+1 oy
847 göst.
Diğer kategorisinde (1,937 puan) tarafından
Ben ikinci sezeryanimi oldum. Büyüğüm 3 yaş. Bebeğim 40 günlük. O kadar kötü bir sezeryan oldu ki ameliyat olsun hastane süreci olsun ben resmen travma yaşadım her an yaşadıklarım gözümün önünde durup durup ağlamak istiyorum ağlıyorum. Bebeğimi de etkilediğimi düşünüyorum. Bunlar yetmezmiş gibi ailem trafik kazası yaptı araba perte çıktı canları sağ ama ağır yaralılar şuan memleketteler gelemiyorlar ablam eniştem yanlarina gitti hepsi perişan. Gitmek istiyorum iki çocukla gidemiyorum biri daha yenidoğan. Onların halini gördüm iyice psikolojim alt üst oldu. Bir kaç ay önce babama inme indi 24 saat içinde düzeldi ama hasar bıraktı. Araba kullanmaması gerekirdi ama kullandı işte. Son zamanlarda bu olanlar benim yaşadığım üstüne ailemin kazası birde annemin annesi durup dururken zehirlenerek öldü. Bunların hepsi bu zamanda oldu psikolojim alt üst. Emzirmeye ne ilgisi var diyeceksiniz. Emzirirken boğuluyorum sanki. Üstüne onu yeme bunu içme üşüme terleme bebek senden aldı gazını ona buna dikkat et. Sinir stres herşeyin bebeğe geçtiğini bilmek daha da çok itiyor beni. Daha sezeryanimdan sonra kendimi toparlayamadigim için anneme demiştim anne emzirmek istemiyorum herşeye dikkat etmek zorunda kalmak istemiyorum iyi değilim diye annem kızmıştı bana sakın öyle bişey yapma emiyor yavrucak diye. Şimdi yaralılar durumları kötü onunla da konuşamıyom. Kendimi suçlu da hissediyorum bir yerde. Daha çok küçük farkındayım. 

Kimse beni yargılamasın lütfen. İlk defa içimi dökmek istedim. 

