0 oy
931 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar burda bir çoğumuz anneyiz anne olmak isteyenlerede Rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin şimdi bu 4 çocuğunu bırakıp giden ve ölüm haberlerini alan anne hakkında ne düşünüyorsunuz ben kendi düşüncemi söylim 

Kendim katlanamadigim adama çocuklarımi asla asla bırakmam şimdi diyebilirsiniz Kimbilir ne çekti adam neler yaşattı diye ama şunu söylim evlat aşkı öyle biseyki her zorluğa katlanma hissi veriyor 

17 Cevaplar

0 oy
(207 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Kimse yargilamasin ama bende aynı fikirdeyim , bakamıyorum diye kaç kere aramış adam ama kadin donmemeis. Ruh hastası birine çocukları bırakacağıma çocuklarla ruh hastasının yanında kalirim onları korumak için. Adam getirdiği kaza yüzünden ücretsiz izne ayrılmış mecburi 1 haftadır evde bisey yapamadığı için kofte ekmek poğaça döner filan getirmiş. Ne yazıktır ki çıkışı bundan bulmuş ne anne anne olmuş.ne baba baba olmuş adam kadar kadin da suçlu.
tarafından
Yazık giden üç cana
(207 puan) tarafından
Evet narin ve bu olaydan sonra gerçekten kötü oldum ben.
-Reklam-
+4 oy
tarafından
düzenlendi

Konuşmak istediğinizi anlayabiliyorum ama en ufak bir lafımız bile mühürlenebilir. Ağzımızdan çıkana dikkat etmek lazım, henüz ölmedik. O kadın da belki bundan birkaç sene önce böyle bir şey söyleseler kahkaha dolusu gülerdi ama bak, şimdi bu halde.

Kınamayalım ve kesin konuşmayalım ki imtihanımız olmasın. Ben yapmazdım, etmezdim demek herkes için çok kolay ama kimse sınanmadığı günahın masumu değildir.

Üzeyir (as) "Allahım acaba sen nasıl diriltiyorsun?" Diye merak etti diye kendisini 100 sene ölü yatırıp diriltti. İbrahim (as) "Dirilteceğinden hiç şüphem yok Allahım ancak bunun şeklini merak ediyorum." Dedi diye de 4 farklı kuşu öldürtüp dirilterek gösterdi. Yani demem o ki, onlar peygamberdi ve birinin diriltilmeyi merak ederken kullandığı söz imtihanı oldu, diğerinin sözlerindeki dikkat hayatını kurtarmasına sebep oldu.

Yine buna benzer bir olay, Yakup (as) büyük oğulları bir kadından, Yusuf (as) ve Bünyamin aşık olduğu esas kadından olduğu için o 2sine çok düşkündü. Abileri Yusuf (as) ile gezmek istediklerinde onlara "Onu bir kurt veya kurt sürüsünün kapmasından korkarım." Diyerek göndermek istemedi ama ısrar üzerine gönderdi. Orada kullandığı kurta yem olur lafı abilerine ne yapıp da Yusuf (as)dan kurtulacaklarına dair bir fikir vermişti. Yani Yakup (as)ın çok sevdiği oğlunu korumak için kullandığı bu cümle, ömrünün kalanında ondan ayrı ve kör yaşamasına sebep olacak imtihanı oldu.

İmtihan denilen şey ağzımızdan çıkanlardan oluşur. Kınama duası okumayı biliyorsak daha en başından duyar duymaz okumamız lazım. Bilsek de bilmesek de bu tür şeylere yorum yapılmaz, yapılmamalı. Bizden çıkmayan, Allah korusun evladımızdan çıkmasın.

image

Elhamdülillâhillezî âfânî mimmebtelâke bihî ve faddalenî alâ kesîrim-mimmen haleqa tefdîlâ.
tarafından
Kınama duasını da şuraya yazalkm.
"Elhamdülillâhillezî âfânî mimmebtelâke bihî ve faddalenî alâ kesîrim-mimmen haleqa tefdîlâ."
(740 puan) tarafından
Sizin yorumlarınızı çok begeniyorum .  Bu tarz bilgiler çok aşırı hoşuma gidiyor. Mesela burdaki alıntıları hiç duymamıştım. İnstagram sayfa açın takip edelim :)
tarafından
Çok teşekkür ederim. Instagram veya başka bir sosyal mecra kullanmayı sevmiyorum, bir tek burası var, o da anneler olduğu için.
(740 puan) tarafından
O zmn burdan nasipleniriz napalım :)
tarafından
Allah razı olsun güzel görüşleriniz için :)
0 oy
tarafından
Evlat aşkı zorluğa katlanma anlamına gelmez önce bu yanlışı düzeltelim evlat aski için zoru başarmak demektir lütfen bu farkı anlayip öne göre yol izleyelim çünkü böyle diye diye Bi çok kadin evlatları bahane ederek ateşe atiyor
tarafından
İşte bahsettiğim tam olarak bu fedakarlık ömür boyu katlanıp kendini tüketmek demek değildir
(207 puan) tarafından
Ki sundanda eminim 4 coccuk erkek arayışı olduğu için yapıldı.
(207 puan) tarafından
Eğitmen hanım nasıl değildir. 14 dene katlanıp 4 cocuk yapmak sence gerçekten kadin adama katlanıyor muydu?
tarafından
Ben post sahibi için söylemiştim senin yorumuna hitaben söylemedim
tarafından
Yağmurum kadın olmak anne olmak dünyanın en ağır en hassas meselesi
0 oy
(17,736 puan) tarafından
Canım adam özledim diyip gelip çocukları almış galiba öyle bir yorum gördüm ama emin de değilim.

