0 oy
623 göst.
Diğer kategorisinde (533 puan) tarafından
Kızlar korkuyorum bu dünyaya çocuk getirmeye ama tek çocuk da kalmasını istemiyorum. Kızım şuan 3.5 yaşında bir istiyorum çocuk olsun diyorum sonra ya bakamazsam ya birşey olursa diye korkuyorum.  Birde ailemde olmasın diye baskı yapıyor bana hem ablalarim hem annem.. hamile olsam duydukları an moralimi bozacaklar eminim 

19 Cevaplar

+1 oy
(6,416 puan) tarafından
Bence tam 5 yıl olmalı. Bebeğim doğdu şuan 1 buçuk aylık oğlum 5 yaşında çok seviyor kokusuna bile aşık. 

Ama tabi aralarında 3 yaşında olan kızım var :D kızım göstermelik sevgi gösteriyor yoksa oğlum gibi gerçekten sevmiyor
(533 puan) tarafından
:))) oğlun tabiki birazdaha büyüdüğü için herşeyin biraz farkında sağlıkla buyusunler inşallah canım
(6,416 puan) tarafından
Amin canım.
-Reklam-
0 oy
(2,210 puan) tarafından
Valla bende bu kafadayım tek çocukla kaldım iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum:/
(310 puan) tarafından
Bende tek çocuğum yazdıklarınızls benım hayatım birebir resmen :)
(4,120 puan) tarafından
Psikoloji ayni cunku dimi :) ben boyle cok iyiyim ama ya.
(310 puan) tarafından
Kesinlikle aynı ne yalan söyliyim bende çok iyiyim sadece düğün zamanlarımda bir kardeş eksikliği çok hissettim annem trafik kazası geçirdi bütün düğünü tek başıma yaptım desem yeridir belki bi kardeşim olsaydı yardımcı olurdu destek olurdu ama nasip tabi
(4,120 puan) tarafından
Evet canim boyle buyuk olaylar oldugunda insan birini ayni korkulari ayni heyecanlari yasayacak birini ariyo. Neyseki sonra geciyo :) dedim ya tam Corona nin ciktigi yaz babam ameliyat oldu ben memleketteyim. Zavalli esim burda bi basina atlatti kendi kendine yemek yapti o haliyle. Yetmedi bi de annem de corona oldu ben iki hastaya baktim. Elhamdülillah ustesinden geldik
(310 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun Sağlık sıhhat versin büyüklerimize
0 oy
(2,048 puan) tarafından

Herkese göre değişir ya kimi art arda istiyor. Önemli olan senin isteğin ve hem ruhsal hem fiziksel gücün. Benim de 3 yaşında sabah şöyle hamilelik bebek güzellemesi geldi sonra geri kovaladım :D biz eğer istersek okula başladıktan sonra istiyoruz herkesin gönlüne göre olsun:)

(533 puan) tarafından
Bende öyle istiyorum en azinda 4 yaşına girsin doğana kadar 5 olur diye düşünüyorum bakalım :) amin canım
0 oy
(540 puan) tarafından
bence de tek çocuk çocuk için zor ve sıkıcı. ben hep 2 çocuk istiyordum Allah ikiz verdi. şimdi 3. yü istiyorum. ama nasip belki de olmaz artık. yaş aralığı herkese göre değişir çevremdekiler genelde 4, 5 yaş aralık bırakıyor bana da herkes öyle tavsiye ediyor. ben aslında 1 yaşını geçince hemen olsun diyordum olacaksa ama kızlarım zor bir bebeklik geçirdikleri için ailecek yıprandık ve vazgeçtik. eğer olacaksa bi sonraki bebeği sanırım kızlar 3 yaşındayken falan düşüneceğiz ya da hiç düşünmeyiz bilmiyorum

