+1 oy
461 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (790 puan) tarafından
Anne olmanın bu kadar zor olacağını hiç tahmin etmiyordum. Elin ayağın bir parçan oluyor artık. Gece seninle gündüz seninle. 

BBazencok yoruluyorum, sinir krizi geçiriyorum bugün de o günlerden biriydi. 

Normalde korkmasın diye bagirmazdim kendi kendime zarar veriyorum ama bugün bağırdım da ve o kadar korktu ki öyle ağladı öyle titredi ki elimde morardı resmen. 

Kendimden nefret ediyorum ne biçim bir anneyim ben nasıl yaptım ona bunu kim bilir ne derdi vardı da sürekli ağlıyor. 

Ama elimde olmuyor bazen dayanamıyorum iş güç anlayışsız çevre sürekli ev içinde bebeğinle ilgilen falan insan bazen dayanamıyor. Sadece dertleşmek istedim :(

11 Cevaplar

+1 oy
(5,577 puan) tarafından
Uzme kendini canim. Arada sırada oluyo. Biz de insaniz. Anne olunca bambaska bi hayata basladik. Muhtemel destekcin de yok cocugun tum yuku sendeyse normal. Ben ev is vs yapmiyorum yani en son bos vaktim olursa oldugu kadar yapiyorum. Once cocuk,sonra yemek,sonra da ben dinlenirim ya da kafa dagitmalik biseyler yaparim.
(790 puan) tarafından
Evet destek veren kimsem yok. Doğumdan iki gün sonra evde yapayalnız kaldım. Daha önce küçük bebek hiç görmedim ki kardeşim bile yoktu bir anda elime verdiler. Bu kadarını beklemiyordum. Sürekli gelen giden olunca mecburen iş yapıyorum
-Reklam-
+1 oy
(2,048 puan) tarafından

İnan hepimizz aynı şeyi yasamisizdir o vizdan azabı ve sinir krizi çatışır resmen :'(

