+1 oy
847 göst.
Diğer kategorisinde (119 puan) tarafından
Biz bir çocuğa zor bakıyoruz hayret ediyorum burdaki annelere Allah kolaylık versin 

23 Cevaplar

+2 oy
(1,640 puan) tarafından

Yengemin 5 tane çocuğu var ve gerçekten 4 4 lük yetiştirmiş en küçüğü 13 yaşında falan hepsi namaz kılan gençlerden çok saygılı , yardımseverler 

Yani bakan çok güzel bakıyo hep derim helal olsun yengeme bu devirdeki çocuklar daha 9 yaşında ergen muamelesi yaparken yeğenlerimden bi kere asi cevap ver ters bi laf duymadım 4 tanesi erkek bide bakan çok güzel bakıp yetiştiriyor. Yengemin akıl sağlığı da yerinde :D keşke 2 tane daha yapsaydım der hep çocuklar hem aileye hem birbirlerine çok kenetli 

(7,076 puan) tarafından
Maddi durumu iyi demekki: D
(1,640 puan) tarafından
Maddi durumu orta halde çocuklar çok akıllı ve tam burslu okuyo. Ben maddi durumu çok çok üst seviyelerde ama bir tane çocuğu olupta terbiye veremeyen çocuğunu zorba ve saygısız yetiştiren ailelerde tanıyorum. Tabiki para bu zamanda çok önemli ama bana kalırsa en çok önemli olan annenin psikolojisi ve hepsinle ilgilenip sanki tek çocukmuş gibi ilgi göstermesine bakarım. Paran olup çocuğunu hayata hazırlamadıktan sonra napayım o parayı ben
(7,076 puan) tarafından
Onun için demedim . 4 5 çocuğun kıyafeti ayakkabısı gıdası beslenmesi çok zor yani . Okul masrafı harçlığı ooo dünya para lazım: D
(1,640 puan) tarafından
Demekki yetinmeyi öğrenmiş :) yeğenlerim belki hepsini bi seferde alamamıştır dünya hali
(7,076 puan) tarafından
Aynen 4 kardeşiz bizde fakirlik çektik. Başkalarının eskisiyle büyüdük.

O yuzden fazla çocuk gerçekten zor . Hem eğitimi hem terbiyesi hemde maddiyat olarak .
(1,640 puan) tarafından
İşte diyorum ya maddiyatta önemli tabi ama annenin sabrıda
(14,491 puan) tarafından
Ay maşallah sübhanallah ♥️♥️♥️
-Reklam-
+1 oy
(124,832 puan) tarafından
kimde 5 cocuk var burda
(11,298 puan) tarafından
Sen nirdesin bayadır yoksun
(5,873 puan) tarafından
kiz akil sagligi kalmiyor ya insan bosa belese nefes alip vererek yasadigini sanio gelisiguzel biseler yapilio. yani bas edemiyorlardir eminim. aha ben ikinciile 50 yil yaslandim.
(5,873 puan) tarafından
aynn nerdesin bayadir yoktun
(1,632 puan) tarafından
Babyboyum hosgeldin tatilin bitti mi ☺️ bi gittin pir gittin yerin cok belli oluyordu☺️
(124,832 puan) tarafından
hosbuldum 2 ay kaldim dondum nasilsiniz kizlar
+1 oy
(1,627 puan) tarafından

2 yaşında İkizlerim var bunlara bakıyorsam 4-5 çerez gelir bacım :D

(4,350 puan) tarafından
Hahaha ha bencede :)
(1,962 puan) tarafından
Gerçekten de öyle.
İkizler bakmak ile tek çocuk yada 3-4 çocuk arasında bakmak kadar dağlar var
+1 oy
(10,198 puan) tarafından
Zorsa bakana zor yapana zor yargılamak haddimize değil. 

2 çocukla kafayı yiyen ben :D 
0 oy
(7,076 puan) tarafından
Yanlışlıkla hamile kalanlar onlar . Mecbur bakıyorlar ne yapsınlar 
(9,261 puan) tarafından
Bana bak
(9,261 puan) tarafından
Merveeee
(9,261 puan) tarafından
İstediğim yerde istediğim gibi konuşurum
(14,491 puan) tarafından
:D çok sinirlenmiş hafffendi :D
(1,962 puan) tarafından
Hakkında hayırlısı olsun Merve.
Ben de kendimi kedi gibi hissediyorum

Bir çocuk daha istemiyorsan emin ol mantıklısı bağlatmak kafan rahat o zaman.

