Kurutmalık biber ve patlıcan, kornişon ve biberi salamuraya yatırıp kışın havuç lahana ve karnabahar çıkınca onlarla karıştırıp tursumu kuruyorum, taze fasulyeyi domatesle kaynatıp buzluğa atiyorum, patlican, domates, köy biberi ve kapyayı ya tandirda ya da ekmek firininda közletip dograyip atiyorum buzluğa, Karnıyarıklık patlıcan atiyorum, Menemenlik konserve, güveçlik konserve, şakşuka, kahvaltılık sos, buzluğa şeftali kayısı gibi meyveleri atiyorum, reçel yaparım bazen, bazen de yapmam buzluğa attığım meyvelerle kışın yaparım ☺️ bu sene nasıl yaparım bilmiyorum riskli bir gebeligim var bunlar her sene yaptıklarım, bakalim inşallah bu sene de yapabiliriz bir kismini yaptim daha hepsini degil, afiyetle yemek nasip olsun hepimize