+1 oy
863 göst.
Diğer kategorisinde (11,455 puan) tarafından

Şuna çok inanıyorum kız evladı annesinin eli kolu kaynanamın kızları da aynı şekilde gelir evini barkini herşeyini temizler biz onlar gibi olamıyoruz ben kaynanamın evinde yemek bulaşık ortalığı süpürme toplama dışında bişey yapmam günlük ev işleri yani kışlık ekmeği salçasına yardıma geldiğim de oluyor da i senede bir her zaman değil 

Anne evinde ise dip köşe temizler düzenini yaparım annemler çalışıyor fırsatı olmuyor anne evine senede bir defa gittigimden bide orda daha çok iş yaptığımı düşünüyorum siz anne evinde mi kaynana evinde mi  daha çok iş yaparsınız ??:):silly:

39 Cevaplar

0 oy
tarafından
Vallahi kaynanam senin oturduğun yerde Kahramanmaraş'ta oturuyor iki tane de görümcem var ben de İstanbul'da oturuyorum buraya geldiklerinde tabii ki hizmet ediyorum ve ben herkese hizmet ederim sonuçta bu benim evim benim hanem evime gelene asla yanlış yapmam hizmet ederim ama asla ben onların evine gittiğimde iş yapmam zaten çok da gitmem 3 yıldır bir kere gittim buraya da senede bir kere geliyorlar 10 gün kalıp gidiyorlar
(4,912 puan) tarafından
Lan karı sende nasıl maras gelinisin. Kebap eşittir maras buradakiler cok duskun. Tosun babayı bilmiyorum deme sakin:))
(11,455 puan) tarafından
Yemeklere değişik değişik isim koymayin sizde anam onuda bilmiyorum valla:D
(4,912 puan) tarafından
Maraslı cnm o da Bı yemek yiyor 4 somun ekmek birden videoları var gülmek için izliyordum
(11,455 puan) tarafından
Ay tövbe biz 10 kişi anca yeriz 4 ekmeği gerçi benim heruf oturdummu 1 ekmeği yer fazlasını da yer de benden utanıyor dana :D
(4,912 puan) tarafından
Bızımkıde asermis gibi yemeye kafayı takti az önce diyordu ne varsa yiyorum dıye:) ekmek cok yemez pilavi sever.
-Reklam-
0 oy
(435 puan) tarafından
Kaynanam da hiç yapmayız. Günlük temizliğini kendi yapar büyük temizliğe kadın tutarız çocukları ortaklaşa verir parasını. Kendi anneme de yazdan yaza giderim  1.5-2 ay kalırım 550-600 km var aramızda. Orada da günlük işlerine yardım ederim öyle yani
(11,455 puan) tarafından
Anladım canım ❤️
0 oy
(4,300 puan) tarafından

Kaynana evine gitmiyorum ama gittigim son zamanlarda çöp bile almazdım yerde basar geçerdim 

Annemede ev isi yapma fırsatım olmuyor evde cocukla canım çıkıyor derler elimi sürdürmezler 

Ama tarlada yapılacak iş varsa anneme mutlaka yardım ederdim 

(11,455 puan) tarafından
Anne başka oluyor demekki bir ben değilmişim anne evinde yapıp kaynana evinde yapmak istemeyen hatta kaynanam ananın evinde her işi tutuyon der o benim annem çünkü derim iş bile yapmami istemez orda :)
(4,300 puan) tarafından
Benimkide derdi ben annemin kızıyım çağır kızlarını yapsın derdim

