veryorim eline bir kaşık yiyor bırakıyor yine
0 oy
(7,207 puan) tarafından
Okula bu sene versen birçok şeyi aşar aslında belki sana güveniyor belkide gerçekten yapamıyor 
(6,059 puan) tarafından
Doğumum var Kasım'da gotrumek istyorum evim asagisnda var eşim git gel yapacan iki kere hemde o yeni doğan bebekle kışın ortasinda olmiyor seneye gönderelim dedi kaldı oyle
0 oy
(646 puan) tarafından
Canım bunların hepsi tamamen tembellikten oluyor. Benim oğlum 5.5 yaşında o da aynısını yapıyor sen yedir sen giydir sen sil popomu. Yeri geliyor yemeğini ben yediriyorum dökmesin birde temizlikle uğraşmayayım diye ama onun dışında artık ben yapmıyorum kararlı ol yemezsen aç kalırsın de, giymezsen gitmeyz de o şekilde alıştır. Benim oğlum geçen sene okula gitti o zaman öğrettim kendini temizlemeyi filan tuvalette de artık kendisi yapıyor herşeyini. 
(646 puan) tarafından
Ben kendim temizlerken yıkıyordum fakat şuan kendisi ıslak mendil ile temizliyor büyük tuvaletini çünkü musluğa ulaşamıyor. Ama evde gösterdim okulda ıslak mendil yok bak benim seni böyle yıkadığım gibi yıka sonra da kurula diye öğrendi okulda kendisi yıkıyordu. 4 buçuk yaşındaydı okula başladığı zaman. Okuldaki tuvaletler kendi boylarına göre olduğu için kendi temizlemesi daha kolay oluyordu.
(6,059 puan) tarafından
Valaha benim kızım lazimliga cişini yapyor döküyor sifona basıyor öyle kakasuna gelecek olursak yapyor gel yıka dyor ıslak mendille ile asla izin vermiyor silmemei okulda musluğa nasıl yetişecek nasıl yıkacak blmiyorum
(646 puan) tarafından
Okuldaki tuvaletler onlara göre oluyor zaten yüksek değil minicik lazımlık gibi. Bizimde lazımlığa yapıyordu ama bir iki kere kalkarken yere döktü sonra tuvalete alıştırdım. Yani bir şekilde alışması lazım siz kesin ve kararlı olun başka türlü olmaz.
(6,059 puan) tarafından
Blyorim okuldaki tuvalet küçük ama evdeki dyorim büyük sürekli tutmam lazım o yapana kadar tutunamiyor duşuyor
(646 puan) tarafından
Merdivenli klozet kapakları var çocuklar için onlardan alsana yada sadece çocuk klozet kapağı var tuvaletini yaparken koyuyorsun rahat oluyor.
0 oy
(434 puan) tarafından
Sen öğretmemişsin canım 
(6,059 puan) tarafından
Cnm valaahi kendimi parçalaoyorim yirtyorim hep aynı cpk rahat bir cocuk
0 oy
(1,006 puan) tarafından
Haftaları bilmiyor günleri bilmiyor yazmayı bilmiyor derken...? 4 yaştan bahsediyoruz de mi..?!
(6,059 puan) tarafından
Haftaları günleri ayları blmiyor yazmayı blmiyor boya ancak az braz yapyor 4 yaşında Eylül'de basiyor evet
tarafından
4 yaşındaki çocuk ayı günü ne bilsin kiz
(6,059 puan) tarafından
Valaha eşim de azdemin dyordu bu çocuk ne anlasin ayları günleri konusyor smdi desem hiç konuşmuyor yalan olur parka gidelim denize gttim acıktım yoğurt patates getir falan herseyo syluyor ama serbest rahat konuşamıyor uzun uzun konuşamıyor
0 oy
(1,087 puan) tarafından
Kızımi yıkar bornozunu giydirir banyodan çıkarırım gerisini kendi halleder gezmeye gideceğimiz zaman asla zorlanmam kendi ne giyeceğine karar verir giyinir benden önce hazır olur.makina boşaltır benimle ev toplar bende hamileyim eğilip bukulemiyorum sağolsun beni bile giydirir:)
(6,059 puan) tarafından
Ayy ne güzel kaç yaşında acaba benim kziim çorabını bile gymeyi bilmiyor ancak çıkarmayı sadece
(1,087 puan) tarafından
4 buçuk yaşında kızım giyinmeyi öğrendiğinden beri bana yaptırmaz.ama bende en başından beri giydirirken çıkartırken hep anlatarak yaptım ve hep kendisi yapsın diye de teşvik ettim.simdi giyinir hazırlanır sadece fikir aldığı konu ayakkabısını giyerken anne ters mi düz mü diye sorar :)
(6,059 puan) tarafından
Tek çocuk mu abisi ablası varmı valaha helal olsun bu tembel kızım yapmıyor resmen ya
(1,087 puan) tarafından
Tek çocuk canım.simdi ikinciye hamileyim
(1,087 puan) tarafından
Kızınız sizin yapacağınızı bildiği için öyle davraniyo.kendin hallet benim şuan işim var filan de ben kızımın tek başına yapabileceğine inandığım konularda yardım istesede etmiyorum.kendin halledebilirsin diyorum ugrasiyo ve yapıyor
0 oy
(4,448 puan) tarafından
Artik kendisi yapmasi lazim. Yapamiyorum sen yap dediginde bi kere gosterecegim ve kendin yapicaksin bundan sonra diyeceksiniz ve ellemeyeceksiniz. Doke saca ogrenicek ve siz yapmayinca mecbur yapacak.
