+1 oy
359 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (15 puan) tarafından
Kızlar biz dört yıllık evliyiz eşim bekarken market açmış sonra da borçla batirmis kardeşi yeni göreve geçmiş o zaman borcunun bı kismini ödemiş kırk bin falan zaten sekiz yıl olms buna yani benim eşimin de ona faydası oldu onun da hiç bir gün hesabını yapmadm ben asla bu kaynim da yirmi günlük evliler eşi de kendi de yüksek maaşlı memur kayın babam eltime dokuz adet bilezk on sıralı akıtma bı tane kolye yetmiş bintlik dört yüzük yaptı onlarda eşyasını aldı kaynım eskiden de borcu vardı işte bekarliktan kalan ama bizlik bişey deil ve şuan eşime mesaj atmış bana sana çektiğim krediyi yap diye eşim de bu msji o atmaz kesinlikle kız yazmıştır diyo şuan o kadar kötü oldm ki benim eşimde düşük bütçeli biri ödeyecegm diyo bide yirmi günlük evliler hemen gidip 1 milyon iki yüz bine araba aldılar sadece bileziği sattı diğerini bilerek borc aldı milletten bunu eltm yaptı çocuğun niyeti yoktu lütfen aklınıza ihtiyacım var kimseye bişey de diyemiyoruz

7 Cevaplar

+3 oy
(4,318 puan) tarafından

Eltin yaptı yapmadı önemli değil kaynin aklina takılmış yada gündem olmuş ki bu konu konuşulmuş ve bilgisi var.Esiniz kardeşini kenara ayırıp geline yüklenmesin boşuna hata eder.Hatta siz hic karismayin bu konuya bence.Sonra siz ne yaptınız kayin peder ne yaptı o kismida önemli değil.cunku esin toplu bir yardimda bulunmamis yada extra farkli birsey olsa yazardin diye dusunuyorum kardesler gunluk ihtiyac hayati kolaylastirma anlaminda bonkör olmus daha iyi niyetli davranmis olabilirsiniz vs 

Kayniniz daha once verdiği toplu parayı istiyor o kadar.Bu arada 8 sene önce 40000 tl gayet iyi paraydi.2016 da ben 65000 tl sıfır hyundai accent blue  araba almistim.

(5,043 puan) tarafından
Katılıyorum
tarafından
Aaa olur mu gelin geldi diye oldu iyide olmuş kimse kusura bakmasın yani istediği kadar bütçesi olsun adam yapmış mi yapmış
(15 puan) tarafından
Ne demek istediğinizi anlamadım daha açık anlatır misniz
(4,318 puan) tarafından
Eltiniz ile durumun hiç bir alakası yok.Kayninizin böyle bir talebi düşüncesi varmış ki ,8 sene sonra eltiniz bu durumu biliyor gündem olmuş.Kayniniz parasını istiyor bu kadar.
Hatta hayali bir senaryo yazayım size.
Ettiniz: hayatim bu araba pahalı bunu almayalım bu kadar altın bozdurmayalim
Kayniniz :canım ya abimler destek olur.Ben zamanında böyle birsey yapmıştım merak etme sen.Biz birbirimize yardım ederiz hep böyledir zorda koymayız birbirimizi
Elti : hmm tamam o zaman alalım çok güzel arabaymis

Örnek kocanız için.Cunku biz kadınlar altınları kolay kolay bozmak istemeyiz bir de araba için :)))

Kayniniz haklı zamanında eşinize destek olmuş şimdi o bir borca girmiş eşiniz destek olmalı.Karsiliksiz denir ama karşı taraf sıkısinca o talep etmeden butcene gore destek atarsın bu iş böyledir.

2016 yılında aldığım arabanın fiyatını yazdımki aşağı yukarı hesaplayabilin diye .
40.000 tl karşılığını yada ben size hesaplayayim 442.000 tl (asgari ucret o sene 1500 tl civarındaydı, tam hatirlamiyorum bakin internetten ,40000:1500= 26.6 ,şimdi asgari ucret 26 ×17000= 442000 tl yapar.