Ne istiyorsan ona göre davran hiç başıma gelmediği için olmaz dedim millet her zaman uydum.ama yanlış
0 oy
(5,438 puan) tarafından
14 yaşındaki ve 2 yaşındaki kızım ile pes ettim ben. 5 çocuk ay yoook yookkkk Allahım, o bebeler ya uslu ya da anneler çok sabırlı. Bir de bu zamanda ekonomik olarak nasıl yetiyorlar anlamıyorum. Alım gücüm yüksek olmasına rağmen ben uçan fiyatlara yuh diyorum. Allah yardımcımız olsun
0 oy
(449 puan) tarafından
3 çocuk bende zorlandığım zamanlarda var ama mecbur herseylerine yetişiyorsun
0 oy
(6,808 puan) tarafından
Ya erkek olsun sevdasındandır yada kaza (bunu çok anladığım söylenemez) çok çok ultra bir gelir ve sabır ister bence 4 5 çocuk 
0 oy
(4,360 puan) tarafından
Bir tanıdığım var beş çocuklu eşimin akrabası evet o çocuklar da büyüyor evet anneleri bakıyor ama bizim Bi taneye verdiğimiz imkanları tabiki o çocuklar alamıyor gerek maddi gerek manevi işin anne boyutu da çok zor kadının ne Bi çarşısı var ne Bi pazarı sürekli evde Bi konusmamızda dedim büyükler okuldayken küçüklerle Bi çarşıya falan çıksana yok nereye çıkayım canım o zaman da koştur koştur ev işi yemek yapıyorum anca dedi o da haklı ben Biriyle eve yemeğe yetişemiyorum çıkıp gezmeye gitmiyorum dedim kendime sonra yani çok çok zor o yüzden ikinciye asla cesaretim yok benim de 
(119 puan) tarafından
Zaten dışarı çıksa bile çıktığından birşey anlamıyor ki insan ama babalar öyle değil çantasını alıp çıkıyor gezip geliyor ne güzel hayat valla
(4,360 puan) tarafından
Aynen öyle canım ama biz onu aştık çok şükür yani uzun zamandır ben de tek çıkıyorum onlar baba oğul takılıyorlar dün sandalyelerimizi alıp arkadaşımın doğum gününü kutlamaya sahile gittik mesela kız kıza eşimle oğlum evdeydi ben gidip geldim o bir kaç saat bile insana o kadar iyi geliyor ki
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Eskiler neyse ama simdikiler bilemiyorum bazen hastanede görüyorum çok çocuklu bir ara iki kişiye sordum kaçıncı gebelik biri 6. Demişti biride 7.demisto hep kız getirdiği için erkek getirene kadr devam diyordu durumlarını sordum bana eşim biri inşaat biri çoban demişti baya üzüldüm çocuklara sırf erkek çocuk için hepsine güzel bakilmicak 

Bazılarında kazayla oluyor kaç kişiye şahit oldum spiral takma gelip gebe olduğunu öğrenen yada spiralden kalan 
0 oy
tarafından
Çocuk sayısı kulun elinde değil, Allahın nasibidir. İsterseniz 4 5 korunma yöntemini aynı anda deneyin, gebe kalacaksanız kalırsınız. İsterseniz devamlı deneyin, kalmayacaksanız kalmayacaksınız.

Ebu Saîd el-Hudrî'den (ra) merfû olarak rivayet olunan hadiste şöyle haber verilmektedir: Allah Rasûlünün (sav) yanında azil (ilişkide dışa boşalma) konuşuldu. O şöyle buyurdu: "Sizden biriniz bunu neden yapıyor? Yaratılan hiçbir can yoktur ki Allah onu yaratacak olmasın?"

"Bizim cariyelerimiz vardı ve onlardan azil yapıyorduk. Yahudiler, 'İşte küçük mev'ûde (yani çocuğu diri diri toprağa gömme) budur.' dediler. Bunun üzerine mesele Resulullah (sav)'a soruldu: 'Yahudiler yalan söylemiş, eğer Allah onu yaratmak istese onu sen reddedemezdin.' buyurdular." (Ebû Dâvûd, Nikâh, 48; Nesaî, Nikâh, 55; Ahmed b. Hanbel, III/22, 49, 51)

Bu konuda öyle ya da böyle, çocuk olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Tabi ki korunmaya izin vardır. Ancak çocuk sayısı asla kulun elinde değildir. 5 çocuğu nasıl yapıyorlar da bakıyorlar gibi bir düşünce çok da uygun değil çünkü çocukların sayısını ve zamanını tayin eden Allah.

Annem o kadar korunmaya rağmen 6 çocuk sahibi, 2de bırakırım diye düşünmüş. Kaynanam da böyle, 2 3 türlü korunmasına rağmen 7 çocuğu var. Çünkü Allah böyle karar vermiş.
0 oy
(9,652 puan) tarafından
Az ağa yutturur çok kendini güttürür diye bir söz vardır. Bakılır neden bakılmasın 
0 oy
(5,730 puan) tarafından
4 çocuğum var 18,14,12 ve 4  yaşındalar. 5 yolda Allah nasip etti çok şükür hepsine gayet güzel baktım. Bu tamamen anne ve babanın ailevi geçimine bağlı. 20 sene oldu eşimi ilk gün nasıl sevip sayiyorsam hala aynı. Çocuklarımda çok terbiyeli okullarında çok başarılı elhamdülillah. Maddi olanağımız da iyi. Rabb'im iyiki nasıp etti onlar benim dünyadaki cennet bahçem.
0 oy
(3,055 puan) tarafından
3 kolay olmasaydı 4 . Seve seve getirmezdim bu dördüncü al sana çocuk der gibi elimi kolumu bağladı aklimi yerinde durdurabildigime sukrediyorm 4 çocuktan el sallıyorum buralara hiç gelmeyinnnn :(
0 oy
(1,923 puan) tarafından

Tek çocukla şükür eden ben :ninja: 2 çocuk düşününce bile stres basıyor beni 

0 oy
(1,820 puan) tarafından
3 çocuk var , Rabbim veriyor kolaylığını yaa
0 oy
(873 puan) tarafından
Valla şu an ikinciye hamileyim eğer ülkede ekonomik şartlar böyle olmasaydı eşim gibi bir adama 5 çocuk doğurmak isterdim Allah herkese evladına iyi babalık yapacak annenin üzerinden yükünü alacak eş nasip etsin zorunu kolaya çevirsin 
0 oy
(20,339 puan) tarafından
3 tane var benim alıştık yaa
0 oy
(12,925 puan) tarafından
İkinciye hamileyim bunu 5 sene düşünüp yaptık :) daha da dükkanı kapatırız 
0 oy
(3,064 puan) tarafından

Zor mu evet zor ama çok güzel ❤️ 4 çocuklu anne :angel:

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 245 göst.