+1 oy
846 göst.
Diğer kategorisinde (119 puan) tarafından
Biz bir çocuğa zor bakıyoruz hayret ediyorum burdaki annelere Allah kolaylık versin 

23 Cevaplar

+2 oy
(1,640 puan) tarafından

Yengemin 5 tane çocuğu var ve gerçekten 4 4 lük yetiştirmiş en küçüğü 13 yaşında falan hepsi namaz kılan gençlerden çok saygılı , yardımseverler 

Yani bakan çok güzel bakıyo hep derim helal olsun yengeme bu devirdeki çocuklar daha 9 yaşında ergen muamelesi yaparken yeğenlerimden bi kere asi cevap ver ters bi laf duymadım 4 tanesi erkek bide bakan çok güzel bakıp yetiştiriyor. Yengemin akıl sağlığı da yerinde :D keşke 2 tane daha yapsaydım der hep çocuklar hem aileye hem birbirlerine çok kenetli 

(7,060 puan) tarafından
Onun için demedim . 4 5 çocuğun kıyafeti ayakkabısı gıdası beslenmesi çok zor yani . Okul masrafı harçlığı ooo dünya para lazım: D
(1,640 puan) tarafından
Demekki yetinmeyi öğrenmiş :) yeğenlerim belki hepsini bi seferde alamamıştır dünya hali
(7,060 puan) tarafından
Aynen 4 kardeşiz bizde fakirlik çektik. Başkalarının eskisiyle büyüdük.

O yuzden fazla çocuk gerçekten zor . Hem eğitimi hem terbiyesi hemde maddiyat olarak .
(1,640 puan) tarafından
İşte diyorum ya maddiyatta önemli tabi ama annenin sabrıda
(14,491 puan) tarafından
Ay maşallah sübhanallah ♥️♥️♥️
-Reklam-
+1 oy
(124,723 puan) tarafından
kimde 5 cocuk var burda
(11,295 puan) tarafından
Sen nirdesin bayadır yoksun
(5,873 puan) tarafından
kiz akil sagligi kalmiyor ya insan bosa belese nefes alip vererek yasadigini sanio gelisiguzel biseler yapilio. yani bas edemiyorlardir eminim. aha ben ikinciile 50 yil yaslandim.
(5,873 puan) tarafından
aynn nerdesin bayadir yoktun
(1,632 puan) tarafından
Babyboyum hosgeldin tatilin bitti mi ☺️ bi gittin pir gittin yerin cok belli oluyordu☺️
(124,723 puan) tarafından
hosbuldum 2 ay kaldim dondum nasilsiniz kizlar
+1 oy
(1,627 puan) tarafından

2 yaşında İkizlerim var bunlara bakıyorsam 4-5 çerez gelir bacım :D

(4,342 puan) tarafından
Hahaha ha bencede :)
(1,951 puan) tarafından
Gerçekten de öyle.
İkizler bakmak ile tek çocuk yada 3-4 çocuk arasında bakmak kadar dağlar var
+1 oy
(10,185 puan) tarafından
Zorsa bakana zor yapana zor yargılamak haddimize değil. 

2 çocukla kafayı yiyen ben :D 
0 oy
(7,060 puan) tarafından
Yanlışlıkla hamile kalanlar onlar . Mecbur bakıyorlar ne yapsınlar 
(119 puan) tarafından
Ya kınamak istemiyorum ama yanlışlıkla gebe kalmak nedir hap, spiral, kondom, baglatma o kadar çok yöntem var ki. Bence bunlar umursamayan tayfa her çocuklada özenle ilgilendiklerini düşünmüyorum çocuklar birbirine bakarak büyüyorlar işte
(235 puan) tarafından
Su1880) bence siz büyük konuşmayin kimin ne yaşadığını bilemezsiniz
(119 puan) tarafından
Saygı duyarım yargılanıyorum zor dedim sadece
(235 puan) tarafından
Evet biliyoruz zor kalp deliğinden tut diyabet tansiyon migren hastasıyım ama mecburum bakmaya atsan atılmaz satsan satilmaz çünkü evlatt
herşeye rağmen rabbim de nasip ediyor demekki
(7,060 puan) tarafından
Valla bn psikolojik olarak pespese bakamam diye çok bekledim . 7 yaş var aralarında. 2 oğlum var küçüğü 6 aylik . Daha düşünmüyorum. Zaten sezeryan dogum olduğu için korkuyorum. Korunmadim yıllardır çünkü zor hamile kaliyorum
(1,951 puan) tarafından
Bence hiç kınama canım bende çok kınardım.neler neler derdim. başıma geldi 27 haftalık hamileyim şimdi 3. Çocuk isterken ikizlerim oldu 4 Çocuk üstüne ikizler 1 yaşını doldurmadan dahiliye gitmek için gittim doktor 10 haftalık hamile olduğumu öğrendim.

