0 oy
529 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (53 puan) tarafından
Merhaba hanımlar 4 sene önce evlendik eşim asgarıden biraz üstü bir işe girdi bir şekilde zar zor geçiniyorduk İki tane de çocuğum var o da her zaman borç icindeyiz bu işte para yok surekli mudurlerı de bagırıp çağırıyordu. İşten çıktı.Arkadaşlarla konuşmuş Kargo işine gireceğim dedi İyi para var dedi arabasını sattı 200'e üstüne 100 bin kredi çıktı altınlarım vardı 50 yr sattım o parayla asla alamadık annesi babasından destek istedi onlar da vermediler durumları da gayet iyi Sadece borç olarak istedi ama paramız yok dediler işten de çıkmıştı ne yedınız ne ıctınız dıye bıle aramadılar dolap bostu annem kardeşlerim doldurdu. Çocuklar mama ıcıyo benim aılem aldı ailesi bı kez aramadı. eşim aşırı üzüldü Çünkü abisinin ne kadar borcu varsa hep Ailesi kapattı ne zaman para istese hep verdiler eşim ailesinin bankada paraları olduğunu biliyor abim sıkıştığı zaman tüm paralarını çektiler altınlarını bozdular yaptılar Ben isteyince paramız yok dediler eşim işten vazgeçti annem kardeşlerim üzüldüler ailesi böyle yaptığı için annem altınlarını verdi kardeşim parasından verdi bir şekilde arabayı aldık onunla da bitmedi kredi kartından sigortasını yaptık aküsünü değiştik tekerini değiştik Kredi kartımız da 50 milyara yakın borç geldi Biz bunu nasıl ödeyeceğiz diyerek oradan buradan para buldum 10 milyara düşürdüm borcu aylık geliri 45 milyar falan olacaktı 10 milyar benzin e gitse birkaç ayda sigorta yapmayacağım 35 falan kalacak dedi ilk ayda işyeri parasını yarısını kesecekmiş içeride tutacakmış  Ben de elimden geldiğince kısmaya çalıştım çocuğun mamasını bile idareli verdim bezini nasıl alacağım diye düşündüm bir iki ay dişimizı sıkmam lazım dedim Yemin ederim Yeri geldi dolapta kahvaltılık yoksa çocuklara ne yedireyim diye düşündüm  hesaplara baktım borcu 10 milyara düşürmüştüm bir anda kredi kartı borcu 25 milyara çıkmış Ben evde kıstıkça günde 2 paket sigara almış sürekli kahveleri içmiş kolaları içmiş ya Ben çocuklarımı yemeğinden kısıyorum bir 2 ay zorlanacağız diye. adam keyfinden 10 günde ne kadar harcamıs hadı 5 bın eve harcasa 10 bın yemesınr ıcmesıne. kardeşimden borç almıştım şu an telefonu bozulmuş Telefon alacağım ama nasıl alacağım bilmiyorum diyor Ben niye o zaman insanları zora soktum daha 2 hafta sonra para alacak o da yarı para alacak o zamana kadar bu yine karttan harcamasına devam edecek kendimi enayi gibi hissediyorum arabasını almasına yardım ettim Oradan buradan borc buldum Kredi kartı borcunu kapattım her yerden kısıyorum çocuklarımdan kendimden kısıyorum adam hiç düşünmeden yiyip içiyor çok uzun olduğu Hakkınızı helal edin kavga ettim bağırdım çağırdım evden çıkıp gitti

9 Cevaplar

+2 oy
(103 puan) tarafından
Sen çocuklarını düşündüğün için feraget ettin ama erkekler çok nankör biraz toparlan kendine çocuklarına iyi bak kendinden kısma sen yemesen bi başkası yee yerine ztn erkek degil mi çalışsın ödesin ailen de senin hatırına yardım etmiş inşallah yüz üstü bırakmak Rabbim yardımcın olsun erkekler için üzülmeye değmez olan bize oluyor bende çok geç farkına vardım artık takmıyorum 
(53 puan) tarafından
Biliyor musun bu yeni bir şey değil Ben her zaman kızdım az maaş alıyor diye çocuklarımı doğru düzgün kıyafet bile almadım hep kardeşlerimi verdi teyzemin verdiği onları giydirdim ama adam önceki eşimde de gelene kahve ısmarlardı sigaralar ısmarlardı kendi kafasına göre yer içerdi Ben de burada her şeyden kısardım hala daha akıllanmıyorum
(103 puan) tarafından
Oyle adamlar için ne yapsan boş değmez
-Reklam-
+2 oy
(1,164 puan) tarafından
Sen delimisin güzelim çocuğunun mamasindan Yediginden kisiyorsun .Kendine gel biraz ne için kim için baksana adama günde 2 sigara 150 TL icmeyiversin neyine gerek gitsin tütün alsın çok tiryakiyse .zaten asıl sorun da 4 senelik evlilikte kıt kanaat gecinirken 2 çocuk yapan adam düşüncesizin önde gidenidir kusura bakma.nasil olsa karım arkamı topluyor diye rahat rahat harcamış adam annenlerde yardım ediyor ohh gel keyfim gel.

