+1 oy
1,245 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (1,124 puan) tarafından
Dün arkadaşım bime gitmiş oğlu çok yaramaz ne tutarsa fırlatır atar buda 150 TL ilk cam kahveyi yere fırlamış paramparça etmiş sordum ücretini ödedinmi yok be ne ödeyecem stoktan düserler dedi ben geçen gittim oğlum bulaşık parlatıcısini biraz boşalttı aldım evde makinem olmamasına ragmen

51 Cevaplar

+7 oy
(129 puan) tarafından
Evet ödenir tabi ki ayıp olmuş 
(1,124 puan) tarafından
Bencede
(5,701 puan) tarafından
bencede . bimde dehilde bi milyoncuda kadeh kirdim bende cantam takildi. kalan 5 taneyi aldim parasini odeyip. bitinda evde var icki icen zaten yok. şik dirsun diye almistim zaten ceyiz zamani. gecen atti
 hepsini kullanilmio bosa yer kaplio. gecende de şokta tabak kirdim evimin alti şok. kiza dedim odiyim parasini kaydi dustu yaninda bardak bakiodum. gerek yok abla dedi. ama odenmesi gerekir.en azindan sorulur teklif edilir bencede
-Reklam-
+4 oy
tarafından
Hakka girdi. Stoktan düşse bile o an kimin görevindeyse ücreti onun yevmiyesinden kesilecek. O kişinin hakkını nasıl ödemeyi planlıyor? Dünyada 150 tl olan hak, ahirette 150 yıl yanmak olmasa bari.

Çocuk senin sorumluluğundaysa hareketleri de seni bağlar. Ha çocuk yapmış, ha sen.

Biz böyle olmaktan kaçınalım.
(1,124 puan) tarafından
Çok doğru yeminle burda bile mağaza öder yorumlarına artı gelmiş burdada var öyleleri korkarım kul hakkından
(356 puan) tarafından
6 yıl şokun mağaza müdürlüğünü yaptım ve bu zihniyetteki müşteriler yüzünden cebimden bir sürü para ödedim 7 yıl önce böyleydi sistem bizden kesliyodu parası şimdi nasıl bilmiyorum
tarafından
Geçmiş veya şimdi, fark eder mi? Hak, her mevsimde aynı hak.
Çalışandan, müdürden veya üreticiden, o para illa ki birinden çıkacak.
(356 puan) tarafından
Aynen öyle ama maalesef insanlar bu kadar düşünceli değil heleki şuan hiç hak hukuk gözeten hiç yok denilecek kadar az biz 4 kişiydik mağazada kırılan yada dökülen şeyleri tek kişiye ağır gelmesin diye 4 böler parasını kasaya koyardık
tarafından
En büyük hata anne babalarda, sonra kişinin kendisinde. Ağaç yaşken eğilir, boşuna denmiyor. Ama tabi adam olmayacak olana alim baba olsa ne yazar? İslam İslam İslam. Kim ne derse desin. Allahtan korkan ince düşünceli olur.
(267 puan) tarafından
Ay alaska hanım size denk geldim şükür. Özel mesaj yolladım. Bakabilir misiniz
+2 oy
(1,566 puan) tarafından
Mağazada satış elemanı olarak uzun yıllar çalışmış biriyim şöyleki müşteri ürün vs yanlışlıkla veya çocugu kırdığı zaman asla para talep etmiyorduk ama kendisi parasını vermek istediginde ona bişey diyemiyorduk alıyorduk ama ürün kırıldı diye parasını isteyemiyorduk yasaktı yani ücretini talep etmek 
(1,124 puan) tarafından
Ama hiç hoş bı durum değil böylemi örnek olacak çocuğuna kul hakkına gitmiyormu
(436 puan) tarafından
Ne alaka yasak bende markette çalıştım müşteri kırdıysa telafi etmeli
(1,566 puan) tarafından
Orası anne ile çocuk arasında olan bişey normalde kırdıgı ürünü ödeme gibi bir hakkı yoktur yasal degil
(1,566 puan) tarafından
Eda98 belki marketten markete fark vardır ben markette degilde kozmetik magazasında çalıştım orada müşteri kırılan ürünü ödemiyordu hatta zorla parasını alırsak şikayet etme hakkına sahipti
+2 oy
(3,926 puan) tarafından
Kuzenim A101 de müdür. Müşteri ödemez mağazadan kesilir demişti 
(1,124 puan) tarafından
Yanlışlıkla bile değil çocuk kırmış karşı taraf ne kadar zengin olursa olsun ödenmeli vicdan meselesi aslinda
(3,926 puan) tarafından
Ben öderim şahsen. Ama prosedür böyle sanırım:( kuzenim öyle söylemişti
(5,335 puan) tarafından
Benimde oglum matara kırmıştı bizden parasini talep etti çalışanlar hic boyle bsey demediler
(3,926 puan) tarafından
Çalışanlar alır. Çünkü ay sonu sayım olduğu zaman açık çıkıyor, açıkta mağaza sorumlusundan kesilir
+1 oy
(1,092 puan) tarafından
Bnm eşim yanlışlıkla bardak setini aldı eline bı bardak düşüp kırıldı ..Biz o seti satın aldık ..parasını da tam verdik..Tabiki parasını vermek zorunda  . Çocuğuna sahip çıksın bı zahmet kendi evinde kırıp döküyor diye bunu başka yerde yapmaya hakkı yok malesef 
(1,124 puan) tarafından
Çocuğunun durduragi yok bir dk yerinde durmaz bile bile yapması ya yanlışlıkla olsa bir nevi yine hak veririm ama
(1,092 puan) tarafından
Ama çocuklara da biz terbiye veriyoruz .. bence çocuğun davranisi anne babaya bağlı cnm
(304 puan) tarafından
Öyle bir zorunluluk yok aslında öyle mağazalarda normal şartlarda zorunlu değil ama orda çalışanların çoğu öde diyor
0 oy
(16,901 puan) tarafından
Kasiyerler görmemiş mi niye. Tabiki ödemek zorunda. Yoksa onun parası kasiyerlerden çıkıyor 
(1,124 puan) tarafından
Sözde demiş kabul etmiyorum ücreti
(304 puan) tarafından
Yanlış biliyorsunuz kariyerden çıkmıyor mağaza ödüyor ama ordaki mağaza uyanıklık yapıp kariyerden alıyorsa onu bilemem
0 oy
(2,608 puan) tarafından
Veririm tabi sonuçta bizim hatamız kul hakkına girer adamlar onu gönderecek ama üreticinin hakkına girmiş olacagim