Umursamadan olanlar da var istemeyerek olan da çok
(9,261 puan) tarafından
Gecesiyah yani şuan kacinciya hamilesin 5.cimi 6.cimi kizzz
(1,951 puan) tarafından
Aslında 4.gebelik ama bundan önce ikizlerim oldu.
4 çocuk vardı bu da 5. oluyor

İlk Doktorum kaç defa aldır dedi aldırmadım.
Başta da gitmesini çok istedim dün ultrason da gördüm çok pişman oldum. İnş ilk dualarım kabul olmaz
(9,261 puan) tarafından
Abooo ikizler şuan 1 yaşında o zaman
(235 puan) tarafından
Gecesiyah) seni anlıyorum ben canm Allah yardımcın olsun seninde
(1,951 puan) tarafından
İkizler şuan 15 aylık 15 gün sonra 16 aylık olacaklar.
Ben hamilelik öğrendiğimde 1.yaş doğum gününe yakındı.
Doğum yapacağım zaman arası tam bir buçuk yaş olacak
(1,951 puan) tarafından
Amin .
Sağol sunaa.
Allah sana da yardımcı olsun
(7,684 puan) tarafından
Aboo neyle korunuyor sunuz söylemesi ayıp bende kesinlikle kalmam gözü ile bakıyorm :/
(1,951 puan) tarafından
Hap kullanıyordum canım.
Bağlatacaktım millet uyup bağlamadım
Çok erken diye yan etki oluyormuş bağlamak
Cilt altı takacaktım çok yan etki var dediler şöyle böyle dediler bu ayda bekleyeyim deyip hap aldım.
O ay hamile kalmışım.

Söylemesi ayıp ama o ay ya iki kere ilişki oldu [çok utanarak söylüyorum]
(7,060 puan) tarafından
Ben geri çekilmeyle korunuyorum
(7,684 puan) tarafından
İlişki sırasında hap almış mıydın ? Zaten hapla hamile kalan çok var ya . Tüpleri bağlatmak haram canım bir de rabbim verecek olsa bizim onlemimize mi bakacak gücü kudreti her şeye yeten rabbim vermek istesin yeter ki ...
(1,951 puan) tarafından
Hap her gün aldım adet yakın bıraktım zaten bıraktıktan sonra ilişkide olmadı.
İlk beraberlik hap kullanmaktan 1 hafta sonra oldu o da ondan da korunması istedim bana ben korunacaksam ne anlamı var dedi.

şimdiye kadar iki kızım arası 2 buçuk yaş geri çekilme ile korundum bir şey olmadı  ben hep ona güvenmediğim söylerdim.şimdi bana bazen takılıyor hani bana güvenmiyordun diye al sana.
O hep kendinden emindi.

Yüksek ihtimal ikinci beraberlik oldu çünkü geri çekilme yapsa bile rahat olduğunu söyledi

Ben de çok sonradan farkettim buradaki kadın doğum hap istemiştim emziriyorum diye düşük doz vermiş bende yazdığı haptan 2 hafta sonra aldım çok da emzirmiyordum  bebekleri o ay tam
emzirmeyi bıraktılar ben hapın dozu düşük bilmiyordum özeldeki doktorum sonradan söyledi.
Hapı gösterdiğimde
(1,951 puan) tarafından
Birde çok haklısın rabbim verse gerçekten önünde kimse duramıyor ikizler çok zor diye her gün bu son bu son derdim ama Rabbim in isteği oldu 3 çocuktan fazlası çık karşıydı.

