0 oy
440 göst.
Diğer kategorisinde (134 puan) tarafından
Arkadaşlar 7 gün önce normal doğum yaptım dün ve bugundr dikişlerden 2 tane düştüğünü gördüm peçeteye geldi sizce erken değil mi düşmesi birde ayna ile baktıgım zaman ahh bendeki merak :)) inanılmaz derecede hala büyük vajinal bu durum zamanla düzelir mi tecrübe yaşayanlar bana bir akıl verebilir mi görüntü çok kötü ya psikolojimi etkiledi daralma olur mu acaba 

18 Cevaplar

+1 oy
(15,719 puan) tarafından
Zamanla eski haline dönüyor. Çok hizli toparlanmasini bekleme. Kegel egzersizi yaparsan daha hizli toparlanir. 
-Reklam-
0 oy
(4,272 puan) tarafından
Cerrahi dikiş ya 10 gün içinde kendi atar o normal daralma ne kadar daralsa da sonuçta kesildi biçildi çocuk çıktı bacım çok da daralır diye bekleme çok da kafaya takma geçmiş olsun hayırlısı olsun 
(134 puan) tarafından
Çok daralma tabiki beklemiyorum mucizevi bir olay gercekleşti tabiki ama bukadar büyüklükte kabul edilir değil be bacım
(4,272 puan) tarafından
Kız dur daha yeni zamanla düzelir :) bebisine bak sen oraya bakma kafayı yersin :D
(134 puan) tarafından
Hahaha :))
(4,272 puan) tarafından
Rabbim hayırlı evlat eylesin yavrunu :)
0 oy
tarafından
Canim 20 gun once yaptim sogum ..6 gun sonra dikisler düştü..vajinayi bende cok takiyom yaa..
(134 puan) tarafından
Sendede kasık ağrıları oldumu doğumdan sonra inanılmaz bir ağrı oluyor anlatamam sana
tarafından
Evet biliyorum o agrilari aynisi oldu duramiyordum agrilardan ..10 gun falan sonra azaldi yavas yavas su an hic yok
(134 puan) tarafından
Çok kötü ya bildiğin doğum sancısı gibi
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Vajina zamanla toplanır canım ama ne kadar da olsa eskisi gibi olmaz, bu yüzden çok fazla vajinal daraltma işlemi yapanlar oluyor, vajinal estetikler vs de. Kafana takma, baktın zamanla kendini iyi hissetmiyorsun yaptırırsın 
(134 puan) tarafından
Estetik yaptırmak mı :))) bidaha çatala dair hbirşey görmek istemiyorum
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Düzelecek cnm o bakma bence düşen dikiş o 
(134 puan) tarafından
Evet canım gördüm ipi zaten
0 oy
tarafından

Yorumlardan sonra sezaryene karar verdim :D

(134 puan) tarafından
Ahhh nasıl yalvardm Sezaryn istiyorum diye devlette almadı beni sezeryna özelde de okadar para veremezdm ama keşke sezaryn olsaydm
tarafından
Ee o zaman da karninda dikis izleri gorcen kız
Ah biz kadinlar
(878 puan) tarafından
ben sezaryen yaptim dogumdan sonra korse taktim karnimda da catlak yoktu karnim eskihaline dondu cok az bi ayva gobek var gebelikten once de vardi vajinama bakmadim ama hissettigim hala eskisi gibi olmasi :))))))
tarafından
Kız vücudumu kocamdan başka kimse görmüyor , eee alt tarafta lazım bize :D en iyisi sezaryen
0 oy
(3,131 puan) tarafından
Kız hiç aklıma gelmedi oraya bakmak 4 doğum yaptım . son doğumum dikişsiz oldu.çokta daralmadı ama  eski haline döndü 

