+3 oy
1,349 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar hamile olduğum için iş yapamıyorum. Yardımcı tutmayı düşünüyoruz, ben yatılı kalsın diyorum eşim her gün gelip gitsin ben eve gelene kadar gitmiş olsun rahat etmem diyor. Evinde yardımcıyla kalıp rahat eden var mı siz olsanız ne yaparsınız, Çünkü doğumdan sonra da yatıya kalması daha mantıklı

48 Cevaplar

+12 oy
(3,777 puan) tarafından
Yardımcıya gerek var mı ya benim aklıma her şey geliyor bacım kusura bakma da yatılı ne 2 3 günde bı gelsin ne yapacaksa yapsın gitsin amma rahatinuza duskunsunuz 
tarafından
Ama yemek yapamıyorum. Dışardan da yiyemiyorum. Eşim yorgun argın gelip yemek yapmak zorunda kalıyor. Eşimi düşündüğümden. Temizliğidir ütüsüdür
(3,777 puan) tarafından
Kaç haftalıksin kuzu sıkacan dişini yatılı asla tavsiye etmem ben doğuma 2 hafta kala her yer sil süpür yapıp doğuma gittim günlük sil süpür de yapardım + yaptığım işler de varda söylemeyim şimdi burda yani yatılı asla kabul etme
tarafından
15 haftalığım. Hamile kaldığımdan beri bişey yapamıyorum, yiyemiyorum
(3,777 puan) tarafından
Daha yolun çok basindasin belki ilerleyen zamanda geçer sabret bakalım. Hiç yapamadın aileden birini bul ama yabancı biri asla nasıl guvenecen 7 24 seninle.oalack ay nebilim ya
(1,460 puan) tarafından
Ablamın eltisi yatılı yardımcı yüzünden boşandı
Kadın çalışıyor adamda çalışıyor
Ama farklı saatlerde geliyorlar
Adam bu bakıcı kadınla birlikte olmuş şimdi çocukları var ablamın eltisi de boşadi onu
tarafından
Canım dünyanın  tabi ki binbir türlü hali var. Ama ben eşime sonsuz güveniyorum
(3,777 puan) tarafından
Valla ben guvenmiyom 5 sene oldu evleneli hiç bir şekilde bı sızıntı olmadı ama ne olur olur insanız şaşar beşeriz yani. Kaç yaşındasın sen kl
tarafından
26 yaşındayım. Ama eşimi tanısanız böyle demezdiniz. Kalbi tertemizdir onun
(3,777 puan) tarafından
Allah mutluluğunuzu daim etsin ne diyim ama yatılı işini unutun derim 2 3 günde gelse yeterde artar bile diye düşünüyorum
(6,112 puan) tarafından
kattyaaaaaa sütümü getiiiirrrrrr .  sahsen bende duaundum hamiyken degil hamileyken sapa saglamdim normal halimden bile saglamdim . bebek dogunca kendi rahatim icin. bakici olsun bebege bana yardim etsin ben emzirirken. falan o yemek yapar eder hi iki toz alir. genel manada ben yorgunsam bebekle ilgilenir falan 1 yasa kadar ilare etse yetwr . yatili degil gunluk gel git yapsa yeter diye duaunduk. aonra oglan dogdu aaaa uslu bir bebek:) hic gerek kalmadi ablasi agzma.scmisti buyuyunce akillanmisti. bu da benekken usluydu aimdi resmen canima okuo.