Ayıptır söylemesi ikizlerden sonra 3.sezeryan zor olmasından dolayı cinsel hayatımız fazla yoktu eşim şikayetçi olmaya başlamıştı artık.

Birde ben öğrenene kadar ne haplar yedim varis ilaçlarına kada.
 ne iğneler vurdum .3 defa soğuk algınlığı iğnesi vurdum
Doğum kontrol hapı vardı biraz kullandım.

O ay ne ev işleri yapmadım halı yıkamaktan neler yapmaya kadar

Annemlerin tarlası 4 yıldır bölüşmüşlrr bir gün görmedim.evlendikten sonra tarlaya hiç gitmeyen ben bayramda işçi bulamadılar diye eniştem de gelmedi kızgınlıkla kardeşlerimle tarlaya gittim.
Kız koca koca otlar yoldum 3 gün boyunca.
İkinci üçüncü gün karnım çok ağrıyor anlam veremiyorum
Leke leke kanamam var hep diyordum adetim doğru değil ondan halbuki o zaman 35 günlük hamile içmişim

Kısacası ne bebeğin oluşuna anlam veremedim ne de halen sağlam bir şekilde karnımda sıkı sıkı tutuşuna

Başta biraz küçüktü haplar biraz zarar vermişti şimdi çok iyi çok şükür dünde doktordaydım
(7,684 puan) tarafından
Geleceği varmış canım işte biz korunuyorz ama hepsi boşa rabbim vermek istesin yeter ki ya da vermek istemesin kendini yirtsan ne fayda . İkizlerin cinsiyeti ne ? Benim ikinci kızımda ikizdi ama diğeri ta en başından adaya veda etti kendi kendine yok oldu (⁠≧⁠▽⁠≦⁠) acaba tekrar gebelik olsa ikiz olur mu korkusu var icimde . Benimde varislerm çıkti üst bacakta hatta vajinal varis varmış o kadar ağrılı geçmişti ki gebeliğim ben bebek baskı yapıyor zannederken varış ağrısı imiş doğumda öğrenmiştim .
(14,491 puan) tarafından
Malesef öyle yazdığın koruma yöntemleriyle hamile kaldım ben :D
Hapla kıza..
En son 2 ay evvel spiralle de gebe kaldım..
Yani en son komple elimle rahmimi söküp atacam :D
(1,951 puan) tarafından
İkizler 1 kız 1 erkek.
Kısmeti yokmuş diğerin benim kıza da gider dedi belki çok şükür şimdi ikisi de sağlıklı.

İkiz olma ihtimali halen var 4 aylık iken kontrol gittiğimde emziriyordum doktor ultrason baktığında iki yumurtamın da çok çalıştığını çift yumurta gördüğünü söyledi.bana iyi korun dedi emzirmene rağmen Bu kadar çalışmasını beklemiyorum dedi.

Sen de istemiyorsan dikkat et canım

Ama benim genel olarak yumurtalıklarım çok çalışır çok duydum doktorlardan bir kadına göre fazla.
sadece bir ara kist çıkmıştı o zaman biraz normal çalıştı
(1,951 puan) tarafından
Sen de mi hamilesin mervenr
Hayırla kucağına alırsın inş
Kısmet olunca engel olunmuyor

Ben tüp bağlatacağım inş.

O zaman da tekrardan hamile kalsam senin söylediğin gibi kökten alıp atarım:-D
(14,491 puan) tarafından
Düştü yavrum..

