+1 oy
533 göst.
Diğer kategorisinde (288 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar . Çocuğum bugün 4 yaş anaokuluna başladı. Öğretmeni bütün oyuncaklarla kendi oynamak istiyor sahipleniyor ve müdahale ettirmiyor diyor. Derdinide net anlatamadigi icin agliyor..Yalnız büyüyen bir çocuktu ama parkta olsun baska yerlerde olsun Paylasmayı bilen bir cocuktu aslında.  Taa ki kuzeni bizim sehrimize tasınana kadar. Ne gördüyse onu yapmaya başladı.. o gündür bu gündür hiçbirşeyi paylasmiyor. Kardesi olacak simdide hepsi üst üste geldi onun mu etkisi var bilemiyorum..Bu sorunu nasıl aşabiliriz tecrübelerinize ihtiyacım var.

9 Cevaplar

+1 oy
(4,314 puan) tarafından

Öğretmen bu konuda uzman olan kişi size çözümün ne olduğunu söyleyip iş birliği yapmanizi isteyerek evde de bu sekilde ilerleyin bende okulda bu konuda daha hassas davranacağını vs  demeliydi.Sorunu ortaya koyup çözümü sadece veliden beklememeliydi çünkü zaten sorun paylaşmıyor olması okuldan öncede varmış

Siz evde aile içinde gerek yiyecek yerken, birlikte oynarken vs paylaşmaya yönlendirici sekilde oyunlar oynayın.

Hatta okul oyunu oynayın siz evladınız x olun,evladinizda y öğretmen olsun.

Oyuncaklarda diğer arkadaşları. Siz onların elinden oyuncak alın paylaşmayın tepkisel yaklaşın bakalım öğretmen neler yapiyormus bir öğrenin.Ve öğretmen olumlu tutum sergiliyor covuk öğretmenin söylediklerini dikkatle ezberlemiş öğrenmiş ve devam ediyorsa buna rağmen extra ilgi istiyor olabilir öğretmeninden bunu iletirseniz daha doğru olur.Ama sert bir tutum varsa çünkü evlad8niz öğretmene ayna tutacak bu oyun ile.Oynadiginiz oyundan öğretmene bahsedin ve siz olarak böyle şeyler söyledi aslında şu şekilde daha çabuk öğrenir abc yaparsanız onunla iletişime geçmeniz kolaylaşır gibi.

Şeklinde ilerleye bilirsiniz.

Evladınız oyuna katilmazsa eşinizle birlikte siz onun yanına oynayın tüm duygularınızı katarak minnosunuz izlesin doğru davranış biçimini ogreterek aslında daha keyifli vakit geçireceğini yansitacaginiz bir x çocuk, y öğretmen oyunu olsun

