+1 oy
914 göst.
Diğer kategorisinde (2,168 puan) tarafından
Ben ikinci sezeryanimi oldum. Büyüğüm 3 yaş. Bebeğim 40 günlük. O kadar kötü bir sezeryan oldu ki ameliyat olsun hastane süreci olsun ben resmen travma yaşadım her an yaşadıklarım gözümün önünde durup durup ağlamak istiyorum ağlıyorum. Bebeğimi de etkilediğimi düşünüyorum. Bunlar yetmezmiş gibi ailem trafik kazası yaptı araba perte çıktı canları sağ ama ağır yaralılar şuan memleketteler gelemiyorlar ablam eniştem yanlarina gitti hepsi perişan. Gitmek istiyorum iki çocukla gidemiyorum biri daha yenidoğan. Onların halini gördüm iyice psikolojim alt üst oldu. Bir kaç ay önce babama inme indi 24 saat içinde düzeldi ama hasar bıraktı. Araba kullanmaması gerekirdi ama kullandı işte. Son zamanlarda bu olanlar benim yaşadığım üstüne ailemin kazası birde annemin annesi durup dururken zehirlenerek öldü. Bunların hepsi bu zamanda oldu psikolojim alt üst. Emzirmeye ne ilgisi var diyeceksiniz. Emzirirken boğuluyorum sanki. Üstüne onu yeme bunu içme üşüme terleme bebek senden aldı gazını ona buna dikkat et. Sinir stres herşeyin bebeğe geçtiğini bilmek daha da çok itiyor beni. Daha sezeryanimdan sonra kendimi toparlayamadigim için anneme demiştim anne emzirmek istemiyorum herşeye dikkat etmek zorunda kalmak istemiyorum iyi değilim diye annem kızmıştı bana sakın öyle bişey yapma emiyor yavrucak diye. Şimdi yaralılar durumları kötü onunla da konuşamıyom. Kendimi suçlu da hissediyorum bir yerde. Daha çok küçük farkındayım. 

Kimse beni yargılamasın lütfen. İlk defa içimi dökmek istedim. 

