Eltiniz ile durumun hiç bir alakası yok.Kayninizin böyle bir talebi düşüncesi varmış ki ,8 sene sonra eltiniz bu durumu biliyor gündem olmuş.Kayniniz parasını istiyor bu kadar.
Hatta hayali bir senaryo yazayım size.
Ettiniz: hayatim bu araba pahalı bunu almayalım bu kadar altın bozdurmayalim
Kayniniz :canım ya abimler destek olur.Ben zamanında böyle birsey yapmıştım merak etme sen.Biz birbirimize yardım ederiz hep böyledir zorda koymayız birbirimizi
Elti : hmm tamam o zaman alalım çok güzel arabaymis
Örnek kocanız için.Cunku biz kadınlar altınları kolay kolay bozmak istemeyiz bir de araba için :)))
Kayniniz haklı zamanında eşinize destek olmuş şimdi o bir borca girmiş eşiniz destek olmalı.Karsiliksiz denir ama karşı taraf sıkısinca o talep etmeden butcene gore destek atarsın bu iş böyledir.
2016 yılında aldığım arabanın fiyatını yazdımki aşağı yukarı hesaplayabilin diye .
40.000 tl karşılığını yada ben size hesaplayayim 442.000 tl (asgari ucret o sene 1500 tl civarındaydı, tam hatirlamiyorum bakin internetten ,40000:1500= 26.6 ,şimdi asgari ucret 26 ×17000= 442000 tl yapar.
Ama kayniniz zaten böyle bir talepte bulunmamış imkanınız göre (kısıtlı olduğunu bildiği için ) borcum var sıkıştım biraz destek olur musunuz demiş.Demektede haklı yani