+1 oy
2,294 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,228 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar eşim bebek altını kirletmis dedi,bende sende değiştirebilirsin bu sadece benim görevim değil dedim.Sen onun annesisin dedi çok sinir oldum,biraz bekledim baktım değiştirmiyor surat asıyor kalktım değiştirdim bezini üstünü vs, haksız mıyım kızlar ya napiyim ben buna.
 Başlığı niye böyle yazdım çünkü o babaysa oda yapabilir destek olabilir,benden beklemesin,kaka yaptıysa benden beklemesi saçma değil mi hemen değiştir yanlışmıyım.

62 Cevaplar

+2 oy
(261 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Yorumlar şaka mim?? Öncelikle  soruda bebeğin cinsiyetini belirtilmemis. Ayrıca kız erkek ne fark eder . İyi misiniz siz ?. Erkek bebeğin altını annesi değiştirebiliyor ama kız bebeğinin altını babası neden degistremiyor? Ya iyice sapkınlık ama bu yani başka hicbisey değil.  Arkadaş kocanız sapıksa boşayın ya . Kendi kızının bezini değiştirmek kocan için başka bisey mi hissettirecek o adamla nasıl aynı ortamda nefes alabilirim. Bunun benim aklımın ucundan bile geçmesi çok yanlış. Kaldı ki sapkinliksa erkek çocuklarına da tecavüz ediliyor bu işin kızı erkeği yok yani. Soruyu soran kadın da haklı ayrıca bu çocuğu bu kadınla bu adam birlikte yaptılarsa herseyinden anne sorumlu olduğu kadar baba da sorumlu. Kadınlara saçma sapan dayatılan bagnazliklardan artık uzaklasin. Bebeğinin üstünü de değiştirmek zorunda yemeğini de yedirmek zorunda bezini de değiştirmek zorunda banyosunda da yaptırmak zorunda. Bunları yapmak tercih değil zorundalik. Farz edin ki adam işsiz kaldı anne çalışmaya başladı. Annesi çocuğuna para harcamasn o halde sen babasın çal çırp çocuğunu doyur mu desin cebinde parası olmasına rağmen. İkisi de bakim . Anne baba çocuğuna bakim vermek zorunda bakim veremiyosa ebeveyn olmamalılar.  
(2,228 puan) tarafından
Yorumun  için teşekkür ederim canım bunu kastetmiştim çoğu beni anlamadı❤️
-Reklam-
+11 oy
(1,440 puan) tarafından
Belki biriniz bir çoğunuz beni burada kızacaksınız da işleyeceksiniz ama ben zaten bir babanın çocuğunun altını değiştirmesi gerçekten karşıyım özellikle kız çocuklarının Yani ben kızmazdım şansım adına
(13,414 puan) tarafından
eşim çok güzel değiştiriyor bebeğimin altını, sadece ilk kaka temizleyeceği zaman yapamamıştı onda da sağolsun bebeğim 6-7 günlük kakayı birden yaptığı için adam afalladı:)
yavaş yavaş öğrendi. kızımızı alır yıkar, giydirir ve o kadar hassas davranıyor ki ona karşı keşke benim babam da böyle olsaydı demeden edemiyorum. Allahım isteyen herkese evlat versin ve babalarla evlat arasında güzel bir ilişki nasip etsin. baba evladıyla ne kadar ilgili olursa olsun, bakımı da üstenirse bemce aralarındaki bağ daha güzel gelişiyor
(10,331 puan) tarafından
Aminn aynen öyle. Baba ilgili olunca anne de mutlu olur bebek de.
(13,414 puan) tarafından
kesinlikle öyle bugün banyo yaptırdı eşim, banyodan sesler geliyor kızım durmuyor her yeri ellemeye çalışıyor(13 aylık) :) içeride bir savaş var belli ama sesleri o kadar güzeldi ki oturduğum yerden mutlu oldum. sonra ikisi de gülen yüzlere yanıma geldi, ben de giydirdim :) eşimin üstü başı su ama adam da mutlu onunla ilgilenmekten. ben daha ne isterim.
(11,576 puan) tarafından
Evet bu şekilde hem anne hem baba hemde bebek mutlu oluyor :)
(1,120 puan) tarafından