Ama ilk evlendiğimde yapardım her hafta gider temizlerdim duşunu  bile aldırırdim sonra bi yanlışını yakladim ondan sonra bıraktım hata üstüne hata yaptı ne ölüme ne ölüne dedik
(11,455 puan) tarafından
Bende kesesini vs yaparım da dün de çağırdı gittim kızı gelmiş o gelsin senden istemiyorum dedi bidaha da n.h ona kese :D
0 oy
(516 puan) tarafından
İkisinde de normal günlük işler yaparım kaynanam yakın diye bazen büyük temizlikte de yardım ederim
(11,455 puan) tarafından
Hakeden biriyse seve seve yapılır ama nankorse ne yapsan görmez zaten
(516 puan) tarafından
Eee tabi öyle herşey karşılıklı zaten
0 oy
(884 puan) tarafından
Kaynanam tek olsa herşeyini yaparım gocunmam ama ikitane kızı var ilk zamanlar yapardım baktım alışıyorlar çektim elimi ayağımı uğraşamam elini versem kolunu kaptırırısın gelinim hizmetçi değilim herkesin eli ayağı tutuyor. Annemler uzakta yılda bir gidersem memlekete giderim ama annem hiç iş yaptırmaz banada bekarken tabiki yapardım ama şimdi misafiriz sayıyor bizi :) 
(11,455 puan) tarafından
Kaynanamın kızları Allah var geldimi kendileri yapar gelinlerden beklemez ama eltiler öyle değil gelir yer içer sen temizle ister ortak yapalım demezler yiyip içip giderler :)
(884 puan) tarafından
Valla ben eltimin hakkını yemem görümcelerimle aybı yaştalar onada abla diyorum. Ama eltim ne kendi evinde ne benim evimde asla bana iş yaptırmaz yemek yediysek mutfağımı toplar hatta süpüreyim edeyim der ben izin vermem. Ama görümceler fena içtiği çay bardağını koltuk kenarında bırakıyorlar o derece :)
(11,455 puan) tarafından
Pis gacilar:D eltinin de iyisi ilk defa duyuyorum maşallah maşallah:))
0 oy
(3,171 puan) tarafından

İkisinde de yapmıyorum:angel: kaynanamlarda eskiden her şeye yardım ederdim. Köyde yaşıyorlar benim hiç köyüm olmadı yani ona rağmen kıymet bilmedikleri için bıraktım. Annemle de çok iyi değiliz. Hala beni çocuk sanıyor oda süpürülecek mesela süpüreyim diyorum sen beceremezsin diyip yaptırmıyor ben de zamanla bıraktım. Hasta değilsem bulaşığımızı yıkarım sadece:)

(11,455 puan) tarafından
Ay o benim kaynana o zaman yemek yaparım tuz at soğan doğra sanki ilk defa yapıyorum son zamanlarda da artık bunaldım tersliyorum baya sonradan üzülüyorum öyle davrandigim için ama yine yapıyor aynı şeyi yine değişmiyor herşeyi bir o biliyor gibi davranıyor
(3,171 puan) tarafından
Sürekli olunca çekilmiyor valla haklısın. Değişmiyorlar da çözümü de yok bence.  Şimdi yapmıyorum yapmıyosun diye triplenir mesela yapsan dediğin gibi bi çakışma oluyor kısır döngü gibi :)
(11,455 puan) tarafından
Gelinler bişey bilmiyor sanıyorlar
0 oy
(885 puan) tarafından
Ben çok titizim herhün mutlaka bişey bulur temızlık yaparım anneme senede 1 kere gidiyorum hiç bi iş yaptırmaz ama kaynanam temızlıgı pek sevmez ve de yapmaz her bayram öncesi dipten köşeden ben yaparım temızliğini
(11,455 puan) tarafından
Ay tövbe bayramdan bayrama temizlik mi kız baya pis kaynanan
(885 puan) tarafından
He valla hiç öyle dip köşe temızlık yapmayı sevmez aslında çok ıyıdır ama işte onun huyuda bu
0 oy
(10,509 puan) tarafından
Görümcem annesinin evinde 1 bardak bile yıkamaz benim annem izin vermez iş yapmama ama ben yinede yapmaya çalışırım jaynansmın yaz kış temizliğini biz gelinler yaparız dip köşe yine biz yaparız Bi misafir geliyor her işini biz yaparız Bi teşekkür etmeyi Bike düşünemez 
(11,455 puan) tarafından
İş yapamayacak kadar kötü durumda mi su gelinlerin yaz kış temizliğine gitmesi de ayrı garip geliyor bana evdeki kız ne foka yarıyor o zaman
(10,509 puan) tarafından
Evdeki kız diş teknisyeni akşam 8 de geliyo ondan Bi beklenti yok zaten
(11,455 puan) tarafından
Ne bilim izinli olduğu gün vs olur
0 oy
(5,497 puan) tarafından
Anne evinde daha cok yapiyorum. Neyin nasil yapilacagini biliyorum. Bi de annem benim evime gelince hic durmaz. Temizlik yapar. Buzluga yemek stoklar, manti,sarma,dolma,iclikofte falan. Biz bunlari uzun bi sure tuketiriz. 

