+1 oy
1,089 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (118 puan) tarafından
Bnim erkek kardeşim anneme bide hasta ablama bakıyor calşip cabaladı yaklaşik bir ev alacak parayı biriktirdi bizim doğu düğünleri cok masraflı oluyor başlık parası falan bir ev parası kadar soyarlar şuan 27 yaşında evlenmeyi de hep istemişti ama karşısına cıkan kısmetler hep hasta ablamı kabul edemedikleri icin reddetmişti annen neysede ama ablan olmaz diye. Bu sefer muhendislik yaptığı yerde kalorifer döşemeye gittiği yerden evin kızını beğenmiş ne hikmetse kızda onu babasının telefonuyla kardeşimle iletişime gecip bütün şartlarını kabul etmiş yanlız bn haric bnim en kücük erkek kardeşim annem ablam ev al sonra alamasın o birikim zor toğarlanır evliliği sonrada yaparsın diyor bnce kısmeti acılmişken evlensin sizce hangisi? 

46 Cevaplar

0 oy
(5,199 puan) tarafından
ilk ev alsın  sonra küçük bir soz  yapsınlar  aile arasında  seneye  de normalbhir düğün  yapin
(118 puan) tarafından
Yok be o kadar bekletilmez laf söz olur babam vefat etmiş amcamlar bize laf getirme der git cal cırp gerci yardım elide uzatmazlar ama basıkılarını da yaparlar
(5,199 puan) tarafından
aynen gelin  fazla  bekletilmez kiz seviyorsa bir sene beklesin
-Reklam-
0 oy
(958 puan) tarafından
Evlenirlerse Annenizle mi oturacak birlik olarak? Evetse ev alsın bence birlik oturmak kaynana açısından çok rahat sultanlık hatta ama gelinler açısından fecaat kabus ...Allah hayırlı olanı yaptırsın diyelim 
(118 puan) tarafından
Birlikte oturacaklar ev alması mantıklı yanlız kısmeti acılmişken tepse sonra evliği zora girse bu seferde günahına girmiş olmayalım mı
(958 puan) tarafından
evlenirsede gelinin günahına girilebilir bugun en iyi kaynanada olsa gelinler cinnet geçiriyor yanında, ev alması kendi açısından daha hayırlı diye düşünüyorum  bekarken anlamıyor insan herşey çok güzel olacak sanıyor
0 oy
(2,196 puan) tarafından
Bence kıza sorsun öncelikle senin gönlünden geçen ney istedin gibi ev mi alalım yoksa istedin gibi düğün mü yapalım evet düğünü seçerse evlenmesin gitsin ev alsın mantığını kullanamayan kızla zaten anne abla geçim zor olur 
(118 puan) tarafından
Sizin dediğiniz de cok mantıklı yanlız orda ev kızlarına o imkanı vermiyorlar daha cok büyükler karara bağlarlar yani şu kadar başlık bu kadar anne hakı düğün kına hepsi büyükler ne derse o
(2,196 puan) tarafından
Eğer öyleyse adetler kardesinde o taraftan birisiyle evlenmek istiyorsa ailesine sorsun ev mi alayım yoksa dugunemi masraf edeyim ikisini bir yapacak durumum yok desin evi alıpta evlenemezse bu şekilde o parayı tekrar toplayana kadar yaşı geçer gider
0 oy
tarafından
Tabiki ev. Düğün nedir millet dedikodu yapsın diye o kadar para saçmak hep saçma gelmiştir bana ben nikahla evlendim. Ev almak zor gittikçe de zorlaşıyo
(118 puan) tarafından
Hic sorma zaten şuan kıradaki evlerin sahibi satmiş yeni alıcı ha bire kapıya gelip cıkın diyor
0 oy
tarafından
Bence ev alsın canım gösterişe ne gerek var
(118 puan) tarafından
Zaten hepsi gösteriş fuzuli masraf olan genclere oluyor.
0 oy
(2,210 puan) tarafından
Ev alsın kaçırmasın kızla sozlensin sonra zamanla para eline geçecek borçla eşya alır derken düğünü yapar gerisi ona kalır 
(118 puan) tarafından
