0 oy
460 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Oğlumun geçmeyen oksurukleri oluyor nerdeyse her ay Dr götürdüm sağlık ocağına geniz akıntısı var dedi antibiyotik verdi ilaç bitti öksürük yine var:((alerji testi yaptırmıştım ev tozuna çimene çıktı biraz geçmiyor delircem neyden olur hangi bölüme götüreyim çocuk hastalıklarına gitmem gerekiyormuş öncelikle kafam durdu inanın şuan fln öksürüyor uyuyamiyor noldu bu çocuğa yaa son 1hadi 1bucuj yıldır böyle niyese nette reflü olabilir dio astım dio nerden baslim kime gidim yaa dislerinde çürük var o yapar mı önümüzdeki ay işlem olacak dişlerine fln ufff 

14 Cevaplar

0 oy
(974 puan) tarafından
Çocuk dr ciğer filmi çeksin orda da birşey yoksa o sizi yönlendirir
tarafından
Tmm canım yarın duruma göre gidicem
(974 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun
-Reklam-
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Geçmeyen öksürük alerjiden oluyor genelde benim oğlumda da arada olur ev tozuna yün yastık yorgana felan yıkanabilir yorgan yastığa geçtik odasını hergun sil süpür toz al yapıyorum, ve odasını nemlendirecek buhar makinesi ve  hava makinesi kesin kesin olması lazım evde baya rahatlatıyor 
tarafından
Evet alerji var yastık vs elyaf hep yıkanıyor ama elde taşımalı buhar makinesi var verdim şimdi
0 oy
tarafından
Yaşı çok küçük değilse karabiberli pekmez içirmeyi dene bakalım bi 3 5 gün azar azar belki faydası olur
tarafından
6 yaşına yakın canım
tarafından
Çok da küçük değil o zaman denemekte fayda var. Çörek otu da yutturabilirsin bu arada. Yada valla çörek otunu karıştırıp onu da yedirmeyi deneyebilirsin
tarafından
Nasıl oluyor tam olarak canım
tarafından
Bi kaşık pekmezi bardağa koyup içine az bişey karabiber serp, üstüne de az bi ılık su koy karıştır içir. Şayet çocuk verdiğin şeyi sorgusuz içerse çörek otunu çay kaşığının ucuyla ağzına at, üstüne su içir. Ben doruklu yarım çay kaşığını içtim 3 4 gün benim öksürük direkt kesildi çörek otundan sonra. Bi de balla çörek otunu karıştırıp yemenin 72 derde deva olduğuna dair bişey okumuştum bugün sanırım. Onu da şey yazıyodu, 2 bardak çörek otuyla 2 bardak balı karıştırıp hergün bi tatlı kaşığı yiyin, 72 derde devadır. Bu öksürük meselesi geçmeden önce bal almıştım kendim, her gün olmasa bile iki günün biri bir iki tatlı kaşığı bal atıyorum ağzıma. Eskiye kıyasla daha iyiyim çok şükür. Bi ara iki büklüm oluyodum öksürmekten
0 oy
(78 puan) tarafından
Canım aynısı benım kardeşime de olmuştu çocuk Dr şeker gibi bır ilaç verdi çigneyecek dedı zaten hemenn eriyordu çok şükür geçti ilacın adını hatırlamıyorum ama çok ıyı gelmişti Dr sor istersen
tarafından
Ne diyerek sorucam ki canım
(78 puan) tarafından
Öksürük için çignemelı şeker gibi bır ilaç varmış desen bilir galiba
0 oy
(3,355 puan) tarafından
Aşı aşı aşı sorgulama zamanı gelmiş geçiyor benim oğlumda sürekli öksürüyordu her hafta antibiyotik kullanıyorduk ama bir türlü iyileşmiyordu en son alerji doktoruna götürdüm birşey yok deyince aklıma aşı geldi benimde malesef iki yaşına kadar yaptırdım yapmaz olaydım zararın neresinden dönerseniz kardır lütfen sizde biraz araştırın 
tarafından
6 yaşında şuan neredeyse çocuklara yapılan aşılar mi
(3,355 puan) tarafından
Evet canım bütün asilari olmuş yani hacamat yaptırmayı dene inşallah şifa olur
tarafından
Antibiyotik kullanmaktan böbrekleri zarar görecek diye bu sefer vermicem dedim nerdee peşpeşe oksuruyordu bıktım yaa cicumu böyle görünce içim parçalanıyor elimden bişi gelmeyince
(3,355 puan) tarafından
Benimki de öyleydi artık her hafta antibiyotik kullanıyorduk her gün hava veriyordum bir türlü iyileşmiyordu şimdi 4 yaşında biraz daha iyi 4 yaş aşılarını da yapmadım 4 aylık bir oğlum daha var ona da yaptırmıyorum çok şükür sağlıklı
(3,355 puan) tarafından
Telegram varsa şifahane diye bir grup var oraya katıl orda doğal tedavi yöntemlerini anlatıyorlar
0 oy
(2,608 puan) tarafından
Oksuruge muhtesem iyi gelen akgunluk sakizi onerebilirm. Bir avuç tavada eritip dumanini pamuga hapsediyorsjn.o pamugu cocugun sirtina gece sabaha kadar koyup bekletiyorsun, birkac gune net faydasini gorursun inşaAllah. Ama alerjidense o zaman alerjik oldugu seylere uzak tutacaksin
0 oy
tarafından
Öncelikle internete bakma daha iyi araştırma hastanesine götür 
0 oy
(4,186 puan) tarafından
Reflu varsa yukarı mide asidi çıktığı için çürük yapar..