kiz mine.l bisektomi yapiomusunuz yaa. bisektomi yaptirxam. bazi dis klinikleri cerrahi ialemleri yapan dis hekimleri yapiyor.
(3,777 puan) tarafından
Sana bsy diyim mi Casperiye yemin olsun ben senin yazdıklarını ne oluyabiliyom ne de okuduğumu anlayabiliyom karman corman yaziyon harfleri karip katiyon
(6,112 puan) tarafından
❤️❤️❤️❤️haha ya oturup dinlenme surecinde yaziyorum. cocuklar kafama uzerime tirmanirken yani.:) ya yatarken yaziyorum. gece genelde uyuklarken yaziyorum uyudum uyuycam moddayken. bazen spor yaparken yaziyorum yiruyus yada bisiklette. bazen eliptik yaparken yaziyorum. bazen bi elimle yemek memek karistiriyor oluyorum. o yuzden birazcik sasiyor harfler:)) komple iki elimde dolu oldugu zaman klavyeye konusuyirum klavye kendi yaziyor:) ama onun icin sessiz ortam lazim. o yizden oyle konusarak yazdirinca cok mantikli ve duzgun okunakli yaziliyor:) haha
(3,777 puan) tarafından
☺️☺️☺️☺️ maşallah sana :D
tarafından
Canım caspir, eşim yapmıyor ama yapan  arkadaşlarımız var
-Reklam-
+1 oy
(586 puan) tarafından
Ne alaka ben hep tektim doğurdum eve geldim yine tektim işlerimizde gayet güzel yapıyordum arada yemek yapamazdim ya eşim dışardan söylerdi yada kahvaltı yapardik
(3,777 puan) tarafından
Yeri gelir pis kalir yeri gelir yemek olmaz misafiri şu bu yani rahatım neden bozulsun ki gelecekse günübirlik gelsin gitsin demi
(3,777 puan) tarafından
Dediğim gibi dişini sık gelip geçici bunlar
+1 oy
(1,665 puan) tarafından
2 kaybın olmuş kolay değil ama her hamilelikte bir değil bence sen kendini çok salıyorsun. Bi ben bu kadar nazlı olmadım eşim yardımcı tutacaktı ben kabul etmedim. Hamilesin anlıyorum korkuyorsun bişey olcak diye belki ama Allah’a güven onun dediği olur . Eşin muhafazakar biriyse sen kendini yırtsan eve yatılı almaz. Alınması taraftarında değilim nelerini görüyoz lohusalık bambaşka bişey bazı erkekler kadınların girmesi gerekirken kendileri giriyo lohusa sendromuna hasta gibi yapma senide yıpratır
tarafından
Güven konusunda eşimden yana rahatım.. İş yerinde de kadınlar var nasılsa bu da aynı şey gibime geliyor
0 oy
tarafından
Ben aile varken rahat edemem evimde kaldı ki bi yabancıyla. Neden yatılı gece yatcak uyuycak kadın ne biliym
0 oy
(142 puan) tarafından
Bizim evin yardımcısı sabah gelir akşam gider birde yatak odasını ben kendim yaparım 
0 oy
(5,577 puan) tarafından
Esin hakli canim. Kendi acindan dusun bi de evde yabanci bi erkek ne hissederdin. Ben kadinda olsa erkekte olsa rahat edemem yani yabanci biriyle. 

Gunduzleri gelmesi yeterli bence.
(5,577 puan) tarafından
Yani sadece kiyafet degil,insan yatip uzanmak ister. Ozel sohbet etmek ister. Dustan sonra bornozla durmak ister. Ayy ne bileyim hic benlik degil. Benim evime temizlige gelen kadin ben gelmeden bile gitmis olur.
0 oy
(647 puan) tarafından
Hatırladığım kadarıyla eşiniz de gayet muhafazakar biri. Evinizde bu şekilde nikah düşen birinin olması sizcei uygun mu? Eşiniz bence haklı yani muhafazakar olmazsa bile ben kadın olarak evimde yatılı yabancı bir kadın kalmasını istemem. Ne bileyim evin içinde rahat rahat gezemem bile
(766 puan) tarafından
Utanmayaxağı yaş ne ola ki? 60lık nine mi bulacaksın?
(12,746 puan) tarafından
60 ninemi oluyo kiz :D benim annem 61 yasinda hicde nine degil
(766 puan) tarafından
Nine gibi görünmez de canım çocuk 1 yaşına gelince de peşinde koşturamaz. Benim kıza 55 yaşında kadın bakıyordu, o da gayet genç görünüyordu ama yerinden kalkıp yetişene kadar kız her şeyi yapmış oluyordu
0 oy
(1,933 puan) tarafından
6 aylık hamileyken 3+1 evi taşıyan yeni evi tek basına temizleyip yerlestiren ben :D 20 aylık bebeyle bir de... İmkanınız varsa tut tabiki ama doğumdan sonra da eğer calismiyorsan yardimcinin akşama kadar durması yeterli olur. Enerjin yerine gelecek sen bebeginle kocanla ilgilenirsin. Ben de evde yabancı olsun istemem ya eşin haklı rahat edemez
tarafından
Valla helal olsun.. Bende bekliyorum eşim işten gelsin de bir çay yapsın.. Bünyeye bağlı demek mi
(1,933 puan) tarafından
Yok be canım annem vefat etti kimsesiz olunca mecbur kalıyorsun. Kimseden yardım istemeyi de sevmiyorum eşimin ailesi de destek olmuyor küsüz. Hamileliğimin ilk zamanı ramazan ayına denk geldi. Eşim eve gelip iftar hazırlar sonra sahur hazırlardi. Bir gün olsun ev niye daginik niye yemek yok demedi. Temizlik için çağırdı iki kız onlar mutfağı yapana kadar ben evin geri kalanını yaptım bir daha da o yüzden cagirmadim
0 oy
(4,272 puan) tarafından
Şahsen ben rahat edemem eşim de istemez sabah gelsin akşam gitsin nasıl güvenip de alcan gece yatılı 
0 oy
(1,070 puan) tarafından
Annem kaldı da 3 günden sonra insan evinde sakinlik arıyor nasıl rahat edeceksin esınle kırk kat yabancı ile 

