0 oy
122 göst.
Diğer kategorisinde (274 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Anneler bebegimi emzirdikten sonra gaz sancisi tutuyor durmuyor bacaklarını surekli yukarı çekiyor ne iyi gelir acaba sutumden gaz geçiyor sanırım yardimci olur musunuz 5gunluk bebegim

6 Cevaplar

0 oy
(10,731 puan) tarafından
kimyon tüket, kimyon çatı tüket. bebeğinin karnını sıcak tut. sürekli gaz masajı yap. öyle 2 karnını ovarak gaz masajo yapılmıyor. YouTube a yaz gaz masajı diye onları yap
tarafından
Ay ne doğru dedin. İnsanlar bir iki gün kimyon çayı iciyo birakiyo ise yaramadi diyo. Önemli olan her gün içmek. yeri geliyo günde iki kez içiyorum. Bıraktım işi gücü aksmaa kadar bebeğime gaz masajı yapardım. Ve 2 2.5 aylıkken sırt gaz masajini bıraktım bebeğime. Diğer tüm gaz masajlarini bıraktım baştan çok dikkat etttigim için bebeğim hareketlendikce gazını patır patır attı. Hemen gaz damlalarina başvurmamak lazim
(10,731 puan) tarafından
günlük rutinimdi benim kimyon. hem yemeğe atarım hem de çayını demlerim. öyle 1-2 defayla olmaz. her gün tüketeceksin ki işe yarasın. gaz hemen bitmiyor
(10,731 puan) tarafından
kimi kendi içmediği için bebeğe veriyor. oysa anne düzenli içse bebeğe dediğin gibi ekstra bir şeye gerek kalmıyor. kaldı ki bebeğe asla verilmez
tarafından
Kesinlikle aynı düşüncedeyiz ama bilmiyorum bazı bebekler kolik diyorlar ya yaşamadığim için tuhaf geliyor. Gercekten kolik ve gazdan kurtulamayan bebek var mıdır yoksa ihmal midir? Benim bı arkadaş 2 aylıktan beri yoğurt tarhana yemek suyu veriyorum dedi. 2 ayliktqn beri de bebegim çok gazlı kolik dedi. Normalde karışmam da boule şeylere eşimle ikimiz tutamadık kendimizi. Eee siz zaten bebek gazlansin diye elinizden geleni yapmışsınız dedik. Yok yaaa onlar gaz yapmaz dedi. Kolik bizim bebek dedi :) biz şok
(10,731 puan) tarafından
neeee...  böyleysiyle konuşmaya gerek yok :)
-Reklam-
0 oy
(2,473 puan) tarafından
Canım yemeklerine kimyon at sendeki gazı alsın 

Rezene ve papatya çayı iç 

Bebeğin icinde, karnına sütünden sağ masaj yap dıştan içe doğru yemeni sar

Yada zeytinyağı varsa bebek yağı varsa onlarla ov canım 
0 oy
(2,894 puan) tarafından
Kız ne ettin daha 5 günlük işin var o zaman senin benimkisi 36 günlük mahvoldum bu gaz sancılar yüzünden ben de şuracıkta bekliyorum Damla masaj fayda etmiyor
(14,594 puan) tarafından
aramizda 2 gun var :) once dogmus benimki
(2,894 puan) tarafından
Maşallah :) siz ne alemdesiniz peki  biz ilk 20 gün iyiydik ama bu son zamanlar gaz sancıları bize de sordu bir bakarsın gece yatmaz gündüz kalkmaz bir bakarsın gündüz yatmaz gece kalkmaz bütün dengemi alt üst etti hanımefendi:D
(14,594 puan) tarafından
bizim beyefendi de ayni teyzesi dogdugundan beri kaka yapmasi skinti bu ara gaz da basladi sorma durumlar vahim :)
(1,905 puan) tarafından
Benimkide 32 günlük gece olunca gazi daha da artıyor benimkininn :(
(2,894 puan) tarafından
Ya çok zor son 3 gündür felegimş şaşmış Rabbim bugünleri kolaylıkla getirsin masaj damla bir şey fayda etmiyor
0 oy
tarafından
Her sabah mutlaka aksatmadan üstüne basa basa söylüyorum canım 4.5 aydır bir gün bile aksatmadim çok şükür bebeğim gazsız hemen atar gazını. 1 bardak sıcak suya 1 çay k. Kimyon toz atiyorym ılıyınca içiyorum. İstersen suzebilirsin. O kadar faydasını gördüm ki. Ve gaz masajlari yapabilirsin kol bacak egzersizleri, karnına hafiften sağdan sol aşağı doğru gazı yonlendirebilirsin. Bebeğin kalçasına zarar vermeden bacakları karnına doğru bastırabilirsiniz. Birde yediklerine dikkat et canım gaz yapıcı yiyeceklerden bir süre uzak dur derim 
(274 puan) tarafından
Allah razı olsun icicem mutlaka cok teşekkür ederim
(2,894 puan) tarafından
Canım gaz yapıcı şeyler nedir peki ya emziriyorm herkes beni suçluyor dikkat etmiyorsun diye ediyorm da
tarafından
Merhaba canım, öncelikle etraftakilerin ne söylediğine kulak asmayin :) bu bile yapar gaz. Nasıl dersen stres üzüntü anında annenin sütünde laktik asit. Üretir oda bebeğe geçer hem bebek olumsuz etkilenir hem gazlanir. Yeşil biber, domates, mercimek nohut kuru fasulye taze fasulye süt.... Ne yicez dimi :) ben ilk üç ay tavuk balık ve makarna yedim çeşitlerini yaptım yaptım yedim. Sonra biraz daha rahatladım bebek büyüdükçe tedbiri elden bırakmadan kimyon çayımi düzenli tüketerek her besinden yedim
0 oy
(6,353 puan) tarafından
Benimkğ 40 günlük bugün gazı çok fazlaydı baktım rahatlamıyor kurutma makinasını ayaklarına karnına sırtına tuttum öyle rahatladı gibi biraz
(274 puan) tarafından
Sıcak iyi geliyor evet bende karnını ayaklarini ısıtıyorum
0 oy
(274 puan) tarafından
1 fincan sıcak suya;

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı anason 

1 çay kaşığı rezene

3-5 baş kuru papatya 

Demleyip günde 3-4 bardak içiyoruz 

Bu tarifi buldum dün gece mışıl mışıl uyuduk icmeye devam edicem. Gaz sorunu yaşayan anneler için burayada atiyorum

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 116 göst.
13 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Mrs. Boz (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 299 göst.
15 Ekim 2020 Diğer kategorisinde birsen iiii (2 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 89 göst.
17 Temmuz 2023 Aile kategorisinde sengulll (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 82 göst.