+2 oy
306 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (187 puan) tarafından
Kizlar selam. Benim bir 28 aylik yani 2 bucuk yasinda kizim var birde 21 gunluk kizim var. Kardesi olmadan once de ayni sekildeydik zaten ama su son zamanlarda iyice hircinlasti. Kardesini ekstra asla sevmiyoruz herseye onu da dahil ediyoruz ama ben mi sabirsiz bi anne oldum bilmiyorum surekli bagirdigimin farkındayim artik. Beni iyice delirtene kadar yapiyor hatali davranisini kizim suan. Mesela bisey yapiyor sesleniyorum kizim gel agzini sileyim yada kizim gel.sacini topluyayim vs vs iste herseyde oldugu gibi  ve normalde  sakir sakir konustugu halde beni duymamis gibi yapiyor bilincli olarak yapiyor ve bu beni cok kizdiriyor . Surekli duymamazliktan geliyor. Az omce uyumaya girdik 3 kere sen çık  ben kendim.uyucam  dedi kucagimda bide bebekle 3 kez girdim ciktim yanina surekli yastiktan kaciyor ben gelince sen cik sen git diyor tamam kizim kendin uyu o zaman diyorum.cikiyorjm 3 4 dakikaya bas bas bagirarak beni cagiriyor. Benfe en sonunds kizdim ve ilk kez kizima iyice kizdim  isigi da acip kapatip duruyordu şak şak.bu arada iyice sinirlerim tepeme ciktigi icin bende sen beni dinlemedigin ve yanlis davrandigin icin cezalisin odanda oturacaksin dedim ve kapiyi kapattim ciktim 3 dakika durdu odada sadece bende kapida bekliyorum sonra babasini çağırdı beni sen salla baba dedi simdi o inatçı kiz gitti babasina bal.seker oldu odada çit ses yok kızlar babasiyla yatti uyuyo deliricem vallahi ben mi hatali bi anneyim nerede neyi yanlis yapiyorum. Vallahi o kadar üzülüyorum ki. Esim cok yumusak davraniyosun diyo dun birsuru cocuk gelisimi vs diye vifeolar izledim.geve 3 e kadar bu kapiyi kapatip ceza alani.olusturmayi da bi pedagog diyodu ozellikle 2 yasindan sonrs yaptigi yanlis davranisin bi sonucu olacagini bilsin 2 3 dakika da olsa ceza verin diyordu sizce ben ne yapayim bana akil verin.aslinda o kadar da sakin bi kizim var derdim resmen cocuk degisti  son 3 4 ayda 2 yasina girince oldu

10 Cevaplar

+1 oy
(1,856 puan) tarafından
Çok küçük daha annesi seni kardeşi ile paylasamiyor e birde 2 yaş sendromu var çok normal . Sabırlı olman lazım biliyorum çok zor bir durun ama başka çaren yok gerekirse biri yanında kalsın biraz .sende yorulmuşsun tabi 2 küçük çocuk ev işi tahammül kalmıyor en azından biri anne kardeş kaynana sana yardıma gelsinler ki yukun hafiflesin 
-Reklam-
0 oy
(3,004 puan) tarafından
Benim de kızım 28 aylıkken kardeşi oldu asla bağırmadım hatta vicdan yaptım O da çok küçüktü sen abla oldun demek doğru gelmiyor bana.. vicdanımı rahatlatmak için kitapları aldık 6 ay boyunca etkinlik yaptık yeni doğan bebeğin çok bi yükü  olmuyor zaten emzir yatır emzir yatır.. 6 ay sonra çocuk hareketlendi ek gıdaya geçti baktım yetiştiremiyorum ikisine yetemiyorum kızım 3 yaş 2 aylıkken yarım gün kreşe verdim hem sosyalleşti benim çocuğa olan sabrım arttı hem bebekle ilgilenebildim o dönemi daha rahat atlattık bu şekilde
0 oy
(4,431 puan) tarafından
Çocuklar annelerine 800 kat daha hırçın oluyolarmis. Dusunsene bu ne demek :)) mesele seninle anlasip anlasamamasi degil gun icinde birine kizsa biseyi icine atsa yine acısını senden cikarabilir. Bi de lohusasin ya sen de hassassin. Aylar ilerledikce hepiniz daha cok uyum gostereceksiniz birbirinize. Biraz zaman canim
0 oy
(13,395 puan) tarafından
Bu 3 haftada 2 kez sesim yükseldi gece boyu uyumadım. Henüz çocuk sabırlı olmalısın bu nasıl iş diye yedim kendimi. Arada kaçıyor sanırım ayarımız ama kaçmasa daha iyi canım
0 oy
(6,261 puan) tarafından

