+1 oy
1,663 göst.
Diğer kategorisinde (5,352 puan) tarafından
Doğma büyüme İstanbulluyum evlendim esenyurt ilcesine gelin geldim 6.5 sene olacak. Esimde dogma buyume Ordulu köyde büyümüş, 19 yaslarinda calismaya gelmis buraya ev almış vs. SOrum şu ki istanbulun kalabalığı farkli ırkların çoğalması sıcağı ekonomik durumu insanlarin tahammulsuzlugu vs vs bir cok sey daha .. Seneye oglum ilkokul 1 e baslayacak insaAllah bir sinifta 50 ogrenci var ama ben burda degilde Ordu'ya yerleşip orda okumasini ve bu şehirden temelli olarak ayrilmak istiyorum. Kafami kurcalayan iki sey var biri eger oraya tasinirsam kaynanamin koyuyle ordu merkez arasi 2.5 saat kadar gezmeyi ve surekli bizde gelip kalmak isteyecegini yada gorumcelerimi yollayacagibi biliyorum annem sakin tasinma seni rahat birakmazlar dedi ailemle aramda 15 20 dk mesafe var araba ile. Kafam inanilmaz karışık esenyurttan bıktım burda yaşayanlar beni anlar hayatimin geri kalaninda cocuklarim ve kendim icin hayat kalitemin artacagini dusundugum Ordu ya yerlesmek istiyorum ama tek sebep kaynanam siz olsaniz ne yaparsiniz sabahtan aksama kadar cocuklarim evde parka bile cikaramiyorum cok kalabalık kendim çıkamıyorum buraya beni baglayan tek sey ailem.

54 Cevaplar

+1 oy
(206 puan) tarafından
İstanbul da heba olmazsın, sen tedbirini aldıktan sonra bence gitme.
(5,352 puan) tarafından
Esenyurtta hic oturdun mu gercekten katlanacak bir yer degil
(206 puan) tarafından
Yok canım yıllar önce hastaneye gitmiştik onun dışında hiç gitmedim istanbula
(5,352 puan) tarafından
Yaaa :) istanbulda yasasan boyle yorum yapmazdin eminim
(206 puan) tarafından
Doğrudur canım;)
-Reklam-
+1 oy
(378 puan) tarafından
İstanbulun çok daha iyi, sakin, güzel ilçe ve mahalleleri var. Florya, yeşilköy tarafı ya da karşıdaki bazı ilçeler. Tabiki kiralar daha pahalıdır doğru. Ama bilmiyorum, İstanbul gibi her istediğin elinin altında olan bir yerden, kısıtlı imkanları olan bir yere gitmek nasıl olur sizin için. Olmadı çatalca tarafları da olur. Hem İstanbul hem değil. 
0 oy
tarafından
Neden ordu canım daha farklı bir şehir de olabilir 