Çocukların fotoğraflarını gördüm kahroldum en küçüğü emzikli daha nasl kıydı ya kendini öldürseydi bitseydi çocukları öldürüp kadına ceza vermek istedi sere.fsiz kansız 
tarafından
Eğer öyleyse diyecek bir şey yok ama bir anne kendi katlanamadigi şartlara kocaya çocuğunu bırakıp gitmemeli
(84 puan) tarafından
Hayir bu adam annemlerin mahallesinde oturuyor kadin bunlari terketmis cocuklarinida almadan manisaya babasigile yerlesmis cocuklara adam bakiyormus mahalledeki herkes şokta hic oyle biri degilmis cocuklarina gozu gibi bakiyormus kadin bosanmak istemis adam istemiyormus cocuklarida sabah daga piknige goturcem sizi demis ve malesef bu olay yasanmis kadin da degilmis cocuklar 2 aydir babadaymis zaten adamda ölmüş bugun haberi geldi hiranur kaldi suan en buyuk cocuk oda durumu cok agir doktorlar umit vermiyor
tarafından
Yazık oldu giden uc cana şimdi o anne bu vicdan azabıyla napacak
tarafından
Aklım almıyor bir anne nasıl bırakabilir çocuklarını
(17,736 puan) tarafından
Offf nasıl bir anne bu ya içi nasl rahat etti emzikli bebgi bırakıp giderken vallahi insan dayanamıyor hayattan soğuyor böyle olaylar olunca
0 oy
(3,119 puan) tarafından
Seninle aynı fikirdeyim madem bu kadar kötü bir eş nasıl yavrularını bırakır bir anne hiçmi aklı kalmaz 
tarafından
Yazık hiç aklımdan çıkmıyor bide ızmirdeyim herkes bunu konuşuyor
(3,119 puan) tarafından
O yüzden hayat arkadaşı iyi seçilmeli hem erkek hem kadın için de bu geçerli bakabilecek kadar çocuk doğurmalı sonra olan bu masumlara oluyor
0 oy
(12,759 puan) tarafından
Hadi anne bırakıp gitti vicdansızın teki o adi herife ne demeli ulan kendini vursadın bitseydi o meleklerden ne istedin be kansız
tarafından
Hirs yapmış belliki yada annenin canını yakmak istemiş ama bana göre 2 yaşındaki emzikli bebegi bırakıp giden birine ne ceza verilirse verilsin boş
0 oy
(685 puan) tarafından
Anne olan evladını nasıl bırakır anlamıyorum.yogun bakım da kalan çocuk yaşarsa tek başına ne yapacak diye düşünüyorum .Allah affetsin o da melek olsun diye  düşünmüyorum değil yani.
tarafından
O çocuk yaşarsa ömür boyu psikolojik sorunları olacak anneye karşı kin nefret kızgınlık hersey olur
(685 puan) tarafından
Yaşamasını istemiyorum inan yine Allah en iyisini bilir tabi.
0 oy
(14,742 puan) tarafından

o degilde ben niye senin hesabina girdim 

image

tarafından
Aaaa ne bilim bacı admine yaz tövbe estağfurullah
tarafından
Ne işin var senin başkasinjn hesaplarinda hirkiz:))))
tarafından
Yoksa sapıtmısın baci hahahha
(14,742 puan) tarafından
ben genelde hesabima girmeden bakip cikiyorum posta girince boyle gozuktu sonra posttan ciktim duzeldi ama o posta girince senin hesap gozujuyor :)) bir ara yine oyle olmustu admjne yazdim o zaman ama pek birsey yapmadilar
ahahah isteyerek yapmadim suclu degilim :)))
tarafından
Canın sağolsun nolcak bacı bacı kullanırız hesabı ❤
0 oy
(1,094 puan) tarafından
Herkes anne baba olmamalı sözünün tam geçtiği şey bu olay..Allah belalarını versin öyle anne babanin.....
tarafından
Amin amin
0 oy
(5,492 puan) tarafından
cinnet çok farklı bir ruh halidir. evet adama kızıyoruz ama gerçek doğru sevgi saygı ne bilmeden hareket etmiş. çok ağır bir ruh hali rabbim bizi de evlatlarımızı da bu halden korusun. çok üzüldüm ama kimse evlatlarını öldürmez 
tarafından
Ama cinnet dediğin ruh hali ani gelen bisey değilmi filizim sen daha iyi bilirsin tabi ama bu adam planlamis olayı hani belki günlerce düşündü planladı ona göre sil.ah ayarladı bu cinnet anından çok karısından intikam alma
(5,492 puan) tarafından
Anlık da olabilir zaman zaman da gelebilir canım
tarafından
Anladım yazık oldu giden üç cana
0 oy
(3,329 puan) tarafından
Bir komşumuz vardı gerçekten adam iyiydi. Eşine ve evlatlarına cok iyiydi. Kadın bir dükkan açtı kumaştan insanlara her türlü kıyafet dikiyordu çok becerikliydi ama gel gör ki çocukları başı boş bırakıyordu ne yemek ne duş resmen o çocuklar sokakta büyüyordu. En son babaanneleri geldi kadın bakıyordu çocuklara onu da istemedi kovuyordu. Akşamları dükkanı kapatınca çocuklara uğramadan arkadaşlarıyla çaya kahveye giderdi cafelere sürekli gezmelerde eşi ne yapsa onu duzeltemedi 3 cocuk vardı 2 oğlan küçüğü 4 yaşında kızdı görsen nasıl üzülürdün. En son boşandılar, çocukları almadı hemen 1 seneye evlenip çocuk yaptı kadin çocuklardan başka şehre taşındı daha evlenmeden o erkeklerden biri daha 14 yaşında uyuşturucuya başlamıştı sigara içiyordu. Herkes anne olamıyor asla. Babaaanne kaldı başlarında bakıyor çocuklara hala başka yere taşındılar o pislik kadin da yeni çocuğuyla tatillerde vs Allah hidayet etsin inşallah 
tarafından
Yani bide şunu anlamıyorum ben hani bırakıp gidiyorsun çocuğunu nasıl bi daha çocuk yapabiliyorlar hicmi iç leri acımıyor
0 oy
(8,661 puan) tarafından
Eşimle konuştuk tm anne kactı ama bı baba nasıl kıyar çocuğuna dedi ne olursa olsun bakmıyacaksan ver devlete onlar baksın ne sucları vardı çok üzgunum son olaylardan sonra iyce kötü oldum aklım almıyo benimde 2 çocuğum var 
tarafından
Rabbım vicdan merhamet versin
0 oy
tarafından
Maşallah meselesinde anlatmak vurgulamak istediğimiz buydu kendi katlanamadigin şeye çocuğunu nasıl bırakırsın dedik anlamadılar bizi
tarafından
Evet yaaa onun çocuklarınada çok üzüldüm
0 oy
(11,435 puan) tarafından

Anne ayrılabilir saygı duyuyorum ama çocukları nasıl bırakabiliyor bunu aklım almıyor ben izleyemiyorum böyle şeyleri günlerce uyuyamiyor ruyalarima kadar giriyor ağlıyorum küçücük emzikli çocuk var diye duydum nasıl ya uykuda özlüyoruz yavrularımızı o adam nasıl baksın el kadar çocuğa kimse kusura bakmasın ya çocuklarini alacaktı ya da onlarla kalacaktı kimsenin evliliği güzel gitmiyo sırf çocuklar için sineye çekiyoruz bir çok şeyi devlete siginsaydi çocuklarıyla bırakıp gitmek yerine :angry:

tarafından
Sonuna kadar haklısın
0 oy
(20,453 puan) tarafından
Büyük konuşmaktan nefret ediyorum ama kendim gidiyosam yanımda götürürüm birlikte aç kalırız birlikte tok kalırız ama asla ayrılmam onlardan
tarafından
Aynn öyle bacım
0 oy
(4,495 puan) tarafından
Bence anne değil baba denen kişiliksiz konuşulmalı burada. Boşanma aşamasındalar ve özlediği bahanesiyle çocukları almış, göstermese de suç olur ve babalarına nasıl göstermez denirdi. Çocukların okul nakilleri bile yapılmış anne yanına, 2 hafta önce görmüş baba en son çocukları. Kadına benim hiçbir lafım yok bu noktada. Baba denen cani, boşanmak istediği için kadından intikam almaya çalışmış. Böyle insan olamaz. Keşke sadece kendisi geberseydi.. O çocukların ne günahı vardı?
tarafından
İkiside gebersin olan çocuklara oldu
0 oy
(7,431 puan) tarafından
Keşke adam kendini oldurseymis ilkten. Nasıl kıymış aklım almıyor. 
tarafından
Yazık oldu giden üç cana

İlgili sorular

+1 oy
23 cevap 1,920 göst.
3 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 515 göst.
22 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 34 göst.
29 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Frtnzn (247 puan) tarafından soruldu