Ama kayniniz zaten böyle bir talepte bulunmamış imkanınız göre (kısıtlı olduğunu bildiği için  ) borcum var sıkıştım biraz destek olur musunuz demiş.Demektede haklı yani
-Reklam-
0 oy
(92 puan) tarafından
Yani 8 yill önceki borcu istemesi yanlış bence. Araba meselesine gelirsek isterse tüm altınlarını satar isterlerse de borç yaparlar. Buna siz bir şey diyemezsiniz.b
(15 puan) tarafından
Beni zaten ilgilendirmez biliyorum bilerek kendini 600 bn borca koydu şimdi de sıkıştık yardım edinn diyo dolaylli yoldan istemiş oldu
(7,279 puan) tarafından
esinin 8 sene onceki bircu nekadar ki . 8 sene once atiyorum on bin tl baya bi oaraydi suan bir maas bile etmiyor. kala kala buna mi kalmis. 8 sene onceki borç  suan eli yuzu duzgun oara bile etmez. nekadarda ver madem istedin al hayrini gor de arabaya bi bikac depo benzin koysam odesirdik dersiniz
(15 puan) tarafından
Para eşimin hiç zoruna gitmiyo zaten dün gönderdi elli bin dedi geri gönderme ama böyle söylenmesi ve evlenir evlenmez istemesi zoruna gitti ve bı kaç ay içinde diğer kaynım karşılıksız diyip 120 bn civarı gönderdi onlara yani şimdi o da onu mu istesin aralarında para lafı yoktu bu güne kadar bunu demek istedm
(7,279 puan) tarafından
iste erkek milleti cins cins kimisi kariyi koynuna aldimi 189 derece doner. belli ki eltin yonetiyor onu. yeni gelin hazir zaten cicim ayi da parmaginda oynatip almis yulari eline demekki. esasen okadar taki maki oldu para mara takildi demesi lazim ki ihtyaci ilan varsa toplu para var hazir vereyim borc acil ihtyaci olana diye okadar para lafi bile olmuyorduysa.
(3,982 puan) tarafından
Kız o 180 olmasın haha. Casperiye haklı. Bekara karı boşamak kolay, yani evlenince genelde erkekler değişir bu bir kuraldır bacım
0 oy
(7,631 puan) tarafından
 Yani  eltın bunu yaptıysa nerden öğrendi   sonuçta abi kardeş araya gırmez bence  kaynın istemiş olamaz mı
(15 puan) tarafından
O da biliyo borcu kbabam hasta olunca da o biraz yardım etmişti sürekli dile getirdi verdi verdi diye nişanlı iken
(7,631 puan) tarafından
Bence  ödesin   Madem ki eltınde söylüyor her yerde karşınıza çıkıcak borç diye
(15 puan) tarafından
Zaten dün akşam borç istedi eşimde bı yerden buldu elli bin attı direk
0 oy
(21,189 puan) tarafından
Geçmiş olsun üstüne soğuk su için 
0 oy
(5,043 puan) tarafından
Bunu eşinle kaynının konuşması lazım 40 bin az değil. Kardeş kardeşe tabi ki faydası dokunur ama borç alıp verme de olabilir. Önceden ne konuştukları da önemli hayrına yaptım yerine istemiyorum demiş mi ki önceden 
(15 puan) tarafından
Evet karşılıksız demiş her zaman ve sekiz yıldır bir defa bile konusu açılmadı bu güne kadar
(5,043 puan) tarafından
Bence boşuna eltinize dolmayın eşim aynı durumda olsa abinden borcunu iste derim eş çünkü artık söyleyebilir kalanı da erkeğe kalır gerçekten istemese zaten sizden istemezdi para önemli değil diyosu sırf kadın istetti diye takılmışsın. Benim yengem de bozdurmadı maaşları bizim üç kat nerdeyse bi ay biz evlilik eşyası taksidini ödedik altını var kenarda bozdurabilir diye düşünmedik. Şimdiki aklım olsa ben de hepsini bozdurmam çoğu kadın öyle yapıyor zateb
0 oy
(2,447 puan) tarafından
40 bin dediğin parayla o zaman araba alınıyordu. Borç varsa tabiki ödemeli eşin 
(15 puan) tarafından
Borcu odemkten korkmuyorum ama şuan söylenmesi kaç yıldır tek kelime etmedi karsliksiz denildi ve eşim deil o olsa karşılıksız eşim de verirdi ikisi de bekârdi yani
0 oy
(13,941 puan) tarafından
İyi de kaynın haklı. Parası var diye hayır mı dağıtsın. Yüksek maaşlılarsa kendi maaşları araba aldılar kendilerine kendi paraları ile aldılar üzerine konuşmak size düşmez. 8 yıl bir borç da geciktirilmez 40 bine 8 yıl önce 1+1 ev alınıyordu
(13,941 puan) tarafından
Neydesiniz peki ? Adam borcunu istiyor ödemeli miyiz bu noktada bir soru değil bence
tarafından
Nerde yasiyon nagis sen 10 sene once daire aldim ben 220 bin tl idi eski uapilar 120binden asagi yoktu
(15 puan) tarafından
Ya borcundan deil zaten dün sıkışık olduğunu söyledi eşim de elli bin gönderdi ona skiz yılda bı defa dile gelmedi verirken karsliksiz denilms eşim olsada aynısını yapar bı kere istmeezdi yani ki diğer kaynm 120 bn gonderdi o da ona karsliksiz ddi evlenince parasını mi istesin kendi isteği ile gönderdi yardm etmek istwdi bu da eşime kendi gönderdi isteği ile
(13,941 puan) tarafından
Burada benim takıldığım zaten borç kısmı değil anlatma şeklin bacı adam istemiş artık ona yapacak bir şey yok. Bilerek kendilerini zora soktular demişsin zora girmiş mi girmiş istiyor mu istiyor. Eşin de atmış yani boşver. Eltine de kaynın anlatmış ki biliyor yani kaynının da aklında varmış bu para

Kız şanlıurfa/ siverekte yaşıyorum. Bak 5 yıl önce 300 e 4+1 sıfır ev aldı arkadaş burada. 90 a 8 yıl önce rahat bulunurdu burada bacı. Küçük yer
(4,318 puan) tarafından
Canım tabiki karşılıksız denir ihtiyaç olduğunda da sen bana destek olursun anlamı vardır orda.Bu her zaman böyledir.Iyi ben sen dara düşünce vereyim ,sen ben dara düşünce destek olma birde istememi bekle olir mu oyle sey,zaten sen benim sıkıştığımida biliyorsan sana dediysem seninde az cok butcene gore beni desteklemen gerekir talep etmeden.Diger kaynında gelecek için kredi açmış yani.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 47 göst.
0 oy
9 cevap 390 göst.
23 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 380 göst.
4 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde Sirius76 (1,318 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 192 göst.
21 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Yasminsena (112 puan) tarafından soruldu