+1 oy
122 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (187 puan) tarafından
Kizlar ya emzirirken diyet yapan var mı ? Ben 73 ile hamile kaldim 79 ile doguma gittim dogumdan bikac gun sonra 71 e inmistim hemen e odem bebek vs hersey gidince. Kizim suan15 gunluk ve yaklasik 1 bucuk ay sonra gorumcemin de sunneti var. Cok sukur sut sorunum yok guzel geliyo sütum sarilikta olmadik oyle olunca bende diyet tada saglikli beslenme ile kilo verebilir miyim acaba diye düşündüm cunku en azindan 65 62 arasinda gitmek istiyorum o düğüne.  Oneriniz listeniz var mi bana bi akil verin hadi :)) 

4 Cevaplar

0 oy
(346 puan) tarafından
Benim kızım 4 aylık 69 70 de takılı kaldım eger bi kilo verme yöntemi bulursan banada söyle bacım
-Reklam-
0 oy
(3,440 puan) tarafından
Ne güzel az almışsın maşaAllah ben 74 le hamile kaldım 89 le doğum yaptım :( kızım 2 aylık emziriyorum bende ama iştahım çok çok açık diyete niyetlendim sütüm azaldi gibi bende erteledim :/ 
0 oy
(261 puan) tarafından
Ben oğluma hamileyken 3 kilo alıp emzirirken 15 kilo almış bir insanım. Şimdi ikinciye hamileyim bunda emzirirken muhakkak diyetisyene gidecem kafama koydum asla yeniden 15 kilo almak istemiyorum 
(3,440 puan) tarafından
Ya sizinde mi iştahını çok açık oluyor emzirirken bunun çözümü yok mu ya bende hamileliğimde bu kadar yemiyordum
(261 puan) tarafından
Evet aşırı bir açlık oluyor . Yemek yiyorum 1 saat sonra sanki hicbisey yememisim gibi tekrar acıkıyorum çözümü aç kalmak galiba :))
(3,440 puan) tarafından
Sorma bende aynı bi tabak yemekle asla doymuyorum :( ne şanslı emzirip de kendiliğinden kilo verenler
0 oy
(59 puan) tarafından
Oğlum 4 aylık.. 1 buçuk aydır diyet ve spor yapıyorum 10 kilo verdim.  96 kilo ile doğuma girdim 2 hafta sonra 86ya indim sonra bir türlü veremedim.. Vücuttan 10 kilo bir anda gidince tabi veremedim.. Şu an 76 kiloyum takılı kaldım direnç kilom oldu 10 gündür aynı kilodayım ama pes etmek yok illaki direnç kilosunu da kıracağım.. Aralıklı oruç diyeti yapıyorum.. Sabahları çocuklar uyurken yarım saat Leslie yapıyorum evde kondisyon bisikleti var yarım saatte bisiklet sürüyorum.. Saat 10 12 arası kahvaltı yapıyorum yumurta bol yeşillik ceviz zeytin peynir çay domates salatalık işte ne varsa tabak hazırlıyorum.. Bazen yulaflı tost falan yapıyorum değiştiriyorum.. Saat 3 gibi sade Türk kahvesi ve hurma yiyorum.. Akşam en son 6 da ne yemek yaptıysam ondan yiyip kapatıyorum günü.. Tabi en az 3 litre de su içiyorum.. 6 dan sonra da çay içiyorum su içiyorum bu şekilde.. 
(1,580 puan) tarafından
Süt durumunuz nasıl ve emzirdikce açlık atağı yaşamıyor musunuz acaba
(59 puan) tarafından
Sütüm gayet iyi çok şükür.. Su yeşillik hurma süt yapar zaten.. Hiç açlık atağı yaşamadım..
(1,580 puan) tarafından
Bende sizin gibi beslendim ama cocuk emdikce daha cok acıkıyordum sürekli aranma durumu vardı, diyeti emzirme bitince yapabilmeye başladım, 72 den 68e düşmüştüm, tekrar 73e cıktım, şimdi emzirme bitti tekrar diyete girdim 70 oldum ama emzirme zamanı gibi hızlı gitmiyor cok yavaş gidiyor, siz cok guzel vermişsiniz ve tutabiliyorsanızda hepsini verirsnz inşallah
(187 puan) tarafından
Ya cok teşekkür ederim cevabiniz icin. Bende aralikli oruc yapmayı dusunuyorum ama daha omce emzirirken yapan biri ile hic denk gelmedim o.yuzden yorumunuz beni.cok sevindirdi    Yani beslenme saatlerinin değişimi ve saglikli beslenmeye gecis gibi yaptığınız aslinda tam.bir diyet bile sayilmaz bence. Bende bu sekilde olmasini istiyorum aralikli oruc mantigini tam.anlayamadim ama mesela 12 6 gibi mi saatleri . Bu aralikta istediğimi yiyebilir miyim.nasil olacak duzenimiz biraz bana yardimci olur musunuz lutfen
(59 puan) tarafından
İnşallah hepimiz istediğimiz kiloya ulaşırız.. Benim hedef 60 daha yolum uzun 16 kilo var ama pes etmek yok..
(59 puan) tarafından
Aralıklı orucu anlatayım. Bir gün 24 saat ya bunun 16 saati oruç zamanı yani sadece sıvı alımı yapabiliriz su çay sade kahve sade soda gibi.. Kalan 8 saati de beslenme saatidir.  Yani siz sabah 10 da kahvaltı yaptıysanız akşam 6 da yemek yiyip oruca başlamanız lazım.. Eğer saat 12 de kahvaltı yaptıysanız akşam 8 de son yemeği yiyip başlamanız lazım.. Bir de uygulama var telefon için.. Go fasting diye ben onu da kullanıyorum o da hatırlatıyor oruca başlamaya 2 saat kaldı su içmelisin vs gibi.. Hergün tartı sonucumu da yazıyorum programa çok iyi oluyor..
(59 puan) tarafından
Bir de akşam 6 da oruca başladıysan sabah 10 da kahvaltı yap.  Akşam 8 de başladıysan sabah 12 de kahvaltı yap.. saati kendine göre ayarlayacaksın.. Yani akşam saat kaçta oruca başladıysan ona göre kahvaltı saatini ayarlıyorsun.. Üzerinden 16 saat gelmiş olması lazım..
(187 puan) tarafından
Peki oruc olmayan saatlerde simdi uyandim canim mesela 12 de kahvalti yaptım  aksam 8 de de aksam yemegini yiyecegim ama o arada ara ogun vs icin bi saat var mi bu aralikta istediğimi yiyebiliyo muyum acikcasi bunu anlamıyorum  cok
(59 puan) tarafından
İstediğini yiyebilirsin.. Tabi ekmek şeker hamur işi tatlı vs olmadan sonuçta diyet yapıyoruz.. 12 de kahvaltı yapıyorsan 3 buçuk gibi ara öğün yap 8 de de akşam yemeğini ye başla.. Yalnız 8 de bitmiş olacak yemeğin.. 8 de yemeye başlama yani 7 buçuk gibi otur ye 8 de bitsin.. Ama bana kalırsa bu kadar geç bir saate bırakma 8 çok geç.. 6 da akşam yemeğini ge sabahta 10 da yap kahvaltını

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 58 göst.
4 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde saripapatyaa (142 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 87 göst.
29 Ekim 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Gonulhuri (799 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 129 göst.
7 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Esr96 (788 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 230 göst.

410,012 soru

12,327,495 cevap

39,135 kullanıcı

Kategoriler

...