Hamılesın yanı sadece abartmıyor musun sencede yatılu bakıcı ne alaka yatalak mısın sen tövbe estağfurullah haftada bır kadın gelir temizliğini yapar gıder esınde akşamdan akşama senınde yonlendırmen ile ıkı gunluk yemek yapar vs olur gıder oturduğun yerden sende yaparsın akşama kadar otura kalka ıkı kap yemegı nedir sanki 

Ben şöyle yorumluyorum bu tarz kişileri ya rahatlıgınıza aşırı düşkünsünüz, yada para b*k gibi ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz
(5,577 puan) tarafından
Param olsa bende tutardim ama yatili degil. Gunduz gelsin yemegi temizligi yapsin gitsin :D
(1,070 puan) tarafından
Paran olsa yapılacak olan mantıklı olan bu ama yatılı asla degıl gece beni çişe mı götürecek yahu ne ısı var elın kadınının evımde asjsjjssjsjs
tarafından
Eğer daha önce kayıp yaşamamış olsaydım paradan bağımsız bedava dahi olsa kimseyi evime almazdım çünkü düzenime aşırı düşünüm.
(766 puan) tarafından
Minelsaglam33 ben de 2 düşük bir de ölü doğum yaptım. Kızıma hamileyken riskli gebelik uzmanına gittim, daha önce gittiğim doktorun düşük olmasın diye verdiği ilaçları bile çöpe attırdı ve bana dediki eğer bu bebek sağlamsa sen çuval da taşıyan bişey olmaz, sağlıklı değilse de tüm gün yatsan yine rahimde durmaz. Ve ben 8 aylık hamileyken konserve de yaptım ev de sildim. Zaten 15 haftalık olmuşsun, düşük riskin geçmiş. Hamileliğin sonlarındada değilsin ki eşim gelsinde kahvaltı hazırlasın diye bekleyecek kadar ağırlaşmış olasın. Sakınan göze çöp batar bu kadar sakınma kendini
tarafından
Canım benim bünyeden bünyeye fark ediyor. Tabii ki benden kötüsünü de yaşayan vardır ama ben toparlanmadan hamile kaldım. Aşırı bulantım oluyor sürekli başım dönüyor eşimde çok korkuyor bir şey olacak diye. Normal şartlarda büyük temizliğe bile kadın çağırmazdım severim yapmayı.. Şu an sadece tedbir amaçlı dikkat ediyor değilim, zaten yapamıyorum ki, sürekli baş dönmesi oluyor hiç takatim yok.
0 oy
(7,907 puan) tarafından

Eşimi geçtim ben bile rahat edemem ki

0 oy
(7,076 puan) tarafından
Dünyanın çivisi çıkmış yabancı bir kadını evime almam çok zor bir gebelik geçiren biri olarak söylüyorum hamilelik hastalık değil sonuçta gün içinde iyi olduğun anlar illaki vardır birkaç yorumuna denk gelmiştim kocanda nikah düşen biri ile aynı evde kalmak istemez bence 
tarafından
Aslında hemen hemen her yorumda yazdım. Daha önce kayıplarım olduğu için tutmak zorundayım. Yoksa düzen ve temizlik konusunda üzerime tanımam. Tamamen bebek için kendi rahatım için değil. Kendi yaptığım yemeği yiyemiyorum ve eşim gelip yapana kadar bekliyorum. Onunda yapabildiği 3-5 çeşit
(7,076 puan) tarafından
O zaman sabah gelse rutin işleri ve yemeğini yapması yapması 3 saat ancak sürer yatıya gerek varmı
0 oy
(5,524 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Evimde 1 ay kaldı tavsiye etmiyorum. Onun arkasını ben toplamaya başladığımı anladığım an yollarımızı ayırdım. Tutacaksan yabancı uyruklu tut.