Valla öyle bir devirdeyiz kimse kimseye 5 kuruş vermez olmuş şimdi nişanlansa kıza masraf yapması şart hale gelir evin parası kesin düğüne gider ev hayal olur yani yardım edecekler de hem ev hem evlilik işte o zor
(2,210 puan) tarafından
Hayır ben onu demedim eşyaları taksit yapsın evi alsın ee düğün fln hepsi 2 3 ay içinde olacak değil ya söz yapın sonra kardeşin gerekirse fazla kalsın işte böyle yavaş yavaş altin fln gerekeni alırsınız
(118 puan) tarafından
Yo ilk nişan yapılacaği zaman altın takılır sonra anne hakı başlık parası hediyelikler daha sonra eşya düğün olur oda zaten ev parasını kullanmış olduğu icin evi almak istesede ister istemez arka pilana atmiş oluyor
0 oy
(20,493 puan) tarafından
Maşallah kardeşine doğunun bu yaptığı soygun resmen gerçekten bizim eltide diyerbakırlı boyu kadar zincir kilosu kadar altın vırt zırt dedi yükseklerden uçtular kocası bi düğün yapamadı 
(118 puan) tarafından
İşte ne yazıkı o zihniyet cok yanlış o yüzden olan genclere oluyor bak cocuk kara kara düşünür oşmuş. Eğer kolaylık sağlansaydı şimdi ikisinide yapacak gücü olurdu
(20,493 puan) tarafından
Kesinlikle ama bizim buralarda yok o tarz saçma sapan şeyler
0 oy
(2,329 puan) tarafından
Bence kardeşin kendi karar versin, sonuçta kendi parası. Ve annenle kardeşine neden kardeşin bakıyor. Neden evlense bile o bakmak zorunda. Siz ne güne duruyorsunuz. Niye yükler o çocuğun elinde. Kısmet çıktı annen neyse de ablan olmaz diyip bıraktı diyorsun. Neden bu çocuk yarın öbür gün evlense bile karısıyla senin annen ve kardeşin yüzünden kavga etsin. Horozun sesi de uzaktan size tatlı geliyor herhalde. Hep birlikte annenle kardeşine ev ve bakıcı tutmanız lazım. Madem sizde bakmıyorsunuz. Yaptığınız çok büyük ayıp ve çok büyük hak. 
(118 puan) tarafından
Valla doğu tarafında anneye oğlan cocuk bakar kız elindir bide kocası bakmak zorunda değil ayrıca koca evinde o kız calişmiyorsa nerden getirip versin o bakıcıya. Tam yere göğe kadar haklısınız. Buna bnde katılıyorum tek kişiye böyle yüklenilmez onunda hayaleri var yanlız anneme ablama kim baksın annemin okur yazaelığı yok ablam piskoz hastası ilacları iğnelri ayda bir doktoru diğer erkek kardeşim okuyor ablam izmirde uzak bn ankara uzak abimin eşi zaten onları kabul etmedi evi satırıp abimi kandırıp gitti. Kimse onlarla konuşmuyor. Anlayacağınız mecburiyet yani
(118 puan) tarafından
Vallahi bna kalsa a şimdi getirir bakarım 1 ay nedir ki getirdim bnde kaldılar eşim burun kıvırıp duruyordu gözlerime bakıp ne zaman gidecekler der gibiydi yani 1. 5 yaşında cocuğum var yine gebeyim calişma desen şimdi istesemde calişamam ama zaten eşim diyor bn caliştiğim sürece sağliğim yerinde oşduğu sürece sana asla calişma yok.
(2,329 puan) tarafından
Ne dersen de hakka giriyorsunuz. Bugün sen eşimle kötü oluyorum diyorsun, yarın kardeşinin eşiyle 7/24 kavga etmeyeceğini ne biliyorsun. Kardeşinin de mecburiyeti yok. Sizin için hava hoştur ama git bir de kardeşine sor. Bugün evlendiği kız surar, yarın istemez. Sonuçta onlar da evli olacak kız da özelim olsun ister. Sadece eşim ve ben olayım ister. Sizin yaptığınız ayıp günah. Alınma darılma başka çözüm bulmanız lazım. Gencecik çocuğa da günah
0 oy
(13,604 puan) tarafından
Yazdıklarına göre önce ev derim ben olsam. Onca masraf yapacak evlenecek anlasamazlarsa ne olacak gelin altınları da alıp pırrr. Kardeşin elindeki paradan olduğu gibi bir de borclanacak.