(790 puan) tarafından
Normalde kendi saçımı başımı yolar kendime vururdum böyle bir şey olmazdı ama kızımın korkması ağlaması benim için çok ağır oldu yani beş dakika ağlamasına dayanamam normalde o gün ben onun ağlamasına sebep oldum
+1 oy
tarafından
Canim benim hepimiz böyleyiz bazen dolup taşıyoruz bir defa kızıp aglatsak beş gün kendimiz vicdan azabıyla ağlıyoruz yalnız değilsin üzme kendini 
(790 puan) tarafından
Değil mi ya bu anneliğin yüklediği vicdan azabı:(
+1 oy
(1,124 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ah kiyammam nasıl bagirdiniz kaç aylık bebeğiniz benimde zor geçti ilk zamnalr ama çok şükür 3 aylık olduk dün bende başta nasıl baş edcem diyordum ama sakın öyle yapma o çocuk beklikden irkkilip korksa sürekli kalıcı ola bilir benim kızda ani seslerde irkilir falan ama aglamsnina daynam bugün banyo sonrası açtı sanrm  ağladı içim  burkuldu bazen anin şeylrden irkliyo korkuyor ağlarsa yada etkilenirse cok  üzülüyorum siz  öyle diyince içim giti bu günlerde geçer çok özlersiniz 2 ay önceki halleri o gunelri özlüyorum  inan evet annelik zor tekim ama mecbur bende aksma.kadar evde tekim yavrumla.alişyoruz artk rabbim kolaylik versin hepimize..he gün ne yaptıysam.kac gündür dezagi ocağı silemiyom bütün işim duryo  iş yapilir bu gunelr gelmez 40 ken aç kaldım ev kaldı ama o günleri çok özlüyorum şuan duygalniyorum
(1,124 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Oo bacım yurt dışı daha çok koyar insana bende burda tekim iyi kötü tandikalar var ama tabi pek gidip gelmiyoruz benimde ailem uzak eşimle zor günleri atlatik hamileyken günlerce aç kaliyordum bulantilarda  otturp ağlıyordum kapıyı çalan yok ev tşsdik o zorlukla  çok iyi komşualrim vardı zor zamanlrimda onlardan ayrıldım bı yere çıkmadım şimdi o günler aklıma geliyor çok duygulaniyorum doğumda annem ablam gelcez dediler işleri vardı eşimle üstesinden geldik ama ne zorluklarla o hamilelik sürecini ve eşim 9 ay benle yaşadı o anları 40 cikna kadar sezeryanliydim bide yine kaç gün aç kaliyorum uykuzz kalıyordum eşim 2 hafta izin kulandi oda Hastne vs.derken izin biti gene kapımı açan olmadı yinede çok şükür evim dagink kalıyor günlerce iş yapmadgim oluyor ama bakıyorum zaman su misali kızım büyor en zor anları tercubesilikkeri eşimle yaşadık bu saatten sonra kimseye ihtiyacım yok sizinde eminim öyledir anne oldukdan sonra insan anliyor annelik ne zormuş ve ilk başta ben tekmi böyleyim aç kalınır mı ?vakit olmazmi derdim oluyormuş demek cnm nie öyle riske giryoalar ya bı zarar verilirse çocuğa normali zorkken riske atılmamak için sezeryan oluyor dar çatı nasıl normal oranında düzen baya farklıymış kaç yıldır ordasn ben ulkemdeyim memleket burnumda tutyor sizin şimdi Türkiye özelenizde var aile dışında rabbim sabır versin ☺️
(1,124 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Acaba sizin bebekde sancimi var bazıları öyle yada aşırı kolik bebekde memede rahat ediyor die sürekli emmiyor 2 hafta sonra başladı bizm gaz çok zordu
şimdi rahatlıkla kendisi çıkartyor artk ay otrup ağlıyordum ne yapıyordum olmuyordu sorunu bulmya çalışıyordum gazı az çıkardı yatardı 3 dk bı daha sicçryarak ağlardı canı acıyordu elimde birşey gelmiyordu ne derdi var acba düşünüyordum oturup ağlıyordum bide aç kalıyorudum başım dönüyor du hep öyle olcak saniyordum benimde kız 40 liyken 1 banyo sonrası 2 saaat 1 saat yatardı gece her saat başı uyanikdi emzriridim bastada da sarılık vardı çok yatardı gündüz şimdi gece 00, 23 falan yatar 3, 4 kalkar bide sabaha karşı gunduzzde yarı yamalak yatar 1 saat yatınca o arda yemek yapsam kaba bir işi yapsam odur 3 aya girdik rutin uyku düzeni oluşturmak istiyorum bakalım yada erkenmi bilemiyorum
(3,395 puan) tarafından
Biz resmi gelmedik canım bir de ben geldiğimizde hamile olduğumu öğrendim bilmiyordum. Bilsem gelmezdim ama kaderi buradaydı demek ki. Evet canım gazlı sürekli içtiği için. Mesajını vs her şeyiyle iyi ilgileniyorum ama devir daim süt içtikçe basa sarıyor. Bazı geceler yine idare 2 3 kere kalkıyor bazı geceler saat başı. Ama gündüz tam tersi hiccccc uyumuyor
(790 puan) tarafından
Bebeğimin beş dakika ağlamasına dayanamayan biriyim. Cevrem de ki herkes bilir sırf bırakınca ağladığı için aylarca kolumda tek elle yemek yaptım. Aşırı üstüne düşüyorum ağlamasına dayanamıyorum zaten en çok ta bundan dolayı vicdan azabı çekiyorum. Bir dakika ağlasa dayanamayacağım bebeğim benim yüzümden dakikalarca korkarak ağladı. Allah size yaşatmaz bu duyguyu inseAllah ama çaresizlik çok başka
(2,203 puan) tarafından
Annesin ama önce insansın sabrın takatin bitebilir hep doğru olanı yapamayada bilirsin sadece biraz rahat ol ben ne yaparsam susmadigi için oturup izlerdim donup kalırdım tepkisizlesiyordum demekki ağlamaya ihtiyacı var diye az buçuk derdini anlatiyor ve istedigi şey olmayincada yada ben anlamayincada ağlıyor ama ben siralamiyorum herşeyi önüne duygusunu kontrol etmeyi bilmiyor ve deneyerek öğreniyor ağlamasın diye çabalamak iyilik yapmak değil bu yönden bak ağlamasın gereken zamanda ağlayacak bu degilki dk larca birak ağlasın bakma ben yapamam olmaz hayır diyorum ağlıyor bir dk sonra alıyorum sarılıyorum doğdu doğalı sürekli konuşurum herşeyi anlatırım neden niye diye genede ağlıyor biliyorum istiyorsun ama doğru değil diyorum bir kaç dk daha bırakıyorum susmazsa ilgisini başka yöne çekiyorum  ama önce aglmasina duygusunu yaşamasına fırsat veriyorum doktorla böyle konuştuk üç ayliktan beri doktorumuz ağlasın iyi birşey onun için bu kadar kasma bebek bu derdi sora sora nasıl tepki vermem gerektiği yönünde kararlaştık ve bebeğimin karakterine uyumladik
+1 oy
(3,533 puan) tarafından
Hak veriyorum canım çünkü bazen insan çıldıracak gibi oluyor 

Çok yoruluyorum bende özellikle bu ara ne uyku ne yemek ne çay hiç bisey kalmadi 

İnsanız bizde annelik ne kadar güzel olsa da bi o kadar zor
(790 puan) tarafından
Bizde dış dönemindeyiz belki de o yüzden böyle aynı büyükler gibi sabah uyanır akşam 8-9 a kadar uyku yok. Eskiden de uyumazdi ama en azından aralarda on dakika falan uyurdu şimdi o da yok
+1 oy
(2,488 puan) tarafından
Yaşın kaç 

Bebeğin kaç aylık 

Eşin hiç yardımcı olmuyor mu

Çalışıyor musun dışarıda bir işte 
(790 puan) tarafından
23 yaşındayım
Bebeğim 7 aylık
Eşim çok yoğun çalışıyor sabah 7 akşam 9 akşam o geldiğinde uyaniksa ilgileniyor
Hayır çalışmıyorum ama sürekli gelen giden olduğu için evi sürekli temiz bırakma durumu beni yeterince strese sokuyor
(2,488 puan) tarafından
Sürekli gelen giden kim
+1 oy
(1,888 puan) tarafından
3 çocuk annesi olarak seni çok iyi anlıyorum