34 Cevaplar

+2 oy
(317 puan) tarafından
Çok zor zamanlar geciriyorsun belli ki..ama.o çocuğun suçu ne bu olanlardan...tam aksine onu emzirirken rahatlaman huzurlu olman sana dokunması seni rahatlaması gerek..ayrıca emmek olayını sadece doymak olarak düşünme..aranızdaki bag o bebeğinle .sen sadece daha rahat etmek her istediğini yiyip icmek için çocuğunu beslemek istemiyorsun..anne sütü verebilmek için sütüm yok emziremiyorum diye üzülen ne kadar anne var ..iyi düşün..yada psikolojik yardım onerrim .
(1,937 puan) tarafından
Hiç bişey yiyip içemiyorum zaten sıfır iştah. Psikolojik olarak iyi değilim. Büyüğüm de kardeş kıskançlığı çok yaptı beklemediğimiz şekilde yani huyu suyu değişti üzülüyor ağlıyor oda beni daha çok üzüyor. Tarif edemiyorum ama emzirirken bebek emmeye başladığı anda içimden bir şey çekiliyor sanki kötü oluyorum. Nasıl geçecek bu günler bilmiyorum
(5,543 puan) tarafından
balkaymak bende emzirmekten nefret otesi nefret ediyorum . ilk vck 22 ay emdi ikinciye daha hamileyken nezaman braktiririm diye hesaplar yapiyorfum. ek gidasi doyurma durumunda tam olunca braktirirm hemen diye. 17 aylik braktirdim kurtuldum. emzirmekten nefret ede ede mecburen emzirhim hem anne sutu hulunmaz nimet hemde mama yapmak vok cok cok daha zor. gece uyaninca daya memeyi dalsin cck. mamayi yapana kadar aglayip zirliyir bebek. ilk kizima 32 gun vermistik mama vok zor olmustu bebek aninda istio emmek dur mamayi yapip gelim diyemiyosun zirul
zirul agliyir.  daya memeyi gec bu surecte daha kolay. bence bak tekrar diyorum emzirmekten nefret eden biri olarak en azindan bir 15 ay emmeli cck hem annenin rahati ivin hem bebegin alacagi o bag ve anne sutu mucizesi icin. okadar dikkat etmene gerek yok onu yeme bunu icme demene gerek yok millet ne bulsa yiyor emziriyorum diye tabimi dikkat etmek gerek gaza falan ama suan icinde bulundugun durum oyle ozenle sofralar kurup kendine dikkat edecek keyfi surecte degil. haliyle allah ne verdiyse bodoslama yasayacaksin bu sureci. bebegi emzirmeden kesme bence ama normal surecte emzirmeden nasil nese dikkat edemem diyorsan emzirerek de dikkat etme . artik bebek digdu oyle heraey kolay kolay bebegi etkilemz sute gecme durumundan. su sikintli surecte mamayla ugrasmak inan seni cok fazla yorar. ki bebek suan kucuk. buyudukce bir kutu mama uc bes gune bitecek. cc si cok ictigi icin buyudukce. hem maddi hem de ugrasmasi falan seni zorlar. hemde bebegi mahrum
etme. millet sade makarna yiyerekde benek emziriyo vitamini vucudundan gelir. illa ozenli sutum kaliteli olsun diye bir cabaya gerek yok
(317 puan) tarafından
Yazık günah çocuklara psikojin zaten iyi değil çocuklarda bundan etkileniyor..zor.bir.surectem.geciyorsun..ama bunlar çocukları i etkilememeli..psikojin destek almalisin....busekilde hem kendine hem çocuklarına zarar veriyorsun..bebeğin emmesi gerek elinde varken sütun vsrken ..he sütun olmasa derim.ki.mama ilede büyür elvelt büyüten annelerimiz var.bende mama vermisligim cocuklarima sütüm az.geliyordu..cok.agliyordum az geliyor diye..herşeyi ye arkadaşın dedigi gibi herşey gaz yapıyor zaten  bu süreç geçici bir zaman sonra.gaz sorunu kalmayacak..onu emzirirken ona.dokun.oksa sev emzirmek dünyanın en özel ve güzel bisiyi..çoğu anne.kendini emziremedigi için eksik hissediyyor..böyle.bir şansın varken kullan derim..çocuğunu memeden kesmek yerine  psikojik düzelmesi için destek alsan daha iyi
(1,937 puan) tarafından
Haklısınız. Soyledikleriniz için teşekkür ederim kardeşlerim.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bunda linclenecek bisey yok elbette emzirmek zorunda değilsin fakat suanki psikolojin için destek alman gerekiyor kolay şeyler degik yasadiklarin eğer emzirmek istemezsen sagabilirsin sütünü giyilebilir pompa ile hem daha kolay olur hem bebeğin sütünü içmiş olur hemde sen ilerde vicdanen rahat edersin onuda yapmak istemezsen mama ile büyüyen tonlarca bebek var mama zehir değildir 
(1,937 puan) tarafından
Sağım yapmak aklıma gelmemişti denerim. Zaten hastanede bir süre kendime gelemedim psikolojik olarak iyi değildim hemşireler besledi.
tarafından