Kayinvalidem gelince koltuga oturur tv izler surekli. Hic yemek yaptigini bile gormedim. Saglikli ve yasli falanda degil. Kizina gidince de herseyi yapar.

Kimse de kusura bakma hersey karsilikli bende enayi degilim. Gidince bulasigi toplarim,mutfagi toplarim,ortaligi supururum,yemege yardim ederim. Bi de misafir gelince hizmetlerini ben yaparim. Niyeyse kizlar hic yapmiyolar.
(11,455 puan) tarafından
Benim annem de aynı öyle doğumuma geldi mantı erişte doldurdu dolabimi kaynanam su içtiği bardağı kaldırmaz
(5,497 puan) tarafından
Oyle canim. Oturur dizi izler anca cocukla da ilgilenmez. Hatta bebegim kucukken tv acmiyoruz diye bi sure gelmedi bile.
(11,455 puan) tarafından
Tam mannakmis kız o :D
0 oy
(2,947 puan) tarafından

Ya anneme çünkü annem yetisemiyor bide yani ben düzenlerim gözüme batanları kaldırırım birsey demez annem kaynanam öyle herşeyi bize bırakmaz makine dizecegiz mesela ben elimde yıkarım der.

Temizlik aletleri güzel temizliyor birde pratik oluyor.

