+1 oy
1,825 göst.
Diğer kategorisinde (5,400 puan) tarafından
Doğma büyüme İstanbulluyum evlendim esenyurt ilcesine gelin geldim 6.5 sene olacak. Esimde dogma buyume Ordulu köyde büyümüş, 19 yaslarinda calismaya gelmis buraya ev almış vs. SOrum şu ki istanbulun kalabalığı farkli ırkların çoğalması sıcağı ekonomik durumu insanlarin tahammulsuzlugu vs vs bir cok sey daha .. Seneye oglum ilkokul 1 e baslayacak insaAllah bir sinifta 50 ogrenci var ama ben burda degilde Ordu'ya yerleşip orda okumasini ve bu şehirden temelli olarak ayrilmak istiyorum. Kafami kurcalayan iki sey var biri eger oraya tasinirsam kaynanamin koyuyle ordu merkez arasi 2.5 saat kadar gezmeyi ve surekli bizde gelip kalmak isteyecegini yada gorumcelerimi yollayacagibi biliyorum annem sakin tasinma seni rahat birakmazlar dedi ailemle aramda 15 20 dk mesafe var araba ile. Kafam inanilmaz karışık esenyurttan bıktım burda yaşayanlar beni anlar hayatimin geri kalaninda cocuklarim ve kendim icin hayat kalitemin artacagini dusundugum Ordu ya yerlesmek istiyorum ama tek sebep kaynanam siz olsaniz ne yaparsiniz sabahtan aksama kadar cocuklarim evde parka bile cikaramiyorum cok kalabalık kendim çıkamıyorum buraya beni baglayan tek sey ailem.

54 Cevaplar

0 oy
(1,880 puan) tarafından
Ben istanbul anadoluda yaşıyordum doğma büyüme çorumluyum eşimde çorumlu ama İstanbul’da doğmuş büyümüş. Evlendim 6 sene kaynanm ve eltimde aynı binada durdum çok mutluyduk hiç sorunumuz olmazdı Allah var kaynanam genel olarak iyidir. Ama oturduğumuz ev 40 senelikti içi dışı güzeldi ama temeli eski oldupj için depremden korkuyorduk. Bide eşim4 kardeş 3 daire var birine haksızlık oluyor diye kayınbabam sattı herkese hakkını verdi. Bizde dedikkibizi burda bağlayan bişey kalmadı çoruma gidelim. Kaynanamda çoruma köye ev yaptı benim ailemde çorumda ilçede. Sıfır ev aldık geldik inanılmaz mutluyuz sakin huzurlu evin önü lark dolu bomboş okullarda öyle sakin. Oğlum her hafta hasta olurdu bize doktor istanbulu terk edin mümkünse demişti 5 aydır çok şükür hastahaneye gitmedik inanki. Havası etkiledi hemen. Heleki ordu mis gbi memleket biz gezdik çok sevdik kaynananda çok yakın olamayack aslında sürekli gelmez tavrını koyarsın 
-Reklam-
0 oy
tarafından
İstanbul ne kadar kalabalıkta olsa zor da olsa doğma büyüme buraliysan başka yerde yapamazsn heryerde yabancı çoğalmış bizde 11 senedir İstanbul dayız üstelik Esenyurt ama sen işine gücüne baktıktan sonra bişey olmaz ama sana tek tavsiyem orası cennet bile olsa kaynanan melek dâhi olsa oraya gitme gidip yerlexme
0 oy
(567 puan) tarafından
Kesinlikle ordu derim
0 oy
(420 puan) tarafından
Arkama bile bakmm bir sn düşünmem çocuklarım için giderim 
0 oy
(307 puan) tarafından
Ordunun neresi bende orduluyum bence eğitim açisindsn buraya gelmen daha iyi burda doğru dürüst Suriyeli bile kalmadı 
0 oy
(2,720 puan) tarafından
Tabiki de farklı şehirde yaşamak. Birde gelip kalacak diyorsunuz. Emin olun İstanbul'u ararsınız 1 sene sonra
0 oy
(108 puan) tarafından
Canım bende Esenyurt'ta oturuyorum . Bence anneni dinle , eğer kaynanan dediğin hibiyse hiç gitme orduya resmen kendini ateşe atmak olur . Bı süre sonra problemler iyice artar ..