Haklısın kolay değil yasadiklarin sağlıklı dusunememen çok normal pazartesi ilk işin psikolojik destek almak olsun bu günlerinde bebeğinin sana seninde ona ihtiyacın var
(1,937 puan) tarafından
İhtiyacımız olduğunun çok farkındayım. Ama bazı anlarda herşeye rağmen bir duygu itiyor beni
0 oy
(861 puan) tarafından
Dini olarak emzirme zorunluluğun yok, Allah anneyi emzirmekten sorumlu tutmamış. Ama gel gör ki vicdanen o küçücük bebeği anne sütünden mahrum etmek de ne bileyim... Yaşadıklarının zorluğunu ve psikolojini az çok tahmin edebiliyorum açıkçası, zorlanmanı da anlıyorum. Milletin lafına aldırış etme, kendini sürekli bişeylerden mahrum bırakmaya çalışma bebeğe geçiyo diyo insanlar diye. Bebek bu, sen gaza sebep olacak şeyler yesen de gazı olucak yemesen de gazı olucak. Gazını çkarttırırsın olur biter. Bebeği emzirmeyi bırakmayı düşünmek yerine sürekli muhalefet olan insanların söylediklerini umursamayı bırak, hatta yapabiliyosan çenelerini kapattır. Psikolojik destek alma imkanın varsa da muhakkak psikolojik destek al
(1,937 puan) tarafından
Zaten çıktım çıkalı 15 kg vermişim 40 günde. İştah sıfır hiç bişey yiyemiyorum doğru düzgün. Ama yaptığım stres agladiklarim bu düşüncelerim bile bebeğimi etkiliyor diye düşünüyorum. Birde nasıl tarif edilir bilmiyorum ama bebeğim memeyi aldığı anda içimden biseyler çekiliyor sanki. İmkanım var ama destek bile almaya cesaretim yok
(861 puan) tarafından
Bebek memeyi aldığında içinden çekilen şey süttür diye düşünüyorum:) henüz doğmadı benim bebeğim, emzirmek nasıl bi durum bilmiyorum, hani bekara koca boşamak kolaydır hesabı bilip bilmediğim yorumlar yapmak istemiyorum. Sadece doğum ve lohusalık bile zorken üstüne yaşananlar durumu daha da sıkıntıya sokmuş belli ki. Ne olursa olsun içinde bulunduğun bu durumun geçeceğinin bilincine varman gerekiyo öncelikle. Evet ailen kaza yapmış bu yüzden ne sen onların yanına gidebiliyosun ne onlar senin yanına gelebiliyo ama hala hayattalar dimi? Önemli olan bu. Yaralar iyileşir, kırıklar kaynar, hayat olağan akışına geri döner. Onlar iyileştiklerinde onlar gelir senin yanına, sen kendini toparladığında sen gidersin onların yanına. Stres yapmak, üzülmek bu süreci kolaylaştırmayacak, aksine daha da zorlaştırıp daha da uzatacak. Bi duş al, eşine sarıl, bebeğine sarıl, kendine bi meyve tabağı yap, çikolata yada dondurma ye, bi tatlı iste eşinden, ya da eşini bebeğini al bi kafeye bi restorana bi yere git orda ye tatlını yemeğini, yürü biraz mesela. Ne olursa olsun geçecek hepsi bunu aklından çıkarma
0 oy
(4,946 puan) tarafından
Hersey üst uste geldigi icin bunalima girmissin en iyisi destek almak bir psikologdan yada psikiyatriden rendevu almak kendini daha iyi hissediceksin emzirmeyi kessende bu olaylar gecmicek heran aklina yine gelicek cunku travma yaratmis sende destek alman sart
(1,937 puan) tarafından
Cesaret edemiyorum
(4,946 puan) tarafından
Bir cesaretle git canim inan iyi gelicek sana
0 oy
tarafından
Canım yargılanacak bir bir durum yok yaşadıkları normal şeyler değil özel ailelerin yaşadıkları çok geçmiş olsun Allah şifa versin emzirme konusuna gelirsek yani bunu istememen de bu psikolojide normal ama emzirsen tabii ki daha iyi olur eğer emziremiyorsan otomatik süt sağma makineleri var çift taraflı onlardan al Çocuk emmese bile senin sütünü muhakkak alsın yediklerini içtiklerinde zaten dikkat ediyorsundur direkt her şey çocuğu etkilemez zaten sadece ilaç kullanmayacak
(1,937 puan) tarafından
Amin canım inşallah. Yediğim içtiğim bişey yok doğru düzgün zaten. Sırf karnımın açlığını gidermek için yemeye çalışıyorum
0 oy
(190 puan) tarafından
Seni cok iyi anlıyorum benim de yavrum iki aylık. Bende zor zamanlardan geçtim lohusa iken çok stres yaşadım ama sen nasıl annen için üzülüyor endişeleniyorsan yavrun da senin için endişeleniyor. 40 günlük olması hissetmediği anlamına gelmez. Yaşadığın hiçbir şeyin suçlusu yavrun değil o yüzden her emzirme esnasında inşirah suresi oku Fatiha oku Felak ve nas oku Allah'ım yuregime serinlik ver de dua et. Çocuğunu emzirmemek sorunlarini cozmeyecek aksine bir de ileri de keşke emzirseydim deyip onun üzüntüsünü yaşarsın. Emzirirken çocuğunun gözlerinin içine bak ve bugünler geçecek biz seninle parka gidip gülüp eğlenip oynayacağız de kendini motive et. Etrafındakileri de duyma çünkü her kafadan bir ses çıkar, çıkıyor. Sen usutmesen de bazı çocuklar gazlı olur, sen kimyon icsende bebeğin gazlı olur. Çocuk ağlıyor diye kendini yıpratma hepsi geçecek emin ol. Rabbim ailene şifa, senin gönlüne de ferahlık, yavruna da bol bol rızık versin. Allah yar ve yardımcın olsun bacım 
