+1 oy
1,333 göst.
Diğer kategorisinde (1,000 puan) tarafından
Aylık 40 bin Aliyor verdiği 2 bin ben bu iki binle bana ne lazımsa almak zorundayım başka limit yok onun kartını kullanmak yok yetmiyor diyorum fazla bile diyor haksizmiyim ya 

65 Cevaplar

0 oy
(768 puan) tarafından
Çok iyi kazancım var buna rağmen bana ayda 2000 kalmıyordur. Evin her masrafını karşılıyor ve bu sadece senin harçlığınsa şanslısın bence
-Reklam-
0 oy
(1,152 puan) tarafından
Eşim 43 bin maaş alır heray 3 bin verirevin ihtiyaçları için değil sadece kişisel harcamam etekkuafor v.s ama ben o parayı  zula yaparim kötü günler için ruhu duymaz bana yetiyor artiyorum kenara atiyorum
0 oy
(3,296 puan) tarafından
Allah bereket versin derim bu aralar öyle kızmış 5 kuruş vermiyor 
0 oy
(3,879 puan) tarafından
Her ay düzenli aldığın veya yaptırdığın neler var mesela? 
(1,000 puan) tarafından
Başkalarına veririm
0 oy
(302 puan) tarafından
Ya bazı yorumlar da yeter falan yazılmış her ay hersey alınmaz yazılmış. Şaşırdım ben mi tutumsuz biriyim diye ben harçlık olarak almam kartı bende esimin zaten ama açıkçası ben her ay kendime alıyorum biseyler illaki gördüğüm beğendiğim şeyler oluyor çocuğuma da alıyorum atıyorum gezerken bisey görüp alıyorum herseyi geçtim dışarı çıkınca zaten hiç bisey alma en az 200 gidiyo nasıl yetsin yani ayda 2 bin tabi maddiyat ile alakalı yoksa para idare edeceksin o ayri bir konu ama şu var ki 2 bin lira günümüz için çok bi para değil ve evet normal şartlar da yetmez
0 oy
(3,829 puan) tarafından
Şimdi burda evin maliyetinide bilmelisiniz mesela ev kiradır faturalar market cocuk masraflari derken o bütçe zaten ucuna yetiyor hatta yetmiyor olabilir.Sizde ihticlarinizi elinizdeki bütçeye kullanarak her ay herseyi değilde öncelik sırasına göre ilerleyebilirsiniz.2000 tl evet küçük bir rakam ama bir ev çevirme anlamında da 40000 bu zaman çok büyük bir rakam değil,dediğiniz gibi bir elbise 1000 tl en kötü iç çamaşır 300-400 tl hersey çok pahalı.Birbinizi gereksiz üzmeyin extra ihtiyaçlara siz eşinizle gidip alın.Aylik bakım masrafları özel ihtiyaçlar vs içinde planlı ilerleyin
0 oy
(370 puan) tarafından

Valla benim şahsıma 2 bin lira verse heralde sevinçten deli olurum :)

Benimki aylık 4 bin veriyo pazar , günlük ekmek , çocukların ihtiyacı ne bilim ıvır zıvır için ne yapıuosun diyo yetmiyo diyorum anlamıyo  ki bide okullar açılıyo harçlıklarıda olacak 3 çocuk bide

0 oy
tarafından
Yetmez yani bencede tesettülümüsün. Heleki tesettüt kıyafetler çok pahalı bana da aynı şekilde yetmiyor bir elbise bin TL her ay elbise alınmazda ne bilim mutlaka alınacak bişey bulunuyor. 
(1,000 puan) tarafından
Ya canım her ay elbise almam ama kremidir iç çamaşırıdir vs vs gerçekten herşey çok pahalı yetmiyor
0 oy
(110 puan) tarafından
Eşim para ayırmaz kartıni verir ama ev ihtiyaçları hariç kendi ihtiyacim 2bini bulmuyor her ay harcama yaptığını sanmıyorum bir insanın kişisel ihtiyaç için yeterli bı miktar gibi 
0 oy
(257 puan) tarafından
Canım vallaha sana 2 bin veriyorsa yeter yani şimdi bende kendimi bakımsız. Zannediyorum çünkü 2 bin iyi bence kişisel bakım için her ay kıyafet veya makyaj malzemeleri alinmaz
0 oy
(1,451 puan) tarafından
Benim esim evin masraflarini bile karsilamaz ki kaldi ki para verecek