Şuan bire bir eşimi anlatyorsunuz benim eşimde aynsini yapar ona bı hasasiyetle davranirki anltamam farklı bir sevgisi duygusu var
+7 oy
(2,228 puan) tarafından
"Çok küçük çocukların avret yeri yoktur. Bunun sınırı dört yaşa kadardır. Bu yaştan küçüklerin bedenine dokunmak veya bakmak mübahtır. Sonra kendilerine cinsel istek duyulabilecek çağa kadar, yalnız haya yerleri avret yeri sayılır. Daha sonra on yaşına kadar sadece ön ve arka uzuvları ve bunların çevresi ile uyluklar avret kabul edilir. Çocukların on yaşından sonra erkek olsun kız olsun, avret yerleri, namazda ve namaz dışında, erginlik çağına ulaşmış kimselerin avret yeri gibi sayılır." [İbn Abidîn, Reddü'l-Muhtâr, Mısır, (t.y), I/378].
(13,608 puan) tarafından
İki oğlum var 4 yaşından sonra mübahmı anneye de
(5,456 puan) tarafından
Bak bi de uyarı vermişler. Dini de işlerine göre çarpıtıyorlar
(2,228 puan) tarafından
Konu dinle ilgili değil ki,bez değişimi dedim konu nerelere gitti,bide uyarı vermişler sadece bir bilgi paylaştım savundugumdan değil.
(4,653 puan) tarafından
Bende değiştirmemesi taraftarıyım ama kendi düşüncesine ters geldi diye biri neden linçlenir veya uyarı verirler anlamadım jxhshaha aşağıda bi kaç yoruma daha uyarı vermişler insanlar iyice başka düşüncelere saygı duymayı unutmuş ya.
(435 puan) tarafından
Herkesin işi gücü aklı fikri uçkur aliminyum bu nasıl dünya
+6 oy
tarafından
Kiz olsun erkek olsun bir baba, çocuğumuz mahrem eğitimine hazır olana kadar anneye her konuda yardım etmeli diye düşünüyorum....
(2,228 puan) tarafından
Sen beni anladın valla pek çok kişi tersi söylemiş,ben anneysem oda baba.cocuk sadece benim degilki .
tarafından
Anladım tabiki... Kalkipta 3,4,5 yaşındaki çocuğun tuvaletini yaptırması, özel bolgesini temizlemesini söylemiyoruz.
(2,228 puan) tarafından
Erkek bide kız değil ki rahatlığa alışmış
(959 puan) tarafından
Çok güzel özetlemişsiniz ağzınıza sağlık
tarafından
♥️♥️....
+2 oy
(238 puan) tarafından
Başlık tuhaf olmuş bez değiştirmedi diye baba demeyecekmi yani ne alaka.. konunda haklı olabilirsin ama başlık yanlış bence Bez değiştirmedi diye babalık yargılanamaz 
(2,228 puan) tarafından
Sen annesisin diyo,o zaman sen kimsin değil mi babası değil misin yani,bir ara tekar öyle yaptı baktım değiştirmiyor kalktım değiştirdim
(238 puan) tarafından
Belkı annesisin derken alt almasından anlamadığı için falan demiştir canım böyle ufak şeyler için canını sıkmaya değmez hayat okadar uzun değil bsver..
(2,228 puan) tarafından
Yapabiliyor canım biliyor ama sanki sadece benim görevimmiş gibi düşünüyor
+1 oy
(207 puan) tarafından
Derim, herseyine yardım edip altına bakamamasini sorun etmem.
(2,228 puan) tarafından
Babasıysa degistirecek bana göre
(207 puan) tarafından
Tabiki değiştirecek ama beceremiyorsa zorlamam
+1 oy
tarafından
Benimde eşim değiştirmez ama kizinkini oglaninkini degistirirdi şimdi kizinkini bende istemem değiştirsin bence bu benim fikrim 
(2,228 puan) tarafından
Kız olsa demem zaten ama erkek niye değiştirmiyor ki,oda babası yani.
tarafından
Zorlama.vamim.baska.konuda yardım işte ozaman
+1 oy
(7,638 puan) tarafından
 Biz zaten baba demıyoz çocuk baba diyor ,★⌒ヽ(●^、^●)Kiss!,★⌒ヽ(●^、^●)Kiss!,★⌒ヽ(●^、^●)Kiss!
(2,228 puan) tarafından
Babasıysa degistirecek bana göre
(7,638 puan) tarafından
Benim kaynatam bile yaptı sağolsun işim varken
+1 oy
(4,882 puan) tarafından
Benim eşim değiştirir ama değişmedi diye babalığını sorgulamam ya 
(2,228 puan) tarafından