(1,937 puan) tarafından
Amin çok sağolun Allah razı olsun.
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Canım herşey yoluna girdiğinde ama bebek memeyi bıraktığında kendin çok vicdan azabı çekersin ama :(( o kadar dikkat etmek zorunda değilsin bu arada yaaaa. Takılma bu kadar. 
(1,937 puan) tarafından
Daha bırakmadan çekiyorum zaten. Bir yanım öyle bir yanım böyle..
(5,471 puan) tarafından
Biraz sal kendini. Kasma bu kadar. Çocuk her türlü emer. Azıcık gazı oluvermiş ne var. Üzerinde dursun istemiyorsan, istersen sağıp ver. Şu zor süreci atlatana kadar biraz kendine yönelik hareket et. Herşey dört dörtlük olmak zorunda değil ki :)
(1,937 puan) tarafından
Zaten şu zamanda asla dört dörtlük olacak gibide değil...
(5,471 puan) tarafından
İşte dört dörtlük değil diye ikiden de vazgeçme :) boşver bir bile olsun ama olsun. Sürece akışına bırak canım benim.
(1,937 puan) tarafından
Peki nasıl adapte olacağım, bebiş uyumuyor ayrı bunalıyorum herşeyi kendime stres haline getiriyorum.
0 oy
(10,686 puan) tarafından
annr sütü elbetteki çok faydalı. onun için önemli ama annenin mutlu olması bebek için daha önemli. iyi düşün taşın, sonradan pişman olmamak için iyi düşün. onun dışında dediğim gibi sen iyi olursan bebeğin de iyi olur. 
(1,937 puan) tarafından
Heh işte tam anlamıyla bunu anlatmak istedim. Ben iyi değilim mutlu değilim hatta şuan olmak istediğim yerde değilim. Toparlanamiyorum bir türlü kolay kolay da geçmeyecek biliyorum
(10,686 puan) tarafından
yaşadığın şeyler kolay değil sütü kessen de kesmesen de mutlaka psikolojik destek al canım. ağır bir lohusa depresyonu geçirebilirsin toparlanman zor olur. online terapi de alabilirsin. armut uygulaması var oradan psikolog bulabilirsin aynı zamanda psikiyatriye de gidebilirsin ilaç başlar belki sana o da iyi gelir.
emzirmiyorsun diye kimseye hesap vermek zorunda da değilsin
(1,937 puan) tarafından
Ben depresyona.girdigimi düşünüyorum zaten. Hayatımda hiç olmadığım hissetmediğim şeyleri hissediyorum
0 oy
(445 puan) tarafından
Ay çok geçmiş olsun hepsi bir anda olmuş.   Daha lohusasin böyle düşünmen normal.  Bende sezeryan oldum bebeğim çok gazliydi kolik ti sanki benim yediklerim yüzünden böyleymiş gibi geliyordu. Bide emzirirken çok sıkılıyordum hemen bitsin istiyordum. Bu bir süreçmiş sonra düzeldim kendi kendime dedim bebeğimin anne sütüne ihtiyacı var diye diye emzirdim bir süre sonra geçti zaten bu düşünce.   Şuan bebeğim 6 aylık iyikide emzirmeye devam etmişim diyorum.     Yediklerine dikkat et ve emzirmeye devam et bence çünkü o bebek en fazla 2 sene anne sütü alacak.  Ama sen yıllarca ne istersen yiyebilirsin.  Böyle düşün canim.  İnşallah çabucak geçer bu durum.  
0 oy
(389 puan) tarafından
Kuzum inan bende ilk çocuğumda aynı olmustum seni çok iyi anlıyorum.annemlerds kalıyorduk kışın evde klima yok diye doğumum da Şubat'ta oldu annem 1 hafta önce safradan ameliyat olmuştu bende acil sezeryanla doğum yaptm annemin dikişleri den dolayı kaynanami çağırdık hastaneden çıktık annemlere gittik.tutturdy kadın bebek kokuna alismasin.elime emzirmeden emzirmeye verdiler.bide daha ilk bebeğim.benimseyemedim çocuğu kaç ay.bide göğüslerim taş gibiydi ucu fazla yoktu emzirmede problem yaşadım.kaynanan sağolsun bu nasl meme bu nasl çocuk bunda analık duygusu yok benm kızım sezeryan dan çıkar çıkmaz çocuğunu corp corp emzirdi falan dedi.o dört günü burnumdan getirdi.emzirmek hiç istemedim inan ama Allah in hikmeti ya 50 gunluktu bebeğim apandisit ameliyatı oldum :-( emzirmedigimr bu sefer o kadar çok pişman oldum ki sana anlatamam.sende pişman olma kötü seyler yaşıyorsun ama düzelecek herşey öyle düşün suanki gibi kalmayacak.
0 oy
(6,343 puan) tarafından
Zor günlerdem geçmişsin canım ama ya daha sonra kendine geldiğinde bebeğin biraz büyüdüğünde pişman olursan. 