(6,059 puan) tarafından
Cnm öyle dyorim artık sana veremem kendin kaşığı tut tutmiyor aslında tutsa yer işine gelmiyor bugün bir çorba tabağı kendisi yedi kolum agrdi elim acıdı kaşığı tutmuyor bahane uyduyor karnım ağrıyor kakam geldi uyucam falan
(4,448 puan) tarafından
E uydursun. Benim oglumda uyduruyodu diyodum yemeden bu sofradan kalkamazsin. Yiyebildigini biliyorum. Oyle boyle yerdi kendi. Simdi 6 yasinda yiyor.
0 oy
(14,897 puan) tarafından
hemen alistirmaya calis canim benimki de cisini yapamazdi ben gotururdum digerlerini yapiyor sukur cis konussunda hep ben goturdum ama hem kardesi dogdu hem okula baslayacak ogrenmesi lazimdi baktim yapabiliyor artik herseyi kendi hallediyor bi kendi kendine ustjnu degistiremez cikartitor da giyemez yanj sende simdiden alistir ki cocuk dogunca cidden cok zorlanirsin 
(6,059 puan) tarafından
Çorabını eteğini pijamasini çıkaryor evet giyemiyor çişini lazimliga ypyor döküyor donunu cekiyor elini yüzünü yıkıyor kurutyor yalan yok bazen ayakkabısını zorlanmzsa çıkaryor hep dyor sen yap sen et yemegi kendisi yemiyor
(14,897 puan) tarafından
usendigi icin iste bir iki yapmauacaksin mecbur yiyecek kendisi yapacak  lazimliktan da klozete gecmelisin artik seneye anaokuluna gidecek
(6,059 puan) tarafından
Ama klozete otursa her defasında tutmam lazım deliğe kaçacak hamileyim zırt pırt peşinde gidemiyorum ne olacak nasıl yapayım
(14,897 puan) tarafından
klozet adaptorleri var bir tane alsan cok rahat oturabilir benimki tuvalet egitimine basladigimdan beri onunla yapiyor silikonluydu kop.egimiz parcaladi diyee degistirdim bu kayiyor diye ben oturtuyordum simdi yanlardan tutuyor oturuyo
(6,059 puan) tarafından
Klozet aparatı evet googledn baktım da misafir geliyor falan bnyo küçük hep takmam lazım ikinci çocuk gelecek çocuk emzdrsem aniden cisim var dese hep takılı kalması lazm oda ya
0 oy
(18,122 puan) tarafından
Seneye ana okuluna gider herseyi öğrenir bu kadar dert etme benim oğlan 4.5 yaşında oda çorbayı tek yiyemiyor döküyor ben yediriyorum canm ama ogreticem onuda birde ayakkabısini kendisi giysin ve sen onu alkışla ooo başardın de cesaretlendir ben öyle yaptım ise yarıyor canm bizimki de ayları günleri bilmiyor daha hemen olacak diye bisey yok sonuçta 
(6,059 puan) tarafından
Peki rahat kendini ifade serbest konuşyormu bizde öyle ypyoruz aferin corbani bitrdin ayakabini çıkardın falan ama oyleyece bekliyor ona yedirmemizi falan
(18,122 puan) tarafından
Sen yap derde ben güzel yapamıyorum de sen daha güzel yapıyorsun de sen büyüdün artık güçlüsün yapabilirsin vs. De canım emin ol başaracak daha küçük sıra sıra başaracak

Ilk önce tuvalet eğitimi ver ona göster ve sen kapı önünde bekle yapsın elini vs yıkasın yaptıkça onunda kendine güveni gelecek

Benim oğlan cok tembeldi canm ayakkabısını giymemek icin aglardi 4 yaşındaydı oda birde arkadaş falan önemli arkadaşlarinin yaptığını görünce de çok etkilenir çevrede varsa söyle kızına gösterseler daha da hoşuna gider
0 oy
(9,725 puan) tarafından