imkansiz bisey hic bagirmayan anne olmaz . en bagirmam diyen anne bile bagirir. bagirmam diyen palavere palavere  brah birah birah:))( melek subaşi vurgu tonlamasi )

0 oy
(2,044 puan) tarafından
Canım ben  28 yaşındayken babamın bir çocuğu oldu evlilik dışı. Babam o çocuğa ilgi gösterdikce adamı boğasım geliyor. ( Bize yapmadığı babalığı yaptığı için gıcık oluyorum ) Babamı tersliyorum açık açık da soyluyorum. Kızın daha küçücük normal bence :D 
0 oy
(845 puan) tarafından
Yanlış anlama lütfen ama sinirlendigin konular bana çok basit geldi sen 2 çocukla biraz yıpranmış yorulmuş olabilirsin çocuk bu benim bir çocuğun yapacağı şeyleri yapıyor aslında mantıklı davranış bekleyemeyiz lütfen biraz sakın olmayı dene benim kızım 16 aylık şimdi bile ışığı açıp kapatmayı çok seviyor kucağımda büyüdüğünde de yapacak bana göre basit şeyler seni duymuyorsa gülerek gidip sarıl benim kızım beni niye duymuyor ya de mesala aslında her şeyi kendi kendimize yapıyoruz olayları yumuşatmak buyutmemek senin elinde sen kizinla iletişimini düzelt en yakın zamanda bu benim düşüncem 
0 oy
(77 puan) tarafından
Ah ben de şu an oğlum Vicdan azabını çekiyorum onu oyun alanına getirdim ona olan kızgınlığımı unutsun diye Ben de sakin kafa ile oturayım diye vicdanen kötüyüm Onun için bu sohbet yerine de senin başlığına denk geldim Yalnız değilsin Keşke hiç Olmasaydı böyle melek gibi sakin anne olabilseydi ama zor ya tum yük bizim sırtımızda  es ev temizlik yemek cocuk camasir kaynana misafir 
0 oy
(18,619 puan) tarafından
En ben merkezci inatçı zamanları ilgiyi sevgiyi anneyi babayı bir başka bebekle paylaşmış başka bir bebek geldi diye onun bebekliği bitmiş şu an sanki böyle davranıyorsunuz ve eminimki o da böyle hissettiği için hırçın inatlaşma ihtimali varsa ısrar etmeyin saç bağlama vs örneği için diyorum siz direttikçe o daha da inat olacak 
0 oy
(4,658 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım.  Bağırmayan anne.yok ben buna eminim. Evet bende bağırıyorum bazen ki senin kızın şu yaptıkları benim oğlanın normal her zaman yaptığı şeyler :)

Ama işte bağırmak çözüm değil bunu ben de biliyorum.sabrimin aşırı taştığı zamanlar bagirabiliyorum.  
Doğru davranışın kesin kısa ve sakin ama ciddi konuşmak. Ama işte her zaman işe yaramıyor.
Ya da dikkatini başka.tone dağıtmak olabilir. 
Söyle bir şey var ki tamamen kendi tecrübelerim ile sabit her yöntem.her çocukta ise yaramıyor veya aybi etkiyi yaratmıyor. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 170 göst.
0 oy
8 cevap 308 göst.
7 Mart 2022 Diğer kategorisinde Meyra nur (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 438 göst.
21 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 178 göst.
18 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Po htc (248 puan) tarafından soruldu