Çok geçmiş olsun herşey üstüste gelmiş tamda lohusa günlerinde seni çok kötü etkilemiş inşallah kısa zamanda toparlanırsın
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Emziremezsen mama verirsin yapacak bisi yok

Geçmiş olsun 
0 oy
(3,031 puan) tarafından

Belliki zor şeyler yaşıyorsun ama o yavrunun hiç bir günahı Yok 

YALVARIRIM BİR DUŞ AL Bİ ÇIK DOLAN KENDİNE GEL VE YAVRUMU BOL BOL EMZİR   ONUN SUAN ANNE SÜTÜNE İHTİYACI VAR BENİM POSTLARİMA GİR BAK BETERİN BETERİN VAR RABBİM NASİP ETMİŞ ALMIŞSIN KUCAĞINA BOL BOL SARIL ONA BEN3 AYDIR TOPLAMDA 10 GÜN OĞLUMU GÖRE BİLDİM KARNIMDAKİ YAŞIYORMU YAŞAYACAKMİ DİYE DÜŞÜNMEKTEN PSİKOLOJİM BOZULDU DAHA NELER NELER O YÜZDEN RABBİM BETERİNDEN KORUSUN İNŞALLAH BOL BOL DUA ET EVLADINA SARIL 

0 oy
(9,718 puan) tarafından
Hiç ama hiç kolay şeyler yaşamamışsın ve bu kadar strese üzüntüye sütün kesilebilir zaten canım :( 

Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin ailene.. inşallah atlatırsın bu zor zamanları
0 oy
(12,417 puan) tarafından
Bebeğinin bu olanlarda günahı ne peki her şeyden önce annesin bir şekilde devam etmeye çalış Allah yardım etsin sana süreç zor 
0 oy
(1,265 puan) tarafından
Ahh cnm bebeğinin kalbini dinle gözlerini kapat kokusunu içine çek rabbime sığın gecdcek inanıyorum 
0 oy
(3,797 puan) tarafından
Emzirmiyor olsan da bebeğin sendeki stresi onu tutuşunun tonundan bakışlarından kucaklamandan vs hisseder. Emzirmeyi bırakayım stresim geçmesin diye düşünüyorsan yani.

Ama şu var anne iyi hissedecek ki bebek de iyi olsun. Senin hislerin ona geçiyor çünkü. Daha iyi olacağım bebeğim de iyi olacak diyorsan bırak emzirmeyi. 
0 oy
(18 puan) tarafından
Bende emzirmedim. Seni çok iyi anlıyorum. Sütüm taşacak kadar çok vardı ama dediğin gibi işkence gibi geliyordu. Bilmiyorum lohusalık psikolojisidir sandım sevemedim emzirmeyi. Emzirmek çile gibi geliyordu her yerimin tutulmasi, yediğim içtiğim şeylere her zaman dikkat etmek, çocuğun sürekli meme istemesi bunalttı beni bıraktım mama kullanmaya başladım. Ve bir oh çektim. Çevrendekilere aldırış etme sen nasıl istiyorsan öyle yap, mutlu anne mutlu bebek. Beni de çok linclediler hiç birine aldırış etmedim tabi ki bende evladımı mahrum bırakmak istemezdim ama o emzirmeyi " mükemmel bir duygu olarak " hiç bir zaman hissetmedim. 2.cocugum olsa yine emzirmem herhalde dedim öyle de oldu.. 

Ayrıca estetik kaygı tasidigim falan hiç yok. Yok göğüs sarkmasi , şekli bozulmasi vs. İnsanlar her zaman altında başka bir sebep aradılar. Umrumda değiller biz böyle çok mutluyuz sağolsun eşim de her zaman arkamdaydi. 
0 oy
(235 puan) tarafından
Evet Zor zamanlar geçiriyorsun çok geçmiş olsun rabbim ailene şifalar versin inşallah.yani çok küçük bebeğin yazık anne sütü daha iyi toparlanır bebekler.ama illa vermiceksen biberona aliştirip mama vermeye alıştır önce yavaş yavaş biraktirabilirsin hayırlısı olsun Allah kolaylık versin 
0 oy
(1,448 puan) tarafından
Öncelikle emzirmek zorunda değilsin. Ama şunu bilmelisin ki oğlum doğduğundan beri mama içiyor şu an dokuz aylık ve ben hep üzüldüm ememediği için. Bu yaşadığın durum çok kutsal ve bir çok kadın var emzirmek isteyip yapamayan. Bir psikologa gitmeni tavsiye ederim bu durumun için. İyi geleceğine eminim. 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 1,276 göst.
28 Mayıs 2024 Aile kategorisinde NSYhO (400 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,877 göst.
6 Mart 2024 Aile kategorisinde Seldaa (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,136 göst.
14 Şubat 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 870 göst.
24 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Beytnurrr2727277 (1,730 puan) tarafından soruldu

401,984 soru

12,034,187 cevap

36,262 kullanıcı

...