Ben cocugumdan kisacagim da adam 2 paket sigara içecek o izmaritleri yediririm adama kimse kusura bakmasın .
(53 puan) tarafından
Tüm gün çalışıyorsun Tamam yemek yiyorsan ye ama 2 paket sigara artı sürekli kola E o zaman sen keyfine çalışıyorsun diyorum küsüp Bir de evi terk ediyor
(1,164 puan) tarafından
Kolasi kahvesi tamam tabiki içecek ama sigarayı kabul etme yani ne alaka yokken sigara içmek birde kart borcu ile alıyor .nasıl olsa ailen öder vermişler kolaylığı
(53 puan) tarafından
Evet canım Ben de diyorum bak yemek yiyorsan ya Aç gezme düşer kalırsın ama ben kıstıkça iki paket sigara ne ya
+1 oy
(1,070 puan) tarafından
Olmayan parayla yola çıkarsa böyle totosu acıkta kalır taşıma suyla değirmen dönmez kaldı kı sıkacak kısacak ayagını yorganına göre uzatacak bırısı de degılmıs sen bunın neyıne kefıl oldun da ınsanlara agız egdın kı bacım ah ya ne dıyom ödemez de o borcu geçmıs olsun çünkü borç namustur bunun bılıncınde olan adam sıkar bır yerlerini öder çar çabuk ne ayıp yaptıgı
(53 puan) tarafından
Ya var ya üzülüyor diye arabasını alması için herkes yardım etti Ya kardeşlerim annem annem altınlarına verdi Düşünebiliyor musun 150 milyara yakın para ediyor
(4,423 puan) tarafından
Yine kendi ailesi yag bal olacak bak gor. Kocam bile olsa bir yere kadar. Dustugu yerden kendi kalksın
(1,070 puan) tarafından
Kocanı hiç mı tanımıyorsun be canım nıye yaptın bunu
0 oy
(18,361 puan) tarafından
Kendin hadi yapıyorsun da aileden para alıp eşine yedirirsen kudurur maalesef. Biti kanlanmış derler ya o mesele bundan sonra fedakarlık yapma hele çocuktan bir insan içtiği sigaraya kolaya para buluyorsa beze mamaya da bulsun bir zahmet 
(53 puan) tarafından
Bak Allah var eksik ne varsa söyle Alayım der Ama ben de hep derim ki idare edelim borçları azaltalım Eve geldiğinde Çocuklara çikolata şeker alıp gelir ona bile kızarım derim gerek yok bu sıkıntıda o bir bakıyorum kredi kartına çalıştı esnada neler neler almış
0 oy
(2,200 puan) tarafından
Neyi anladın bu konuda çok fazla cabalamaman gerektiğini kredi kartı patlayacakti o biraz bunalcaktı bak bende istesem 40 bin olan borcu bitirirdim yıllık olan borcu biriktirirdim yapmıyorum çünkü erkekler gelecek olan bir gelir varsa ileride borç azaliyorsada rahatliyorlar elaleme karşı yok diye belli etmek istemiyorlar ama olan sana olur kadın kistikca erkek harcar bu nettir gidip kendine marka çanta parfüm vs alıp daha borca sokmyacaksin ama temel ihtiyaclarindanda kismayacaksin heleki ailenden icralık durumuna gelmeden çokta birşey istemeyeceksin borç olarak bile ve çocuklarından kısma herşeyden önemlisi 
(53 puan) tarafından
Ben de bugün aynısını söyledim biliyor musun Keşke o borcu kapatmasaydım Annem neden almasaydın bankaya borcun olunca bak nasıl parayı harcamayacaktın dedim şimdi bunu Annem dedi ki Acele etme kendini ne zaman toplarsam o zaman verirsin o da kafasına göre takılıyor hayır bize zarar Her geçen gün Bu altınlar artacak
(2,200 puan) tarafından
Şimdide hiç acıma her ay git karttan bir çeyrek al yada 2 Gr nasilsa borcun ailene cocugumdan kendinden de kısma öyle ne halt ederse etsin
(53 puan) tarafından
Artık hiç düşünmeyeceğim
0 oy
(4,226 puan) tarafından

Hayat böyledir kendinden ve çocuklardan neyi esirgersen muhakkak senden birseyleri esirger.(abarttınız icin)

Çocukların mamasindan kesmemelisin. 

