+1 oy
1,572 göst.
Diğer kategorisinde (5,305 puan) tarafından
Doğma büyüme İstanbulluyum evlendim esenyurt ilcesine gelin geldim 6.5 sene olacak. Esimde dogma buyume Ordulu köyde büyümüş, 19 yaslarinda calismaya gelmis buraya ev almış vs. SOrum şu ki istanbulun kalabalığı farkli ırkların çoğalması sıcağı ekonomik durumu insanlarin tahammulsuzlugu vs vs bir cok sey daha .. Seneye oglum ilkokul 1 e baslayacak insaAllah bir sinifta 50 ogrenci var ama ben burda degilde Ordu'ya yerleşip orda okumasini ve bu şehirden temelli olarak ayrilmak istiyorum. Kafami kurcalayan iki sey var biri eger oraya tasinirsam kaynanamin koyuyle ordu merkez arasi 2.5 saat kadar gezmeyi ve surekli bizde gelip kalmak isteyecegini yada gorumcelerimi yollayacagibi biliyorum annem sakin tasinma seni rahat birakmazlar dedi ailemle aramda 15 20 dk mesafe var araba ile. Kafam inanilmaz karışık esenyurttan bıktım burda yaşayanlar beni anlar hayatimin geri kalaninda cocuklarim ve kendim icin hayat kalitemin artacagini dusundugum Ordu ya yerlesmek istiyorum ama tek sebep kaynanam siz olsaniz ne yaparsiniz sabahtan aksama kadar cocuklarim evde parka bile cikaramiyorum cok kalabalık kendim çıkamıyorum buraya beni baglayan tek sey ailem.

54 Cevaplar

0 oy
(5,920 puan) tarafından

Ben olsam gitmem kendi ağzınla diyorsun böyle böyle olur diye bile bile lades olur senin ki bende istanbuldan başka şehire gelin geldim çok zor olmuyor seni orda kendi evleri gibi görüp kafalarına göre geliyorlar kalıyorlar düzenini bozuyrlar ama yine tercih senin tabi.

(5,305 puan) tarafından
Iste arada kaldim cok ama cocuklarim okula baslamadan gitmek istiyorum cunku esenyurtta duzgun bireyler yetistirebilecegimi dusunmuyorum gercekten
-Reklam-
0 oy
(199 puan) tarafından
Size karşı iyilerse, sinsi değillerse, dedikoducu, haset değillerse aranız kötğ değilse arada gidip gelmelerinden rahatsızlık duymamaya çalısın. Olumlu yönden bakın her daim.size de iyi gelir bu durum belki. 
(5,305 puan) tarafından
Yeni gelin olduğum zaman saflığımdan faydalanıp kaynanam cok kotu seyler yapti esimle birbirimize girdik ve yeni dogum yapmıştım o gunleri unutamiyorum kinim ve onlari istememem bundan kaynaklaniyor. Narsist biri hep kendini düşünür esimi para kaynağı görür evlatlari arasinda esimi ayırır dolayli yoldan benide sevmez cunku dediklerini yapmam sozunu dinlemem kaynanamin sert davranip mesefami koysam belki yuzleri kızarır
0 oy
(847 puan) tarafından
Bir ordulu olarak Ordu'da oturuyorumm...Onların yanıma  taşınacağını istanbulun keşmekeşliginde kaybolmaya razıyım ben
(5,305 puan) tarafından
Allah muhafaza inan esenyurtta yasamak istemezsin. Ordulu mu kaynananlar
(847 puan) tarafından
Bende doğma büyüme orduluyum  eşimde öyle
0 oy
(3,044 puan) tarafından