Bende baglatcam ben bıktım habire kedi gibi hamile kalmaktan ya.
7 sene olmadı sonra peşpeşe gelmeye başladı ışığı gören geliyo dkdkkd
(119 puan) tarafından
Sohbetinizi gidin başka yerde yapın bildirim geliyor bana
(9,261 puan) tarafından
Yorumlarını sil o halde.sen başkasının yorumuna yazmışsın bu ne saçma bir usluo
(14,491 puan) tarafından
Aaaaa hayret bişey, kraliçe55in yorumuna yazmisiz neden karision ay,sen kendi yorumunu gizlersen sorun kalmaz
(7,684 puan) tarafından
Emredersiniz
(14,491 puan) tarafından
Bildirim gidio ablaya çekilin laynnnnnn :D
(9,261 puan) tarafından
Bana bak
(9,261 puan) tarafından
Merveeee
(9,261 puan) tarafından
İstediğim yerde istediğim gibi konuşurum
(14,491 puan) tarafından
:D çok sinirlenmiş hafffendi :D
(1,951 puan) tarafından
Hakkında hayırlısı olsun Merve.
Ben de kendimi kedi gibi hissediyorum

Bir çocuk daha istemiyorsan emin ol mantıklısı bağlatmak kafan rahat o zaman.

Ne istiyorsan ona göre davran hiç başıma gelmediği için olmaz dedim millet her zaman uydum.ama yanlış
0 oy
(5,438 puan) tarafından
14 yaşındaki ve 2 yaşındaki kızım ile pes ettim ben. 5 çocuk ay yoook yookkkk Allahım, o bebeler ya uslu ya da anneler çok sabırlı. Bir de bu zamanda ekonomik olarak nasıl yetiyorlar anlamıyorum. Alım gücüm yüksek olmasına rağmen ben uçan fiyatlara yuh diyorum. Allah yardımcımız olsun
0 oy
(449 puan) tarafından
3 çocuk bende zorlandığım zamanlarda var ama mecbur herseylerine yetişiyorsun
0 oy
(6,799 puan) tarafından
Ya erkek olsun sevdasındandır yada kaza (bunu çok anladığım söylenemez) çok çok ultra bir gelir ve sabır ister bence 4 5 çocuk 
0 oy
(4,359 puan) tarafından
Bir tanıdığım var beş çocuklu eşimin akrabası evet o çocuklar da büyüyor evet anneleri bakıyor ama bizim Bi taneye verdiğimiz imkanları tabiki o çocuklar alamıyor gerek maddi gerek manevi işin anne boyutu da çok zor kadının ne Bi çarşısı var ne Bi pazarı sürekli evde Bi konusmamızda dedim büyükler okuldayken küçüklerle Bi çarşıya falan çıksana yok nereye çıkayım canım o zaman da koştur koştur ev işi yemek yapıyorum anca dedi o da haklı ben Biriyle eve yemeğe yetişemiyorum çıkıp gezmeye gitmiyorum dedim kendime sonra yani çok çok zor o yüzden ikinciye asla cesaretim yok benim de 
(119 puan) tarafından
Zaten dışarı çıksa bile çıktığından birşey anlamıyor ki insan ama babalar öyle değil çantasını alıp çıkıyor gezip geliyor ne güzel hayat valla
(4,359 puan) tarafından
Aynen öyle canım ama biz onu aştık çok şükür yani uzun zamandır ben de tek çıkıyorum onlar baba oğul takılıyorlar dün sandalyelerimizi alıp arkadaşımın doğum gününü kutlamaya sahile gittik mesela kız kıza eşimle oğlum evdeydi ben gidip geldim o bir kaç saat bile insana o kadar iyi geliyor ki
0 oy
(1,911 puan) tarafından
Eskiler neyse ama simdikiler bilemiyorum bazen hastanede görüyorum çok çocuklu bir ara iki kişiye sordum kaçıncı gebelik biri 6. Demişti biride 7.demisto hep kız getirdiği için erkek getirene kadr devam diyordu durumlarını sordum bana eşim biri inşaat biri çoban demişti baya üzüldüm çocuklara sırf erkek çocuk için hepsine güzel bakilmicak 

Bazılarında kazayla oluyor kaç kişiye şahit oldum spiral takma gelip gebe olduğunu öğrenen yada spiralden kalan 
0 oy
tarafından
Çocuk sayısı kulun elinde değil, Allahın nasibidir. İsterseniz 4 5 korunma yöntemini aynı anda deneyin, gebe kalacaksanız kalırsınız. İsterseniz devamlı deneyin, kalmayacaksanız kalmayacaksınız.

