+2 oy
317 göst.
Diğer kategorisinde (75 puan) tarafından
8 yıldır oturduğum ev satıldı. Şuan ev arıyoruz ama kiralar öyle bir uçmuş ki anlatamam birde evleri görün berbat kötü durumdalar. Ve moda olmuş ev sahipleri karı koca çalışan istiyorlar oda yetmezmis gibi hâlâ bu devirde memleket sorunu yapıyorlar. Ülkede onca Rus Suriyeli rahat rahat oturuyor ama bizim aile kokenimiz Mardin diye laf ediliyor. Düşünün ya en kötü düşük kira 20 bin olmuş ve emlakçı depozito bir kira bedeli daha eve oturmadan 50-60 bin gidiyor. Antalyadan bildiriyorum bu arada. Sizin kiralar ne kadar ya çok çaresiz durumdayız

17 Cevaplar

0 oy
(40 puan) tarafından
Kiracı olmak çok zor Allah yardımcınız olsun birkaç aya kadar bende kiracıydım ne kadar zam yapacak ne zaman çıkaracak. Nerden ev buluruz şifresi mahfetmişti bizi. Şimdi şükür evimizi aldık kafam rahat çok yüklü bir borcumuz var ama onu bile dert etmiyorum ödenir borç ama biracılık zor. Ankadayım bende burdada 10 bin en düşük kira
-Reklam-
0 oy
(14,586 puan) tarafından
10 a tuttuk bizde 40 in ustunde gitmistir tasinma emlakci vs. Allah bizlere ev almayi nasip etsin ne diyim hayat cok zor
0 oy
tarafından
Millet iyice kafayı yedi ya annem taşındı 15 gün önce 50 milyar para gitti.. bizim kiramiz iyi şükür ki ev sahibimiz de harika insanlar..
0 oy
(68 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun çok zor ben de öyle bıktım ki bu kiraciliktan kendi paramızla rezil olmaktan Allaha havale ediyorum bizi bu hale koyanları ev sahiplerini. Geçen yıl Ekim de 12 binden girdiğim ev 20 bin olacK agustosun başından beri ariyor daha 2 ay olmasına rağmen bir gün aksatmiyoruz kirayı pislik cikarmiyoruz karnımda 2 günü kalmış bebek ve 2. Sinifa geçen oğlum var eşim tek çalışıyor adam eşek gibi 12 saat çalışıyor ama biz bu aç gözlüler yüzünden bu cileleri cekiyoruz herkesi sigdirdilar şu ülkeye bir burda doğmuş büyümüş insanlari sigdiramadilar Rabbım yanımızda olsun ondan başka kimseye muhtaç etmesin bizleri
0 oy
(14,110 puan) tarafından
Kız kardeşim tuttu Antakya da 0 bina Site içinde havuzlu kapalı otoparklı 20 bin
0 oy
(2,101 puan) tarafından
Ahh ahh gerçekten zor bacım bende geçen baktım da Manisanin küçücük ilcesinde bile 15 istiyor eski binaya zaten asgari ücret 17 ne yer ne içer bu insanlar gerçekten merhamet yok insanlarda basimizdakiler de zam oranını yüzde 60 yaptı nolcak istedikleri gibi cirit atıyorlar 
(14,586 puan) tarafından
amcamlar manisa merkezi az gecince bi koyde 35 e tuttular
(2,101 puan) tarafından
Ohaa gerçekten ya valla naparz bilmem
0 oy
(67 puan) tarafından
Bizim kiramız 10.500 dü geçen ayın başında 16 bin yaptı. Tarlayı takkayı sattık ev aldık Allah'a hamd olsun. Taşınma işi beni bekliyor. Allahım olmayanlara nasip etsin. Ev sahiplerine insaf versin . Ev isteyen herkese rabbim en güzelini hayırlısıyla nasip etsin inşallah.
0 oy
tarafından
Ben Gebze de oturuyorum 11 yaptılar 
0 oy
(861 puan) tarafından
Kastamonunun küçük bi ilçesindeyim, burda 500 600 liraya kirada oturan da var, 2 3 bine oturan da, 10 bin isteyen ev sahibi de var. Ama dediğim gibi küçük bi ilçe, iş imkanı pek de yok, hele kadınlar için. Bi tekstil var, hamile olduğumu öğrenmeden önce gireyim dedim, çalışılacak yer değil. 9 gün geçirdim orda beş kuruş da vermediler yani hak yeme dediğin gırla. Erkekler için de işte toplu iş kaynağı olan maden ocağı var, orası da hak yemede oldukça başarılı bi işletme. Merkezde bildiğim kadarıyla kiralar 8 10 bin civarından başlıyo. Naçizane tavsiyem doğrudan bi emlakçıya gitmek yerine mahallelerde dolaşıp kiralık ev aramanız. Emlakçı araya girdiğinde zaten astarı yüzünü geçiyo kiranın
0 oy
(67 puan) tarafından
Bizde yalovaya taşınacaz çok pahalı kiralar mecbur gidecez ama nasıl gecinicez çocuğa nasıl bakacaz diye düşünüyoruz Allah bütün kiracılara ev sahibi olmayı nasip etsin 
0 oy
(2,226 puan) tarafından
Hayret ev sahipleri gelip üstten üstten konuşmamış geçen biri daha bi.post açmıştı da kadına neler neler demişlerdi. Bende kiradayım 6 ya oturuyorum çıkmak istesem 50-60 bine geliyor sıkıntı
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Eee ev sahibi olmak kolay değil.  Yıllarca çalışıp didinmislerdir
(2,226 puan) tarafından
Bu asgari ücretten fazla kira almalarını mı gerektiriyor ??
(5,328 puan) tarafından
Haksızlık yapılıyorsa mahkemeye versinler . Ev sahibi de değilim. Kiracida değilim.
(2,226 puan) tarafından
Eskiden asgari ücretin yarısı kadar kira alınırdı şimdi asgari ücretin çok üzerinde alınıyor. Bunu savunmanın bir anlamı yok yani kira oturanlarda ev sahipleri yüzünden çocuklarını anne babasız bırakıyorlar o sabilerin hakkını ödeyebilecekler mi ?
(5,328 puan) tarafından
Devlet denetlesin yapacak bisi yok . Buralarda 10 bin lira falan kira . Buyuksehir değil yaşadığım yer .