Ne senin ailen ne eşinin ailesi olmasın yakininizda bence 
(5,740 puan) tarafından
istanbulda niye heba oluonki koskoca sehir . esenyurtta tamam heba olunur bencede o bilgeler teksas:) ama gt adam gibi bir ilcesine. koskoca sehir  mis gibi. trafigi kalabaligi falan valla artik her yer oyle iki gun once kayseriden geldim ölsem yasayamam. zaten dedim olunce beni istanbula gomun bari de colugum cocugum sirf mezarim orda diye gitmek zorunda kalmasin eziyet resmen. gerci biz esimin halasinda bag evinde kalioz gidince nuhunebiiiden kalma haliyle rahat edemiyoruz . benki adam gibi bir ev bark olsa kaldigimiz kalacagimiz bi nebze rahat ederdik
(5,352 puan) tarafından
Istanbulun 5  10 sene sonra hali iyi değil senin 2 cocugun varsa suriyeli afganin 6 7 cocugu var on sene sonra bizim nufusumuza yaklasaklar İstanbul onlarin merkez yerleri hangi ilcesine gidersen git istanbul yinede zor bir sehir. Kayseride kendine ait bir evin olsa o zaman rahat edersin
tarafından
Kayseri'nin neyi var ya ne güzel memleket
(5,740 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
bizim gttigimiz yer kotu. egribucakta bi bag. nuhunebiden kalma
ne sifon var ne dus basligi var . hala les otesi pasakli . oturacak bi koltuk
dgru duzgun yok sedir. eski kanepeleri aciyorlar tas gibi yastiklar tas gibi . tuvalette heryerde bi karis kadar mendil asili tuvalet kagidi kullanmiyorlar kurulama bezi kullaniyormar. mutfak desen ona keza. eski ust baslari atletleri kesip dorde bese katlayip elbesi bulasik yikama bezi yapiyir su gidecek deterjan gidecek diye akli cikiyor bi bardak sofraya konuo su bardagi kim ne icerse . bulasik deterjani genelde su katilip cogaltiliyor haliyle zaten dogru duzgun yikamiyor . her kalan sey dolaba buzluga giriyor . buzluktan cikan her sey birbaskasindan kalma artik yemek.   ekmekler araya gtmesin diye bir lokma dahi olsa dolaba konuyor ertesi gun esim sicak ekmek alim diyor hala cumhurbaskani sanki izin vermiyo. ona bari soz gecio esimin aliyor. misal manti yapti yani yapilmis banti hazir duruo ya suya salip pisirio yogurt sararmis kuflenmia yogurtla yediler . ben kendime hazir yogurt almistim. kimbilir kac kisinin artigi olan yogurttu. bizden arta kaldi yine dolaba kondu o sarimsakli. cck cips yedi yarisi kaldi dandirik tombi cipslerden. ertesi gunu biz kapadokyaya gttik. onu buzluga atmis iki gun sonra kapadokyadan geldik dio cocugun cipsi buzlukta:)) mangal yaptik kalan tavuklar buzluga atildi.kimbilir hangi misafirden kalma nevzine tatlisi buzluktan cikti onumuze geldi. tuvalet terligi ev terligi disari terligi diye hir kavram yok. banyodaki kovalar kirec tutmus dus basligi uok suyu kovaya ilistirip dus aliniyor oda belki ayda bir eksi eksi kokuyorlar . yanit gibi atletler olmus siyahlasmis artik . biz 5 lt pet siseye dildurduk ilistirdik suyu yani oyle banyo yaotik. falan filan . baska sayamadigum turlu lurlu sefalet. klozette sifon var ama cekiyorlar temizlendigi kadar . tuvalet fircasi denen bir olay yok. taharet misliguna uzanamiyormus masrapayla su dokerek taharet alio klozette otururken bacak arasindan dikerek. klozetin sagi solu heryeri islak. her oturdugumzuda halanin taharetlendigi su sicramis sular bizim bacaklara geliyir. diger