Ağrıların olur o normal burç ağrısı denir ona 10 güne kadar gecer.parol felan iç üşütme kendini
(134 puan) tarafından
Tesekkür ederim canım verdiğin bilgiler için parol içiyorum ama parolun kendine hayrı yok :)) çekiyorum işte napim coğu gitti azı kaldı sabırrr
(3,131 puan) tarafından
Öyle canım geçer bakalım biz nelere sabretmiyoruz anneler. Emerken verdiği huzur yetiyor minnacık elleri cennet kokusu .. en iyi parol etkisi veriyor :))
(134 puan) tarafından
Evettt Rabbime sonsuz sükür diyorum çok güzel bir duygu
0 oy
(4,277 puan) tarafından
40 güne falan eski haline dönüyo merak etme 
(4,277 puan) tarafından
Kocaman bir kuyu ;)))
(134 puan) tarafından
Şuan tekrar psikolojimi bozdun ahahahhaha:)))
(4,277 puan) tarafından
Düzeldi merak etme ikinci dogumumu bile yaptım ben :))
(134 puan) tarafından
Benimde ikinci doğum ilkine dair asla birşey hatırlamıyorum
(4,277 puan) tarafından
Dogumum çok kolay oldu ilkine göre tabi alt taraf ne alemde bu sefer bakamadım:))
0 oy
(617 puan) tarafından
Canim bol bol dinlen bebeginle vakit gecir gecen sene ben simdiki sen zaman cok hızlı.. sorularina gelecek olursak ne kadar temiz ve kuru tutarsan o kadar hizli iyilesir ve dokulur dikislerin bu normal yani vajina ya gelince ikinci dogumsa goruntu biraz daha korkutuyor ama 1 yil sonraki anne olarak soyluyorum epey toparliyor ayrica doktora da gittim devlet idrar kacirma rahim sarkmasi gibi ciddi durumlar soz konusuysa ve 3 cocuk varsa hem genital estetik hem daraltma yapiyor tabi ucret cikiyor ama özel kadar degil aksi durumda misal beni eksik dikmisler birsey fark ettigim icin gitmistim doktor emzirdigim icin anestezi uygun gormedi ve 2 cocugum oldugu icin de onermedi sonrasinda yine dogum yapacak olursam mudahaleden sonra tekrar bir dogum oldugunda daha cok deforme olacagini soyledi yani herseyin bir telafisi var ama zamanla 
(134 puan) tarafından
Estetik işlerine giremem de inşallah zamanla toparlar
0 oy
(324 puan) tarafından
Kaç dikişin var canım. Eğer iç dikiş ile dış dikişin var ise içler kendiliğinden erir gider, dış dikişin de 20 günü bulur iyilesmesi dökülmesi.  Zamanla toparlıyor enfeksiyon kapmamaya dikkat et. Teharet suyu yap kendine su şişesine tentürdiyot dök su ile karıştır cola renginde olsun. Her WC çıkışında onunla temizlik yap mutlaka 
(324 puan) tarafından
Öyle onunla yıkan peçete ile kurula birde sık sık pedini değiştir.
(324 puan) tarafından
İnşallah çabucak iyileşir benim ebem çok iyiydi o yönden ve dikişlerimi özenle toparladı inşallah seninkide öyle olmuştur.
(324 puan) tarafından
Ebe söylemişti temizliği .
(134 puan) tarafından
Tesekkür ederim canm denicem pedimi çok sık değişyom zaten
(324 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(551 puan) tarafından
Canım niye bakıyorsun aynayla :D düzelir korkma ama illa ki biraz genişleme oluyor doğumdan önceki gibi olmuyor tam anlamıyla. Dikişlerinde düşmesi normal vücudun kendini hızlı toparlıyor demek ki.
(134 puan) tarafından
Niye baktım bende bilmiyorum basıma ne geldiyse meraktan :))))
0 oy
(813 puan) tarafından
Kadın doğum doktor arkadaşım doğum yaptı dikiş atmışlar bı gün sonra  gidip dikisini kendi açmış .. niye açtın dedim kendi kendine kaynar dedi gerek yokmuş .  Toparlanmaya zamanla 
0 oy
(19,879 puan) tarafından
Ben hiç aynayla bakmadım valla. Zamanla.eski haline gelir Allah'ın izniyle. Dikişler de doğru zamanda düşmüştür heralde ben kaç günde düşmeye başladı hatırlamıyorum. 