Ben artık bebeklerimle çok yoruluyorum elimden geleni yaparım ama kaynananlarim evde el süpürgesi kullanıyor yapasim gelmiyor makineye birşeyler aticam sora atarız diyor filan yani orada annemdeki gibi olamıyorum.
(11,455 puan) tarafından
Cimrilikten yapıyor:)
(2,947 puan) tarafından
He elektrik gitmesin diye eliyle supururler :D ben açarsam birşey demezler ama bı süpürgeleri var boş hava supurmuyor bile.
Valla annemin evinde temizlik yapmak daha kolay temizlik ev aletleri güzel temizliyor
(11,455 puan) tarafından
Benim ki de elektrik çok geliyor diye kullandırmaz su beleş ona bile çok harcama der oluk oluk su varken duşa kızar :D
(2,947 puan) tarafından
Bizimki önceden daha fenaydı şimdi iyi çok şükür karışmıyor orada eskisi gibi tamam diyor)) bliyor yaptığı absürt çünkü. Ama yinede çok işine karisilmaz inat annemin evindeki gibi çok çok rahat değilim gene de ben annemde girerim hara güre herşeyi yaparım çamaşır.makinesine bulaşık makinesine elektrik süpürgesi de herşey sinirsiz :D üstüne temizledigin gözüküyor hiç olmazsa sürekli eğil normal süpürgeyle mahvoluyor insan kaynanamlar nasıl yapıyor anlamış değilim iki küçük bebeğim var zaten belim pert oldu :D
0 oy
(13,101 puan) tarafından
İkisinde de iş yapmıyorum. Annem zaten sene boyu uzağız diye el sürdürmek izzeti ikramı boldur yapacaksak beraber yaparız. Kayınvalidemde çok uzun kalmadım hiç en fazla bulaşık yıkadım öyle diyeyim
(11,455 puan) tarafından
Yeter bence :D
0 oy
(743 puan) tarafından
Kaynanamdada dipköye temizlik yapıyorum annemdede ayda bir giderim annemin yanına orda daha çok yapıyorum tabiki hergün yapıyorum dipköşe kaynanama bayram temisliği yada dipköye biyer temislencekse ozmn aynı titizlikle yaparım ama her iki yerdede
(11,455 puan) tarafından
Maşallah sana canım ben yapamıyorum:)
0 oy
(647 puan) tarafından
Ben çalışıyorum ve çocukla ilgilenmek de beni çok yoruyor. O yüzden annemlere gidince direkt tatil moduna giriyorum. Annem de iş yapmamı istemez zaten sofra toplama, etraf toplama vs anca bunları yaparım. Kayınvalidem yaşlı. Ona da gittikçe günlük işlerine yardım ediyorum. İlk evlendiğimiz zaman salça, kuşburnu vs yapmislardi ayak işlerine yardım etmiştim. Sonra da hiç denk gelmedim. İkisinde de çok iş yapıyorum diyemem. Kendi evime zor yetiyorum. 
(11,455 puan) tarafından
Benim kaynana gibi kendine köle ailesine de hiç bişey yapmasın diye bir dusuncede degilseler ne mutlu
(647 puan) tarafından
Yok öyle değiller şükür. Hatta kayınvalidemin hiç kızı olmadığı için her şeyi kendi yapmaya alışmış, kendi yapmaya çalışıyor en ufak şeyi bile, iş buyurmayi pek bilmez de sevmez de. Ben gittikçe bulaşık toplama, sofra serme kaldırma, ev süpürme anca bunları yaparım. Dolap yüzleri ve ocağını da sildigim oluyor. Ama orda asla yemek yapmam çünkü kayinbabam her şeye laf eden biri. Karısına bile sen yemek yapmayı bilmiyorsun diyor, her yemeğine laf ediyor. Ben ona gelemem. yapınca hoşuna gider ama gerçekten fazlasını ve detaylisini yapacak enerjim yok. Az borçlar azalsın kendi evime bile yardımcı birini almak istiyorum ayda 2 kere falan.
(11,455 puan) tarafından
Bende bebekten sonra çektim boşuna parçalıyorum kendimi teşekkür bilmez
0 oy
(1,102 puan) tarafından
Hiç birinde iş yapmiyorum yaptırmıyorlar  zaten senede birer kere giderim kendi evime bile yardımcı geliyor zaten haftalık sanirim çok becerikli değilim öyle iş konusunda.
(1,102 puan) tarafından
Her hafta geldiği için işler düzene girdi .her hafta halıları kaldır koltukları çek sil süpur banyoları yıka mutfak dolabının yüzünu silme ve ütü yapma sabit işler .Camları da her hafta başka bir odanın camını siliyor .3 haftaya bir silinmiş oluyor tüm camlar .Ayda bir de mutfak dolabı içi ve buzdolabı temizliği var .6 saat falan sürüyor işler 1300 TL veriyorum.o şekilde anlaştık yani .Arada bir perdeleri indirip yıkanır ihtiyaç olursa halı ve koltuk silinir .bu işler extra normalde ama düzenli gelince ona göre vakit ayarliuor yapıyor yani .benim bebek olunca hiç iş yapamiyorum çamaşır,bulaşık yemek disinda.
(1,102 puan) tarafından
Evet çalısıyorum da ondan ziyada bebekle yapamıyorum fazla hareketli ve fazla uyumayan bir bebek .
(11,455 puan) tarafından