Dikkat eksıklıgı yasıyor olabılır. Dort yaştan cok bişey beklemeyın o da daha ana kuzusu benım kızım bese bir kac ay kala üstünü giyebilmeyi öğrendi 
(6,059 puan) tarafından
Hmm öylemi gosteryorum valaha bu sene baya açıldı konuşma olarak uzun uzun konuşamiyor sadece
0 oy
(8,080 puan) tarafından
Bana normal geldi canım bi de günleri haftaları nereden bilsin çocuk daha çok küçük benim kızım da 4 yaşında yemeğini kendi yer ayakkabısını yarım yamalak giyer elbisesini ben giydiririm bazı renkleri bilmiyor boyama yapamıyor henüz (sanırım bu konuda çok üstüne düşmediğim için) ama bu sene okula gidecek hepsini öğrenir. 
0 oy
(700 puan) tarafından
Bence akıcı bir şekilde konuşmaması garip hiç doktora götürdünüz mü
0 oy
(409 puan) tarafından
Bnm kzmda 4 yaşında bu dediklerinin hiç birini hatta daha fazlası kendisi yapmıyor, wcde bile bn onu tutuyorum afedersin tuvaletini yapana kadar. . Arkadaşlarina göre çok geride konuşmasında hiç bir problem yok hatta görenler maşallah diyo bu kadar şeyi nerden biliyor diye, ama gücü sıfır terliği bile zor giyiyor.. anne karnında iken gelişim geriliği vardı, halada devam ediyor.. genetik baktırıyoruz bı buçuk yıldr, her üç ayda bir farklı genetik tahlili istiyorlar, daha hastalığını anlamadılar araştıriyorlar.. sizin kızınıza gelince de  üşengeçlikten yapmıyor gibi geldi bana, tek çocuk bütün ilginiz onun üzerinde, bu yüzden olabilir..bnm kzm aksine  herşeyini  kendi yapmak istiyor  ama gücü yok yapamıyor,:(((
0 oy
(5,747 puan) tarafından
Kız sen çok kafana takmışsın benim oğlumda öyle canı isteyince yapar çoğu şeyi bazen yapamıyor diye ağlar iç çamaşırını giymeyi bilir ama bazen yapamıyor der yemeği zaten yemez yerdeyse ben yediririm bide kalem tutma konusuna gelince benim oğlum solak dikkat et belki senin kızında öyledir ben ta 8 aylık iken farketmiştim solak olduğunu 
0 oy
(1,713 puan) tarafından
Oğlum 4 yaşındayken tek basamaklı sayıları toplamayı, çizgi üzerinden kalemle gitmeyi, renkleri ve sayıları bilirdi. Makasla bir şeyler keser yapıştırır etkinlik yapardı. Ayakkabısını doğru giyemezdi bazen hala doğru giyemiyor ama tuvaletini kendi yapardı ve tuvalet temizliğini öğretmiştim. Yemeğini kendi yerde ama haftaları günleri öğretmemiştim daha bu yıl öğrendi. Kardeşi olacağı için kıskançlık yapıyor olabilir mi 
0 oy
(2,366 puan) tarafından
Ay gün hafta onları geçelim. Bilmemesi normal geldi. Yemek yiyebiliyor olması lazım ama tembellik ettiğini düşündüm nedense. Akıcı konuşamıyor olması dikkat çekici sadece. Bunun için doktor ne diyor. En son doktor ne zaman gördü kızınızı. Mutlaka bir sey söylerler çünkü hani uyarı, tavsiye vs.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 149 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,059 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 317 göst.
29 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Elif2855 (1,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 68 göst.
12 Mart 2023 Diğer kategorisinde Baldananne (297 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 157 göst.