0 oy
(1,906 puan) tarafından
11 ay aralikla doğum yapdim daralmayi gecdim orda durduğuna şükür ediyorum çok zor oldu.dagildim daralmaz artik bir doğum edince vucudda degisiyor anne olunca herşey değişiyor o degismiş cokda önemli del :)Allah başka dert vermesin normal doğum yapipda herkesin başına gelen şeyler bunlar benimde düşün:)iki bebeğin arasindayim orası aklıma dahi gelmiyor:)
(134 puan) tarafından
Yaaaa :))) motive oldum şuan Rabbim bağışlasın evlatlarını
(1,906 puan) tarafından
Sağol:)beni düşün mutlu ol
0 oy
(633 puan) tarafından
Benim de öyle olmuştu aynaya baktım psikolojim bozuldu afedersin totoya kadar açıktı orası. Ama şimdi eski haline geri döndü belki daha dar bile olabilir ilişki esnasında zorlanıyoruz bile. Eşim de der sürekli çok daralmış diye ama ben sürekli kegel egzersizi yaparım. Lavaboda idrarini yaparken birden salma bide mesela 10sn aralıklarla birkaç kere tutarak yap eski halinden daha iyi olur :D
(134 puan) tarafından
Yaaaa tesekkür ederim canm baya bilgilendim bugün kegel ne onu bilmiyorum
(633 puan) tarafından
Yatarken ayaklarınızı mesela sırtüstü yatıp ayaklarınızı kendinize çekin vajinanizi idrar yaparken tutar gibi sıkın 10 sn bekleyip salin nette vardir
0 oy
(226 puan) tarafından
Geçmiş olsun öncelikle Rabbım hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin bende sırf böyle olacağını bildiğim için sezeryan istiyordum gerçi istememe gerek kalmadı ani su bosalmasi ve bebeğin ters olmasi acil sezaryani gerektirdi bana yarım insan filan olursun diyenlerde oldu çok şükür hala tek parçayı doktor iyi birleştirdi :D merakımdan soruyorum nasıl geçti doğumunuz acaba o açılma hissi nasıl 10 cm e kadar açılıyor afedersiniz 2 yıldır evliyim ilişki olunca bile hala ağrıyor feci derecede ben 10 cm açılmayı düşünemiyorum yani zaten doktor çatı muayenesinde normal doğum olursa 20 25 dikise yakın atılabilir dedi (2 3 doktora gittim hepsi aynı söyledi) sadece merakımdan soruyorum nasıldı doğum anınız tekrardan Rabbım analı babalı büyütsün inşallah :)
(134 puan) tarafından
Benim doğum berbattı canım ya asla hatırlamak dahi istemeyeceğim kadar çok da dikişim oldu 10 cm acılmada tam 15 saatte oldu
(226 puan) tarafından
Ayy çok geçmiş olsun canım benim Umarim şimdi daha iyisindir off afedersin ne bk varsa kadınlarda var diyorlar ya gerçekten çok doğru Rabbım yardımcın olsun doğum her haliyle çok zor ister normal ister sezeryan bende 3 ay önce sezaryen oldum ve Gaziantep de yaşıyorum hava 45 derece ben o sezaryen dikisiyle bu sıcakta 3 ay geçirdim 20 gün yarı oturur pozisyonda arkamda 4 5 yastıkla uyudum korkumdan 20 gün hapsirmadim oksurmedim yüksek sesle konuşmadım 20 günden sonra yavaş yavaş sağa sola doğru uzandım yattım çok zordu ama yine de çok şükür ağrım sızım olmadı dayanamayacagim kadar ben korkumdan bu kadar pimpirikli oldum
0 oy
(674 puan) tarafından
Düşmesi normal kızımda düşmedi  aldırdım ama oğlumda kendi kendine düştü  vajina da kendini daha çok toplayacak öyle kalmaz korkmaz :)
0 oy
(4,025 puan) tarafından
Bakma kız daha toparlanmamış oluyorya görüntü o biçim oluyor yani boşver:D

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 134 göst.
4 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Karaogluirmak (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 143 göst.
7 Şubat 2024 Diğer kategorisinde byebruss (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 216 göst.