tuvalette sifon yok masrapayla nekadar dokulur se temizlenirse okadar oraya da amca gidio. kayserinin biseyi yok biz sefillik cektigimiz biryerde kaliyoruz sirf esim huyuklere ayip olmasin diye dusundugune. hala cumhurvaskani dunya donme dur dese durduracak herkese emir verir esim korkuuo korkmak degil saygi guya. otelde kalsak aksam olunca en azindan insan gni dus aldak yorgunluk atdak zor gelmeyecek. resmen eziyet yaz gelsin istemiyorum yilda 5 gun katlaniyorum ama kicim basim ya mikropran gep sivilce kizarik benek benek dokuntu suan geleli iki gun oldu ya mikrop kapmaktan ya stresmen ya bayat kalmis seyleri yemekten alerjik bilmiyirum. popom ic bacaklarim falan kizamik dokmusum gibi suan. her gitmemize bulasik sungeri bulasik deterjani makina deterjani elbezi o bu gersey aliyorum zaten eve erzak da aliyoruz muhtemelen ordakiler nuhunebiden kalma. eskimis kokmus peynir falan var ezilmis curumeye yuz tutmus zeytin falan. 3 kusur 4 binlik alisveris yapip oyle gidiyoruz direk eve girmeden alisveris yapiyoruz yoksa hala evde var araya gtmesin diyan olmasin deyip aldirttirmio
tarafından
Hahahahahahahah öyle olursa normal tabi sevmemek ama kayserimiz iyi insanları bazı kesim böyle biraz doğrudur benim de böyle denk geldiğim yerler oluyor maalesef
0 oy
(6,446 puan) tarafından
Onlara o fırsatı o yüzü vermezsin ilk başta nasil giderse öyle devam eder Rabbım gönlüne göre versin inşallah 
(5,352 puan) tarafından
Bende oyle düşünüyorum hatta esimede soyledim ama insan kestiremiyor sonuni
0 oy
(2,604 puan) tarafından
Esenyurt İstanbul'u tartışmasız en en en kötü kalabalık ilçesi bence oradaki evini kiraya ver daaha iyi bir semte taşın ben yapamam mesela şehir dışında burda doğanlar başka yerde yapamıyo
(5,352 puan) tarafından
Buraya hic sevmedim sevmiyorumda gecesi ayri gunduzu ayri dert. Onuda düşündük aslinda ama yine istanbul olacak sonucta
0 oy
(1,551 puan) tarafından
Bak ilk başta gelip kalacaklar fazla yüz vermedim mi daha gelmezler ve arada 2 5 saat var diyorsun zırt pırt gelemezler . Esenyurt berbat bir yer olmuş . 
(5,352 puan) tarafından
Evet ancak esenyurtta oturan beni anlat o kadar kotu ki. Ben istanbulu istemiyorum artik gercekten o kadar cok irk var ki
(1,551 puan) tarafından
Ben orda oturmuyorum, Tekirdağ’a gelirken oradan geçtim araba bakımı yaptırdık tabelalar hep yabancıydı şok olduk .
(5,352 puan) tarafından
Sen ne diyorsun onlarin ozel sokagi var burda alisveris yerleri vs bizden daha coklar aslinda ve ilkokulda da karisik oluyor yani suriyelide ayni sinifta afganda
(1,551 puan) tarafından
Bir caddeye Halep çarşısı diyorlarmış :D
(5,352 puan) tarafından
Sorma bunlari dusundukce gitmek istiyorum baska semte gitsem bile yine ayni kalabalik ayni dertler
0 oy
(690 puan) tarafından
Cocukların için hareket et bence boşver kaynanayı sürekli muhatap olma cocuklar daha önemli bende İstanbulluyum ama izmirde oturuyorum ordan daha sakin burası 
(5,352 puan) tarafından
Bende aynen boyle dunuyorum hem cocuklarim hemde kendi hayat kalitem icin gitmek istiyorum. 50 kisilik bir sinifta cocuk ne öğrenebilir? Sadece okul degil heryer cok kalabalik cok yabanci irk var . Ordu sahile yakin yerler o kadar guzel ki ahh ahh
0 oy
(704 puan) tarafından