En iyisi evi alsın 
(118 puan) tarafından
Oda var ne bileyim şimdi ev alsa ilerde yine ablam annemi kabul etmeyen kısmetler cıkıp dursa hakına da girmiş olmayalım mı
(13,604 puan) tarafından
Nasipten öte yol yok o kız olacaksa eğer zaten ilerde de olur ama ev bir daha alabilir mi bilemiyorum
0 oy
(1,296 puan) tarafından
Kesinlike ev alsın 
(118 puan) tarafından
Böyle onu kabul edecek bi kısmet ilerde de olur mu ki.
0 oy
(664 puan) tarafından
Ben olsam ev alırım. 
(118 puan) tarafından
Böyle onu kabul edecek bi kısmet ilerde de olur mu ki.
0 oy
(5,784 puan) tarafından
Ev varsa altın istemezler belki ki bende Diyarbakır'da yok şuan ev uçuk almak imkansız hale gelmiş eve razı gelebilir diye düşünüyorum 
(118 puan) tarafından
İşte bilemeyiz ki kız he der ailesi yok derse mecbur nişanda olmuş olsa artık o parayı düğüne vermek zorunda kalır
(5,784 puan) tarafından
Direk aile ile görüşmek mantıklı bence ailede ev der ama aile birlikte yasamalrinj sorun etmezse inşallah sorun cikmaz
0 oy
(7,713 puan) tarafından
Tabi ki ev alsın 
(118 puan) tarafından
Kısmeti bu gün acıldı yarın öbür gün bulmasa bu sefer de hakına girmiş oluruz oda var
(7,713 puan) tarafından
Onunla evlenmek alnına.yazilmissa kimse kapatamaz
0 oy
(1,974 puan) tarafından
Doğu'da soyuyor demişsin geneleeme yapmışsın burda yanlissin ona bakılsa batıda da öyle bu cahil insanlarda var ben kendimde doguluyum evleneceğim zmn eşimin ne arabası ne evi vardı ailem birşey istemedi bile çalışıp kendisine bakıyorsa kizimizda bakar demişti eşim nisanliyken çalışıp kolye bilezik yüzük almıştı evlendikten sonra satıp ev aldık kendimize destek ailem yine oldu 