Bazen bende diyorum çok mu kötü bir anneyim diye.içim içimi yer

Ama çocuklarım bilir ki hep yorgunluktan 

Geçen kızım ağlayarak evi tooplamaya çalışıyordu Ekim'de 5 yaş olacak. Oğlum neden ağlıyorsun dedi. Kızım da dedi ki abi annem çok yoruldu yorgunluktan bayılıp ölecek kim bakacak bize babam işe gidiyor dedi

O öyle demedi mi ben daha çok ağladım. Bedenen ve ruhen çökmüş olduğum bir dönemdi. 

Velhasıl kelam bizlerin taşıyamadığı yükleri , evlatlarımıza yüklemeyelim. 

Onlar bize emanet

Ben 4 4lük bir anne miyim sanki

Evlatlarıma sorsan kesinlikle.

Ama bana sorsan asla değilim.  Sabırsız , şükürsüz bazende mutsuz, çoğunlukla yorgun bir anneyim..

Hep iş güç.

Şuana kadar yaptım da madalya takmadılar
(12,746 puan) tarafından
Ahh ahhh :(((
(1,888 puan) tarafından
:(((.
(790 puan) tarafından
Ayyyy :( :( çok üzüldüm kızının cümlesine. Benim bebeğim de anlar mı acaba asla onunla ilgili değil tamamen yorgunluktan olduğunu:(
(1,888 puan) tarafından
Tabi ki anlar o da zamanla .
+1 oy
(6,921 puan) tarafından
Üzülme bizde insanız pilimiz Bizim de bitiyor isteyerek yapmıyoruz ki 
(790 puan) tarafından
Doğru gerçekten bazen insan dayanamiyo
+1 oy
(356 puan) tarafından
Olur arada oyle seyler canım hepimiz aynı seyleri yasıyoruz ben seni cok iyi anlıyorum bende yeri geliyor cocuklarıma kızıyorum sonra sarılıyorum geciyor sana tavsiyem bol bol dua et dua dinle arada eşinizle cıksın gezin aktiviteler yapın iyi gelecektir sana ev işini de cok dert etme zamanla hersey hallolur bizim en buyuk yardımcımız Allah 
(790 puan) tarafından
Allah razı olsun işte eşim çok yoğun doğru dürüst görüşemiyoruz bile. Hep evdeyim hep ev iş bebek bu döngü en çok yoruyor beni. Tek başıma çıkamıyorum çünkü kızım bebek arabasında durmuyor hemen ağlıyor o an çaresiz kalıyorum
(356 puan) tarafından
Bende aynı seyleri yasıyorum canım iki bebekle uğraşıyorum ev işi desen hak getire 1 2 aydır dısarı cıkamıyorum bende ama bu gunler gececek inşallah
+1 oy
(1,933 puan) tarafından
Ben de hamileyim ve sabrım zaten kalmadı halsizim perişanım. Annemi kaybettim . Tayinimiz çıktı eşimin ailesi destek yerine köstek oldu çok zor günler geçiriyoruz çocuğuma bağırdım birkac hafta ve çocuğum benden uzaklaştı. O kadar üzüldüm ki. Sanki çocuk istedi kardeşi olsun diye. Kendime kızdım çekiduzen verdim. Ama annelik hep bi vicdan azabı. TV izliyor diye ağladım bugün mesela. Tekim kimsem yok. Eşim perişan halde isten geliyor. Adam trafik polisi sabah 7 de yemek yemiş ve akşam 7 ye kadar başka bir şey yememiş. Cumhurbaskani geliyor diye 12 saat ayakta dikmişler. Şiş ayaklarla geldi eve.onun da çok faydası olmuyor iş güç başa düşünce yetemiyoruz napalim. Üzülme canım her anne yaşıyor bunu 
(790 puan) tarafından
Cesaret edemiyorum ikinci çocuğa bu ruh hali ile bir de hamilelik çok zor. Allah yardımcın olsun
0 oy
(4,866 puan) tarafından
Kötü anne değilsin kötü bir dönemden geçiyorsun elalem ne der diye düşünme senin çocuğun var evin piste olabilir yemeğin yoktur o gün sadece yumurta da kırmış yemiş olabilirsin burda  senin yapman gereken ne biliyor musun bazen bırakacaksın dağınık kalacak  artık o senin bir parçan ve sana çok ihtiyacı var büyüyünce of anne odamdan çıkmak istemiyorum yanlız kalmak istiyorum diyecek ve sen bugünleri çok özleyeceksin dünyaya gelmeyi o sevmedi ki sen istedin onu dünyaya getirmeyi sen planladin günahsız çocuğuna kızma lutfen
(790 puan) tarafından
O kadar haklısın ki hiçbir suçu günahı yok onun :(

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 800 göst.
31 Mart 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,204 göst.
18 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Smyyee (808 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 219 göst.
28 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Gammmze (1,331 puan) tarafından soruldu