Kaynanaya göre şehirmi seçilir bide gelse nolucak ki şimdi anneler yakın sana gelmiyolarmı kocan istemese hoş olurmu iki taraflı düşünmek lazım yani kaynanan sana kötülük mü etti eşinle aranımı bozdu ki istemiyorsun yoksa sırf kaynana diyemi eğer öyleyse eşinde senin aileni evde istemesin bakalım hoşuna gidermi? 

Ben yeni geldim bayılır istanbula eyüpteyim ama esenyurdun namını çok duydum orda yaşamamış olmama rağmen ben bile orda çocuk büyütmek istemem canım çocuğuna şimdi sözün geçiyo evde tutuyorsun yakın öbürgün ergenliğe girdiğinde bu kadar söz geçiremiçeksin ve suça belaya çok kolay bulaşılasilecek yer orası ne yazikki
(5,352 puan) tarafından
Evet kaynanam malesef aramizi cok bozdu arkamdan dedikodu mu cok yaptı cok fena biri simdi onlari yapamiyor ama huylu asla huyundan vazgecmez ondan dolayi istemiyorum evime gelince heryeri karıştırır oglumun evi kafasi ile cekinmez bunlardan dolayi surekli gelip kalmalarini istemiyorum kendi gelmesi 3 gorumcem var hepsi bekar onları kakalar kesin kalsinlar diye. Benim ailem zirt pirt gelmiyor kardeslerim falan gelip rahatsiz etmez onlar gibi degiller.
Evet bende bunu dusunuyorum simdi evde tutabiliyorum ama ya buyudukce ne olacak aşırı pis bir cevresi var markete gidip gelirken bile çekiniyorum bazen
(704 puan) tarafından
Ozmn konuşacaksın eşinle neler yaşadığını söyliceksin istemiyorum dicen o söylesin passöylemezse sen sakin bi ses tonuyla kimseyi istemediğini söyle madem öyle şeyler yapmış bunu duymayıda hakediyor ozmn bişey derse az bozdun aramızı biraz daha mı bozayım diye geliyosunuz dersin
0 oy
(561 puan) tarafından
Esenyurttan sonrasını okumadim git bence diyorum:)
(5,352 puan) tarafından
Hahahah 3 evetle uğurla beni :)
(561 puan) tarafından
Evet evet evet uğurluyoruz:)
0 oy
(461 puan) tarafından
İstanbul da Uğur Mumcu diye bir semt var. Kartal'a bağlı çok sakin güzel bir yer ben çok severim bir çok park var. İstanbul da böyle bir yere taşıyabilirsiniz belki. 
(9,037 puan) tarafından
Yani mekan olarak evet o taraflar daha sakin gibi ama mesela benim ailem ortadagda ilk zamanlar çok sakindi şimdi adım atılmıyor gittikce kalabaliklasiyor İstanbul yani İstanbulu neresinden tutarsan berbat trafik kalabalık yoruyor insani
(461 puan) tarafından
Uğur Mumcu dışına çıkmadan yaşanmayacağını düşünürsek haklısınız. En çok trafik yoruyor zaten insanı, eşimde normalde 15 dk da gittiği yolu iş çıkışında 1 saatte geldiği için usanmıştı
(5,352 puan) tarafından
Anadolu tarafı bu tarafa gore bir nebze iyi olabilir ama bir 5 10 sene sonra sonunun ayni olacagini dusunuyorum cunku istanbulda bir cok ırk var artık nufuslari bize yaklaşacak eminim suan bile cocugumu seneye ilkokulda burda baslatacak olsam suriye afgan siyahi hepsi ayni siniftalar cocuklarim icin gitmek istiyorum aslinda ama acabalarda aklimi kurcaliyor
(461 puan) tarafından
Maalesef ülkemizin birçok şehrinde bu karışıklık mevcut bende hiç istemiyorum çocuğum farklı insanlarla birlikte olsun ama benim yaşadığım şehirde de çok Suriyeli var. Nerede yaşarsak yaşayalım bir şekilde bir şeylerden fedakarlık yapmak zorunda kalıyoruz. Ordu da çocuklarınızın geleceğinin daha iyi olacağını düşünüyorsanız eğer baştan daha mesafe koyarsınız tavrınızı belli edersiniz. Eşinizle bu düşüncelerinizi paylaştınız mı
(5,352 puan) tarafından
Eşim gitmek istiyor buranin kalabaligi trafigi hayat sartlari onu cok yormus durumda. Daha az kazanirim ama cocuklarimiz icin iyi olur diyor ailesi ile ilgili mevzuyu konustum bana karışmaz insaAllah
0 oy
(589 puan) tarafından