Aslında şöyle demek istedim babasıysa değiştirmeli,ben nasıl değiştirmek zorundaysam kakasını yaptıysa değiştirsin bir zahmet oda babası o yüzden.
+1 oy
(1,120 puan) tarafından
Bence tek taraflı düşünmemek lazım eşim değiştirir işim olsa gider degistir yada gece işte gece gelse ben yatsam kızı emzirmek için kaldirsa o değiştir beni kaldırır hata doğum öncesi tartışmasını yapmıştık bı dönem sonra degitrmesin demiştim baya kavga etmişik ben bir babayim sen anneysen ne saçma bir düşünce ben kızma kötlukmü düşnecem 1 hafta işte bunu kafya takmıştı karım ne demek istyor aklıma kötü seyelr getiryosun piskolijim.bozuldu acba karım Öyle dedi şimdide bana diyor gunahsin sen uykusuz kalıyon aç kaliyon yani eşim evdeyse benim işim varsa değiştir destek verir her konu da sağ olsun
(2,228 puan) tarafından
Allah razı olsun eşinden canım maşallah
(1,120 puan) tarafından
Amin cumelmizden ☺️
+1 oy
tarafından
Çocuğun doğduğu günden itibaren eşine bezini değiştir hadi demek yerine bez nasıl değiştirilir öğretmeyi teklif ettin mi
tarafından
%100 katılıyorum ❤️
(2,228 puan) tarafından
Daha önce bir kaç defa değiştirdi,ona söyleyince sen annesisin dedi,daha sonra bilmiyorum dedi yalana bak bide külot bez:)
tarafından
Bundan sonra hep ona degistirt sende babasisin de at kucagina
(2,228 puan) tarafından
Valla öyle yapsam belki kavga ederiz boşver vazgeçtim değiştirmesin içinden gelseydi bana söylemezdi zaten demekki içinden gelmiyor
(1,120 puan) tarafından
Alası yok isterse yapar benim eşim ilk bağlıyordu hastanedeyken ben sezeryanliydim eşim çok güzel bağlıyordu ben bı kez bağaldim o bana dedi yanlış bagliyirsun baktım eşim o kdar güzel düzenli bağlamışki sanki yılardir çocuk bakmış gibi bende yapa yapa duzeltim ilk çocuk ama şuan işimiz varsa birbirimize yardım ederiz  banyoyu beraber yaptrdigimiz gün bana der daha sen kahvaltı hazırla ben giydirim giderim bı hasaytle masaj yapar giydirir saçını tartar ilgilenir hoşuma gider önemli bı isim yada misafrim gelse gözüm arkda kalmaz kendim yapmış gibi his ediyom
+1 oy
(20,616 puan) tarafından
Ben sadece annenin değiştirmesi taraftarıyım 
(2,228 puan) tarafından
Düşüncelerimiz farklı canım o zaman,ayrıca bazı arkadaşlar cool görünme vs demiş öyle bir düşüncede değilim.kakasini yapmış deyip benim değiştirmemi beklemesi sinir bozucu.
(20,616 puan) tarafından
Belki bilmiyodur canım
(2,228 puan) tarafından
Daha önce bir kaç defa değiştirdi,ben onu rahatlığa alıştırmışım galiba,şimdide diyor bilmiyorum halbuki külot bez,kendisi nasıl giyiniyorsa öyle değiştirecek yalana bak:D
+1 oy
(9,720 puan) tarafından
Bebegım biz bebemizin pohunun kokusuna bile aşık bir kadın milletiyiz. Onlar görmeye dahi tahammül edemiyolar. :D o yüzden boşver. 
(2,228 puan) tarafından
O bide kendi poh kokusuna baksın demi bebeğinkinden bişi olmaz:D
(9,720 puan) tarafından
Evet :D
+1 oy
(298 puan) tarafından
Gerektiginde değiştirmesi gerekir. Evlatlardan baba da anne kadar sorumludur.  emzirme hariç her ihtiyacını giderebilir. Kızımın altını çoğu zaman ben değiştirdim ama gerektiğinde eşim de değiştirdi. şimdi 2.5 yasinda, tuvaleti öğrendi. eşim de ben de yıkıyoruz poposunu. Ben zaten dogum yaptım mecbur eşim de temizleyecek. Ayrıca eşimin evladımızın altını temizlemesinden rahatsız olacaktıysam ondan çocuk da yapmamalıydım
(2,228 puan) tarafından
Evet anne baba ,ikimiz de  çocukların bakımından sorumluyuz onu vurgulamak istedim sadece.
+1 oy
(3,804 puan) tarafından