34 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bi imtihan içindesin ve bu imtihanı bebeğini sütten kesmek te çare buluyorsan gerçekten günaha girer ve yanlış yaparsın herşey den ye iç sen zaten dikkat ettikçe yediğine içtiğine bebek daha çok gazlanıo gazlı yicek ler yiyince bol bol su iç anason la rezene demle çok işe yarıyor rabbim sabrını bol versin.. Geçmeyen ne varki.. 
(2,168 puan) tarafından
Geçecek biliyorum bildiğim halde hiç bişey yokmuş gibi davranamiyorum
-Reklam-
0 oy
(654 puan) tarafından
Yaşadıkların zor olabilir ama o bebek kendi istemedi bu dünyaya gelmeyi sizin kararinizla geldi ve sana muhtaç bir damla da olsa anne sütü çok mucizevi bir şeydir bence yanlış yapıyorsun çocuğunu emzir dualar oku boğuluyor gibi oldukça Allah'ım içine ferahlık versin inşallah ama bebeğini emzir ileride bağışıklığı zayıf olsa her şeyden hastalansa ailenin yaşadıklarını unutursun belki ama sürekli kendini suçlarsın belki emzirsem böyle olmazdı diye yine de süt senin bebek senin vicdan senin kardeşim. İnşallah en kısa zamanda toplarsın kendini zor şeyler yaşamışsn
(2,168 puan) tarafından
Emziriyorum zaten, ama yaşadıklarım yüzünden mi bilmiyorum hiç içimden gelmiyor .
0 oy
(4,251 puan) tarafından
Hersey ustuste gelmis, cok zor bi surec ama soyle dusun bunlar Allahin izniyle gecicek ve sen sirf moralsizsin diye onu bundan mahrum ettigin icin daha cok uzulmeyecek misin? Ilkinde boyle seyler olmadi belki ve rizkini aldi ama ikincisinin sucu olaylarin boyle olmasi mi? Lohusalik herseyi ucta yasiyosun cok iyi anliyorum seni ancak dirayetli olmak zorundasin yavrularin icin. Sahsi onerim bi destek alman.
(2,168 puan) tarafından
Destek almaktan daha çok korkuyorum sanki.
(4,251 puan) tarafından
Neden ki? Destek almak kotu bsy degil. Bedenimiz gibi ruhumuzda hastalanabilir ve destek almazsak daha da kotuler. Hem kendin hem cocuklarin icin en iyisi o olur inan ki. Bazen insan zor sureclerden tek basina cikamayabiliyor.
0 oy
(2,058 puan) tarafından
Geçirdiğin zamanlar hiç kolay değil çok çok haklısın ama süreci sana zorlastirmislar keşke depresyon boyutunda ilerlemeden bi destek alsan. sinirin üzüntün de ne yediğinde etkilemez bebeği bide canım ne isterse ye hiç önemli değil gazlı bebek gazlıdır. ve bu moralle bebeğin seni üzdüğünü düşün ben 1 çocuğumu mama ile 1 çocuğumu emzirerek büyüttüm ikiside bir seçenek fakat mama ile büyüyen çocuğuma asla duygusal bağ kuramadım 8 yaş oldu ayda 2 kez hastalandı anne sütü emmedigi için yani bu yasına gelene kAdar  her ay 2 kez acillere gidip antibiyotik kullandığımı düşün çok çok zor. gece bi anda ağlama krizi tutuyor çıkar ver memeyi ama mamayı git yap soğut içir ağlama krizleri eşliğinde 2 saat sonra tekrar basa sar çok zordu 
(2,168 puan) tarafından
Destek almaktan korkuyorum ailem o durumdayken iyileşmek istemiyorum sanki.
0 oy
(885 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun kardeşim ama şöyle düşün bebeğini emzırırken sana ne kadar ihtiyacı olduğunu ve seni kadar çok sevdıgini hatırla saçlarını okşa ellerını tut ve kokla çok iyi hissedeceksın 
(2,168 puan) tarafından
Ona sarılmak koklamak çok iyi geliyor zaten.
0 oy
(7,714 puan) tarafından
Canım her şeye tamam da niye hiçbir şey yiyip içemiyorsun emzirme ile ne alakası var yani sigara kola vesaire bunları içmedikten sonra gerisi çok da önemli değil ben hiçbir şeye dikkat etmedim gaz her halükarda oluyor istediğin canı çeken ne varsa ye kendine eziyet etme
(2,168 puan) tarafından
Ben takıntılıyim bu konuda biraz. Kim ney gaz yapıyor derse o şeyi yiyip içmem. Bir lokma korka korka yesem de o gece bir kere fazla ağlasa bebeğim kendimi suçlar kendime o günleri dar ederim
0 oy
(14,743 puan) tarafından
neler yasamissin boyle. ailen icin rabbim sifa versin canim. sag da oyle ver sutunu madem istemiyorsun :( kolay degil yasadiklarin 
(2,168 puan) tarafından
Canım çok zor günler yaşıyorum
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Birebir yaşandı benim sütüm azdı mamayla büyüdü 1 yaşında 1 aylık bebeğinde var ikisinin arasında yemekden kesildim mecburi mama veriyorum kendini daraltma .anne sütü emdiren anne mükemmel anne diye birşey yok mamada  verebilirsin senin psikolojin iyi olsunki bebekde iyi ortamda büyüsün 
(2,168 puan) tarafından