Esenyurt gerçekten çok karışık kalabalık bir yer bende Gaziosmanpaşa’dayım buranın da pek farkı yok hiç sevmiyorum nefret ediyorum hatta. Bende ailemin yanına taşınmayı istiyorum çocuğumu ferah sakin bir yerde büyütmek istiyorum inan dediğin gibi bir parka çıkarayım dedim geçen adamın teki uyuşturucu içmiş parkın dibinde kafası güzel tuhaf tuhaf davranıyor ve bu işlek caddede Ben senin yerinde olsam giderdim. Kaynanaya başta yüz vermeyeceksin olacak bitecek nasıl başlarsan öyle gider. Ben düşün aynı binada oturuyorum belki günlerce yüzünü görmem çünkü muhatap olmuyorum anca işim düşerse giderim öyle alıştırdım oda binde bir gelir 
(5,352 puan) tarafından
Noktasina virgulune kadar düşüncelerime sahip biri.
Bazilari evi kiraya ver baska semte tasin demis ama her yer birbirinden kotu kalabalik pahalli. Sana şeyi  sorayim o zaman kaynananla mesafene esin karisir mi ya da kendisi coo gidip gelir mi annesine. Esim ailesine duskun biri ben görüşmesem karismaz ama surat yapar
(589 puan) tarafından
Bizim sık gelme olduğu zaman biz sorun yaşadık eşimde soğudu onun için bana çok karışmıyor kendi mesela işe giderken annesine uğrar bir bakar gider kayınpeder de geçen yıl öldü ondan bakıyor ama bana karışmaz yani
0 oy
(6,239 puan) tarafından
Canavar degilya bu kadın.  Gel orduya temiz hava al . Komşu oluruz samsunluyum bende . Gerçekten güzel buralar. 
(5,352 puan) tarafından
Canavar değil tabiki lakin yaklaşmış olabilirsin :) şakası bir yana ama kaynanam herseye karışan hep onun sozu gecsin o yönetsin diktatör ve narsist biri anlayacagın
(6,239 puan) tarafından
Uzak durursu en iyisi . Yeri geldiği zaman ağırlığını ortaya koyarsın. Millet orduda yaşamak için can atiyo . Eşimin kuzeni hatayliyla evli orduya atanmak istedi ve atandı bayiliyorlar;)))
(5,352 puan) tarafından
Evet bende üniversite tarafina gittim sahili gezdik cok guzel bayildim ben bankta otururken cocuklarim sakince sahil kenarinda oynadi inan bu bile nefes aldirdi
(6,239 puan) tarafından
Yani öyle gerçekten
0 oy
tarafından
Bebeğim bizde İstanbul'da Kartal da kiradayiz eşimde Gebze de çalışıyor buraya taşındık 3 yıl oldu burada kirada eşimin ailesi Maraşlı ve orada yaşıyorlar ve evleri bahçelere orada eşimin de kalacak ev orada ama ben yine de bırakıp maraşa kaynananlara yakın gitmem nedden  gideyim ki kendinim o strese sokayım
(5,352 puan) tarafından
Ben istanbulu istemiyorum cunku 5 yada 10 yil sonrasi icin iyi şeyler olmayacak istanbul daha kotu olacak o yuzden gitmek istemiyorum ama tereddutlerim var
0 oy
(244 puan) tarafından
Ben olsam giderim. Kaynananlarla mesafe az değil ki cat kapı gelsin. ayrıca başta mesafeli olursan sonrasında da sıkıntı olmaz bence.cocugun için gitmelisin 
(5,352 puan) tarafından
Cat kapi gelmez evet ama gorumcelerimi yollar diye dusunuyorum yok 2 guj kalsin yok su isi var 1 hafta kalsin ama bastan tavir koymam lazim hatta yerlesmeden :)
0 oy
tarafından
Net tavrını en başından koyarsan kimse gelip gidip kalıp sana karışamaz aman o kırılmasın aman eşimle aram bozulmasın diye alttan alırsan o zaman kaybedersin iste İstanbulun en berbat ilçelerinden biridir zaten esenyurt kaç kurtar kendini bunca zaman durduğun hata hem küçük şehirde şartlar imkanlar İstanbula oranla daha iyilestirilmis oliuor
(5,352 puan) tarafından
Hayat kalitemiz artar kalabalik trafik inan insani sömürüyor.  Sanirim cocuklarim için bu kararimi devam ettirip gidecegim
0 oy
(3,325 puan) tarafından
Bende Esenyurt'ta oturuyorum en iyi ben seni anlarım, sen galiba meydana yakınsın ben avcılara yakın oturuyorum toriumun üst tarafındayız, benim mahallem sakin ama meydan tarafı berbat aşırı kalabalık ve hepsi yabancı.Arkadaşım baglarcesmede evi ama Ankara da yaşıyor buraya geldiğinde giderim kız geldiğine pişman oluyor 1 hafta kalıp gidiyor sürekli kavga gürültü olay bitmiyor. Benim oturduğum mahalle de bile okullar kalabalık, var olan okullar yetmiyor. Kaynana durumu olmasa git kaç kurtar kendini ve çocuklarını derdim.
(4,845 puan) tarafından
Benim annemlerde firuzkoye cok yakınlar Avcılar tarafında, esenyurt ta ama mahalleleri sakin ve güzel  ben seviyorum. Tabi kalabalığı trafiği sıkıntılı... Ben olsam çatalca tarafında koy gibi açık ferah yerlerde otururum İstanbul da. İnşallah nasip olursa orada ev fln alırız.. Cok sakin güzel havası temiz biz begendik:) ben şimdi çok uzağım İstanbul a. Yazları ailemin yanına gidiyorum gezmeye.. Kaynananin yanına gideceğime semt degistirirm:)
(5,352 puan) tarafından
Evet maydana yakinim gecenin 12 sine kadar sokakta oturup ***** ***** gülüp yukse sesle konusmalar mi dersin bilmem top oynayani mi dersin evimin dibinde sohbet edip kufurlu konusan mi dersin biktim illlah ettim
(3,325 puan) tarafından
Bizim mahalle sakin bir çocuklar çıkar oyun oynar, genel olarak sakindir kavga gürültü olmaz çok şükür. İç taraflar daha beter, bak arkadaşta yazmış çatalca taraflari güzel hemde sakin
0 oy
(1,583 puan) tarafından
Yaşadıgın semtten kaynaklanıyor canım. Ben doğma büyüme istanbulluyum. Şırnarkta görev yaptık ve İstanbul'a geri gönderdiler. Doğma büyüme bayrampasa esenlerdeydim. Ama dönüşte beykoz'dan ev tuttuk. Kira 20 bin ama her yerde aynı. Ormanın içinde oturuyorum oğlumuzu parka sahile goturebiliyoruz. Kaynanamın yanına gidecegime Esenyurt'ta otururum daha iyi 
(5,352 puan) tarafından
Hahaha yaa deme oyle vallahi esenyurt cok kotu berbat dua yerine gecer Allah korusun buraya dusersin :)
(1,583 puan) tarafından
Kız en fazla Afgan Suriyeli özbek falan olur. Kaynanamın ne olduğu belli değil :D kiraya verip gel kız Anadolu yakasına çağ atlıyorsun resmen :)
0 oy
(7,626 puan) tarafından
Hayatımın hatası olurdu herhalde kesinlikle gitmezdim aynı yere . Ben İstanbul Ümraniye de oturuyorum ilk ve tek Suriye'li kadın gördüm o da karı koca öğretmen üst katimda oturdular hiç citlari gelmezdi senede bir kaç kere denk gelirdim merdivende . Cok şükür rabbime mahallemizde Suriye'li yok ve sakin bir mahallem var ...
(5,352 puan) tarafından
Orasi sakin diye oyle diyorsun lakin burada 6.5 sene yaşasan benim dusuncelerime sahip olurdun :)
0 oy
(16,850 puan) tarafından
Büyük konuşmak istemiyorum ama benim eşimin memleketine ancak ölümü götürürler veya kv kp hakkın rahmetine kavuştuktan sonra giderim 
(5,352 puan) tarafından
Hahahah yaa bazi yorumlar vallahi beni benden aldi dme oyle :)
0 oy
(6,305 puan) tarafından
Esenyurt cidden çok lanet bir kuzenlerim hep söylerdi ne ararsan orda var resmen 

Ordunun insanı da inattır falan tanıdıklarımiz var resmen karadeniz den soğuttular bizi 

Ve senin de kaynanan ama mesafeni korur isen hiç kimse bisey yapamaz yumuşak yüzlü olursan hiç rahat edemezsin 
(206 puan) tarafından
Ozeli ac
(5,352 puan) tarafından
Burda hapis hayati gibi yasamaktansa ordu da kaynanamla savasmak daha mantikli geliyor bazen :D

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 449 göst.
4 Mayıs 2022 Aile kategorisinde Bezginmuhendis (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 183 göst.
11 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Prensesiminannesi (664 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,211 göst.
0 oy
6 cevap 494 göst.
7 Şubat 2020 Aile kategorisinde ❣ Gam ❣ Sat ❣ (1,635 puan) tarafından soruldu

404,751 soru

12,124,471 cevap

36,483 kullanıcı

...