0 oy
816 göst.
Aile kategorisinde (15 puan) tarafından

Merhabalar,27 yaşındayım yaklaşık 1 senelik evliyim fakat bu sürede eşimin ailesi ile çok problem yaşadık.Şöyle iza edeyim ben normalde üniversite mezunu kurumsal bir firmada çalışan biriydim.fakat ağır mobbing ve maaş zammı vb sebep ile istifa ettim.Bu sürede şans yüzüme gülmedi işsiz kalmamak için avm de kasiyerlik yaptım.Eşimin annnesi ile sevgiliyken tanıştık onada bahsettim şuan mecburen avm çalışıyorum dedim.Bana kızım olurmu öyle şey alın teri benim kızım da senelerce avm de çalıştı sonra iş buldu alın teri emek helal para dedi.Kısacası yargılamadı.Daha sonra başımızdan bir deprem olayı geçti.Ailem çok şükür hayatta ama akrabalardan vefat edenler oldu.Ailem bir süre evleri tamir olana kadar benim bekar evimde kaldı.İster istemez eşimde ailesine bunları anlatınca eşimin annesi bizi sanırım çok sefil zannetti yada sözümü geçirirm hertürlü dedi belkide.Nişan zamanı annemler memlekete döndü.Babamı ikna ettim.Babam sağolsun bir akrabadan rica etti.Otel bulamazlar deprem sonrası diye akrabanın 4+1 evini ayarladı.Geldiklerinde çiçek vb ihtiyaç için babam kendi arabasını eşime verdi nişan zamanı havalimanında karşıladık 2 gün misafir ettik.Elimizden geldiğince bahçeli evde nişan yaptık.Sağolsun ailem bohça herşey yaptık.Kayınvalidem ve ailenin geri kalanı böyle bir izzet ikram göreceklerini düşünmemişler.Hatta bana uçağa binmeden kızım yanımıza domastes peynir alalımmı tarzı hoş olmayan bir cümle kullanmıştı.üzerinde durmamıştım.Biz ağırlayınca kadın ailemin ve benim o kadar zorda olmadığımızı anlamış hatta eşime demiş onlar bohçaya hep marka koymuş bizimki eksik kaldı diye hatta misafir ettiğimiz evin videosunu kayınvalidem telefonla çekip akrabalara atmış burda kaldık diye nasıl bir görgüsüzlük ise.Sonra anladığım kadarıyla kadın kendini sanırım eksik hissetti.Düğün şimdi olmasın erken diye tutturdu.Evi tuttuk nişanlıyken.ekstra kira ödemiyim diye ben evleneceğimiz eve geçtim 2 ay sonra evlencez diye.Kayınvalidem niye ev tuttunuz daha erken diyip durdu oğlu 36 yaşında nesi erken anlamadım.Gelinlik bakmaya gelmedi whatsapdan yazdım cevap vermedi.Görümcemde aynı şekilde hiç birşeye dahil olmadı.Zor zekat evlendik.Evlendik ailesi komple uzaklaştı.Sonra kavga çıktı eşim maddi olarak o eve destek olmuyor eskisi gibi diye. gelinde sende evimize gelmeyin denince.bende  dayanamadım beni başından beri istemiyorsunuz biliyorum aile evlilik huzurum için sizi arayıp sormuyorum artık oğlunuzla ile ister görüşün konuşun ben yokum deyip engelledim artık ağrıma gitti çünkü.Eşimi anası babası kardeşi kimse aramıyor resmen evlatlıktan reddedildi.gururuma dokunan şey bir ayıbım yok bir hatam yok.Şimdi resmen uzaklaştırıldık.kendimi yalnız hissediyorum.başta aileme kızınız bizimde kızımız diyen insanlar nişan sonrası, evlerimiz çok yakın mesafede olduğu halde bir kez arayıp sormadılar.Yalnız hissediyorum siz olsanız napardınız.

11 Cevaplar

0 oy
(302 puan) tarafından
Eşinin ailesinin yaptıklarını unutan var mıdır ince onu sorsana bi hepimiz aynıyız.
(15 puan) tarafından
bir anne hadi gelinini geçtim evladını nasıl yok sayar aklım almıyor.aylardır arayıp sormuyorlar eşimi
(302 puan) tarafından
Yani yapıyorlar yaparlar herkes anne baba olamaz yani hiç dert etme eşinle mutluysan
(15 puan) tarafından
eşimle mutluyum çok şükür ama onun böyle yanlız bırakılması ağrıma gidiyor. evlatları bunca zaman kendilere koştu yeri geldi kredi bile çekti.ben kötü davranmadım bunca zaman saygısızlık etmedim neden yani bu yapılanlar yanlızlaştırmak neden ? bunu kabul etmekte zorlanıyorum bazen
-Reklam-
0 oy
(1,814 puan) tarafından
Fazla üstüne düşme ne güzel işte uzaklasmislar keyfine bak derim eşinin yanında ol mutlu mesut yaşayın 
(15 puan) tarafından
haklısınız ama ben ne yaptımda bu raddelere gelindi zoruma gidiyor.ben düğün bile istemedim nikahtan evleneyim dedim bana kaldırıp bizdede olduğundan değil mecburen yapcaz gelinine nikahtan yaptırmışmı diyecez diye kendi tutturdu.Ki masrafların çoğunu eşim ödedi. bilmiyorum ne yapsam yaranamadım hep sustum ama en son dayanamadım istenmediğimi biliyorum diyip söyleyeceğimi diyip engelledim kayınvalidemi
(1,814 puan) tarafından
Elbet çıkar kokusu merak etme kendinde hata arama normal devam et sende hata olsaydı oğullarını kiskirtip dururlardi belliki seninle ugrasamayacaklsr uzak kalmışlar hergun kavga gürültü olmasında uzak kalınsin daha iyi ya
(15 puan) tarafından
başta beni ve ailemi çok ezik görmüş nişandan sonra bunu anladım eşim annesinin telefonunda nişan zamanı ayarladığımız evi videoya çeekmiş görgüsüz gibi.nasıl bir aile anlam veremedim.kafama takmamaya çalışıyorum
0 oy
(1,770 puan) tarafından
Öncelikle çok tanıdık hikayeler. Maalesef. Engellemek gemileri yakmak yerine şeffaf konuşup çok zorda kalıyoruz biz bu muameleyi hak edecek saygısızlık ettik mi hürmette kusur ettik mi diye konuşabilirdin belki. Bu kadar kibar saygılı bir iletişim talebine de ters davranırlarsa o zaman keserdin iletişimi ama bir yerde eşinin ailesi o, eşine bir şey olsa Allah korusun aramayacak mısın ailesini? Engellemek çok fazla geliyor bana o yüzden. Hastalıkta sağlıkta bir daha asla görmek istemeyeceğim birini engellerim ben. O yüzden aile yakınları akrabalar engellenmemeli diye düşünüyorum. Mesajlarını aramalarını sessize alabilirdin belki. 

Öte yandan kayınvaliden standart orta doğu kayınvalidesi, eşinden ilgi görmeyince oğluna bağımlı olan oğlu da evlenince ne yapsan mutlu edemeyeceğin bir tip. Sana özel değil tavrı, oğlu kimle evlenirse evlensin böyle olurdu o kadın. Kayınvalide ile olan olmuş. Sen eşinle aranı bozmamaya bak. Ona destek çık.
(15 puan) tarafından
eşimin annesi çok kindar bir karakter .şöyle örnek vereyim eşim üniversite mezun olunca ailesinin yanında iş bulamıyor mersine gidip iş buldu diye 2 sene aramamış ne yedin ne içtin nerde oturuyosun.eşim der annem o 2 sene aramadı bir kere bile bilmez ne yaşadığımı der.2 sene sonunda eşim ailesinin yanına dönünce öylelikle konuşmuş kayınvalidem.birde çok ağır bir dili var eşime sen bu evden kaçmak için evlendin çıkarcı  iki yakan bir araya gelmesin gelinde sende ölüme bile gelmeyin tarzı çok ağır laflar etti.bana bile kaldırıp iş seçiyorsun sen nişanlıyken oturduğun evin doğal gaz taktırım ücretini ben ödedim gelinliğin 3000 tl sini ben ödedim diye tek tek para lafı saydı hastalıklı bir kadın.babası karrdeşleride aramıyor orası ayrı
(1,770 puan) tarafından
Mesafeli dur, mümkün olduğunca da sizin bir masrafınızı veya işinizi üstenmesine müsaade etme. Eşine sarıl, onu annesiyle ilgili doldurma hiç. Günün sonunda onlar ana oğul. Mesafe iyidir.
(15 puan) tarafından
zaten değirmenin suyu çekildi eşim artık maddi olarak para yedirmiyor o yüzden evlendi kötü evlat oldu 4 aya yakındır görüşmüyoruz oda aramıyor aileside aramıyor
tarafından
İndigo özel mesajların kapalı, cevap yazamıyorum
(1,770 puan) tarafından
Açıktı aslında :( Hemen kontrol ediyorum e-posta aktivasyonu istemiş olabilir
0 oy
(75 puan) tarafından
Hayırlı sabahlar çok benzer olmasa da hemen hemen hiç suçum günahım yokken eşim de evlatlıktan reddedildi ve benimle konuşulmadı bizim bulduğumuz soru çözüm hepsinden uzaklaşmak oldu ve çok da iyi yapmışız çok şükür sen de kafana takma kafana taktıkça daha çok düşünürsün ve hastalık boyutuna gider
(75 puan) tarafından
Vallahi aynı durumu yasiyorz bende 1 senilik evliyken böyle durumlar çıktı annemle babam eşimi sahiplendi bana da bir daha onlarla konuşma gitme dediler bende eşimin bu haline üzülüyorum ama bazı insanlardan huzur için uzaklaşmak gerekiyor
(15 puan) tarafından
Ne zamandır görüşmüyor sunuz eşiniz ve siz duruma alistiniz mi?
(75 puan) tarafından
1 seneyi geçti ben alıştım ama eşim söylemiyor ama özlüyor
(15 puan) tarafından
İşte bende bunu anlamıyorum insan evladını nasıl merak etmez ya. Geçen gün eşimle dışarı çıktık sokakta görümcem ve kocasını gördük onlar kalabalık ta bizi görmedi bahçeli bir kafede oturuyorlardı hayat herkes için devam ediyor abilerini aramak akıllarına gelmiyor.bu olay patladı görümcem taa 3 ay sonra aradı eşim de bende özellikle acmadik telefonu nu
(75 puan) tarafından
Kardeşim boşver bunları düşünüp hasta olma kafanı da meşgul etme
0 oy
(3,902 puan) tarafından

Hiç birsey yapmam ,ben niye birsey yapma ihtiyacı duyayım  ki Allaha dua ederim sağlıklı sihatli olsunlar ,benden uzak diye.Gerisinide akışa bırakırım. Extra haber yollamam eşimidw germem kendileri bu sekilde istedi vardır bir bildikleri der karışmam tasdiklerim bu durumu.Hatalarini anlar gelirlerse ne ala ,gelmezlerse kendileri bilir umrumda olmaz.Bak canım 13.5 senelik evliyim. Düğün zamanı ve sonrası  sonra buna benzer şeyler yaşadım kendim görüşmeyi kestim laflarını üstüne laf söylemedim sadece kendi yaptıklarını söyleyip rahatsız olduğumu dile getirdim biz büyüyuz diye haber gönderdiler.Hic orali olmadım 9sene sonra fark ettiler beni değil kendi evlatlarını cezalandirdikalrini ve gereksiz gerginlik çıkardıklarını ara ara gelmek istediler hemen eşimi yolladım.Beni değil seni merak ediyorlar diye.Git ailen dedim eşim gitti moralini bozup gönderdiler.Tamam cnm biliyorsun onlar öyle ama seni çok seviyorlar dedim.Sonra ne oldu biliyor musun kendi ayakları ile izin alarak geldiler.Kabul ettim.Simdj bana çok iyi davranıyorlar pişmanlıkları her davranışlarından belli oluyor ben hiç yaşanmamış gibi davransamda rahatsızlar çünkü kendileri çaldı kendileri oynadı ben hiç dahil olmadim ama kendi sinirimi korudum.Gelinde bize bunu yaptı dedikleri noktankadar birsey yok.Ama esimde durusumu destekledi.

Mesela ben geliyorum ya sizin evladınız benim neyi zorluyorsunuz kafasındaydi sizin amacınız ben değilim diye sorgulardi onları.

Not : 
Bizdeki her iki tarafta ortanın biraz üstüydu o zamanlar maddi seyler yapmamak üzere kurgulanmış ben evde tek çocuğum babam harcadıklca batti karşı tarafa.Oyle diyeyim
(3,902 puan) tarafından
Bu arada niye yalnız hissediyorsun onlar mi dolduruyordu senin hayatındaki boşluğu, daha önce hiç yoktular ki alınmasını onlara ben hiç eksikliklerini hissetmedim mesela.Ceza bana değildi sonradan fark ettiler dediğim buydu..Sende duygunu doğru tanımlayamiyorsun bak önce kendini anlamaya çalış sonra karşı tarafi..
(15 puan) tarafından
benim zoruma giden bu boşluk yanlızlık hissi nişan öncesikzım prensesim sende bir ananın evladısın şu bu aşırı sevimliiil yapan kendiydi daha beni görmeden doğum günümde eşimle sevgiliyken patikler kazaklar almalar.hani aşırı bir ilgi vardı.nişan yapıldı herşey çok değişti.birde çok uzun olacak diye anlatmadım eşimin birde erkek kardeşi var bizden yüklü mevla para aldı ödemedi eşim bu parayı isteyincede kıyamet koptu.Ailesi oğullları evlendi diye kahır ettiler resmen.birde bu dönemde benim eşim çok duygusal annesigil  eşime çıkarcı evden kaçmak için evlendin tarzı çok ağır hitaplarda bulundular eşim maddi manevi çok zarar gördü.bundan ötürü yapılanları unutamıyorum.ama yavaş yavaş akrabalarda bizi arayıp soruyor.problemin onlarda olduğunun az çok farkındalar.sadece kafamdan bu meselyi atmam gerek.
(3,902 puan) tarafından
Iste tam olarak bu yüzden alnın ak yuzun pak dolasmali konuya dahil olmamali mesafeyi korumalisin senlik hiç birsey yok ,seni kazanmadilar ki kaybetsinler ama oğullarını günden güne uzaklaştırdilar ve uzaklaştırmaya devam edecekler kaybettiklerini anladiklarinda senin uzerinden iletsim kurmaya caliscaklar cunku senin gonlun olmadan oglullarini kazanamayacaklarini anlayacaklar .cunku esinin gonlundeki bosluk senle dolmus olacak.Sen eşine her zaman  kucak aç eşine tam bir çekirdek aile ol birbirinize tutunun buradaki faydayı gör ve bu noktaya odaklan.
(15 puan) tarafından
benim annemde aynısını diyor artık siz bir ailesiniz kayınvliden görümcen kaynın kayımpederin ölldü farzet yoluna bak diyor aslında kayınvalidemi engelleyrek bunu ona göstermek istedim .sanırım artık onları düşünmeyi bırakmalıyım
(3,902 puan) tarafından
Bak canım benim kimin ne dedigi onemli degil hayati anlamayi okumayi ogrenmen lazim hatta bu yorumu okuyan herkese ornek olsun  bakış açısı anlamında..
Kayinvalidenin oğlunu suçladığı evlendin kaçtın demesi çok doğru ve lafın nereye gittiğinin farkında değil hayat söyletiyor ona oğlanın gözü açılsın sende önünde iki senaryo var birini seç ve kaderini yaşa diye.

Oğlunu biktirana kadar sömürmus oğlan dediği gibi tam olarak kaçmış ama suçluluk psikolojisi ile bastırdığı sanıyor iste burda eşinle senin geleceğin belli olacak.Eger mesafeyi koruyup avantaja cevirmezsen esin eskiye dönecek senin yaptığın iş verdiğin değer hep yetersiz gelecek günah keçisi olacaksın huzursuzluk hiç bitmeyecek,yada kendini koruyacak esinede kendini korumayı öğrenmesinde (sinirlar anlaminda ) destek olmuş olacaksın. Hayat bize ayak seslerini önceden fısıldar duymayı bakmayı bileceğiz.Ortafa kotuluk yok olay kötü görünebilir ama ders çıkarmayı bilecegiz ve doğru kararlar alıp uygulayacağız.Cunku yeni bir senaryo yaziliyor tercihlere gore ona gorede sinavlar gelecek Bunu eşine söyleme ama sen hayata doğru pencereden bakmayı öğren.Evet hangi pencerden baktigin kişiye göre değişir ama senin verilen ip uçlarını sana sunulani anlamlandirman görmen lazım ah niye böyle dedi niye böyle oldu değil  ama ben çok fedakarlık yaptıma dusmeden görmen lazım.Oglunhn emeğini yoksayan seninki hiç gormeyecektir.
O yuzden saygından odun verme araya girme ama senin bu olayın içine çekmelerine asla musade etme esinlede güzel güzel konuş.Bu söylediklerim senin için esin için değil ona anlatma ,ama bu mantikla kendisi ile iletişime geç.
Valide de olması gereken dogruninsana dönüşecek yafa hepiniz birinizin hakkini yiyerek bir ömür curuteceksiniz
(15 puan) tarafından
çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. ben sizin dediğiniz ilk yolu seçtim zaten eşimin ailesi özgüvenini bunca yıl çalmış sömürmüş evlenince bunu daha iyi anladım.eşim hep dinleyen taraf olmuş dinlenen taraf olmamış.eşimi dinliyorum yemeğine kahvesine kadar herşeyiyle ilgileniyorum özellikle işe giderken giyimine ekstra gömleğine kuşamına dikkat ediyorum diyorum insanlar giyime kuşama önem verir kendiine dikkat et insanlara hayır demeyi öğren diyorum.36 yaşında ama hertürlü destek olmaya çalışıyorum.zaten sonra konuştuk ettik eşimin küçüklük travmalarıda var annesi ile ilgili çok uzun yazmak istemedim.ama eşimi bikere annesi o kadar dövmüşki hastanelik olmuş eşimin sol dizi sağ dizine göre kemiği daha çıkık sebebi bu.hani kendide diyor küçüklükten beri diye ben şunu anladım eşimle ayşede evlense fatmada kim olursa bu muamele yapılacaktı.sorun ben değilim eşimin yuvadan uçması maddi desteğin evlenince kendi yuvasına gidecek olması. ben bu zamana kadar çok sustum ama en sonda 4 ay önce dayanamayıp kayınvalideme yazdım en son benden beklenmeyen bir hareket sinirim bozuldu kadına whatsapdan yazdım.merhabalar başından beri bu evliliği zzaten istemiyorsunuz biliyorum ne ben ne ailem size bir saygısızlık etmedik ona rağmen bu muameleyle karşılaştım oğlunuzla ister görüşün ister görüşmeyiin ben evlilik hzuurm için sizi arayıp sormuyorum dedim engelledim.bu olay patladı görümcem 3 ay ortadan kayboldu ne abisini ne beni aramadı 3 ay sonra beni çaldırdı açmadım abisini çaldırdı oda açmadı.şun görüşmüyoruz kısaca.Üzülüyorum ama eşime 36 yılını heba etmişler bir üzüldüğüm noktada ben daha 1 yılllık evliyim bu zülüm nedendir buna üzülüyorum.Önüme bakmaya çalışıyorum ama Allahtan istiyorum eşşşek gibi pişman olurlar umarım
0 oy
tarafından
Ya en başta boyke davranıp sonrasında yobazlasan insanlardan nefret ediyorum benim eşimin tarafıda öyle kendi ailemin durumu iyi hamdolsun herşeyi yaptım ettim bizim tarafta misafir olağanüstü agirlanir sevris misafiri ama benim ailem gelince ha bize gelmişsin ha düze gelmişsin derler ya öyle oldu bende sinirlendim artık eşimede yansittim işin tuhaf kısmı kendileri saygı gösterme misafir ağırlamaz ama ordu gibi çoluk çocuk ailemin evine doluşurlar öyle mi dedim bundan sonra ne çağırırım nede ailemin evine giderler arada eşime dünürlere gidelim diyorlar bende eşime bahane üretip aileme götürmüyorum işin özeti bence iki tarafi bir araya getirmek kendimize saygısızlık 
0 oy
(2,304 puan) tarafından
Eşinin ailesi senin ve ailenin durumu kötü olsa sevinecek, ego kasıp gezecekti seni ezmeye çalışacaktı sanırım. Ama baktı umduğu gibi olmadı. Bu tarz insanlardan da net olayım bir b.ok olmaz. Terbiyesizin teki. Hele hele geleceği zaman domates ekmek alalım mı demesi ne. Sanırım sizi gecekondu da yaşayan aile sandı. Ha bak öyle de olabilirdi. Ama bu geçip onun terbiyesizce böyle davranmasını gerektirmezdi. Kaynanan da karakter yok o net belli. Sizi ezmek isterken sizin onu ezmenizi hazmedememiş. Bence o yüzden şuan sana da ailene de kötüdür. Çünkü ezikleyemedi, egosu tatmin olmadı. En kötü kalpli insan örneği. Şuan o yüzden küsüz diye hiiç dert etme. Boşver her zaman mesafe daha iyidir. Ne kadar yüz verirsen insan oğlu o kadar tepene çıkar 
(15 puan) tarafından
yani ailemin benim arkamda maddi manevi kapı gibi durmasına şaşırdılar.o laf benim ağrıma gitmişti domates peynir alalımmı diye benim ailemde orda yaşıyor açlıktan ölmüyoruz heralde illa bir şey yeniyor insan bunu düşünsede dile getirmez.yok ütü ayarlarmısın yok makas kızım şu bu sormadıkları kalmadı.araba tahsis edildi ev verildi zaten eve aklı gitmiş evin videosunu çekmiş eşim annesinin cebinde galeride görmüş.baktı beni ezemeyecek. en son benden beklenmeyen bir hareket sinirim bozuldu kadına whatsapdan yazdım.merhabalar başından beri bu evliliği zzaten istemiyorsunuz biliyorum ne ben ne ailem size bir saygısızlık etmedik ona rağmen bu muameleyle karşılaştım oğlunuzla ister görüşün ister görüşmeyiin ben evlilik hzuurm için sizi arayıp sormuyorum dedim engelledim.bu olay patladı görümcem 3 ay ortadan kayboldu ne abisini ne beni aramadı 3 ay sonra beni çaldırdı açmadım abisini çaldırdı oda açmadı.şun görüşmüyoruz kısaca
(2,304 puan) tarafından
Dediğim gibi bence aklınca sizi ezmek istedi. Ezmek isterken ezilince hazmedemedi. Yaptığı şeyler saçmalık o yüzden hiç uğraşma. Emin ol zaten böyle bir kadının sürekli sana gelmesinden, aramasından sormasındansa böyle olmak daha iyidir. Yanında olsa fesatlıktan eşinle aranızı açar
(15 puan) tarafından
yok zaten aşırı problemli bir kişilik.eşimin annesi çok kindar bir karakter .şöyle örnek vereyim eşim üniversite mezun olunca ailesinin yanında iş bulamıyor mersine gidip iş buldu diye 2 sene aramamış ne yedin ne içtin nerde oturuyosun.eşim der annem o 2 sene aramadı bir kere bile bilmez ne yaşadığımı der.2 sene sonunda eşim ailesinin yanına dönünce öylelikle konuşmuş kayınvalidem.birde çok ağır bir dili var eşime sen bu evden kaçmak için evlendin çıkarcı  iki yakan bir araya gelmesin gelinde sende ölüme bile gelmeyin tarzı çok ağır laflar etti.bana bile kaldırıp iş seçiyorsun sen nişanlıyken oturduğun evin doğal gaz taktırım ücretini ben ödedim gelinliğin 3000 tl sini ben ödedim diye tek tek para lafı saydı hastalıklı bir kadın.babası karrdeşleride aramıyor orası ayrı.sadece yapılanları unutmakta zorluk çekiyorum
(2,304 puan) tarafından
Senin yaşadıklarından daha ağırlarını yaşayan var senin ki deve de pire, senin şahsına ağır şeyler yapılmamış. Haklısın söylediklerinde ama bence bu denli değil. Fazla abartıyorsun. Yapacağını yapmışsın, mesafeni koymuşsun. Bu en güzeli. Eşin de yanında. Geçip annesinin lafıyla sana birşeyler yapmıyor şükür. Ve sen burada birisinin söylediği bir sözle geçip unutmazsın. Psikolojik destek alayım desen iyi gelir ama yine de unutmazsın. Kimse kendine yapılan hiçbir şeyi unutmaz
(15 puan) tarafından
Benim yerime başkası ile evlense onada bu muameleler yapılacktı bunu biliyorum sorun ben değilim eşimin yuvadan uçması maddi desteğin evlenince kendi yuvasına gidecek olması.Herşeye baştan sustum belki burda hata ettim gelinlik bakmaya gelinmediğinde yada erken evlenemezsiniz edndiğinde  whatsapdan anne nasılsın gelinlik bakmaya gittik buda gelinlikler nasıl diye mesaj attığımda cevap vermediğinde belkide en başta çat çat söylemeliydim bilmiyorum ama bu sefer evlilik öncesi beki sıkıntı olackktı.en sonunda dayanamayıp söyledim zaten engelledim.ama ahım alındı içimde bunu atmaya çalışıyorum
0 oy
tarafından
Sizin gibi hepimizin tuhafıma giden şey eşlerimizin aile içi iletişiminin sizin veya bizim aile içi iletişimimize hiç benzemiyor oluşu.

Sizin gözünüze gelmeyecek şey onlar için büyük olay olabiliyor. Ne var bunda denilecek mevzu büyüdükçe büyüyor hatta ateşe körükle gitmekte öyle ısrarcı davranıyorlar ki Sizin arayı bulmak için verdiğiniz emek tam zıddı olarak algılanıyor.

Kendi yaptıkları büyük sıkıntıları görmeyip belki de ağıza alınmayacak ufacık bir meseleyi sakız gibi oradan oraya uzatıyorlar ancak sorsan her şeyin en iyisini bilen de yapan da onlar oluyor.

Kaynanalar "kız alma" mefhumu yüzünden oğlan verdiklerini bir türlü idrak edemiyorlar, Allah korusun ben de yarın bir gün kaynana olacağım, Rabbim böyle kötü kaynanalardan olmaktan sen muhafaza eyle. Ben kaynana değil direkt şefkatli bir anne olayım güzel kızıma.

Anne babanız ne yapsa yaranamaz derler ki onlar ne yaptı sanki ama onlar kırık bir vazo hediye etseler ben hediye ettim diye 7 düvele reklam ederler. Çok değişik bir aşağılık kompleksi, tuhaf bir kıskançlık, enteresan hareketler... Bize ters olan, yanlış gelen ne varsa aradaki uçurumu daha da derine itiyor. Biz düzeltmeye çabaladıkça sanki o uçurumu açan bizmişiz gibi davranılıyor.

Hadsiz konuşmalar, hayatımız hakkında kendini söz sahibi sanmalar, sırf bu kız oğluyla evlendi diye içine doğduğu aileden çıkıp artık kendi "malları" sanmaları. Özellikle bu mal kelimesini kullanıyorum çünkü hiçbir kayınvalide için gelin, öz kızı mesabesinde olmuyor. Eve gelen hizmetçi o. Veya süs oyuncağı. Kukla.

Kocan iyiyse gerisini boşver güzelim, onlar aile ve henüz 1 sene bile olmamış evleneli. 36 sene vazgeçmeyen şimdi de vazgeçmez, korkma. Yıldırma planı sadece.

Düşünsene kendi yokluklarıyla cezalandırıyorlar eşini ki kavuştuklarında bir daha aynı şey olmasın diye onların sözünden çıkmasın.

Sen bolca dua et ve cuma suresi oku her gün, eşinin ahlakını peygamber ahlakına çevirir. Bu da adalet duygusunu keskinleştirir. Doğruyu yanlışı net bir şekilde ayırt eder.
(15 puan) tarafından
Allah sizin gibi insanlardan razı olsun Allah gönlünüze göre versin.1 senelik evliyim ama huzurum öyle kaçtıki yılan hikayesine döndürdüler evliliğimi.eşim çok duygusal yaşı 36 ama daha çocuk gibi kırılgan ben 27 yaşındayım aylardır eşimi ben toplamaya çalıştım.ailesi konusunda.benim eşim hayır demeyi bilmez kırılmasınlar diye bu zamana kadar her  zahmetlerini çekmiş.tek evlat değil bir kaynım var birde evli görümcem var.kırık kaşıkları dokunmadı abilerine.benim eşim çok yıprandı üzüldü.onlar yüzünden biz çok kavga ettik. farkındayım oğullarına ceza veriyorlar.güya özür dilesin pişman olsun diye ama bu sefer eşim kararlı 3 4 aydır ne arıyor ne soruyor.zaten onlarda aramıyor.Çok ahım alındı Allahtan arzum suçsuzdum bunları yaşattılar onlarda pişman olsun istiyorum
tarafından
Öyle ya da böyle pişman olacaklar güzelim ama sen görür müsün görmez misin bu Allaha kalmış. Görmesen daha iyi, kibir gelip de oh olsun desen mazlum olduğun şu vakitte aldığın sevapların gidecek de yerine günah gelecek. Ne gerek var?
Bu, eşinle ailesinin dinamiği. Sen karışma, ses etme, anlatırsa dinle ama yorumlama. Benim de başıma böyle şeyler geldiği için diyorum. Bir kez olsun yorum yapmadım, her şey gün yüzüne çıkıp konuşulunca gelin mi senin akıl hocan dediler, eşim bir çırpıda her şeyi söyledi. Siz bu kıza şunu yaptınız o bir kez olsun benim aklıma gelmesin diye şikayet etmedi, sormadı, anlatmadı, yorumlamadı diye. O sebeple eğer ufak da olsa bir şey söylersen (Kİ HAKLISIN, SÖYLEMEK İSTİYORSUN DA BUNU ÇOK İYİ BİLİYORUM) yarın bir gün barıştıklarında olan sana olur. Sen çizgini bozma. Yanlışa doğru yerde yanlış de, doğruya her yerde doğru de. Klasını bozmazsan senin seviyene çıkana kadar bir müddet uzak kalmaları gerekecek, başını dinlersin.
(15 puan) tarafından
o kadar saygısızlık yapıldiki sanmıyorum artık görüşüleceğini kadın kendi ağzıyla evladına iki yakan bir araya gelmesin gelinde sende ölüme bile gelmeyin demiş bir insan.Ben hep sustum zaten ama en son bana bile kaldırıp iş seçiyorsun sen nişanlıyken oturduğun evin doğal gaz taktırım ücretini ben ödedim gelinliğin 3000 tl sini ben ödedim diye tek tek para lafı sayınca bende dayanamayıp whatsapdan yazdım bundan 4 ay kadar önce hakaret etmedim. sadece dediğim ; merhaba başından beri bu evliliği zaten istemiyorsunuz biliyorum  bana iş seçiyor dediniz gelinlik bakmaya bile gelmediniz hiç arayıp sormadınız bir kere çaya çağırmadınız ben gel diyince gelmediniz kısacası ne ailem ne ben size saygızılık etmedim ama eşim benim bu sürede çok üzüldü.ben aile ve evlikik huzurum kaçmaması adına sizi arayıp sormuyorum oğlunuzla ister görüşün ister görüşmeyin ben artık arayıp sormuyoruz sizi dedim engelledim.whatsapdan.çünkü tahammül seviyem kalmadı.eşime benimle ilgili bir sürü şey söylüyor eşim bana söylemiyor zannediyordu.içimi rahatlatmak için bunu yaptım yalan değil
tarafından
Daha yeni evli olduğun için söylüyorum benimki de henüz 2 sene olmadı, yanlış anlaşılmasın. Çok bildiğimden değil ama yaşadığımdan söylüyorum. Daha ağır meseleler atlatıldı da yine can ciğer oldular. Olurlar. Olmalılar da. Onlar aile, 36 sene boyunca bu adam o evde büyüdü. Hakaretleri 1 değil 2 değil ki, küçüklüğünden beri ne yaşadığını o biliyor ama unutmuştur çoğunu. Şimdi evli diye erkeklik gururu Daha ön planda. Senden önce annesi vardı şimdi hem sen varsın hem annesi. Aradaki dengeyi sağlayana kadar bu tür kavgalarda ya sana kızacak ya annesine. İşte hangisi daha şikayetçiyse ondan uzaklaşıyorlar, sen şikayet etme diye bu yüzden söylüyorum. Neticede anneyle hanım bir olmaz. Zaten islam da bunu önermez, hanım bulunur ama anne bulunmaz. İyi veya kötü anneyi kocan seçmedi ama öyle ya da böyle annesi.
(15 puan) tarafından
ailesi aylardır aramıyor evlatları çok zorluk çekti eşim ameliyat oldu  kendi evlatlarını biliyorlardı gelmediler büyük kinli bir ailesi var ben bu saatten sonra sanmıyorum.zaten eşimde adım atmaz onlarda bu kibirle yaklaşmaz. 4 ay olmuş zaten arayıp soran yok.ben unutmaya çalışıyorum zor geçiyor bu süreç benim için
0 oy
(17,205 puan) tarafından
Sonuç bence gayet iyi eşinde akillanir kıymetini bilirse ne ala bilmezse yol verirsin ona da 
0 oy
(4,055 puan) tarafından
Kaynananda asagilik kompleksi var. Sizi tahmin ettigi gibi goremeyince iyice cosmus. Hiiic dert etme bosver daha iyi kafan rahat olur.
(15 puan) tarafından
eşimin annesi çok kindar bir karakter .şöyle örnek vereyim eşim üniversite mezun olunca ailesinin yanında iş bulamıyor mersine gidip iş buldu diye 2 sene aramamış ne yedin ne içtin nerde oturuyosun.eşim der annem o 2 sene aramadı bir kere bile bilmez ne yaşadığımı der.2 sene sonunda eşim ailesinin yanına dönünce öylelikle konuşmuş kayınvalidem.birde çok ağır bir dili var eşime sen bu evden kaçmak için evlendin çıkarcı  iki yakan bir araya gelmesin gelinde sende ölüme bile gelmeyin tarzı çok ağır laflar etti.bana bile kaldırıp iş seçiyorsun sen nişanlıyken oturduğun evin doğal gaz taktırım ücretini ben ödedim gelinliğin 3000 tl sini ben ödedim diye tek tek para lafı saydı hastalıklı bir kadın.babası karrdeşleride aramıyor orası ayrı.ben sadece laflar unutmıyorum.gelinlik bakmamaya gelmemesi whatsapdan yazdım cevap vermemesi.nikahtan evlenirim dedim.bizdede yok borca harca yapcaz oğlumu düğünsüz evlendirmem demesi domates peynir konusu yani başından beri birikti bende.sevmedim sevemedim en sonunda kibar dille huzurum evliliğim için sizi arayıp sormuyorum dedim engelledim.
(4,055 puan) tarafından
Hiic takma. Aramamasi daha iyi. Belli ki bencil bi tip. Isine yararsan iyiysin yaramiyosan bize bulasma. Yok ya. Daha iyi esin uzulur illa ki ama yeni ailesinde emin ol dertsiz huzurlu mutlu olur. Obur turlu surekli evde huzursuzluk olur.
(15 puan) tarafından
ailesi aylardır aramıyor evlatları çok zorluk çekti eşim ameliyat oldu  kendi evlatlarını biliyorlardı gelmediler büyük kinli bir ailesi var ben bu saatten sonra sanmıyorum.zaten eşimde adım atmaz onlarda bu kibirle yaklaşmaz. 4 ay olmuş zaten arayıp soran yok.ben unutmaya çalışıyorum zor geçiyor bu süreç benim için
ama çok şükür içimde kalmadı son kez kadına whatsapdan yazıp engelledim.başından beri bu evliliği zzaten istemiyorsunuz biliyorum ne ben ne ailem size bir saygısızlık etmedik ona rağmen bu muameleyle karşılaştım oğlunuzla ister görüşün ister görüşmeyiin ben evlilik hzuurm için sizi arayıp sormuyorum dedim engelledim.bu olay patladı görümcem 3 ay ortadan kayboldu ne abisini ne beni aramadı 3 ay sonra beni çaldırdı açmadım abisini çaldırdı oda açmadı.görümcemde çok sinsi bunca olay oldu insan bir ara düzeltir bu  şkeilde kendiside kosaına rezil oluyor bayramlarda damat görüyor biz gelmiyoruz gitmiyoruz
0 oy
(795 puan) tarafından
Sende ki nimet bacım değerini kıymetini bil mesafe hayat kurtarır görüp napcaksn kaynanani Allah aşkına eşinle sakin bir hayat sendeki derdi nimet sayan hayalini kuran var bence mutlu bile ol
(15 puan) tarafından
haklısınız ama bende sorguluyorum neden yani ne günahımız vardı da bunu yaptılar.anlamıyorum yapılanlar aklıma geliyor.
(795 puan) tarafından
Bence sonuca bak sana yakıştığı için değil kendilerine öyle olmayı yakistirdiklari için öyle davranıyorlar

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 254 göst.
9 Eylül 2022 Aile kategorisinde nur120302 (51 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 400 göst.
16 Kasım 2021 Aile kategorisinde Uzgunbiranne (634 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 435 göst.
2 Mart 2024 Diğer kategorisinde Funda6363 (222 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 338 göst.