+1 oy
184 göst.
Diğer kategorisinde (227 puan) tarafından
Ne yapmam lazım bu normal mi anne, dede, su mama başka kelime yok ama herşeyi çok iyi anlıyor hatta bazen hayret ediyorum ama konuşması yok ne yapmam lazım 

12 Cevaplar

0 oy
(306 puan) tarafından
Bizim de öyle 2 yaşına az kaldı doktor 3 yaşa kadar normal olduğunu söyledi 
-Reklam-
0 oy
(13,230 puan) tarafından
Neden konuşmuyor canım belkide konuşmadan söz her istediğini anladığınız içindir. Bazı bebekler ıh ıh ile bütün derdini anlatır ve anne de onu o şekilde alistirirsa devam edebilir.

Kızım bazen konuşmaz ıh ıh yapar işaretle gösterir bilerek anlamıyorum ne demek istediğini adını söyle derim bu şekilde teşvik edebilirsin
0 oy
(2,518 puan) tarafından
Oğlum bir buçuk yaşında daha kelimesi yok 
0 oy
(2,538 puan) tarafından
Tabiki de her çocuk farklıdır. Kızım da iki buçuk yaşında herşeyi deyip konuşabiliyor anlaşılır şekilde . 

Bir şey istediğin de falan işaretle anlatıyorsa söylemeden yapmayın belki işe yarar birde TV telefon uzak tutun kızım iki yaşına kadar hiç izlemedi şuanda da günlük toplasan bir saat izlemez . Ama içinde bı şüphe kalmasın istiyorsan dil terapistine götürün. Birde çocuklar bazı dönemlerde birden açılıyorlar canm 
0 oy
(20,243 puan) tarafından
Sürekli onunls konuş anlat aktivite yap canım 
0 oy
(5,476 puan) tarafından
Çok ekrana maruz kalıyor mu

Tv telefon taplet
0 oy
(263 puan) tarafından
Kızım 33 aylık yeni konuşmaya başladı ama öyle kelimeler söylüyor ki aklım duruyor 1 yıl önce yanında söylediğimiz şeyleri şimdi pat pat bize söylüyor. Bizde 33 aya kadar sadece anne ve mama vardı en çok kullandığı kelimeler, birkaç tane de işine gelince döylerdi en son çocuk psikiyatriye götürdüm 6 ay daha bekleyelim algısı açık bir çocuk tv telefon maruziyeti de yok gördüğüm kadarıyla da ilgilenildiği belli bir çocuk 6 aya düzelmezse dil konuşmaya yönlendiririm dedi 2 gün sonra konuşması açıldı. Her çocuk bir olmuyor ama siz yine de bir çocuk psikiyatriye götürün onlar sizi en güzel şekilde yönlendirir
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Canım tv telefon var mı? 
0 oy
(551 puan) tarafından
Abimin Oflu üç yasinda oda hala konusmuyor
0 oy
(1,580 puan) tarafından
Ben doğuda öğretmenlik yaptım 4 sene. Çocuklar 0 Türkçe ile geliyordu okula. Onlara Türkçe öğretmek için gün içinde bir şeyi gösterip tek kelime ile anlatırdım. Oğluma da aynısını yaptım. Uzun uzun kitap okuyarak değil bir iş yaparken tek kelime ve sürekli tekrar yaptım 

Al

Ver

Bebek

Anne

Baba

Abi

Mama

Gol

Bir

Su

Gitti

Bitti

Kaka

Muz

Üzüm 

Kavun

Karpuz

Açar mısın?

Hepsi

Kapat

Banyo

Ayakkabı

Kız

Adamsın 

Dur

****** taklitleri

Aklıma gelenler bunlar canım sürekli tekrar ettiğim şeyler bu şekilde ö öğrendi 22 aylık
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Bence tavsiye olarak bir doktora goturun. Doktor fikir verir veya ek olarak mutlaka akran bulusmasi, oyun grubu, yarim gun kres, evde herseyi konusarak birlikte yapmak, isaretle istedigini soylediginde gosterdiginde yavas yavas onun ne oldugunu soylemek, boyama kitabi, sticker kitabi vb. Seyleri beraber yapmaniz ayrica sahsi fikrim anne kadar babanin da ilgilenmesi, sık sık parka goturmek
0 oy
(12 puan) tarafından
Benim kızım da öyleydi canım doktora götürdüm çocuk gelişimi bölümüne gönderdi biraz fazla ilgilenmen lazım dedi oyunlar oynarken komut ver bunu üstüne koy gibi sonra işlerde yardım işte dedi mesela bezini getir bunu çöpe at gibi gelişiminde bir sıkıntı yoktu ama bazı çocukların konuşması gecikebiliyor telefonu tamamen kestim ben cırt cırtlı eğitici kitaplar aldım çok ilgisini çekti çok da güzel yapıyor anlıyor şimdi 3 yaşına girdi bayağı gelişti konuşması düzgün söyleyemese de ne dediğini anlıyorum 2 buçuk yaşındayken ikili cümlesi de hiç yoktu ama şimdi anne gel gibi ikili cümle de kurmaya başladı merak etme zamanla her şey oluyor

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 347 göst.
0 oy
8 cevap 276 göst.
17 Nisan 2022 Diğer kategorisinde SibelTimucin26 (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 207 göst.
27 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Zor zamanlar (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 221 göst.
24 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Yigidinannesi (273 puan) tarafından soruldu