Şimdi soyup soğana cevirecekse onlar çocukların mutluluğunu düşünmez onlar bir nevi dolandırıcı oluyor kardeşin ilk evi alsın en azından lirayla igraşmaz bu yıl olmasa önümüzdeki yıl veya kışa Nisan yapsın senede biraz toplasın gosterişsiz sade düğün yapsın kız kabul etmezse bil gözü yükseklerde evlense bile annei de ablanida istemez...
(118 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Şimdi bnde evlendim doğuluyum eşime hic yüklenmedim oda türk ailem onalara karşı cok anlayışlı oldular asla doğu tarafındaki gelenekleri uygulamadılar yanlız herkes bir değil amcamın kızlarına yani kuzenlerim yakın akarabalarım dahil coğunlukla düğün masrafları ağır bi şekilde yapıldığına şahidiz o yüzden soyup soğana cevirirler lafını kullandım. Ki isteyeceğimiz kız da herşey babam bilir demiş
(1,974 puan) tarafından
Genelleme yaptigin için demiştim neyse eğer kız babam bilir dediyse şöyle birşey var babası lüks hayat isteyebilir de yani herşeyin en iyisi sen yada tersine duruma bağlı çok şey olmadan da isteyebilir tanişma imkanınız oldu mu olduysa az çok konuşmadan niyetlerini anlamişsinizdir
Vede erkek kardeşin konustugu kız ne kadr babam bilir desede az çok belli etmiştir niyetini veya kardeşin laf arasından ağzını yoklasin bakalım ne istiyor istemiyor nasıl hayat bekliyor anlatır ilaki
0 oy
tarafından
Ev alsın tabiki.
(118 puan) tarafından
Ya sonra böyle bi kısmet cıkmasa oda var.
tarafından
Kısmet çıksada ev parası düğüne heba etmek saçmalık.  Gösteriş olmadan basit birdugun olur.
0 oy
(172 puan) tarafından
Ev alsın kız onu seviyorsa masrafsız düğün tercih eder. Düğünde yapılan masraflar çöp oluyor bence 
0 oy
(749 puan) tarafından
Valla kardeşinin karşısındaki kız akıllıysa hem evlenir hem evleri olur benim eşimde ev aldı onu ödemesini bekledik borç bitti evlendik zaten ellerinde kalmadı hep borç ödediler hiç bişey istemedim eşyalarım lüks marka değil halılarımı bile 2 3 ay sonra aldım evim küçük zaten ama şükür bizim düğünde istemedim uzak şehre gelin geldim benim kimsem gelemicem 1 otobüs tuttuk o kadar eşimde istersin nikah yapalım burda çok pahalı düğünler dedi tmm dedim kına yaptım çok uyguna hiçbişiyi ailelere lükse kaçmadım eşimin tarafınada öyle ve hiç bir kavga gürültü olmadan kolayca oldu herşeyim gücümüz yettiği kadar yaptık iki tarafta şuan kaynanam ile annem telefonda konuşurken bile birbirlerine aşkım canım derler okadar seviyorlar birbirlerini hiç sürtüşme bile olmadı sürecimizde çünkü. Eğer kız gösteriş istiyorsa boşversin öyleleri hiçbşy mutlu etmez memnun olmaz ömrünü bitirir kardeşin yani evini alsın en azından ev artıyo sürekli yatırım olur Allah düzgün insan evladı da çıkarır karşısına inşaallah 
0 oy
(4,196 puan) tarafından
Kardeşinizin kendi rızkı emeği, kendi düşünül karar versin asla fikir beyanında bulunmayın bence kendisine.Zaten kendisini annesine ve ablasına adamış eşi  olacak kişiye de aynısı sunmuş yani kendi geleceginide ipotek altina almis .Tasarrufunu da tek başına karar versin diye düşünüyorum 
0 oy
(1,106 puan) tarafından
Şuan da o şartları kabul ediyorum diyen kız kardeşinin tüm parasını düğüne altına harcayıp evlendikten sonra anneni ablani istemezse ne olacak .sözü senet değil sonuçta veya şuanda durduk yere tüm şartları kabul eden kız kendinevinden kurtulmak istiyordur belli ki sıkıntıları var baba evinde çok sağlıklı dusunemiyor belki bı anda evinden çıkmak istiyor .ev alması daha mantıklı bence kız nasıl olsa bulunur aşkından ölmüyor ya kardeşin .ha birde şu var siz kaç kardessiniz neden annen ve ablanın tüm yükünu kardeşinin üzerine verip onun hayatını etkilemesine izin veriyorsunuz . kardeşin belkide sadece annen ve ablani kabul edecek biri olduğu için ömür boyu içinin isinmayacagi bir kızla evlenecek bunun bütün vebali senin ve diğer kardeslerinin uzerinde olur farkindamiisniz .neden sorumluluğu paylasmiyorsunuz diğer kardeşler .sadece onun annesi ablası değil onlar 
0 oy
(1,658 puan) tarafından
Yani canım yanlış anlama ama bu zamanda kayınvalideyle yaşamak nedir ? Yakından ev tutsunlar doğuda hemen hemen herkesin kendi evi değil mi zaten bide bi iki ay değil tamamen yaşlıcalar başka kardeş yok mu dönüşümlü kalması daha mantıklı

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 102 göst.
3 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Can im25 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 589 göst.
13 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Ahsenbennn (1,791 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 906 göst.
6 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 251 göst.
25 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde _Reyhan-0 (1,747 puan) tarafından soruldu

408,628 soru

12,279,864 cevap

37,856 kullanıcı

Kategoriler

...