Bu arada tek başına bu kadar sorumluluk alarak rol de çalıyorsun sonra bu durumdan da rahatsız oluyorsun iş birliği sadece ev işleri ve cocuk bakma anlamında değildir hayatta sorumluluklar emek duygular hersey için.

Eşine gelince disarda çalışmak kolay değil çay kahvesine colasina karışma bence yada eve bir termos alın sen yanına ver.Bir çözüm bulun ayıp değil herkes termosunu yanına alıyor. Bu durumu teklif edebilirsin.Ortaligi  velveleye verme.

Sigara konusunda 2 paket ne kadar stresli bir dönemde de olsa büyük lüks idareli içsin sağlık ona sigaradan daha lazım paraya gelene kadar bu konuda uyarmalisin 1 pakete düşsün herkesin derdi var sorunu var Allah dağına göre kar veriyor bu konuda kesinlikle uyarmalisin zaten o kadar sigaraya içecek ihtiyacının artması da çok normal.

Yuku birlikte paylaşın evet oda çalışan taraf emeği ile kazanacak ama elin yüzüne bakıyorsunuz bu borç tek senin değil unutmadan bu sorumluluğu birlikte alın.

Kolaylıklar dilerim
(53 puan) tarafından
Bir tane termos aldım ona kocaman çayını demliyorum sonra yemeklerini koymak için sıcak tutan Çelik kap aldım yemek koyayım diyorum Yok ben yemek yemek istemiyorum zamanım yok diyor, kahve için bile ayrı termos aldım ve hepsini de sabahleyin hazırlıyorum sadece yemek götürmüyor tamam diyorum ki bari yemeğini ye sigara verme içeceğine Verme ya yemin ederim görsen her şeyden o kadar kızıyorum ki evlendiğimiz günden beri bu böyle iki çocuğuma adam akıllı kıyafet bile almadım biliyor musun Hep kardeşlerimin verdikleri teyzemin verdiklerini yedirdim Neden Çünkü zorlamayayım adamı diye kendine harcadığı kadar bize de harcamak ister Eve geldiğinde çocukların poşetlerle çikolata şeker Ben de onu hep Kızarım bak borç harçlığı alıyorsun alma şimdi Bu borca girdiğimizden beri şekeri bile bir iki tane alıyordu Çünkü kızıyordum ama bir baktım gün içindeki harcamalarına yemeklik hiçbir şey yok Sadece sigara aldım kola aldım kahve aldım çikolata aldım Evet tüm gün dışarıda yesin idareli kullansın borçları bitince ne yaparsa yapsın ama şu an Banka borcu anneme borcu kardeşime borç millete borç Bunların içinde nasıl bu kadar rahat olabiliyor 2 paket sigara alabiliyor
(4,226 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Canım benim sen harika bir kadınsın fedakarsin anlyislisin ,o talep etmeden herseyi düşünüyorsun gerekli zemini hazırlıyorsun.
Ama hayat böyle işlemiyor anlatmaya çalıştığım bu...Ve bunun böyle islemediğinin milyonlarca örneği var.

Ben sana yok say ye iç gez dolaş sadece kendinin düşünen bencil bir oldan bahsetmiyorum.

Çok basit bir örnek birine iyilik yaparken bazende talep etsin önce olur mu senden yardim istesin ki bir kıymeti olsun.Diger türlü bunlar görevin olarak üstüne yapışır kalır bir kaç yil sonra tükenmişlik geçen yıllar verilen emekler ile daha cooopk dertlenirsin.
Mesela ,evlatlarinda yarın bugün işte tam olarak böyle yetişiyor.Talep etmeyen ağız var dili yok.Yokluk bilsinler ama  anlatmaya çalıştığım ama bu kadar fedakarlık evlatların yapmak istiyor mu acaba bunları sen istiyorsun esinde istemiyor bu kadar fedakarca yaşamayı bunu görmüyorsun??Dengelemeyi öğrenin hep sen idare ettiğin için oluyor idare etme har vur saman savur demiyorum.cocuklarin mamasindan kesmek nedir abarttiğını için, çok şey beklediğini görmüyorsun.