Kendim calisiyorum tamam ama bebek dogacak mesela su parayi alda sunu al dememistir
0 oy
(557 puan) tarafından

Valla bana param bittikçe verir 300 500 arası evin eşyasını herşeyini aldığı için o bana kaln para bende dışarı çıkmıyorum bitmiyor 2.Aydır almıyorum takmıyorum da acıkcası zaten ihtiyacım varsa alır yada dışarı çıkcam ek kartı bende onu kullanıyorum eksra da para oluyor üstümde ihtiyacım olmuyo ama şimdiye kadar kıyafet hariç 1 ay içinde hiç 2bin harcamadım zaten oda her ay alınmıyor ama bu benim hayatım neticede herkesin yaşam tarzı ve standartı farklıdır bana her ay 2 bin verse köşeyi dönerdim tutumluyumdur, :D

0 oy
(617 puan) tarafından
27 bin aliyor 200 tl zor aliyorum onu bilr cok diyor herseyini alıyorum napacaksin diyor 2000 verse ses cikarmam iki ayda bir altin yaparim ayyyyy gözüm ışıldadi valla 
(557 puan) tarafından
:D çok güldüm bacım yaaa valla doğru
0 oy
(617 puan) tarafından
Bu arada söylemeden edemiycem tam nickiniz gibisiniz pamuk prenses :):)))  valla ne aliyorsun diyene sutyen olmus 300/400 ihtiyac bitermiki elbise olmus 1000 tl ihtiyac bitermiki :))) size 10 binde  verse yetmez gibi :)) ama helal olsun yakisir biz becerip yapamıyoruz valla verecek olsun bende 2000 le yetinmem :)
(1,000 puan) tarafından
Canım ev kira değil çok şükür ama bir bayanın ihtiyaçları bitmez bide söylemesi ayıptır yardimda bulunmayida çok severim onun için inan iki kuruş bile kalmıyor
0 oy
(454 puan) tarafından
Bence fazla yanı ben o kadar harcamam kendime ikimizde hep evin ihtiyaclarına harcarız kaç aydır param olmasına rağmen fondöten almadım şartlar maalesef zor.
0 oy
(7,639 puan) tarafından
 Ya hiç vermese napcaksin
0 oy
(601 puan) tarafından
Yani yetecek yer var yetmeyecek yer var ben kendim aylık 2000 harcamam ama ev masrafı çocuğun istekleri 2000 i geçer mühim olan onları karşılıyor mu mutfak alışverişini tamamen eşin mi yapıyor çocuğa bez mama kıyafet eşin mi alıyor aliyorsa bence yeter ben o 2000 i biriktiririm bile ama doğru düzgün bişey almıyorsa yetmez canım 
(1,000 puan) tarafından
Herşeyi eşim karşılar canım aksini söylersem Allah çarpar benim faturamı bile o öder ama bilmiyorum bereketsiz birimiyim yetmiyor
0 oy
(1,032 puan) tarafından
Sadece senin ihtiyaclarin için mi yoksa çocukların ve evin ihtiyaçları içinde mi yani orayı anlamadım 
(1,000 puan) tarafından
Kişisel canım
(1,032 puan) tarafından
Eee yeter o zaman canim ya bence iyi hersey ateş pahasi 40 bin anca yeter ev kirası faturalar alışveriş falan derken bisey kalmaz ki zaten
(1,000 puan) tarafından
Evimiz kira değil kuzum
0 oy
(215 puan) tarafından
Bir ay harcaman bin lira olur diğer ay beş bin lira. Biz ihtiyacımız kadar harcarız ay sonu kim ekside kalırsa onu kapatırız. Bir elbise iki bin lira artık ne biliyim. Diğer harcamalarınız ne kadar tutuyor tabii o da önemli. 
0 oy
(2,726 puan) tarafından
Evin ihtiyaclarini esin karsiliyorsa aylik 2 bin nereye gider ki
(1,000 puan) tarafından
Valla canım biz kadınlar çarşıya çıktı mı gördüğümuzu beğeniyoruz yani paraninda pek bir kıymeti kalmamış

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 683 göst.
11 Mart 2022 Aile kategorisinde Bugrakagan (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
47 cevap 917 göst.
1 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Glstanbeste (296 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 700 göst.

404,093 soru

12,105,452 cevap

36,425 kullanıcı