0 oy
384 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (13 puan) tarafından

iliyorum gayet normal bir şey annesini her gün araması, ama artık bu benim çok gözüme batıyor. Bunun sebebi annesiyle arasına bir sınır çizememesi yani annesi bizim evimizi kendi evi gibi görüp istediği zaman bizden müsade istemeden geliyor ve her geldiğinde 1 ay kalıyor 2 hafta kalmaya geldiğinde ise bu bana hiç yetmedi ben bu kadar kısa kalmaya alışık değilim diyip tekrar geleceğini ima ediyor. Biz tatil planı yaptığımızda *ablanlarla birlikte gidin* gibi eşime fikirler sunuyor biz daha yeni evliyiz ve ilk tatilimiz olacak. Hayatımıza bu kadar müdahil olmaya çalışması ya da evimizi sadexe oğlunun evi gibi görmesi ve dolayısıyla istediğim gibi gelir kalırım istediğim gibi hareket ederim eşyaların yerine karar verebilirim evinizde evcil ****** olup olmaması konusunda karar almanızda benim sözüm geçer gibi hareketlerde bulunuyor *oğlunu inanılmaz kıskanması, eşim bana nasıl ilgi veriyorsa kendine de öyle davranmasını istemesi* artık beni bıktırdı ve biz 1 yıllık evliyiz , bu sebeplerden ötürü çok büyük kavgalar ediyoruz ve en azından ailesine sınır çizebilmesi adına HER GÜNNN aramasını istemediğimi belirttim, annesini 1 gün aramadığında annesi trip atıyor; nerdesin, hiç sesin çıkmıyor vsvs gibi eşimi azarlarcasına konuşup eşimin suçlu hissettirmesini sağlayacak şeyler söylüyor. Sizce böyle yaparak hata mı ettim yoksa zamanla aramalara son vererek aralarına mesafe sokabilir miyim?

15 Cevaplar

0 oy
(2,389 puan) tarafından
Ona o rahatlığı vermişsiniz ondan böyle yapıyor eşine söyle daha dikkatli olsun 
(13 puan) tarafından
Benim rahatsız olduğumu hepsi farkında ve evlenmeden önce de çok net sınırlarımı belli ettim, inanın bu lafları başkası bana deseydi değil evine gitmek yüzüne bile bakmazdım ama yüzsüz işte anlamıyor, eşimle de çok büyük kavgalar ettim o da ayrı bi kafada tamam diyor haklısın diyor yine sınır çizemiyor
-Reklam-
0 oy
(887 puan) tarafından
Eşinizle ciddi bir konuşma yapmanız lazım. Her gün konuşması normal ama diğer saydıklarınız hiç normal değil. Tepkinizi yanlış yere vermişsiniz sanki. Habersiz gelmesi ya da gelip bir ay kalması daha büyük sıkıntı. 
(13 puan) tarafından
Evlilik yıl dönümümüzde bile bizdeydi cidden artık dayanamıyorum
(887 puan) tarafından
Çok sinir bozucu, o yüzden bunlara tepki gösterseniz?  Her gün aramayınca ayağı kesilmeyecek çünkü
0 oy
(7,464 puan) tarafından

Başlığa göre yorum yapacam. Arasın nolacakki. Ya hergun yanınıza gelse :D

(13 puan) tarafından
İmkan buldukça her zaman bizim evde zaten  sıkıntı orda, geldiğinde de gitmek bilmiyor 1 ay kalıyor
(7,464 puan) tarafından
Kocası yokmu. Varsa nasıl tek birakiyor
(13 puan) tarafından
Eşi var, ben de  bilmiyorum bırakıp geliyor işte
0 oy
(398 puan) tarafından
Sadece kendi sınırını koru bence annesine laf edersen daha da kıymete biner. 
0 oy
tarafından
Canım bütün suç eşinden.Annesi ve eşi,arasında dengeyi esin sağlayacak ama maalesef ki saglayamamis sanirim
0 oy
(1,650 puan) tarafından
Canım sen bu noktada sesini çıkaracaksın benim eşimde her allahın günü annesini arardı neyse hadi arasın ilk başlarda anlatırdı evde ne var ne yok diye dedim orda bi dur benim evimde yaşantımda olanı biteni anana anlatamazsın baya bu konudan tartıştık artık hergün aramıyor bişey de anlatmıyor bizde 2 yıllık evliyiz ben eşimin ailesinin istemediği bir gelinim oyüzden biz evlenirken maddi manevi hiç bir destek vermediler bana hep mesafe koydular evlendikten sonrada ben aynısının daha fazlasını eşimin ailesine yaptım asla benim evime ben çagırmadan gelemezler adım dahi atamazlar buna eşimde karışamaz 
(13 puan) tarafından
Valla al birini vur ötekine onlarda çok yardım severlerdi diyemeyeceğim, düğün salonunu ortak ödemeyi bile teklif ettiler. İmkanları vardı yani halbuki sadece kirletebilir miyiz diye düşündüler, ben de kimseyi davet etmiyorum ama zaten davet edilmeyi beklemiyorlar istedikleri zaman geliyorlar
(1,650 puan) tarafından
Yok ben o mesafeyi baya baya sağlam koydum onlara asla ama asla davet edilmeden gelemezler kendide kızlarıda
0 oy
(952 puan) tarafından
Ses çıkarmadikca daha çok arayıp daha çok müdahale edecek sen çok haklsiin asla evine karışmasına izin verme.
0 oy
(234 puan) tarafından
şeyi çok merak ediyorum umarım birgün kaynana olduğunuzda oğlunuz size sırf eşi istiyor diye mesafe koymaz. böyle bir şey duysam kahrolurdum. 