YANİ AKILLI OL
0 oy
(6 puan) tarafından
Normalde okuyup geçecektim ama bende orduluuım ordu yazısınk görünce dayanamadım en önemlisi merkez mi köy mü taşınırsan
(6 puan) tarafından
Merkezde ise kayınvaliden nasıl birisi ve seni çok rahatsız eder mi görümcelerde aynı şekil yani arada bir gelirler illaki kim olsa arada gelir ama drvamlı huzurun kaçar mı mesela herkes çat çat yazmış bir ince ele  sıkı doku derim esenyurt adı var istanbul hayat yok diyorsun farklı sakın bir kısmını düşündün mü eçbende ordu ilçesi ve kagınvslideme yakınım fındık işi oluyor mesela bir hafta dişimi sıkıyorum ama uzakta da olsan canını sıkmayı başaranlarda oluyo bu konun uzak yakın alakası yok bence üzmek isteyen başarıyor onuda eklmek isterim
(6 puan) tarafından
Eşin tek erkekse beklenti olcak sizden işe güce haftasonu da olsa gelin diye ama nefse ağır geliyor sonrası bir gidince kafa dağıtmıyo değilsin birde erdal konusunda çok iyi köy ürünleri verir akşama eve geçeriz çocuklarda ordu sakın ben merkeze aşığım hep bi evim olsun isterim bu konuda rahat eder ama kmy havası da arada iyi gelir onlara eğer köydeyse ailesi merkezde dedim gibi sadece sıcağı var
(6 puan) tarafından
Erdal yazmışım yanlış oldu şu konuda dıcektım
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Bence kendi hayatın için en iyi kararı kendin verirsin. Kaynanan konusunda da haklısın, sürekli kendisi de görümcelerin de gelirse ister istemez kötü olursun. Ama şöyle düşün ki bu da senin elinde. Gerekirse yüzsüz olacaksın ve gelmeyin istemiyorum müsait değilim ve gelme gitmeyi hele hele kalmaları sevmiyorum diye sınırını koyacaksın. Eşine de sert duruşun olacak, istemiyorum gelemezler gelseler de kalamazlar diye net olacaksın. Bir kere izin verirsen onuncu gelmelerine de davetiye vermiş olursun. Gittiğin ilk günden sınırın olmalı. Bir iyi bir kötü de yapamazsın. Kötü belleyeceklerse başta bellesinler. Baştan söyle. Kalma gitme istemiyorum, herşey sınırında güzel 
0 oy
(9,718 puan) tarafından
Kaynanan kac yaşında? Net sınırlar çizmelisin canım gideceksen 
0 oy
(1,581 puan) tarafından
Cok ikilemde kalinabilecek bir konu. Istanbul zor bir sehi 1.5 yil robotik hayat yasadim geri dondum geldim eski yasadigim sehire. Ama cocuklarin daha iyi buyumesi icin  diger sehir bence daha iyi. Istanbulda olsaniz aileniz yakin her turlu konuda yardiminiz kosarlar. Diger sehirde tek olacaksaniz  kaynana probleminin disinda. Orda yeni bir cevre yeni hayata baslamgic yapacaksaniz buda zor bir karar. Ama sahsi fikrim cocuklar buyukse basklalarina bakim konusunda muhtac degil iseniz tasinin derim
(5,400 puan) tarafından
Biri 3.5 digeri 6 yaşına girecek istanbulda dogum.buyudum ama sevmiyorum bir cok nedeni var hayirlisini Allahtan istiyorum bakalim zaman ne gostereke
0 oy
(13,783 puan) tarafından

Kaynanani ve gorumcelerini sen daha iyi tanırsın canım ama sana şu kadarını soyliyim biz bi plan yaparken Allah bizim için başka planlar yapıyor.

Hayat o kadar kısa ki bunları düşünüp kendimizi yordugumuzla kalıyoruz esin arkanda destekciyse eğer bence denemeye değer.

Ben küçük sehirciyim yalan yok 
(5,400 puan) tarafından
Onlari istemedigimi belli edersem geleceklerini sanmiyorum sık sık istanbuldan yoruldum cocuklarim icin gitmek istiyorum gercekten
(13,783 puan) tarafından
Sınırını baştan cizersen ve buna uyacaklarini biliyorsan git derim canım gerçekten küçük şehir büyük nimet bak ben köydeyim yıllarca gelmek istemedim kaynana dibi diye 1 senedir burdayım sürekli içeri dışarı kızım da enerjisini atıyor şuan hava yağmurlu ama biz dışarıdayız oynayacak alanı var çünkü
0 oy
(52 puan) tarafından
... Nerde olursa heba olmak. Zaten diğer türlü de heba olmuştum. 
0 oy
(51,775 puan) tarafından
en bastan sinirini belirlersen gelemezler esinde de is bitiyo
(5,400 puan) tarafından
Eşim başlarda oraya tasinmanin sevinci ile kimseye bsey deme biliyorum ama canıma tak ederse onu bırakıp gidecegimi de bilir o yüzden gözü korkuyor

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 522 göst.
4 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Bezginmuhendis (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 203 göst.
11 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Prensesiminannesi (666 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,247 göst.
0 oy
6 cevap 510 göst.
7 Şubat 2020 Aile & Aşk kategorisinde ❣ Gam ❣ Sat ❣ (1,635 puan) tarafından soruldu

410,766 soru

12,360,286 cevap

41,440 kullanıcı

Kategoriler

...