(4,314 puan) tarafından
Öğretmen zaten iş birlikçi değil bu yüzden dikkatli olun ve işbirliğine siz yönlendirin, sizin bilinçli olduğunuzu fark etmesi size ve evladiniza olan tutumu değiştirecektir.
Sticker alin bir kaç paket çocuğun yanında gönderin ,arkadaşları ile paylaşarak oynamasını tembihleyin ,okul girişinde stickerlari öğretmene söyleyin oyunu paylaşımı iletisimi kendisi organize etsin bari.
Ama okul oyununu muhakkak oynayın nokta atışı yapabilmek için.
(288 puan) tarafından
Okul oyunu üzerinde duracagım cok tesekkür ederim
(4,314 puan) tarafından
Benim kızımda bu sene okula başladı kreş gibi 3.5 yas sınıfları ayrı 6 kişiler kızım çok ağladı streslendi öğretmen benimde stresimi yönetmeye yardımcı oldu ama okul oyununu ben internetten öğrendim kızımın stresini ben yokken nasıl yönettiğini anlamak için.Gayet ılımlı yaklaşım sergileyerek ikna etmeye çalışmış.Anladim kızımda korku ve kaygı vat kendime çeki düzen verdim ,stres yönetme anlaminda ogretmenede tek çocuk ilgiyi paylaşmak zor geliyor sanırım dedim öğretmenden 2 gün extra özen gösterdi ve Bingo kriz bitti.
(288 puan) tarafından
Cok tesekkür ederim insallah bizzdede işe yarar :)ama sınıf 20 kisi falan ögretmende yeteri  kadar ilgilenemiyor olabilir.
(4,314 puan) tarafından
Tabi ki sizden aldigi kadar vermeyecektir zaten o zaman öğretmene bağımlılık geliştirir, zaten bu da olsun istenmiyor.Ama güvenmeye başlaması çok etkili.2 gün biz öğretmenle sohbet ederken ben öğretmene sarıldım kızım izliyor çok teşekkür ederim size güveniyorum kiziminda burda mutlu olduğunu biliyorum vs dedim izlediği için her adıma bakıyor kızım, evde de öğretmenini sevdim çok güvenilir bir ihtiyacın olursa konuşabilirsin okula öğretmenine güvenebilirsin yaklaşımı ve çok üstünde durmadan konuşma  Öğretmene 2-3 çişi söylemeyi beklemeden ,davranış sergilediyse ,yada en sevdigi renkte 2 kez boya kalemi verdiyse tamamdır öyle aman da aman sen üzüldün mü sarılmalari ile değil zaten.20 kişide olsa her çocuğa ufak dokunuşlari yapmalılar. Öğretmenimiz kizinizdan bahseden bir mektup yazın nelere sever nelere dorenc gösterir nasıl ikna okur hangi oyunları sarkilari renkleri sever.Bu küçücük mektup öğretmenin evladinizi tanı yolculuğunda yada gelen bir ağlama krizinde yönetmesini kolaylaştırır.Pembe seviyorsa söyleyin kriz gelince ilk yapacagi şey mesela sınıftaki ilk pembe şeyi ona sunmak sakinlessin diye ama çocukta önemseniyorum algısı oluşacaktır.
-Reklam-
0 oy
(7,519 puan) tarafından

Aynı dert bizim hocayla oğlan arasında da var :'( kaç kez tembih ettik, malesef 3.günde şikayet başladı. 

(288 puan) tarafından
Nasıl olacak bilmiyorum daha ilk günden böyle. Alıştırın diyorlar , elimden gelen herseyi yapıyorum ögrensin diye ama bende bir yere kadar yetebiliyorum :(
(7,519 puan) tarafından
:( (((((((
0 oy
(1,455 puan) tarafından
Benim oğlumda aynı ama yaşı küçük size göre 

2 buçuk yaşında 

Misafirliğe gideriz oradaki oyuncakları sahiplenir

Kardeşinin diş kasiyicisi çıngıragini elinden alır sahiplenir misafir bize gelir oyuncak paylaşmaz ne yapayım ben de bilmiyorum 
(288 puan) tarafından
Benimkide aksine kücükken paylasirdi büyüyünce degisti
(1,455 puan) tarafından
Belki benimki büyüdükçe deisir bir umut
0 oy
tarafından
Bunun bir benzerini ben post olarak acacaktim dün bir bugün iki öğretmen aradı çocuğunuz paylaşımcı değil arkadaşlarını itiyor diye ben bu oglanla ne yapacağım ya eltimin oğlu yüzünden alıştı şimdi ne olacak bilmiyorum 
(288 puan) tarafından
Çok zor daha şimdiden çok stres oldum.
0 oy
(15,063 puan) tarafından