mesafe yerine ev içind fazla karışmaması gerektiğini hissettirseniz yeter fazlası bana garip geliyor. bizler de erkek evlat sahibiyiz ve canımız ciğerimiz onlar. evlendiklerinde farklı biri olmayacak benim için mesela. 
(13 puan) tarafından
Sürekli * sen yokken biz anne oğul başbaşa şurada gezdik , sen yokken burayı ziyaret ettik,oğlum çok bunaldım tatile gitmek istiyorum vsvs bunlar eşiyle yapması gereken muhabbetler, siz de bu kafadaysanız lütfen terapi alın bu resmen oğlunu eşi yerine koymak oluyor
(234 puan) tarafından
benim hangi kafada olduğum sizi ilgilendirmiyor da konu bu değil. ben kadın açısından kırıcı olabileceğini söyledim yarın öbür gün bunu duyduğunda. neyse Allah yardım etsin
(13 puan) tarafından
Yani kırıcı olmak istemdim, kusura bakmayın. Demek istediğim kızlarının evliliğine bu kadar mesafeli olup ^aman kızımın yuvasının huzuru bozulmasın aman şöyle böyle^ davranan bir insan söz konusu oğlu olunca daha temkinsiz davranması sinirimi bozuyor, kızı da farklı şehirde kalıyor ona max 1 haftalığına gidiyor ve her zaman  HER KONUDA mesafesini koruyor, konu biz olunca her şeyde söz sahibiymiş gibi davranıyor. Ben yokmuşum gibi davranıyor,  kızı Mersin’de yaşıyor ve bahsederken  * Mersin’deki kızım ve oğlum* diyor biz İzmir’deyiz *izmirdeki oğlum* diyor beni kabullenmiyorlar ki ben ne düğünde ne düğün sonrasında hiç bi sıkıntı çıkartmadım şu kadar altın alınacak demedim mehirde bile babası karar verdi neyin mehir olacağına, gelinliğin 60/70 bin olduğu bir zamanda yaşıyoruz ben 5 bine buldum, kiraladıkları düğün salona bile hiç itiraz etmedim maddi açıdan hiç bi koşul sunmadım, nişanlılık dönemimizde yada sonrasında kıyafete çıkartın demedim hiç bi hediye beklemedim onlarda hiç bi şey yapmadı zaten. Yani ne maddi ne manevi hiç zorluk çıkarmadım ama kabullenemediğini gibi hissediyorum
(13 puan) tarafından
Ve her geldiğimde de bana laf sokmayı ben yokmuşum gibi davranmayı, oğlunu paylaşmak istemediğini açık bir şekilde belli ediyor, böyle kayınvalideyi kim sevebilir? Eşimin sınır koymasını istemekte kendimi suçlu hissetsem bile aramızı bozan biri için üzülemiyorum
(234 puan) tarafından
bu kadar olduğunu tahmin etmemiştim. biraz da siz onları böyle alıştırmışsınız o zaman ne yazık ki
0 oy
(1,265 puan) tarafından
Her gün aramasına sinir olmanız haricinde hepsine katilitorum ben kalma sevmiyorum böyle saçma şey görmedim ama bunun aramakla alakası yok kocanla alakalı 
0 oy
(364 puan) tarafından
Her gün konuşmasına karışamazsınız. Bence eşinizle tartışmaktan vazgeçin. Mesela evde yaşanan bişeyi bi tartışmayı annesine anlatıyordur bişey alırken annesine danışıyordur herşeyi soruyor söylüyordur o zaman haklısınız. Ama muhatabınız eşiniz değil annesi gibi. Yani bişey söylediğinde aksini yapın. Eşinizle aman diyim ters düşmeden. Önce eşinizle siz konuşun kedi mi sahipleneceksiniz mesela karar verin annesi hayır mı dedin gidin ve sahiplenin eşinizle tatlı tatlı konuşarak. Annesi bırakın konuşsun sizin geminiz yürüdükten sonra. 1 olur 2 olur hadi 3 olur ama 4de vazgeçer umarım. Bu Kaynanalar ne var dirlik verseler bilmem ki. Al birini vur ötekine. Birde eşya demişsiniz başıma gelen ufak bir şeyi anlatayım ve izlediğim yolu. Çocuğuma kıyafet almıştı bikaç tane. Yıkadım katladım geldi kafasına göre çocuğumun dolabına yerleştirdi. Ve gözünün önünde onları oradan kaldırıp oraya gelecek eşyalar şuan kirlide sen bırak ben hallederim yoksa sığmaz dedim. Ben sığdırırım dedi. Yok oranın düzeni var dedim. Daha da öyle bişey yapmadı. Yani siz müsade etmeyin. Ama eğer eşinizle papaz olmayacaksanız. Tartışmayın saygı çerçevesinde kendi eviniz ve düzeniniz olduğunu belirtin yeter.
0 oy
(3,084 puan) tarafından
Hergün aramasında bi sıkıntı yok neden aramasın annesi hal hatır sormak için bi istediğin varmı anne die sormak için arayabilir bunda bişey yok.  Ama tatille ablanızla gidin demek hâlâ oğlunun büyüdüğünü evlenip ayrı evi olduğunu kabullenememiş kaynananız. Hala küçük çocuk görüyor belliki. Sizin evi kendi evi gibi görmeside cabası. 