Şimdi çok sevdiğim bir kardeşim var gündüz gelip gider haftada bazen 3 bazen 4 gün.
(5,524 puan) tarafından
Ama eşim dini bütün bir adam demiştin hatırladığım kadar evet rahat edemez eşin.
tarafından
Sanırım yabancı uyruklu tavsiye ediliyor, daha önce hiç tutmamıştım..

Benim de eşimi ikna etmeye çalıştışım konu zaten iş yerinde asistanı kadın gebelde çalışanlar da kadın e hastalarla da iç içe bir bundan mı rahat edemezsin diyorum..
(5,524 puan) tarafından
İlk 1 hafta çok iyiyiydi sonra yavaş yavaş işi yavaşlatmaya başladı. Ütüyü ertelemeye başladı, acil çıkmam gerekiyor ütüyü kendim yaptım. içtiği kahve kupasını balkondan topladım sonra izin günü evine gittiğinde aradım deneme süresince olmadı gelme dedim.
0 oy
(1,423 puan) tarafından
Ya şöyle hiç yapamıyorsanız tutun sizin keyfiniz bize birşey demek düşmez ama yatılı biraz fazla olur gibi sabah gelsin işleri halletsin gitsin herkesin hamileliği farklı yaşadığı sıkıntılar da farklı ama pişman olursunuz sonunda yatılı gelirse emin olun. 
0 oy
(5,428 puan) tarafından
Yatili sıkıntı esin rahat olmak ister uzanmak ister  elin kadinin yaninda rahat edemez insan yeri geliyor annesinin yaninda rahat edemiyor ben 9 ay boyunca yemek bulasik ve camasir harici hicbirsey yapmadim riskim vardi kirmizi et kustururdu esim seviyor diye yapardim kusa kusa evide esim temizlerdi yada hafta sonu annem yada kayinvalidem gelir hallederdi
0 oy
(4,220 puan) tarafından
Esinin teklifi daha makul hergun yada iki günde bir gelsin işini görsün yemeği yapsın gitsin..
0 oy
(7,921 puan) tarafından
Bence yatılı olmasın yaa . Gelip gitsin
0 oy
(4,025 puan) tarafından
Gündüz gelsin akşam yemeğini de yapsın gitsin. Her gün dip köşe yapmayacak heralde ki yemek yapmaya vakit kalmasın. Pek bilmiyorum da nasıl oluyor.

Ayrıca evinizin baya büyük ve çok odalı olması lazım. Aşkı memnudaki gibi :D yoksa ben de rahat edemem. Niye ordan oraya geçerken sürekli bi yabancıyla karşılaşayım ki. 
tarafından
Yok kuzu o kadar büyük olsa bir aile yardımcım olırdu benim de :)
0 oy
(2,356 puan) tarafından
Evinizde bir yabancının olması hiç mantıklı değil bence bilmiyorum, gelsin gitsin daha iyi olur. Ben güvenemem,rahat edemem yani eşiniz haklı. 

Zor hamilelik geçiriyormussunuz kayıplarınız olmuş iş yapamadığınızın,yemek yiyemediğinizin üstüne bide kendinizi yormak istemiyorsunuz anladığım kadarıyla bebeğe bişey olur diye. 

İsterseniz 7/24 yatın başına bişey gelecek oldumu gelir. 

Yatıp ayağa kalkmamak iş görmemekle çok alakası yok bunun. Doktorlar bile böyle söylüyor hamileyken devamlı yatmanıza gerek yok diyorlar yani bebeğe bişey olur endişesiyle. Sanırım sadece hamileliğin ilk başında dikiş atılanlar yatmalı onu dışında hamilelik geçirenler gayette kendini yormadan rutin işlerini yapabilir. 

Yine de en iyi kararı siz verirsiniz. 
tarafından
Bende kendimi yormak istemiyorum açıkçası ama eşimde bir o kadar kızıyor iş yaptığımda, işten geliyor yemek iş ütü falan.. Bide temizlik hastası
0 oy
(18,181 puan) tarafından
Düşük tehliken falan varsa bir şey diyemem ama öbür türlü evde bizden başka birini istemezdim ailelerden biri kalınca bile rahat edemiyorum ki yedi kat yabancı ile aynı çatı altında asla uyumam 
tarafından
Bende evden biri olunca rahat edemiyorum.. Daha stres oluyorum ve bir şeyler yapmaya çalışıp kendimi daha da yoruyorum..

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 59 göst.
27 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 134 göst.
0 oy
2 cevap 129 göst.

409,901 soru

12,323,853 cevap

39,051 kullanıcı

Kategoriler