cocuklar gordugunu yapiyor ve guzel birsey saniyorlar 

yani bizim egittigimiz ogrettigimiz hersey cop sil bastan basliyoruz :/ 
kizim da basladi suana kadar guzel gidiyor bir bugun dedi oyuncaklarla oynadik ama toplamak istemedim agladim diye evde toplatirim aslinda ama bilmiyorum alisacaklar elbet sen kaygilarini yansitmamaya calis 
(288 puan) tarafından
Aynen öyle , birbirlerinden çok etkileniyorlar. Okula girerken mutlu şekilde girdi çıkarken ağlayınca çok moralim bozuldu . Daha ilk günden şikayet duyuyorum birde ögretmen zamanla böyle devam ederse diğer velilerdende şikayet alırsınız falan dedi iyice stres oldum.. çocuğumun dışlanmasını istemem açıkçası her anne gibi... ne yapıcaz bilmiyorum Allah yardımcımız olsun
0 oy
(2,977 puan) tarafından
Ben oyuncak seçtiriyordum. Kum saati aldım bu kum saati bitince oyuncağı arkadaşımıza veriyoruz diyordum. Eğer sikıntı çıkıp kavga ederlerse oyuncağı kaldırıyordum.
(288 puan) tarafından
Saat şeklinde değil ama uyguladım tatsızlık çıkınca bendr kaldırdım ama değişmedi hicbirsey malesef :(
0 oy
(316 puan) tarafından
Bunun için öğretmenle gorustunuz mu ..neler yapabiliriz nasıl davranmalıyız diye..mesela evden ufaka bir cikolata alın onunla paylaşın..o sizinle paylaşsın..böyle böyle güzel bisiy olduğunu kavramaya başlasın..o kuzeni geldiğinde hatta paylaşım yapmaları için yine bisiyleri deneyebilirsiniz..malesef çocuklar birbirlerine iyi de kötü de örnek olabiliyorlar..
(288 puan) tarafından
Ya söyle söyleyeyim kuzeni o kadar sıkıntılı bir çocukki örnek veriyorum bizimki top istedi biz almadık ben her zaman her istedigimizin hemen olmayacagini ögretiyorum cocuguma biryere gittiğimiz zaman gözümün içine baka baka annesine anne ben bu toptan istiyorum diyor bu sefer bizimki de kıyameti koparıyor. En basit örnek bu. Ama kendisi bizim evimize geldiginde ben her zaman cocugumda varsa hadi kuzeninle de paylas derim kuzeniyle  asla düsünmeden paylasiyor.  Paylasmak istemedigi birsey olursa onun yerine alternatif üretip baska birseyini paylasiyordu. Bir kere şahit oldum çocuğum kuzeninin peluş oyuncağıyla oynamak istedi, kuzeni kıyameti kopardı vermedi. Herşeyi poşetledi dinir krizleri geçirdi  anneside dolap üstüne kaldırdı bütün oyuncakları. Oraya her gidişimizde çocuğum ağlıyordu oyuncaklara ulaşamadığı için bu durum benim hiç hoşuma gitmedi bende gitmeme kararı aldım. Ama o gündür bu gündür benim çocuğumda etki bıraktı ve hiçbir şeyini asla paylaşmıyor. Sevdiği birşey olursa aynı kuzeni gibi sahiplenip poşetliyor.. bir dönem gittiği her yere bile götürdü  düşün :(
0 oy
(359 puan) tarafından
Aynı detten muzdarip olan ben üç yaşında evde olsun başka yerde olsun hiç bişi paylaşmıyor o kadar da uğraşıyorum ediyorum bana mısın demiyor çocuk 
(288 puan) tarafından
Nasıl aşıcak bilemiyorum
(359 puan) tarafından
Bilmiyorum ya inşaallah öğrenirler
0 oy
(6,920 puan) tarafından
Ne yapılır hiç bilemedim bol bol anlatıp uygulamali birlikte oyun oynayıp oyuncakların hem snn hem onun olduğunu anlat hala vermiyor ise bu arada sende hadi ben de çocuğum snn arkadasinim fln diye yaklaş başta o yüzden sende verme ve anlasın kızacak fln bı kaç oynayın sonra kızınca annesi olarak bak kızdın çünkü bu davranış doğru dglsende yapma fln de
(288 puan) tarafından
Herşeyi denedim desem :( bebekliğinden beri aşıladım ona paylaşmayı. Ama kuzen olayından sonra bana sürekli paylaşmak istemem diyor.  Mümkün oldugunca araya mesafe koydum ama artık bizimki Paylaşmak güzel birşey değil diyor.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 405 göst.
1 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Papatya43 (594 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 273 göst.
28 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Sevmm (2,390 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 887 göst.
13 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Alyakus (2,730 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 250 göst.