0 oy
668 göst.
Diğer kategorisinde (5,331 puan) tarafından
Yaklaşık 5 buçuk yaşında kızım bu sene anaokuluna başlayacak. Sürekli başka çocuklar tarafından dayak yiyor afedersiniz. Hani kendini savunmasını korumasını bir türlü ogretemedim. 1 buçuk yaşında kardeşi var yeri geliyor evde onu sıkıştırırken en yakın kuzeni vursa cevap vermiyor sadece ağlıyor. Bu durumu onunla konuştum çünkü çocuklar gerçekten çok acımasız ve çoğu ebeveyn çok sorumsuz cocuklarina bakma gibi huyları yok. Sizleri tenzih ederim hani çocuk huyunda vardır vurur ama ebevenyleri takip eder sıkıntı yok ama kimi var ki ortaya salıyor. Kızıma dedim kimseye durduk yere zarar verme ama sana zarar verene ne yapıyorsa yap vuruyorsa vur itiyorsa **. Çünkü olmuyor başka türlü ki hala aynı. Ne yapabilirim bunun için?

21 Cevaplar

+3 oy
(579 puan) tarafından
Gelir şimdi çok bilmiş en iyi anneler... Sen haklisin cnm vurana vursunki vuranda bidaha vurmasın korksun çocuklar kendi i savunmayı bilmeli 
(5,331 puan) tarafından
Bugün canıma tak etti inanın. Herkes yaşamadığı şeyi çabuk yargılar ayıplar ama umrumda değil. Bugün parkta 3 yaşındaki bı erkek çocuğu önce oğluma vurdu oğlum ses etmedi. Yanlış görmüşümdür diye seslenmedim. Çocuğum annesi elinde telefon çocuğa zerre bakmıyor. İkinci kez vurdu gittim yanına ama olmaz böyle vurmayın hadi kayın beraber diye seslendim. Oğlum tam kayacakken arkadan itti bu sefer sesimi yükselttim artık hayır ama olmaz böyle itmek yok diye. 4. Kez tekrar itti artık bu çocuk sizin mi lütfen bakın vuruyor itiyor cocugumu rahatsız ediyor diye annesine seslendim onun üzerine geldi. Aradan bı iki dakika geçti geçmedi kızım kayarken çocuk karşıdan geldi elinde kova oyuncak ile kızımın suratına vurdu. Kadınla artık laf dalaşına girdik ayıp oluyor çocuğunuza bakın artık yeter ama diye. Ki ben çocuğa suç bulmuyorum onu ortala bu şekilde salan anneye suç buluyorum bakması gerekiyor ki böyle vurma huyu varsa ekstra bakması gerek
-Reklam-
0 oy
(3,652 puan) tarafından
Tam da bu yaşlarda açılıyor canım çocuklar, okula yazılması iyi olmuş bnce biraz açılacaktır. Bizimki de 5,5 yaşında aynıydı ama şimdi savunuyor kendini 
(5,331 puan) tarafından
İnşallah öyle olur bugün canımı çok sıkan bı durum yaşadım artık canıma tak etti
0 oy
(4,405 puan) tarafından
Benim 2 yaşında ki oğlumda kendini savunamıyor ama biri zorbalık yapmaya kalksa eğer annesi müdahale etmiyorsa valla hemen uyarıyorum kalkıp çocuğuna sahip çıkar mısın diye
(5,331 puan) tarafından
Uyarmakta artık işe yaramıyor inanın. Karşı taraf pişkin pişkin savunmaya geciyor. Ben çocuklara suç bulmam inanın ki hepsi çocuk küçücük ama onu o şekilde ortaya bırakan anne baba suçludur benim icin
(4,405 puan) tarafından
Bende asla çocuklarda suç bulmuyorum hatta müdahale bile etmiyorum ama eğer annesi gördüğü halde bu duruma tepkisiz kalıyorsa sinirleniyorum. Hatta burda verdiğim tepkiyi biraz kibar yazdım ama 2-3 gün önce aynı durumu yaşadım oğlum scooterdaydı kızın biri bir kaç sefer gelip oğlumu kolundan tutup kendi binmek için indirmeye çalıştı önce ses etmedim sonra baktım annesi kapının önünde oturup izliyor bağırdım herkesin içinde gördüğün halde ne diye oturup izliyorsun kalk çocuğunu al diye hemen koşup aldı kızını.
(1,461 puan) tarafından
Şuraya bilmiş olmayan annelere hak vermeye geldim.bazilari zeytin yağ misali ağzına terligimi geciricem
0 oy
tarafından
Benim oğlum da ayni canım geçen sene kreşe gitti sürekli birileri zarar verdi her gün öğretmen müdür veli konuşmaktan yoruldum 

Oğluma söylüyordum sen de karşılık verebilirsin diye ama en fazla bağırıyordu 

Şimdilerde ise ağlamayı tercih ediyor 

Eşim de dahil olmak üzere çevremdeki herkes beni suçladı senin yüzünden içine kapanık oldu her şeyine karıştın diye 
0 oy
tarafından
Benim oğlumda 3 buçuk yaşında evde hakkını savunur kuzenlerine karşı ama dışarda öyle değil bide deidm sana vuran vur haksızlığa gelme diye okulda ezilen taraf olmasın kusura bakmasın kimse 
0 oy
(2,308 puan) tarafından
Iste canm herkez ürerse boyle olur.o cok bilmisler gelir senide benide linc yagmurunu tutarlar.malesef bizde yasiyoruz kizlarima kimseye durduk yere zorbalik yapmayin ama vuran varsa ayni sekilde cevap verin diyorm.buyuk kizim ilk baslarsa sorun yasadik ama sonra vurana vurunca artik kesti karsi tarafta siddeti.bide malesfki bazi anneler cocuklrinin yaptigi zorbaligi destekliyor ve koruyor.bana gore boyle bi anne baba sadece uremek icin üremisler bakmak terbiye etmek akillarina gelmemis iste sonrada olan baska cocuklra oluyor.ben afedersn bi tarafimi yirtiyorm cocugm terbiyeli olsn zorba olmasn diye ama terbiye veremeyen umursamayn insanin cocugu yuzndende malesfki piskolojik cokuntye giriyorz.aslnda boyle insanlarin piskolojk tedavi gormesi gerekiyir cunku evde nasil bi tavir goruyorlarki bu sekilde zorbaligi rahatca yapabikiyorlar.
0 oy
(43 puan) tarafından
Canim beni anlattın tam benimkide sürekli ağlar yav sende vur diyorum kız diyorum hayır anne diyor ozman ağlama diyorum tam diyor gene aynı çok savunmasız ve utangacta biraz 5 e gircek oda
0 oy
(2,589 puan) tarafından
Tamda benim oğlumu anlatıyorsun bende ne yapacağımı bilmiyorum 
0 oy
(1,788 puan) tarafından
Benim kızımda 5 yaşında geçen yıl gitti kreşe bu yılda gidecek. Hiç kimseyle sıkıntı yaşamadık binamizdaki bazı çocuklar dışında. Ağzında cignedigi sakızı saçınin en görünmeyen yerine yapıştırmış çıkaramadım kestim. Yüzüne tokat attı. Karnına vurdu. Hep bisikletle yada oynarken düşürmeye çalıştı başka ufak şeylerde var tabi. Bazen çocuklar yalan söyleyebiliyor kızım hiç yalan demez . Ve ben hep iyi olmayi öğrettim taki şu bi kaç aya kadar asla kimseye karşılık vermedi. Ben binanın Çocuklarıyla güzellikle konuştum defalarca o çocukla kızım arasında 4 ay var onlada konuştum o kadar kötü olmasına rağmen kızım çok seviyo ayıramadım. Annesiyle konuştum kendisiyle konuştum güzellikle ama yok. Bi iki kez tehdit ettim baktım yine yok olmuyo. Artık kızima dedim sana vurana sende vur ver karşılığını. Bugün ağlayarak geldi yine vurmuş kızıma bu sefer karşılık vermiş ama iyi yaptın ağlama dedim. Belki iyi bir davranış değil ama hep yanında olamıycam kendisini mecbur bir şekilde savunmasi lazım. Ve bunu o çocuğun annesine dedim artık bişey olursa karşılığını verecek diye versin diyo. İyi bundan sonra böyle o zamn 
0 oy
tarafından
Yorumları gördükten sonra hicbisey demeden postu terkediyorum
(5,331 puan) tarafından
Önyargılı yaklaşmak olmasın fakat anladığım kadarıyla buradaki yazılanlara karsi özellikle vurana sende vur denmesine karşıt olarak bişey yazacaksınızdir. Çocuğunuz vardır buraya üye olduğunuza göre küçük veyahut büyük bilmiyorum rabbim bagislasin. Hiçbir zaman başkasının cocguna zarar vermekten yana olmadım. Fakat bazı insanlar o kadar umursamaz ki. Hele ki ilk yorumdaki cevabımı okursanız daha aydınlatıcı olur sizin için. Ki yorumuma ekleyeceğim birşey var, bu tartıştığım bayan ısrarla çocuğunun 3 yaşında olduğunu ve ne varki bunda diye yaklaşımı olduğunu soyledigini bilmenizi isterim. Güzel hir dille uyarirken güzellikle hallolsun isterken olmuyor sen iyi oldanda karşındaki olmuyor. İyi ya da kötü bir fikir almak için yazdım bu postu. Çıkmazda olduğum için mecbur kaldım fikir almak amaçlı benim gibi olanlar varmı öğrenebilmek için. Nickinizden anladığım kadarıyla ogretmensiniz.  uyguUmarım aydınlatıcı bı şekilde yorumunuzu yaparsınız fikrinizi öğrenmek isterim.
tarafından
Akran zorbaligi umursamaz doğurup ilgilenmeyip sokağa salan ozguvenli olsun adi altinda kural bilmez simarik yetistiren aileler maalesef günümüzün kanayan yarası Bu velilerden nefret ediyorum haklı olarak bizlerin özene bezene yetiştirdiği çocuklar bu tip ailenin yetiştirdikleri çocuklar yüzünden ya eziliyor yada başka şeylere maruz kalıyor ve aileler cocuklarin geleceği için endişe ediyor kimse cocugunu başka çocuktan şiddet görsün diye dünyaya getirmedi fakat burda Bi yanlış var ve bunu yıllarca savundum çocuğum sana vurana sende vur değil çocuğum sana vurmaya kalkana kendini vurdurma olmalı bunun çözümü söyle örnek vereyim biri senin çocuğuna vurdu senin çocuğun karşılık verdi peki ya karşıdaki çocuk durmazsa oda karşılık verirse nolcak senin çocuğun yine vuracak oda vuracak sonra seninki vuracak derken olay şiddetli kavgaya dönüşecek ve ilerde her sorununu şiddete başvurarak çözen birey olarak buyuyecek bunun çözümü sana vurana sende vur değil sana vurmaya kalkana kendini vurdurma olmalı yani kendini savunma olmalı kendini savunursa hem olay kavgaya dönüşmez hem kendine vurdurmaz hemde ilerde şiddeti öğrenmez
0 oy
(1,656 puan) tarafından
Kızım da öyle sanırım kardeşine vuruyor oğlan 3 yaşında kız 5 kardeşini çok iyi dövüyor ama kuzeni falan vs başkası vurunca ağlıyor bana söylüyor artk çok canım sıkılıyor ne yapmam lazım bilmiyorum yalan değil canıma tak etti kim vuruyorsa sende vur artk dedim çünkü çok üzülüyorum kızıma okula gidince napcak diye düşünmekten kafayı yicem 
0 oy
(4,223 puan) tarafından
Bu annemin taktigidir. Cocukken bana hep kimseye dokunma ama sana bişey yaparlarsa sen de yap derdi . Gsyet uyumlu bi cocuktum taaki cilkini ciksrincaya kadar. Döverdim ve bi daha bisey yapamazlardi. Ben de kizima oyle diycem. Bide bebegine dikkat et cunku kizin icine atip onun üstünde denemek hincini ondan çıkarmak isteyebilir.
0 oy
(3,938 puan) tarafından

Aynen bence de sana vurana sen de vur deyin. Ayrıca kendini size karşı savunurken ne olursa olsun sert çıkmayın. Küçüktür kardeştir bilmez, sen ablasın yapma ya da bi arkadaşı için o öyle yapsa da sen yapma gibilerinden uluorta kızıp utandırmayın, herkese %100 hoşgörü göstermesini beklemeyin.