Hayat zor, kimi ise elini is atar cogalir,kiminin çabaladıkca çoğalır kimide ne yaparsa yapsın rızkı o kadardır.Rizki veren Allah ne demek biliyor musun istediğine istediği kadar verir demek.
Bazi şeyleri kabullenip aceleye getirmemek planlı hareket etmek lazım.Sen araba konusunu hızlandirdigin için memnun değilsin isler kontrolden çıkıncada hayiflaniyorsun. Şartalri çok fazla zorlamadan  dengede hareket etmeyi öğrenmelisin.Bunu kötülüğünden yapmıyorsun çok da iyi niyetlisin fedakarsin ama hayatta bizim için çizilen bir senaryoda var unutmamak lazım akışı bozarcasina hareket etmek de doğru değil.
İnan seni elestirmek maksadıyla yazmıyorum.Senjn yaptığın hatayı daha iyi şartlarda 10 yıl yapmış biri olarak yazıyorum.Benim 10 yıl sonra gözüm açıldı.Tabi hersey vaktinde olmalı ben sana yazarak ne kadar doğru yapıyorum meçhul ama eninde sonunda fark edeceğin benim yazdıklarım..
(53 puan) tarafından
O kadar haklısın ki Bu yaztıkların hepsi o kadar doğru ki bunları Kulağıma bir küpe edeceğim Allah razı olsun tüm Yazdıkların çok kıymeti  elimden geldiğince uygulamaya çalışacağım
0 oy
(4,423 puan) tarafından
B.ok içsin. 
(53 puan) tarafından
Dogru
0 oy
(23 puan) tarafından

Tek maaş ve iki çocuk varsa, öyle müdür bağırdı vs diyerek işten çıkmayacaktı. Emin olun kamuda bile müdürler yeri geliyor bağırıyor, çağırıyor. Yani kendi işin olmadıkça her yerde emir altındasın. 

Hadi işten çıktı , madem öyle araba değiştirme sevdasına girmeyecekti. Zaten iyi kötü bir arabanız varmış, işsiz, parasız ve iki çocukla ortada kalmışken, siz model yükseltmek için para isterseniz, kimsenin vermemesi de anormal sayılmaz. 
Çocuğun yediğinden kısıp, araba yükseltmeye çalışan bir insana ben acımazdım şahsen. Muhtemelen aileniz de size değil, çocuklara acıdığı için vermiştir. Baksanıza yedirecek şey bulamıyorum, mama azaltıyorum falan diyorsunuz. Yazık vallahi çocuklara. 
(53 puan) tarafından
Çocuklarım mamasından Kısarsam onları aç bırakmıyorum daha çok yemeğe yükleniyorum ya da sütlerini çoğaltıyorum çocukların benim için her şeyden önemli Onları asla aç bırakmam  sadece ben hep tasarruf yaptıkça onun böyle yapması beni üzen. Ailem ise Allah razı olsun sıkı bağımız var kardeşim başına böyle bir şey geldi Biz de ona destek çıkmıştık ben onlardan asla istemedim kendileri gelip getirmişler ha onlar yapmasalar bile Ben çocuklarımı asla aç bırakmam iş konusunda da çok haklısınız insanlar nelere katlanıyorlar
0 oy
(3,568 puan) tarafından
Olan olmuş artık boş ver zararın neresinden dönersen dön kardır bu da senin kulağına küpe olsun demek ki çocuklarından da kendinden de kısmana değmeyecek bir adam kocan kendinden hadi neyse ama çocuğun mamasından dahi kısma yani yedir içir çocuklarını üstlerini başlarını al kendinde ne ihtiyacın varsa al çalışmayan bir eş aldığını biliyordu iki tane de çocuğu olduğunu biliyordu eşek gibi çalışıp geçindirecek o evi ailenden aldığı borcu da ödemesi gerektiğini iyice anlat
(53 puan) tarafından
O kadar haklısın ki Ben hep ev ekonomisine yardım edeyim diye her şeyden kıstım bundan sonra ben Ben de aynısı olacağım ve ilk defa olan bir şey değil Her zaman arkadaşlarına bir şeyler ısmarladı yedi içti Ben düşündükçe o savurdu Ben borçlar var dedikçe hiç düşünmeden ama ben de düşünmeyeceğim Nasıl olsa borçlar onun kendisi bulsun çözümünü

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 509 göst.
10 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ayseaslan (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 753 göst.
18 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde Minnoş bir anne;) (1,231 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 459 göst.
17 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Avokado (1,138 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 105 göst.
11 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Avokado (1,138 puan) tarafından soruldu

410,772 soru

12,360,590 cevap

41,466 kullanıcı

Kategoriler

...