Benimde kayınpeder yapardı ilk zamanlar benim TV yerime karıştı koltuğumu gelir yer değiştirirdi felan saçma sapan ama gittikçe baktım bıraktı bizide bir anne baba olarak görünce artık seslenmiyorlar bence
0 oy
(4,246 puan) tarafından
Benim eşimde yeni evli olduğumuz zamanlar yanımda olmadığı halde beni aramazdı her gün annesini arardı sanki o evde yalnız kalıyomus gibi beni hiç merak etmezdi çok kavga ederdik bende artık onu aramamaya başlamıştım ben aramayinca zoruna gidiyodu niye aramiyosun merak etmiyo musun başıma gelir diye bende rahatsız oluyosun o yüzden aramıyorum çok  önemliyse kendin ararsın bundan sonra diye diye kendini toparlamaya başladı ha şimdi de çocuklar var diye konuşuyoruz yoksa ne o beni arar ne de ben onu ararım ama anasıyla tam gaz devam ediyo aramalar 
0 oy
tarafından
Biz 5 senedir evliyiz hergun 2 defa arar bı de en son uyumadan öncede o aramada bile eşim der bı arayayım sonra kapatırlar birbirlerine ses atmaya başlarlar 5 yıldır hiç şaşmaz hele birgün sadece tek bi kere arasın direk laf sokar trip atar  açıkçası artık takmıyorum bazı erkekler heleki bu anneci erkek olsun bayan olsun kendi anne babasıyla boşanmadan evlenmemeli
0 oy
(17,914 puan) tarafından
Bence araması değil de sizde bu kadar rahat kalması sıkıntı sana kötü örnek olmak istemiyorum ama ben olsam oğlumu özlüyorum bu kadar yetmiyor dediğinde bence oğlun size gelsin kalmaya derdim yeni evli iken on aylık idik biz mecburiyetten dört aya yakın birlikte yaşadık en son ailenin yanına gidecektim öyle bir tavır aldım ki onlar gitmezse ben gelmeyeceğim diye korktular ayrı ev tutup apar topar gittiler 
0 oy
tarafından
Benm eşimin annesi hergun bizde mübarek ya 4 saat oturur belkide daha fazla hamileyim son günlerin artık bıktım yani o dereceyim dinlenemyrm ama işte bsey desen alınacak diyecek bseyde yok

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 1,918 göst.
13 Aralık 2018 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 404 göst.
2 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Metmett (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 927 göst.
0 oy
5 cevap 232 göst.
30 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu