+1 oy
1,023 göst.
Aile kategorisinde (74 puan) tarafından
Bnim erkek kardeşim anneme bide hasta ablama bakıyor calşip cabaladı yaklaşik bir ev alacak parayı biriktirdi bizim doğu düğünleri cok masraflı oluyor başlık parası falan bir ev parası kadar soyarlar şuan 27 yaşında evlenmeyi de hep istemişti ama karşısına cıkan kısmetler hep hasta ablamı kabul edemedikleri icin reddetmişti annen neysede ama ablan olmaz diye. Bu sefer muhendislik yaptığı yerde kalorifer döşemeye gittiği yerden evin kızını beğenmiş ne hikmetse kızda onu babasının telefonuyla kardeşimle iletişime gecip bütün şartlarını kabul etmiş yanlız bn haric bnim en kücük erkek kardeşim annem ablam ev al sonra alamasın o birikim zor toğarlanır evliliği sonrada yaparsın diyor bnce kısmeti acılmişken evlensin sizce hangisi? 

46 Cevaplar

+2 oy
(741 puan) tarafından
Madem kızla evlenmek istiyor kızla ve ailesiyle konuşsun bence benim bu kadar birikimim var ev mi alayım bunu gösteriş için düğünde mi harcamak istersiniz desin aklı olan zaten ev alması taraftarı olur kıza altın vs yapsa yarın bi gün ev almak için o altınlar gene gidecek zaten 
(5,653 puan) tarafından
yani gosterise ne gerek var yaaa . ben olsam madem gosteris sart biseyse. sahte altin aldiririm. gosteris icin takar. millette oooo neler neler takildi geline diye dedikodusunu yapar.ama birikmis parayi ev alirim. digunde takilan altinlarla da esya mesya borcumu oder kapatirim.  gosteris bukadar ki sart ya ne gerek var allasen.  kiy hi nikah gec dugun bile gereksiz bence millet oynayacak diye ben niye strese skintya gireyim. acsin evinde kusugi ceksin halayini okadar cok elalemin dugununde oynamak isteyen:)
(741 puan) tarafından
Ay ben eşimin ailesine yalvardım da dinletemedim ya o zaman düğün masrafı ve taktıkları altına sıfır daire alınıyordu düğün falan istemiyorum nikah yapalım boynuma ev anahtarı asıcam takı niyetine dedim bana mısın demediler şimdi elimde 5 bilezik var ne ev alınır ne başka bi halt öyle duruyor en son da düğünümde gün yüzü gördüler daha kutusundan bile çıkmadı :)))
(5,653 puan) tarafından
iste milleti karistirtmamak gerek. ozaman ev alin . hemde dugun yapim ben bizim yaptgimiz brikimle ev alalim siz istediginiz sekilde masrafa grip dugun yapim demeli erkek
-Reklam-
0 oy
(5,887 puan) tarafından
Kararsızım ev de lazım para da lazım.  Yasi da büyük 
(74 puan) tarafından
Kısmeti ablamdan dolayı hep kapalıydı kimse kabul etmiyordu ilk defa kabul eden cıktı bn evlensin diyorum ama bizimkiler ev al yani hepsi şuan kararsız sizin gibi
(5,887 puan) tarafından
Ablana kik bakacak evlenince . Kız kabul ediyormu
(74 puan) tarafından
Annem bakıyor ki özel bakim isteyen biri değil yatalak falan değil zihinsel bizimki annem nereye gitse nereye gitmek istese yemeği cayi o şekil bakıyor annem munalim biri ona asla yükünü yükletmez tabi hayata olduğu sürece.
(5,887 puan) tarafından
Hayırlısı olsun . Evlensin bence yasi 30 a dayanmış
0 oy
(93 puan) tarafından
1 milyona ev varsa kacirmasin aldım, ev daha önemli benim gözümde 
(74 puan) tarafından
Bizim ilcelerde oluyor
0 oy
(10,891 puan) tarafından
yani ev almak da mantıklı evlenmek de. ev aldıktan sonra kız beklerim birkaç sene derse güzel olur. 
(74 puan) tarafından
Bnce beklemez ki erkek kardeşim 2-3 sene konuşmaz o cok takvalı biri
(10,891 puan) tarafından
borca girmeden ev alacaksa alsın ama evlilik için de tekrar borca girecek, diğer aileyle de konuşmak lazım tabi. bşz ev alıyoruz siz de destek atın gibisinden o zaman çok beklemeden ev de olur evlilikte olur.
aşk evliliği olmayacaksa ben ev almasından yana olurdum.
0 oy
(889 puan) tarafından
Ev alsın önce kendini anneni ablasını garantiye alsın  sonra yine olur evlilik
(74 puan) tarafından
Onu bilemeyiz ama erkek kardeşim önüne cıkan her kismete soruyor bakın bn asla annemi ablami bırakmam ilerde de anlaşsanız anlaşmasanız bna onları bırak demeyecesin diyor o yüzden bi sürü kısmet bu şekilde tepti ilk defa kabul eden cıltığı icin bn evlenme taraftarıyım ama bizimkiler ev diyor.
(889 puan) tarafından
Evi alsın evin üzerine kredi çekip evlensin yada düğünü kimse yapmaz mı yani yardım eden olmazmı
(557 puan) tarafından
Peygamber efendimiz hayırlı işlerde aceleci olun demiş. Gençlere evliliği tavsiye edin demiş. Kısmeti çıktıysa evlensin bence evi her zaman alır ama kafana göre biri her zaman bulunmaz
(889 puan) tarafından
Ben ortada anne ve abla var diye evi daha çok önemsedim kiraya çıkıp anneni ablanı ordan oraya taşımak zorunda kalmaz düzenletini bozmak zorunda kalmaz diye ama haktan hayırlısı neyse o olsun
(557 puan) tarafından
Canım sizinkiler bence biraz bencil düşünüyor. Kardeşinin mutluluğu evden daha önemli bence
0 oy
(696 puan) tarafından
Ev önemli çünkü evlense kalacak yer lazım ilk başta 
(74 puan) tarafından
Doğru ev kiraları aldı başını gidiyor neredeyse askari ücretin üstü olacak bide annem ablam eşi en az 3 artı 1 olması gerek evinde oda cabası.
0 oy
(2,044 puan) tarafından
Oncelikli ev derdim. Dugun yerine artik insanlar nikah yapiyor cok daha uyguna. Ama buna tabi ki kardesin ve esi olacak koso dusunmeli. 
0 oy
(749 puan) tarafından
Bence evlensin ama minimum masrafla.  Sonra gelen altınlar ve kalan parayla birlikte bir ev alsınlar. Kız da çalışır öderler birlikte. 
(74 puan) tarafından
Doğuda kız calişmaz. Erkek kardeşimde caliştırmaz kız ne kadar kısmak istesede ordaki ailer asla koparmadan nr o düğünü nede kızı veririler bi güzel soyduktan sonra verilir abimkinide öyle yapmişlardı kız yaşca büyük ve yüz simasıda o kadar alımlı biri olmamayışina rağmen sen gel iste sana asla zorluk yaratmayız dediler soyup soğana cevirdiler nişan oldu mu artık yapacak hic bi şey olmuyor
(3,840 puan) tarafından
Onların orda düğünler çok masraflıymış öyle yazıyor. Ayıp kaçar diye yapmazlar onu galiba. Bi de sanırsam ki kız ev hanımı olur kardeşi çalışmasını istemez gibi.
(749 puan) tarafından
O zaman önce ev alsın ya. Soyacak kadın çok bulur da ev biraz zor. Aşkından ölüp bitmiyorsa önce ev.
0 oy
(2,414 puan) tarafından
Bence ev alsın direk evlenirse kiraya çıkarsa daha zor olur kiralarda malum ateş pahası 
(74 puan) tarafından
Ya bnde herkes bnim görüşümde olur sanıyordum ama demeki ailem hakliymiş bu devirde ev önemli ki herkes ev alsın diyor şimdi kafam da alak bulak olmadı değil valla.
0 oy
tarafından
Ev alsın tabikide evlilik masrafları her türlü halledilir ama ev parası kolay kolay birikmiyor hem biraz gorussunler bakalım vakit geçirsinler ileride ne olur bilinmez evlendikten sonra sıkıntı çıkartabilir istemiyorum diye en azından sevgiliyken gözlem yapılır .
(74 puan) tarafından
Erkek kardeşim takvali biri ne ölcüde görüşülmesi gerektiğini bilir öyle güzel kısmetler cıkıyordu ki karşısında biz ya konuş devam et ilerde düşüncesi değişir diyorduk ama o şartını sunar reddederlerseler asla zorlamaz eyvallah deyip yoluna bakardı bunda da öyle yapacaktı ama kız kabul etti şimdi bizimkiler hepsi bi kafada bn evlensin diyorum diğerleri ev alsın diyor kendisi de kara kara düşünüyor kararsız
0 oy
(3,398 puan) tarafından

3.5 ay gec evlenir ama bu fırsat bir daha gelmez ev alsin 

(74 puan) tarafından
Keşke 3.5 olsa ev alacak para kolay kolay toplanmaz ordaki düğün masraflarında ayni öyle erkek kardeşimin başı kesilse asla krediye bulaşmaz cünkü faiz yiyen ve Eğer faizcilikten vazgeçmezseniz, artık Allah ve Rasûlü'ne karşı savaş açtığınızı, onların da size savaş açtığını bilin. Ayetini cok iyi bilir
0 oy
(540 puan) tarafından
bence de ev alsın. sonra birlik olun kredi çekin borç alın evlendirin tabi eğer mümkünse. ya da evin bi kısmını krediyle alsın paranın bi kısmını düğüne harcasın. her ikisi de kaçmayacak fırsat vazgeçmez zor
(74 puan) tarafından
Erkek kardeşim asla faize bulaşmaz cünkü Faiz yiyenler, ancak Şeytan tarafından çarpılmış gibi bir hale geliverirler. Bu da onların, alışveriş de faiz almaya benzer, onun eşidi demelerindendir. Allah, alışverişi helal etti, faizi haram. Rabbinden kendisine öğüt verilen, faizden vazgeçerse eskiden aldıkları ona aittir, işi de Allah'a ait. Fakat bundan sonra gene tutup faiz alanlar, ateş ehlidir, orada da ebedi kalırlar. Ayetini cok iyi bilir.
(540 puan) tarafından
öyleyse bence ev alsın çünkü evlendikten sonra o parayı nakit biriktirmek çok daha zor olacaktır çoluk çocuk derken... karşı taraf da inşallah anlayışlıdır da düğün daha makul fiyatlara hallolur
0 oy
(1,748 puan) tarafından
Ev alsın yıllarca kiralarda sürünmesin rahat eder. Evlenmek içinde para lazım tabi ama karşı taraf anlayisliysa çok abartı şeyler talep etmediği sürece çok borca girmezler olan borçlarda ödenir bir şekilde. Hem nişanlansa hemen yarın evlenecek değil nişanlılık suresinde de evini alırsa mesela gider eşyasını alır evini dizer yavaş yavaş. 
0 oy
(908 puan) tarafından
Bence evini alsın. Zaten evlendikten sonrada ev almak için para biriktiriliyor. 
0 oy
(557 puan) tarafından
Ev yaş geçince de alınır ama evlilik yaş geçince olmaz. İkisi de birbirini begendiyse evlensin. Allah bir kolaylık verir
0 oy
(885 puan) tarafından
Bence kardeşine söyle bu meseleyi kızla konuşsun. Durumu anlatsın. Şayet kız da kabul ederse önce evi alsın, gelen takılarla düğün borcunu kapatsın, yeterli gelmediği noktada kızın istediği altınları evlilik sürecinde tamamlasın. Benim aklıma yatan şekli bu açıkçası. 
0 oy
(2,229 puan) tarafından
Hala başlık parası isteyen kaldımı ya ne kadar ilginç herkes bütçesi ne göre düğün yapsa ne olacak sanki ev çok önemli ev alsın bence 
(74 puan) tarafından
Valla istiyorlar anne haki süt parası mehir hediyelikler yani kücük büyük nişan kına düğün ev eşyaları derken cok masraflı valla ev mı alsın bilemedik ki şimdi herkes ev alsın demiş bnce var mı bi hikmet bu kadar önem verildiğine göre.
0 oy
(255 puan) tarafından