Kira derdin yok ben olsam asla gitmem 

(5,305 puan) tarafından
Keske kira ile bitse ama 6.5 senedir boguldum.burada
(3,044 puan) tarafından
Cnm doğrudur ama ben tavsiye etmem bende Sakarya'dan geldim istanbula
0 oy
(391 puan) tarafından
Bende doğma büyüme istanbulluyum. Evlenınce Ankara'ya geldim. Eşim doğma büyüme Ankaralı. Ama ben keşke ailemin olduğu şehirde olsaydım diyorum. Ki kaynanam vs öyle çat kapı gelmez. Araba ile 30 dk mesafemiz var. Öyle karışan eden biri de değil. Yani ailemin yanında daha sosyal olurduk. Burada bir kaç komşu harici ortamım yok. Kızım doğmadan çalışıyordum o zaman fark etmiyordu. Ama kızım olduğundan beri 3 yıldır bayağı bunaldım. O yüzden eşğm şimdi İstanbul'a göçelim dese saniye durmam :) 
(5,305 puan) tarafından
Ben evcilim aslind surekli cikip gezmek isteyen biri degilim bu yonden sessiz sakin yerler beni hep cezbetti avm ye bile gitmek istemiyorm kalabalik cunku o yuzden istanbulu ozlemem eminim
(391 puan) tarafından
Sorun gezip tozmak değil ki aileden uzak olmak zor yani.. Ha diyince gidememek. Mesela ben evleneli 6yıl oldu çay koy geliyorum hiç diyemedim bilmem anlatabildim mi :)
0 oy
(666 puan) tarafından
Ben olsam kalirdim  soyle ki istanbulda dogup buuyudiysen koy hayatina alisman.cok zor olacak es ailesi yanina alisik degilsen alisman beraber yasaman cok zro olacak ailen yanindaymis onlari cok ozleyeceksin gurbet gibi gelecek.cocuklar icin okul imkani.istanbul gibi.olmayacka uzun vadede lisesi universitesi daha vok imkan var istanbulda.
(5,305 puan) tarafından
Koy degil ordu nun sehir merkezine tasinicam istanbul gibi aktif ama kalabalik degil
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Ben Karadeniz'in herhangi bir şehrinde yaşıyor olsaydım asla oraları bırakıp da farklı şehirlere taşınmazdım. 
(5,305 puan) tarafından
Bende gitmek istiyorum ama kaygılarım var
0 oy
(73 puan) tarafından
İstanbulun farkli bir semtine yerlessenz olmaz mi ben Sarıyer deym burasi güzel 
(5,305 puan) tarafından
Eşim esnaf burada bir çok müşterisi var. 2 de ortağı ortaklarida ordulu komsu koý diyelim sen gidersen bir ortagi bende gelirim orda is yapariz bildigimiz sehir bizim insanimiz demis o yuzden herhangi bir ilce ye gidemeyiz
(73 puan) tarafından
Anladm ben de az çok senin durumundaydım kayinpederim ev yapti biz memleket e tasinalom diye tabi ben yapamayacağımı biliyordum o yüzden hiç istemiyordmburda kirada olmamıza rağmen daha huzurlyz
0 oy
(436 puan) tarafından
Ordunun neresi kız 
(5,305 puan) tarafından
Aybastı:)
(436 puan) tarafından
He bende Orduluyum ama aybastı değil :)
(5,305 puan) tarafından
Sen neresinden fatsa mi
(436 puan) tarafından
Akkuş canım
0 oy
(18,270 puan) tarafından
Eşinle bu konuyu konuşup ona göre karar verirsin. Eşinin ağzını ara. Gitmeyi çok istiyorum ama böyle böyle olur da huzurumuz bozulur mu acaba diye endişe ediyorum de . 
(5,305 puan) tarafından
Eşim burda tamam der oraya gidince degisir insaogluna guvenmiyorum gardimi alip giderim gidersem :D
(18,270 puan) tarafından
Yani öyle yaparsın. Ben sana hak verdim. Ben olsm giderdim heralde
0 oy
tarafından
Bu şekilde en azından huzurun var. oraya gidince ister istemez eve yansıyacak . eşinle çatışmalar başlıyacak. huzursuz olursun yani. semtini sevmiyorsan evi kiraya verip başka yere tasinabilirsin daha güzel yerler var emin ol :) 
(5,305 puan) tarafından
Iste  o daha zor. Esim esnaf 2 ortagi var ortaklari ordulu komsu koyden gidersen biri demis bende gelirim orada baslariz yeniden diye. Ama baska semtte gitse gelmez o ortağı istanbuldan kacmak icin orduya gitmek istiyorlar zaten onlarda
0 oy
(1,378 puan) tarafından
Bence en mantıklı yorumu ben yapıcam kaynanan iyiyse git canım şöyle yaparsın köyü nereyse daha uzak semtine taşınırsın iyiyse bi zararı yoksa uzak der gidip gelmezler kötüysede 2-3 gelirler uzak diye dahada gelemezler benim amcam esenyurtta taşındılar onlarda yapamadılar bizim memlekete geldiler iyiki gelmişiz diyorlar bende gittim berbat yani ben asla demeyeyim ama kalmam yani oralarda ne işim var memleketim değil birşeyim değil ailende ordudaysa sırtın yere gelmez ama ailen istanbuldaysa ailem var en azından dersin kimse ailen gibi olamaz