Kesin böyle yapılmıştır demiyorum ama belki bi ihtimal baba babaanne böyle yapmıştır çocuğa bakanlardan biri yani. Kendi kızımdan biliyorum. Şu an 4 yaşında. Durumu düzeltmeye çalışıyorum.

Bazı çocuklar çok fena artık gerçekten. En azından karşı taraf gibi tepki vermesi lazım ki daha da  cesaret edemesin sataşmaya. 
0 oy
tarafından
Ben bu konud farklı düşünüyorum sana vurana sen vur demiyorum evde kardeşi var ee kardeşi vurunca bir diyecekmiyim hayır kismeye vurmasina getrk yok kendine vurdurmasina da gerek yok kimse çocuğunu sokaktan bulmadı ama bu demek değil ki şiddete şiddetle karşılık vermek ben bu durumda annesini bilirim annesiyle konuşurum hem de sert bir dille ilk başta güzelce uyarırım baktım anlamıyor konuşurum çocuğun da yanına yaklaşırım vuran çocuğun bir daha böyle yapma derim annesini de benim arkamdan uyarmasını sağlarım bir daha gördüğümde başka türlü konuşurum yine annesiyle
0 oy
(1,147 puan) tarafından
Bu cocuklar icim degil yetiskinler ici.de gecerli doğanin kanunu boyle sana vurana tesekkur edilmez vurulur etkiye tepki.Vurmamayi degil sebepsiz vurmamayi ogretiriz dogru olan bu.
0 oy
(2,650 puan) tarafından
Benim kızımada yaparlardı bende sana kim vuramaya kalkarsa o kişinin elini sıkıca tut bırakma öğretmenine seslen gelsin kızsın o arkadasına diyordum bu şekilde öğrendi ilk okula başlayınca dövüş sporlarına yollamak istedim büyünce de kendini sapık insanlardan korusun diye ama gitmedi ben vahşimiyim arkadaşlarımı dövemen dedi şimdide büyüdü gitmek istiyor
0 oy
(7,590 puan) tarafından
Bende aynısını diyorum kızıma. Sana vuran olursa kendini savun bana koşma hemen diyorum. 
0 oy
(1,461 puan) tarafından
Benim kardeşim de böyleydi 15 yaşına kadsr tavuk gibi gutmusdum ona vurunalra bende vurmusdum şimdi 24 yaşında  essek  kadar adam öldü borç versene demek için arar oldu
0 oy
(3,902 puan) tarafından

Bedensel aktivite yapacağı dans olur spor olur birseye yazdır.

-cesareti ve kendine güveni yerine gelsin 

-bedensel olarak vücudunu kontrol etmeyi öğrensin

-kasları güçlensin 

-Gevşer stresini duygularini dışa vurmanın en kendi kendine halini öğrenir.
0 oy
(994 puan) tarafından
Ben sanaa hak veriyorum canım ona vuran varsa vursun durmasın öyle daha çok ezilir benm kizmda beş buçuk yaşında ona vuran oldumu aglar yanıma gelirdi hayr sende vur ağlasin anası gelsin yanıma o zmn kaç kere uyarmama rağmen yapıyorsa çocuğu aynisni benm cocugumda yapar ne diye elin cocugundan dayak yiyecek vurmasnida bilecek durmasi gerektiği yeride bilecek 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 136 göst.
25 Ağustos 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
31 cevap 830 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Huzur91 (3,351 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 293 göst.
0 oy
36 cevap 897 göst.
20 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Minikkuzum (435 puan) tarafından soruldu