Bence kıza sorsun kendi aralarında kabul etsinler benim eşim ev yapıyordu diye ne doğru düzgün altın istedim ne para ev eşyalarını bile uyguna almaya çalıştık şuan iki senelik evliyiz çalışıp alıyoruz yani zor bir şey değil eğer kız gerçekten abini seviyorsa ve kendi mutluluğunu millet ne der lafının üstünde tutuyorsa benim yaptığımı yapar. Ben evlendim herkes konuştu niye nişanı evde yaptınız niye kına düğün bir oldu niye düğün yemekli değildi niye az altın istedi diye şimdi kendi kızları evlendi 9 bilezik var kolunda ama evi kira yinede borcu var o altınlarla evde alınmaz mecbur yıllarca çalışıp bir ev için uğraşacaklar ki bu devirde kira vermek hiç kolay değil 
(74 puan) tarafından
Keşke herkes sizin aile gibi anlayişli olabilse ama bizim doğu kız bunu yapmak istese bile ailesi yaptırmaz.
0 oy
(16,473 puan) tarafından
Kaç kişiyi kirada bir evle geçindirebilecek mı ? Şu an okeyim diyen kız üç gün sonra aynı eve girince de böyle mi düşünecek acaba ? Bilemeyiz 
(74 puan) tarafından
Oda var bn şuan kayınvalidemle oturmama rağmen her gün istisnasız gelir 2-3 oturu her yaptığım işime karişiyor diye eşime kızmadığım gün yok sürekli gelmesin 2-3 günde bir gelsin diyorum bunlarda ev ici olacak yani o kızada yazık bizimkilre de bakacak kimsede yok. Allah erkek kardeşime sabır versin
(16,473 puan) tarafından
Amin canım ama tanıyıp konuşup karşı taraftan emin olması lazım kaldı ki evlenirken bir ev parasını düğüne harcatan biriyle ne kadar geçim olur onu da bilemiyorum
0 oy
(4,432 puan) tarafından
Kardeşinin yerinde olsam ve sevdiysem evliliği tercih ederim uygun bir bütçeyle. Normal şartlarda ev maddi anlamda elbette daha mantıklı ama kardeşinde bu yaşına kadar aileniz için o kadar fedakarlık yapmış, ailesi için bir sürü olabilecek kısmeti tepmiş. Hala ailenin bu şekilde davranması bana biraz bencilce geldi. Hiç mi kardeşinin isteklerini önemsemiyorlar? Bu adam evlenmek istiyor, doğru veya yanlış ailenin desteklemesi gerekirdi. Evlenir, düğün takıları olur ve geri kalan kardeşler de yardımcı olur ev alınır. Ya da düğüne ailen ve kardeşler destek olursunuz vs. Bu kadar fedakarlığına rağmen bu kadar yalnız bırakılması kardeşinin ailen tarafından bana mantıklı gelmedi, ki kardeşin hala da onların da hayatında olacağı bir evlilik için uğraşıp özverili davranırken. 
(74 puan) tarafından
Dimi cok güzel bi yorum yapmişsınız şahsen bnde o fikirdeyim cocuk 2020 de mezun oldu 6 ay askerlik 6 ay da paralı askerlik yaptı sonra gelip yaklaşık 4 yıla yakında dişarda calişti şimdi ev mi evlilik mi diye geceleri sürekli düşünüyormuş bide kirada oşdukları ev sahibide evi satmiş ha bire cıkın cıkın diyorlarmiş ekstıra o sitres bi haylı cocuğu sıkmiş.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 89 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Can im25 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 558 göst.
13 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Ahsenbennn (1,791 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 868 göst.
6 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 242 göst.
25 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde _Reyhan-0 (1,725 puan) tarafından soruldu

403,366 soru

12,082,226 cevap

36,358 kullanıcı

...