Bende üzülüyorum kiracılara ama yapacak bisi yok.  Ev alması hayal oldu
0 oy
(928 puan) tarafından
Hah postunu görmeden ben de bir şey paylaşmıştım az önce 
0 oy
(1,427 puan) tarafından
Ben gecen sene ant kepez de 2+1 evi 12.000 e tuttum. Simdi 16500 oldu. 2023 de tasinma isi nakliye depozito pesin kira emlakci falan 80000 tuttu. Memur oldugum icin sorun cikarmadilar.  Konyaalti lara daha inanilmaz pahali
0 oy
(32 puan) tarafından
Konya da sorduk geçerken meraktan 27 bin dedi bu millet nasıl verecek 

Sanki herkes memur milletvekili
0 oy
(1,550 puan) tarafından
20 bin canım İstanbul Beykoz ama en azından orman içinde villaların olduğu bir yerde oturuyorum. Deprem korkusuna 2 katlı evin giriş katını tuttuk
0 oy
tarafından
Kiracı olmak bu devirde gerçekten çok zor Bi kac ay önce kiraciydim ama ev sahibim vicdanliydi bu sene 6.500tan 11e cikaracakti eğer kendi evimize gecmeseydik kabul edecektik civarda en düşük zam bize yapılmıştı çünkü 

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 600 göst.
8 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 82 göst.
24 Haziran 2024 Diğer kategorisinde SafiyeY (159 puan) tarafından soruldu
+1 oy
35 cevap 514 göst.
0 oy
24 cevap 926 göst.
30 Aralık 2022 Aile kategorisinde Limonlu kek _41 (31 puan) tarafından soruldu