1. Yatarken biraz yüksek yastıkta yatirmalisin.

2. İyi bir kbb doktoru alerji uzmanlık alanı olan ,yada alerji doktoru  bulmalısın.Gerekli muayeneler minnosu sıkı takip uygun ilaclar vercektir.

3.Evi sık havalandirmali surekli hepa filtreli süpürge ile temiz tutmalı mumkunse duru su ile silmelisin , pelus oyuncaklar polar battaniyeler veya türevi kiyafetlerden kullanmamalisin.Sadece pamuklu kıyafetler az toz tutsun 

Nevresimleri sık değişmeli her akşam yatmadan yıkanmalı, yatma saatine son 2 saat kala beslenmeyi bırakmalısınız.

4. Burnun açık olduğundan emin olmalısınız ağzı açık kaldığı sürece toza mikrobu daha açık oluyor.

Geçmiş olsun

.
(4,186 puan) tarafından
Yazmayı unutmuşum
5. Hava temizleyici kullanmanızı tavsiye ederim
0 oy
(5,749 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım faranjit olabilir mi acaba kızımda aynı idi çocukken hep hasta olurdu aylarca hastanede yatardik. Şimdi kendiliğinden düzeldi çok şükür. Çocuk doktoruna götür o seni mutlaka yönlendirir.
0 oy
(400 puan) tarafından
Benım kızım 5 yasında ve her mevsim yaşarız oksurukmekten boğazı parçalanacak sesi kısıldı diyorum.. Alerjik rinit rahatsızlığı var hatta benım kızım çok ağır ilerliyor burun kanaması yapıyor günde 10 a kadar çıkıyor kanama. Kulak bürun boğaz doktoruna goturmelısın çocuk Doktor'u anlamıyor canm. Çocuk doktoruyla zaman kaybedersin sadece KBB Doktor'u verdiği ilaçla ıkı günde öksürük kalmıyor
0 oy
(584 puan) tarafından
Arkadaşımın kızı Da aynıydı bağırsaklarında candida mantarı varmış. Bağışıklığı düşmüş 
0 oy
(4,094 puan) tarafından
KBB ye götür alerjisi de varmış birde ona danış geniz eti de olabilir biz çok çektik ondan
0 oy
(3,038 puan) tarafından
Alerji ve immunoloji bolumune.gitmen gdrekiyor fakat ondan onca doktorun yonlendirmesi gerekiyor sanirim o bolume 

Gecmis ilsn cnm 

Bolca tursu suyu ev yapumi tursuda olur kefir tukettir 
0 oy
(3,205 puan) tarafından
Benim reflüm de aynı belirtiyle çıkmıştı çocukken kulak burun boğaz ince bir aletle muayene ettiğinde bulmuştu o güzel bakmazsa gastroenteroloji bakıyor. Kesin olabilir demiyorum ama aklında kalmasın

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 228 göst.
17 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Anneolmakask (796 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 126 göst.
16 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 89 göst.
+1 oy
7 cevap 134 göst.
8 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Minikii (694 puan) tarafından soruldu

408,484 soru

12,273,663 cevap

37,672 kullanıcı

Kategoriler