Emzirmesem yine üzgün olacağım ama bu dar süreçte her dakika yapışık olmakta beni daha çok bunaltiyor gibi. Doğru düşünemiyorum yada ..
(1,783 puan) tarafından
Hepimizin başından gecdi bu işler nasil diyeyim bilmiyorum ama banad abole olmusdu
0 oy
(17,899 puan) tarafından
Psikolojik yardım almayı dene zaten ilaç falan kullansan emziremezsin ama şu bir gerçek ki emzirmek bebeğine iyi gelecek bebeğinin iyi olması sana iyi gelecek üşüme terleme onu yapma bunu yapma gibi şeyler de abartılmamalı bariz gaz yapan şeyler dışında çokta kendini sıkıntıya sokman gereksiz geçmiş olsun ailene şifa versin Rabbim 
(2,168 puan) tarafından
Amin sağolun.
0 oy
(14,128 puan) tarafından
Cok gecmis olsun:( cok zor durunlar yasamissin bir de dogum sureci normal boyle olman ama gececek bebis de hayirli olsun ama o daha cok kucuk aannesi sana ihtiyaci var kendini buraz telkin etmeye calis Rabbim yardimcin olsun 
(2,168 puan) tarafından
Doğum.surecini bilerek bahsetmedim hamileler var diye. Ama o yaşadıklarım o kadar zor ve kötüydü ki. Asla bunu aşamıyorum daha bunun derdini çekerken üstüne ailemin kazası perişan etti beni
(14,128 puan) tarafından
Cok haklisin ama gececek insallah:(
(2,168 puan) tarafından
Amin canım adaşım. İnşallah ☹️
(14,128 puan) tarafından
Insallah canim:(
0 oy
(3,119 puan) tarafından
Bunalıma girmişsin ama hepsi geçecek dua et yavrularına sarıl. Niye yemek seçiyorsun ki ben iki çocuğumada dikkat etmedim gaz da yaşamadım inceleme her şeyi ye bebekte alışsın ne kadar incelersen de gazlı bebek gazli oluyo. dışarı çık hava al Allah şifa versin düşünüp sıkma canını süt varken emzirmek dünyanın en güzel duygusu  
(2,168 puan) tarafından
İate şuan bu üst üste gelen şeyler yüzünden mi bilmiyorum emzirirken nefes alamıyorum
0 oy
(51,329 puan) tarafından
yasadiklarin icin gecmis olsun canim emzirmeyi birakma çevreye kulaklarini tika nasil sen annene ihtiyac duyuyosun bebeginin de sana ihtiyacı var
(2,168 puan) tarafından
Doğru karar veremiyorum
(51,329 puan) tarafından
sen emzir zamana birak aslinda bebeğin küçük olsada kendi aracınız varsa gidebilirsin ailenin yanına sanki bebegi sucluyorsun icten ice o olmasaydi giderdin gibi ama onun suçu yok canim sen emzir kuzuyu
0 oy
(2,329 puan) tarafından
Bebeğinin suçu ne bunda. Ve neyi neye yorarsan öyle olur. Sen sürekli kafanda emzirmem emzirmem şöyle böyle diye senaryo kurarsan yapmazsın. Emzirmeye neden odaklanıyorsun. Bebeğine ve emzirmeye odaklanma. Hataları suçları bebeğinden çıkarma. Yazık günah bebeğe de. Anne sütünden daha güzel ilaç mı var. Allah korusun bebeğin hasta olsa ne yapacaksın. Sütü olmayan mecbur mamaya ama anne sütü ilaç. 
(2,168 puan) tarafından
Bebeğimin hiç bir suçu yok farkındayım
(2,329 puan) tarafından
Yapma canım gerçekten Allahım size başka dert vermesin inşallah yani ailene size, ama şimdi ne güzel cennetten sana bir emanet gelmiş. Çok şükür sağlığı yerinde. Şimdi sütünü esirgersin Allah vermesin hasta olur mamalarla toparlanamaz o zaman daha çok vicdan azabı çekersin. Dua et bebeğin de sende çok şükür iyisiniz. Rabbim başka sıkıntı vermesin. Lohusa psikolojisine girmişte olabilirsin, yaşadıkların kolay değil. Olabildiğince evde kalma eşinle parka, cafeye kahve içmeye vs git yada en güzeli yürüyüş yapmak. Yavaş tempoda biraz yürüyüş yap açılırsın iyi gelir
0 oy
tarafından
Sen zor zamanlar geciriyo olsbilirsin cocugun sucu ne ki o da kolay biswy yasamiyo bi hayata adapte oluyo ve tek bagi meme ve hic bi mama bu kadr faydali degilken bebegine zarar verirsin ilerde keske emzirseydim dersin bu gunler gececek o cocuk bi sekilde buyuyecek hersey unutulacak bu senin icinde yara olarak kalacak pisman olursun yapma 
(2,168 puan) tarafından
Haklısın

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 697 göst.
21 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde SubatKralicesi55 (7,435 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,316 göst.
28 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde NSYhO (392 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,936 göst.
6 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Seldaa (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,169 göst.
14 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,354 soru

12,268,409 cevap

37,531 kullanıcı