Benim kız gündüz hiç uyumaz her işimiz alel acele
(1,102 puan) tarafından
Sanırım 4 5 yaşına kadar da rahat yok anlaşılan . yürümeye başladi şimdi hiç oturamiyoruz :)
(11,455 puan) tarafından
Canları sağolsun ❤️ :)
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Biz iki eltiyiz. İkimiz beraber gidince ev temiz dahi olsa( ki genelde tertemiz olur çünkü temizlik hastası gibi bişeyler) mutlaka o evi baştan aşağı temizletmeden bizi göndermezler. Evin büyük bir kısmını kullanmıyorlar. Biz adım atmadigimiz halde kirlettiniz diyorlar. Artık son zamanlarda kayınpederim evi temizlemeden tuvalet banyoyu pırıl pırıl etmeden evinize gitmiyosunuz diye şart koşmaya başlamıştı. Bende onun inadına yapmadım. Eşimle tartıştım ne hakları var bizi köle gibi görmeye dedim. Artık gitmiyorum gidersem akşamları eşimle birlikte giderim bi saat oturur çıkar gelirim. Çay içtiğimiz bardakları yıkarım o kadar. Ama eltim gidiyor yapıyor çünkü gitmezse kocası evde huzursuzluk çıkarıyormuş. Anneme de ayda bir gidiyorum kız kardeşim var o evi süpürür bende mutfakla ilgilenirim. Gelene kadar yeme içme bulaşıklar benden sorulur. Kız kardeşim evlendikten sonra daha çok yaparım eminim. Şimdi o var diye bi rahatlık var
(11,455 puan) tarafından
Fenaymis sizinkiler de her gitmede dipkose temizlik aboew :D
0 oy
(1,646 puan) tarafından
Banane kaynanamın evinden buzamana kadar hep köstek oldular asla yapmam gidip gelmiyorum da zaten kaynanam onlara hizmetçilik yapmadığım için beni hiç sevmez 4 tane kızı var hergün süslenip püslenip sürtüyolar kızlarını evde tutsun onlara yaptırsın hiç işim olmaz annemin evindede mutfak toplarım küçük bebeğim olduğu için annem yaptırmaz zaten
(11,455 puan) tarafından
4 kız varken sana düşmememesi lazım zaten
(1,646 puan) tarafından
Evet ama kaynanam onlara gidip hizmet etmediğim ev işlerini yapıp annecim annecim diye götünde dolanmadıgım için benden nefret eder hep dik bir duruşum vardır asla yalakalık yapmam onların benden bekledigide onlara ve kızlarına yalakalık yapmamdı oyüzden sevilmeyen bir gelinim ben :))) halimden çok memnunum valla iyiki sevilmedim :)
(11,455 puan) tarafından
Gelinini seven kaynana daha duymadım aşko:D
0 oy
(1,648 puan) tarafından
Ne anamın evi ne kaynanamın evi en çok kendi evimde iş yapıyorum valla... Kendi işim bitmiyor ki onlara yardım edeyim
(11,455 puan) tarafından
Sende haklısın aşko:)
0 oy
(1,335 puan) tarafından
Valla hiç birinin işine yardım etmiyorum. Annem zaten titiz bı kadın kendi işini kendisi görüyor bulasigin bike bana toplatmaz kendi yıkar. Kayınvalidem dede aynı şekilde sadece yemek yersek bulasigin kaldiriririm ama onun harici yapmıyorum. Zaten kızı var kocaman. Bana düşmez ki benim sorumlu olduğum bı evim var canım çıkıyor çocukla zaten. Kimseye temizliğe gidemem sanırım :))
(11,455 puan) tarafından
Gitmek değilde gittiğiniz zaman yapıyor musunuz diye sordum aşko:D ozellikle temizlik diye bende gitmiyorum zaten banane
(1,335 puan) tarafından
Ya biz yakın oturduğumuz için 2 aileyle de gitmek olarak cevapladım :))
0 oy
tarafından
Sen yine yapiyomussun kaynana evinde benimki istemiyo her gittigimde sorarim bi isin varsa yapiyim diye yok yok der oturtur ben gittigimde yemegi cayi hazir etmis olur birlikte sofrayi kurariz ben toplarim cayi tutarim o kadad onu da yaptirmazdi da cocukla vakit gecirmek icin ya da sigara icmek icin gittiginde ben hallediyorum bi kac sefer hasta falan oldugunda evini sildim supurdum bi corba yaptim kaynimin nisan islerini hep ben yaptim ama oyle dedigin gibi bi derin temizlik yapmadim yaptiklarimi da istemiyo aslinda zorla yapiyorum kisliklarini yaparken denk gelirsem basina geciyorum bu kadar ama sira anneme gelince uffff hepsi calisiyo evde kimse olmuyo gunduz bende gittigimde 1 hafta kaliyorum dip kose girisiyorum 
(11,455 puan) tarafından
Bende öyleyim ama anne evinde seve seve yapıyorum kaynana evinde laf söz etmesin diye
tarafından
Aynen bende oyleyim
0 oy
(182 puan) tarafından
Annemin evinde tabiki. Kaynanamda bulaşık bile yıkamıyorum
(11,455 puan) tarafından
Bu seviyeye ne zaman ulaşırım üstad:D
(182 puan) tarafından
Hahaha 1 bucuk yıllık evliyim başından alıştırmak lazım galiba:D

İlgili sorular

+1 oy
32 cevap 520 göst.