Ebu Saîd el-Hudrî'den (ra) merfû olarak rivayet olunan hadiste şöyle haber verilmektedir: Allah Rasûlünün (sav) yanında azil (ilişkide dışa boşalma) konuşuldu. O şöyle buyurdu: "Sizden biriniz bunu neden yapıyor? Yaratılan hiçbir can yoktur ki Allah onu yaratacak olmasın?"

"Bizim cariyelerimiz vardı ve onlardan azil yapıyorduk. Yahudiler, 'İşte küçük mev'ûde (yani çocuğu diri diri toprağa gömme) budur.' dediler. Bunun üzerine mesele Resulullah (sav)'a soruldu: 'Yahudiler yalan söylemiş, eğer Allah onu yaratmak istese onu sen reddedemezdin.' buyurdular." (Ebû Dâvûd, Nikâh, 48; Nesaî, Nikâh, 55; Ahmed b. Hanbel, III/22, 49, 51)

Bu konuda öyle ya da böyle, çocuk olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Tabi ki korunmaya izin vardır. Ancak çocuk sayısı asla kulun elinde değildir. 5 çocuğu nasıl yapıyorlar da bakıyorlar gibi bir düşünce çok da uygun değil çünkü çocukların sayısını ve zamanını tayin eden Allah.

Annem o kadar korunmaya rağmen 6 çocuk sahibi, 2de bırakırım diye düşünmüş. Kaynanam da böyle, 2 3 türlü korunmasına rağmen 7 çocuğu var. Çünkü Allah böyle karar vermiş.
0 oy
(9,652 puan) tarafından
Az ağa yutturur çok kendini güttürür diye bir söz vardır. Bakılır neden bakılmasın 
0 oy
(5,729 puan) tarafından
4 çocuğum var 18,14,12 ve 4  yaşındalar. 5 yolda Allah nasip etti çok şükür hepsine gayet güzel baktım. Bu tamamen anne ve babanın ailevi geçimine bağlı. 20 sene oldu eşimi ilk gün nasıl sevip sayiyorsam hala aynı. Çocuklarımda çok terbiyeli okullarında çok başarılı elhamdülillah. Maddi olanağımız da iyi. Rabb'im iyiki nasıp etti onlar benim dünyadaki cennet bahçem.
0 oy
(3,055 puan) tarafından
3 kolay olmasaydı 4 . Seve seve getirmezdim bu dördüncü al sana çocuk der gibi elimi kolumu bağladı aklimi yerinde durdurabildigime sukrediyorm 4 çocuktan el sallıyorum buralara hiç gelmeyinnnn :(
0 oy
(1,916 puan) tarafından

Tek çocukla şükür eden ben :ninja: 2 çocuk düşününce bile stres basıyor beni 

0 oy
(1,820 puan) tarafından
3 çocuk var , Rabbim veriyor kolaylığını yaa
0 oy
(873 puan) tarafından
Valla şu an ikinciye hamileyim eğer ülkede ekonomik şartlar böyle olmasaydı eşim gibi bir adama 5 çocuk doğurmak isterdim Allah herkese evladına iyi babalık yapacak annenin üzerinden yükünü alacak eş nasip etsin zorunu kolaya çevirsin 
0 oy
(20,339 puan) tarafından
3 tane var benim alıştık yaa
0 oy
(12,915 puan) tarafından
İkinciye hamileyim bunu 5 sene düşünüp yaptık :) daha da dükkanı kapatırız 
0 oy
(3,064 puan) tarafından

Zor mu evet zor ama çok güzel ❤️ 4 çocuklu anne :angel:

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 245 göst.