Benimki gibi abisi osu busu laf etmiş olmasın önceden yapıyorsa :D çok şükür kimsenin lafına bakmaz değişir bakımını yapar 

(2,228 puan) tarafından
Yok kimseye bakmaz da kime ne ki.Aslında o sorumluğu çok vermedim ona.Bir kaç defa değiştirdiği oldu,ama benim değiştirmemi beklemesi saçma yani .
+1 oy
(1,957 puan) tarafından
11 aylık bebeğim var erkek  1 aylık kızım var ikisininde altını değiştirir imam arkadaşları günah diyor oysa daha melek onlar o gecistiriyo yardom  ediyo ailesi yapma etme der ama yapar huysuz filan ama hakkını yemim simdik
(2,228 puan) tarafından
Bilmiyorum ki canım dini boyutunu bide erkek benim ki
(1,957 puan) tarafından
Dinen blug çağına girene kadar bakabilir.  Kaliblara sokmiyalim evliliğinizi bence dinimiz hoş görü dini kadınlar Allah'ın emanetidir der kürsüde evde bezlerini alır mamasını yapar huysuzdur ama yapar
+1 oy
tarafından
Benim eşim yapar ama benim işim varsa gerekmedikçe ben yaptırmam ama hasta yada yemek yada herhangi bir iş yapıyorsam altını değiştirir kızımın   ve ben buna karşı değilim ancak 1 yaşından sonra izin vermem 
+1 oy
(2,233 puan) tarafından

Başlığa cevap veriyorum EVET derdim 

Altını değiştirmiyor diye babalihini asla sorgulamam 

Çocuğunun üstünü giydirip nefsi kabaranlarida gördüm :angel:

Geç bunları 

(2,228 puan) tarafından
Benim değiştirmemi beklemesi saçma değil mi oda bazen değiştirebilir onun için babasıysa o da değiştirsin onun için öyle yazdım.valla çocuğa nefsi kabaranlar ölsün zaten Allah öyle şeyleri uzak etsin inşallah.soruyu sorduguma pişman oldum valla.
(2,233 puan) tarafından
Biraz haklısın ama başlık çok saçma bı alt değiştirmedi diye baba demiyelim mi yani senin başlığın  acımasızca olmuş
(2,228 puan) tarafından
Evet biraz abartmış olabilirim o anlık sinirle yazdım
+1 oy
(3,613 puan) tarafından
Eşim altını değiştirmeyi beceremez ama zorda kalsam yapar onun haricinde üstünü başını değiştirir yada ben iş yaparken bakar çocuklara
(2,228 puan) tarafından
Bazılarının nefsi kabariyormuş Allah'ım böyle insanlar yaşamasın psikolojim bozuldu şuan
+1 oy
(1,259 puan) tarafından
Bn yokken değiştirir altını yıkar hatta pişik kremi sürer  küçükken de elim isteyken yapardı Allah var 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 905 göst.
25 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Emine S (17,423 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 208 göst.
0 oy
5 cevap 131 göst.
21 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Miracefem34 (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 260 göst.
23 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde tirilice (75 puan) tarafından soruldu