+1 oy
291 göst.
Diğer kategorisinde (710 puan) tarafından
Kizlar gunaydin evlenirken 5 dal mehir olarak ayriyetten bilezik takilmisti sonra maddi sıkıntıya  dusup bundan 13 yil once bozuldu sukur toparladik durumu esimle gecen konusurken senin bilezikleri yapalim onlar senin hakkin dedi neyse o onemli degilde bende acikcasi bilezik yaomayi sevmiyorum hem tekrar bozmak zorunda kalsak fiyat cok düşüyor  bende onun yerine 5i biyer de yaptirayim boynuma diyorum tam altin seklinde sizce mehir yerine gecermi sonucta ben istiyorum kabul ediyorum 

9 Cevaplar

+1 oy
(617 puan) tarafından
Hayir kabul edemezsin mehir olaki kocandan ayrildin veya öldü Allah korusun o senin icin düşünülmüş birsey bir miktar seni rahat ettirmek icin yani senin hakkin 5 i bir yerde 5 dal bilezigi karsilamaz gram önemli atiyorum 20 gramdan 100 gram yapar sen yine besi bir yerdeni yaptirirain kuyumcuda atiyorum 25 50 gram mi geldi 100 e tamamlamasi gerekiyor50 gramda yine bilezik yapar altin onlar senin zor gunun icin 
(710 puan) tarafından
Yani yine kaldik mi bilezige:)) takmayi sevmiyorum kosede duracak  desenr
(836 puan) tarafından
Aynen oyuzddn tek tek alınıyor bileziklerim burası dünya
-Reklam-
0 oy
(295 puan) tarafından
Gramı önemli cnm 5 dal bilezik o zaman kaç gramdi mesela altı olmamalı üstü eşinle senin aranda
(710 puan) tarafından
Gram kagitta yazili hic bakmadim canim ya hani bilezik sevmedigim  icin 5i biyerdr yaptirayim demistim ozamsn yine bilezik en makbulu
(295 puan) tarafından
Benim eşim dini nikah kıymaya gittiginde önce gelin e gram ne altın ne bilezik ne anlatıyor ev para ****** herşey o yüzden iyi biliyorum ama sen gönülden razı isen sorun yok
0 oy
(6,714 puan) tarafından
Gramı tutuyorsa sıkıntı olmaz canım gram belirttiler mi bizde mesela gram belirtilmedi kaynanamlar düğünde takılan bilezikler mehirin dedi eşim de 5 bin lira dediydi 6 bilezik takıldı gram felan söylenmedi bizde birde hocalar eğer eşten gönülden kabul ediyorsa vermeyi sıkıntı olmaz diyorlar sen hakkını helal edecek misin ona göre istediğini yaptır 
(710 puan) tarafından
Ya bana kalsa hic istemiyorum ama esimin ici rahat etmiyor hakkin sonucta diye bende bilezik sevmiyorum grami kagitta yazili ama hic bakmadim inanki nekadar diye
0 oy
(910 puan) tarafından
Olurda bir gün boşanirsam diye köşede Altin tutacağıma ben olsam girer bı işte calisirim hem ekonomik özgürlüğüm olur hem sigortam yatar  ola ki ayrılırsam diye altin biriktircem diye hesap yapmalarla uğraşmam.ha eşiniz  uygun görüp ne kadar yapıyorsa yapsın gönlünden kopani
(710 puan) tarafından
Yok kiz bosanmak nerden cikti:)) o sadece benim hakkim oldugu icin yapacak konuyla ne alakasi var bosanmanin veya calismanin:))
(910 puan) tarafından
Mehir boşanma halinde geri alınacak altın degilmi canım ben mi yanlış biliyorum  .
(710 puan) tarafından
Yok canim oyle olurmu o senin evliligin boyunca olan hakkin bosanmayla alakasi yok bildigim kadariyla
(910 puan) tarafından
Allah Allah gerçekten benmi yanlış biliyorum .İmam nikahında yazılan gram olarak altın boşanma halinde kadına verilmesi gereken altın miktarıdır. Bilen varsa aydınlatsın gerçekten .benimde nikahta yazıldı ama ben önemsemedgim için 20 Gr yazıldı formaliteden .hatta ben hiç istememiştim olmaz dediler .ayrılma halinde bana geri verilecek altın o .ne bileyim benim yuvam yıkıldıktan sonra 3 5 gram altın mi avutacak o yüzden kendim  calisir kazanırım altına da tamah etmem mantigindayim