bu yaş şeysi aileye bağlı değişiyor. siz yeni bebeğe ne zaman hazır olacaksınız o önemli
(533 puan) tarafından
Bu aralar bir düşünce içindeyim bilmiyorum bakalım :) sahlikla buyusunler insAllah
(540 puan) tarafından
düşünüyorsan yap gitsin ya oyun arkadaşı olur. arkadaşım tek çocuktu hep kıskanırdı ablamla beni oynuyoruz diye
(533 puan) tarafından
Tek çocuk kalkmam evet bu aralar aklımda bakalım. :)
0 oy
(5,987 puan) tarafından
Onlar niye karışıyor yaa
(533 puan) tarafından
Evlenir evlenmez hamile kaldım diye tepki gördüm şimdide ikinci için. Yapma vs diyorlar
(5,987 puan) tarafından
Valla ilerde çocuğun bnm niye kardeşim yok derse sakın şaşırma.  Ona göre çocuk yap .  Baya da büyümüş çocuğun. Bnm çocukların arasında 7 yas fark var . İdeal 4 yada 5 yas bence
(533 puan) tarafından
Birazdaha bekliyelim :)
0 oy
(302 puan) tarafından
Bana göre 5 ve 6 arasiydi bilerek korundum bu süre zarfında şuan oğlum 7 yaşında hala hamile kalamadım.:D bu gidişle benim idealim 15 falan olacak
(533 puan) tarafından
Kız uzatma okadarda Allah hayırlısıyla nasip etsin inşallah:)
(302 puan) tarafından
Uğraşıyorum sonuç yok:D
(533 puan) tarafından
Hayırlısı olsun insAllah rabbim saglikli hayırlı evlat nasip etsin :)
0 oy
tarafından
Kime ne ki bakacak sensin aileni bı boşver sen ilk önce bu pisikolojiden Kurtul 

Soruna gelirken canım her yönünden iyi düşün çünkü çocuk bakmak çok zor çocuklarım.arasi 3.5 yaş canım abisi 3.5 yaş kızım 7 aylık çok zor her anlamda zor özellikle manevî zor 
(533 puan) tarafından
Aynen kimenede işte evlenir evlenmez hamile kaldım diye tepki gördüm. Ben de şuan ikilemdeyim işte 4 yaş olsa dogaana kadar 5 e yaklaşır diye düşünüyorum bakalım
tarafından
Es desteği çok önemli bakacaksa neden olmasın yok yorgunum ben çalışıyorum uyksuuzum diyecekse eğer hiç girme canım
(533 puan) tarafından
Onu kafaya almam lazım yoksa evet çok yipranirim dediğin gibi
tarafından
Evet canim perişan olursun
0 oy
tarafından
Bu süre insanın duygu ve düşünme biçimine yaşam şartlarına göre değişir. 