(5,305 puan) tarafından
Zaten istanbul cok zor bir sehir insan kendi i bir sekil idare ediyor lakin isin icine cocuklai girdi mi idare edemiyor. En cok egitim yasam kalitesi icin gitmek istiyorum
0 oy
tarafından
Canım ben senin yerinde olsam giderdim düzeninimi kurardım ne yapalim eşlerimizin ailesi mecbur gelecek tabi sınırlı düşünceli bir şekilde gelseler valla insan hoş hoş agirlayip yollar ama pislik ederlerse o yüzden gözünde korkar hem birde ailen yanında olacak ben de gurbetteyim bulugum yer berbat anlatamam yani keşke senin gibi fırsatım olsa evimin düzeni olur ailem yanımda olur memleket gibisi yok 
(5,305 puan) tarafından
Zaten oraya gidersem tavrimi alırım cunku kimsenin zevki gezmesi icin gitmiyorum kavga bile ederim yeter karismayin gelmeyin diye :D
0 oy
(1,063 puan) tarafından
Esenyurt'tan Beylikdüzü'ne taşınınca medeniyet giirduk valla biz:)) Beylikdüzü Yakuplu en sakin yer şuan canım yerleşke seyrek sakinler yabancı her yerde , ama en azından medeniyet var, bence smet değiştir.sen Ordu'da yapamazsin benm esimde ordulu bukadar imkan yok orda bunalican orlaarda burda herşey elinin altinda
(4,779 puan) tarafından
Ben olsam beylikduzunde yada Üsküdar da otururdum:))
(1,063 puan) tarafından
Beylikdüzündeyim ben kız gayet sakin yani:) şükür
(5,305 puan) tarafından
Ordu nun sehir merkezi cok işlek ve gelişmiş bir yer aslinda imkanlari iyi kalabalik bir sehir degil
0 oy
(3,326 puan) tarafından
9 senem istanbulda geçti kaynanam almanyadaydı bizde oraya taşındık 1 saat 20dk var aramızda saydığın bütün sebeplerden dolayi bizde boğuluyorduk istanbulda.. artık yaşanması çok zor bir sehir. Yurtdisi olmasaydı bile kesinlikle yinede istanbuldan taşınırdık. Mesafe koyarsın eşinle şimdiden konuş. Biz ayda 2 kere max gidiyoruz kayinvalidemlere
(3,326 puan) tarafından
Bu arada aranızda 2.5 saat var diyorsun az mesafe değil insan üşenir o kadar yol yapmaya, bizim 1 saat 20 dk daha bize gelmiş değiller
(5,305 puan) tarafından
Benim kaynanam gezmeyi bir yerlere gidip kalmayi sever ama yasi geciyor artik ha deyince gelemez koyde tarla ve hayvanlarida var
0 oy
(637 puan) tarafından
Kaynanan gelecekse sürekli,İstanbul'da heba olmak diyorum diğer türlü sinir hastası olacaksın çünkü 
(5,305 puan) tarafından
Ya gelirde surekli surekli gelmez eger surat yapip laf soylersem
0 oy
(13,404 puan) tarafından
Neden ordu eskişehire gelin canım burası çok güzel genç bir şehir :) 
(5,305 puan) tarafından
Esimin tek seçeneği ordu :) kendisi esnaf bildiği ve tanigi bir sehire gitmek istiyor işi sebebi ile
(13,404 puan) tarafından
Ne iş yapıyor canım
0 oy
(4,043 puan) tarafından
Başka bi sehir olamaz mi
(5,305 puan) tarafından
Malesef :(
0 oy
(303 puan) tarafından
Esenyurt neresi canım bende aynı setteyim İstanbulun da guzel ilçeleri var onlara da bakabilirsin bu arada bence kaynanayla falan cok ta yakın olma bugun aranız iyi olabilir ama yarının ne olacsgını bilemezsin uzak olmaları daha iyi
0 oy
(4,312 puan) tarafından
İstanbula iki kez düğün için geldik gezme fırsatımız oldu esenyurtun ününü zaten sıklıkla haberlerden biliyorum bence yaşanacak yer değil senin yerinde olsam ya evimi kiraya verip daha yaşanılır Bi muhite geçerdim ya da orduya yerleşir en baştan gereken mesafeyi koyardım insanlarla arama nasıl başlarsa öyle gider çünkü tabi eşinden de gitmeden tüm bunlarda arkanda olmasının sözünü almalısın ama her gezdiğimde eşime söylediğim şey şuydu burda asla yaşayamam ki ben de Antalyada yaşayan biriyim oraya sakin Bi yerden gitmedim ama İstanbulun keşmekeşi karmaşası bambaşka kaldı ki yüksek deprem riski olan Bi yer ben hala oraya ısrarla yerleşmeye gidenlere akıl sır erdiremiyorum bu sebeple 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 372 göst.
4 Mayıs 2022 Aile kategorisinde Bezginmuhendis (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 181 göst.
11 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Prensesiminannesi (664 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,211 göst.
0 oy
6 cevap 487 göst.
7 Şubat 2020 Aile kategorisinde ❣ Gam ❣ Sat ❣ (1,635 puan) tarafından soruldu

402,080 soru

12,036,973 cevap

36,264 kullanıcı

...