tarafından
Hayır sadece boşandıktan sonra değil, evli olduğun sürece de sen hakkın. Misal kocana verirsin kullanır helal edersin o ayrı ama atıyorum kayınbaban aldı ortak sermayeye ekledi eninde sonunda sana vermek zorunda..
(910 puan) tarafından
Anladım canım bize çok mantığı anlatılmamis o zaman .ben sadece boşanma diye biliyordum .öyleyse tabiki hak yani
tarafından
Kız az koymuşsun mehire işte çoğu kişi bolandıktan sonra altına ne yapayım diyor haklılar da.. Ama işte boşanmadan da senin. Bana yapılan her takıyı babam mehirime koydurdu
(910 puan) tarafından
Ben çok önemsemiyorum canım zaten memurum hani her türlü güvencem var .Diğer türlü zaten düğün takılarımi çoktan bozduk kendi isteğimle .geri koyulmasini da hiç gündem etmedim yani araba aldık sonuçta ben kullanıyorum .Ama kadın çalışmıyorsa kısa vadeli bir güvence olur tabi boşanma halinde .evlilik sürecinde de senin altının benim altınım lafi olmaz diye düşünüyorum.tamamen kendi fikrim tabi
(710 puan) tarafından
Aynen tabikide bosandiktan sonra o altin kimseyi kurtarmaz kisa vadeli bi destek olur 16 yillik evliyim daha cok sukur evde  ayri kesemiz olmamistir para belirli yerde durur kimin ihtiyaci nekadarsa alir ayri para  konusuna karsiyim sahsen
(910 puan) tarafından
Rabbim herkesin yuvasına huzur mutluluk versin insallah
0 oy
(172 puan) tarafından
Rızan varsa sıkıntı yok canım kalan gramları eşine hediye etmiş gibi bir şey olacaksın o gramları da almak istiyorum diyorsan ek olarak sana başka bir şey yapabilir gramı o şekilde tamamlayabilir yani burada senin rızan önemli
(710 puan) tarafından
Rizam var zaten ben dedim o sekil olaun diye bana kalsa hic istemiyorum
(172 puan) tarafından
Sıkıntı yok o zaman
0 oy
(12,933 puan) tarafından
Mahir kac gramsa o kadar olmalı istersen hepsini birle istersen kullan ister kullanma canım. Bilezik istemiyorsan  grami gramina başka altınlar yaptırabilirsin ama satmak istediğinde zarara uğrarsın 
0 oy
(84 puan) tarafından
Canım ha bilezik ha beşi bir yerde, mehir senin hakkın istedin şeyi alip istediğine çevirebilirsin . Sen mehiri eşine al senin olsun sana helal olsun demedikce mehir senindir ama eşine verip helal edersen senden çıkmış olur artık.
0 oy
(861 puan) tarafından
Kadın dilerse mehir hakkından vazgeçebilir, İslam'da böyle bi mesele vardır. Allah erkeğe izin vermemiştir verdiği mehri zorla geri almaya, yoksa kadın gönül rızasıyla vazgeçerse kendi bileceği iştir. Ama şöyle de bi gerçek var ki, şuan elinde böyle bi imkan varsa yapması daha mantıklı. Bunu ister bilezik olarak alsın, ister külçe altın olarak, ister farklı şekillerde. 
0 oy
tarafından
Nikah kiyilirken kac gram olarak anlastiysaniz onu karsilamak zorunda gramı yada miktarı önemli parasal olarak denk oluyorsa tamamdır ama az miktarda olmamalı ister bilezik yaptir ister normal altin seklinde aldir ama anlastiginiz miktara denk olsun

İlgili sorular

0 oy
62 cevap 788 göst.
20 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 146 göst.
13 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde mehlikam (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 151 göst.
23 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 265 göst.
10 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Isteoylesine (224 puan) tarafından soruldu

401,989 soru

12,034,292 cevap

36,262 kullanıcı

...