Ben hep ikiz çocuğum olsun istedim. Ama nasip olmadı

Şu an hamileyim ve sağlikla kucağıma aldıktan sonra 2. İçin çok beklemeyi düşünmüyorum. 
(533 puan) tarafından
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.
0 oy
(9,507 puan) tarafından
Benim kilerde 7yas var fazla bence 2yas olsa daha mı iyi olurdu acaba diye düşünüyorum bazen
(533 puan) tarafından
7 yaş da çok alevet canım
0 oy
(565 puan) tarafından
5 yaş var şuan hamileyim hala erken davrandigimi düşünüyorum
(533 puan) tarafından
Yine de ideal canım okul zamanı daha zor olur
0 oy
(6,075 puan) tarafından
Kime ne bakacak olan sensin canım benim kızım da 3 buçuk yaşında çok istedik kardeşi olsun hamileydim o da kalbi durdu bu süreç beni çok yıprattı daha düşünür müyüm bilmiyorum
(533 puan) tarafından
Sağlık olsun. Canım rabbim hayırlısıyla nasip etsin insAllah
(6,075 puan) tarafından
Amin canım amin Allah razı olsun Allah senin de gönlüne göre versin inşallah
(533 puan) tarafından
Amin amin insAllah cankm :)
0 oy
(5,077 puan) tarafından
Bence 4 ya da 5 yas ideal yakin olursa zorlanilir 6 yas olursa birinci sinifta olcak buyuklede sıkı ilgilenilmesi lazim bebeklede ama anasinifi oldu mu tam ideal bence 
(533 puan) tarafından
Bakalım canım aklımda dolanıyor bu aralar
0 oy
(2,711 puan) tarafından
3 bencee          
(533 puan) tarafından
Bakalım canım
0 oy
(238 puan) tarafından
Benim oğlumda tam 3. Buçuk yaşında canım hamileyim 7 haftlaik araları tam 4 yaş olucak tek başıma büyüttüm oğlumu destekcim olmadı bundada olmaz isteyerek oldu eğer sen kendine güveniyorsan tam iyi bence yaş aralığı 
(533 puan) tarafından
Valla aklımda dolanıyor bu aralar bakalım canım doğum günü nezaman oğlunun
(238 puan) tarafından
6 Nisan canim
(533 puan) tarafından
Benim kızda 26 Mayıs oyuzden sordum csnim
0 oy
(7,596 puan) tarafından
Kızlarımın arası 4 yaş 3 ay dün oturdum sinirden ağladım hem deli gibi seviyor hemde çok aşırı kıskanıyor mahvetti beni 
(533 puan) tarafından
Benim kizimda soyluyom bazen kardeşin olsun mu yok diyor başka bebek alıyım kucağıma hemen yapışır canıma
(7,596 puan) tarafından
Ya benimki kardeşi olsun diye Allah'a dualar ediyordu ağlıyordu niye herkesin kardeşi var benim kardeşim yok diye öyle olduğu halde sonucu bu şekilde oldu
(533 puan) tarafından
Alışır canım zamanla kardeşi kaç yaşında şimdi
(7,596 puan) tarafından
7 buçuk olacak
(533 puan) tarafından
Allah bağışlasın insAllah :)
0 oy
(16,529 puan) tarafından
Benim en yanlış bulduğum konu 3. Kişilerin çocuk sayısına müdahalesi iki kişi evlenir kendilerine ait bir hayat kurar sonrada bu ilişkiyi ikisinin kararı ile yönlendirir benim ikinci çocuk fikrim var ama korkularimda var iki aileden de kimsenin yap aklına da ihtiyacım yok yaptığımda olumsuz konuşmasına da söyleyen kim olursa olsun terslerim çok net 
(533 puan) tarafından
Başkası şöyle bende tersliyorum ama ailem söyleyince biraz kafaya takıyorum iste
(16,529 puan) tarafından
Canım tavsiye verebilirler benim kayinvalidem sürekli ama sürekli keşke ikiz olsaydı gibi saçma sapan konuşuyor birincisi ben halimden memnunum iki çocuğa birden bakamazdım ikincisi bu bana memnuniyetsizlik gibi geliyor doğursun doğurmasın arayı çok açmasın peş peşe yapmasın herkes kendince bir şey diyor ama hamileğim dediğim anda olay bitmiştir olumsuz tek cümleye ağzını açanı topa tutarım olmuş çocuğa ne diyecek
(533 puan) tarafından
Yani doğru canım
0 oy
(553 puan) tarafından
Benimkilerin arası bir yaş beynim zonkluyor şu an:)))
(533 puan) tarafından
Sen yanmissin bacım :)))
0 oy
(261 puan) tarafından
Ben ideal yas olayını doğru bulmuyorum bence herkesin kendi ideali farklı.  Bu aile desteğine ve annenin maddi manevi ve psikolojik olarak değerlerine göre değişiklik gösterir. Örnek oğlum 5.5 yaşında 1 ay sonra doğum yapicam benim için gayet ideal bir dönem.  Daha erken dönemde hem çalışıp hem oğlumla ilgilenmeye çalışırken bir çocuk daha bakacak psikolojiye sahip değildim.ama şimdi oğlum büyüdü beni anlıyor bana bir zorluğu yok çalışmıyorum hayatım bir düzende ve ikinci çocuğu da tıpkı ilk çocuğum gibi düzenli ve tertipli büyütebilirim. He belki etrafımda bana yardımcı olan birileri olsaydı ya da maddi olarak çalışmak zorunda olmasaydım ya da oğluma bakmaktan başka bir isim olmasaydi oğlum 1 yaşındayken de ikinciyi yapabilirdim ama dediğim gibi herkesin ideali kendine özgüdür. Önemli ayrıntı şu her iki çocuğu da ihmal etmeyecek ve cocukluklarni ellerinden almayacak şekilde büyütmek 
(533 puan) tarafından
Aynen doğru canım benim pek destek çim yok birtek ablam halimden anlıyor oda çalıyor oyuzden pek olmaz bakalım hayırlısı
0 oy
(17 puan) tarafından
İki yaşında oğlum var aman ikinci çocuk demeyin bana Allahım güç kuvvet versin iki çocuklu annelere

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 566 göst.
3 Ağustos 2024 Aile kategorisinde Hello1234 (539 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 447 göst.
0 oy
27 cevap 655 göst.
30 Kasım 2023 Diğer kategorisinde duygumiray (443 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 312 göst.
4 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Hilalseyiss61 (86 puan) tarafından soruldu