Bi kere kızım yanlışlıkla tabagi düşürmüştü ödedim parasini çöpe attik
(1,124 puan) tarafından
Her insan her vicdan bir değil demek
0 oy
(1,550 puan) tarafından
Tabii ödenir 
(1,124 puan) tarafından
Aynen
0 oy
(2,585 puan) tarafından
Eşimle biz ürünlere bakarken elimizden düştü kırıldı gittik ödedik kırılanların hepsini
(1,124 puan) tarafından
Yapılması gerekeni yapmışsınız vicdanınız rahat eder bari
(2,585 puan) tarafından
Kasiyer bile şaşırdı siz mi kırdınız diye
0 oy
(3,874 puan) tarafından
Olur mu canım öyle şey. Anne de ne rahatmış. Öyle anne olursa tabi istediği gibi tutar atar çocuk. Her gelenin çocuğu bişey kırsa ne hale gelir orası. 
(1,124 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
(6,086 puan) tarafından
Mecbur ödenecek. 
(1,124 puan) tarafından
Aynnen öyle
(304 puan) tarafından
Mecbur değil maalesef:)
0 oy
(1,413 puan) tarafından
Ahlaken ödemesi gerekirdi... Her ne kadar mağaza karşılasa bile ödemeyi teklif etmesi gerekirdi. Çok arsız bir davranış bana göre. Fazlasıyla çıkar kendisinden. 
0 oy
tarafından
Hukuken ödenir mi ödenmez mi bilmiyorum ama vicdanen ödemek lazım. Sonuçta yüzde yüz kendi hatalari olmuş 
0 oy
(3,226 puan) tarafından
Ay aynısı başıma geldi arkadaşıma gidecektim ilk kez evine gideceğim için hediye almak isdedim. Sonra bir tane lamba böyle gaz lambası gibi sen kızım bunu düşür kır. Beni beklettiler bdne oduycen tabi 750 lira ama nasıl şok oldum ve o kadar param yoktu. Sonra mağaza sorumlusu geldi dedi abla git ödeme yapma. Zaten çok satılan bir ürün değildi dedi . Dedim sizi zor durumda bırakmak istemiyorum yok yok satilmiayan ürün zaten dedi o yüzden çıktım gittim ama günlerce vicdan çektim ya o kızlardan kesilir diye. 
0 oy
(12,613 puan) tarafından
Öderim ödenmesi gerekir hak bu çocuğuna sahip çıksın
0 oy
(5,335 puan) tarafından
Benim oglum A101 de matara kırdı bizden hemen ücretini istediler 
(304 puan) tarafından
Normal de istememesi lazım öyle bir şart yok
(1,124 puan) tarafından
Mmm senin başına öyle birşey geldimi
(304 puan) tarafından
Oğlum ayranı düşürmüştü elinden kasaya verirken ben de ödedim sonra öğrendim ödenmemesi gerektiğini kariyerden kesilmediğini şuan olsa ödemem
(5,335 puan) tarafından
Bende çalışanlardan kesiliyor saniyordum ondan ödedim hemen simdi olsa odemem o zaman
(304 puan) tarafından
Oradakiler ısrar etsede prosedür de böyle bişe yok yani
0 oy
(436 puan) tarafından
Arkadaşının yaptığı kul hakkı 
0 oy
(11,102 puan) tarafından
terbiyesizlik yapmış, çalışanın maaşından kesiliyor. günah 
0 oy
(7,639 puan) tarafından
 Ödüm kopuyor markete gıttıkmi o yüzden hep sepete oturtuturum oğlumu    sonuçta bişey olsa utanırım  yani  ödenir tabiki kendını bilen  öder 
0 oy
tarafından
Çalışanların maaşından düşüyor elbette öderim o vebali almam

İlgili sorular

+1 oy
58 cevap 1,277 göst.
2 Kasım 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Fairytalee (2,603 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 688 göst.
16 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Gunes1997 (3,371 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 62 göst.
5 Ekim 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 49 göst.

403,976 soru

12,101,995 cevap

36,418 kullanıcı

...