0 oy
1,255 göst.
Diğer kategorisinde (2,191 puan) tarafından
Youtubeden az önce sezaryan doğum izledim okadar güzel geçirdiki amaliyatını VS bir an dedim ki keşke bende sezaryan olsam dedim. Herkesin hikayesi farklıdır orası ayrı ama geneli mutlu o anda acı çekmedikleri için mi acaba? Normal doğum yaparken insanın canından can gidiyor saatlerce sancı çekiyor felan keşke imkanım olsa sezaryan olsam sonrasında elbette sızlamalar ağrılar olur ama o anını çok güzel ve anlamlı geçiriyorsun sonuçta. İlkim normal doğumdu ama bu ikinci de düşüncelerim hep değişti 

72 Cevaplar

+2 oy
(406 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Normal doğum yaşamadım. Tek çocuğum var 

Sezeryan oldum isteğe bağlı.. İyi ki de sezeryan olmuşum hiç pişman olmadım. Sonraki acıları tabiki oldu ama öyle abartıldığı gibi bişey yaşamadım ben... ne ayağa kalkarken ne yürürken ne ilk tuvalete çıkış vs. O anda da sonrası da gğüzel geçti. Ki ben dogumda çovid olmuştum (2021) 'ona rağmen güzeldi. 
(2,191 puan) tarafından
İşte bünyeden bünyeye değişiyor canım :))
-Reklam-
+5 oy
(2,600 puan) tarafından
Sezaryen sonrası çektiği ağrıyı atmıyorlar oraya onu da bi atsalar normale can kurban dersin iki doğumu da yaşadım. Sezaryen sonrası felaket
(2,191 puan) tarafından
Kız yokk şuan hala izliyorum kadın sadece titriyor çocugunu emzirdi VS mutlu yani :)))
(2,600 puan) tarafından
Uyuşukluk geçince çok fena hele o ilk yürüme gaz çıkarma ve büyük tuvaleti demiyorum bile jdhshhd
(2,191 puan) tarafından
Evet yaa büyük tuvalet yaparken acır yaşamadan hissettim şuan :)
(2,600 puan) tarafından
Ben alerjik biriyim aşırı hapşırırım. Sezaryen sonrası öldüm öldüm dirildim  hapşırırken  :D
+3 oy
(2,944 puan) tarafından
Kim çekmiyor acı sezaryan mı? Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Sancısı ayrı  doğum sonrası ayrı. Belimde kalan ağrı cabası.3 yıl oldu genel anestezi olmama rağmen belim iki iş yapınca öldürüyor. 
(2,191 puan) tarafından
Bünyeden bünyeye değişiyor demekki canım
+1 oy
(12,071 puan) tarafından
Iki sezeryan oldum spinalle ikisindede dogumdada sonrasindada cok mutluydum
(2,191 puan) tarafından
İşte herkesin hikayesi farklı canım acı sancı çekilmediği için sanırım
(12,071 puan) tarafından
Valla ilk ablam oldu sonra ben oldum sonra ben bi daha :) annemin 3 dogumu var annem bile dediki ay bosver iyiki normal yapmadiniz :D o kadar iyi gecirdik masallah. Ki ablamin cani asiri tatlidir yani
+1 oy
(6,383 puan) tarafından
Ay şuan ben şok oldum ilk defa sezeryan doğumu kötülemeyen birini okuyorum ☺️ normalde bünyem ay sende doğurdum san normal olmadan ağrımı çektin sanki kendini yarım ettin diyenlere alışık 
tarafından
Bu okuduklarım şaka mı :O
(6,383 puan) tarafından
Malesef değil bizzat yaşadım kızım 5 gün yoğun bakım küvezinde kaldım ben o halimle kendimi yedim normal olsa girmez miydi diye ahh ahh
(215 puan) tarafından
Sen yine insaflilara denk gelmişsin bana sezaryen olucam diye yarım insan olursun diyenler bile oldu yarım insan ne demek ya doktor ortadan ikiye yarip sonra da dikmeyi mi unutacak yani çok şükür hala tek parçayım: D Sen avrat misin diyende oldu tabi tek cevabım seni normal doğurduğun için tebrik ediyorum ben kendimi kestirmeye meyilliyim demek olmuştu  :D
(6,383 puan) tarafından
Kendini yarım ettin dediler canım yazmışım üstte
(7,613 puan) tarafından
İnsaf mi :/ insanın evladı ile vurulması kadar insafsız bir davranis yoktur herhalde
+1 oy
(776 puan) tarafından
Valla 17 saat suni sancı ardından sezaryen oldum hiçte milletin anlattığı gibi ağrılar acılar çekmedim ayağa kalktığımda millet ağlarsın çok kötü diyordu ben buna mı ağlıcam sızlama dışında bişey yok ki diyordum normal doğum yapan arkadaşım 40 gün oturamadı 15 dikişi vardı bilemedim yani bünye meselesi herhalde her çocuk gibi her doğumda kendine özel oluyor 
(2,191 puan) tarafından
Hikayeler farklı işte canım :)) normal doğum yapanlar da acıdan sancıdan başka bişey düşünmüyo o an
(776 puan) tarafından
Bilemedim valla ya gerçekten biraz acı eşiğiyle alakalı sanırım ben suni sancı çekerken de çok bi ağrı acı hissetmedim kasılmalarım düzene girmiş onu çok az hissettim 17 saatte 4 cmden ilerleme olmayınca doktor isyan etti hiç mi his yok yürü yürü seni sezaryene alalım o da koymucak sana dedi :)
+1 oy
(1,345 puan) tarafından
Olmayan bir pişman olan bin pişman 

2 normal 1 sezeryan doğum yaptım. En zoru sezeryan . Doğum sonrası çok kötü geçti 
+1 oy
(11,129 puan) tarafından
valla hiç de öyle olmadım. benim de canımdan can gitti. üstelik sezaryen esnasında ağrı da hissettim ben, bağırıyordum ameliyathanede
+1 oy
(28,783 puan) tarafından

İyide ne alaka her doğum kendine özgü insanın bedeni vücudu ruh hâliyle alakalı bir durum yani.

Bakmayın böyle şeylere 

(2,191 puan) tarafından
Bende her doğum kendine özgü herkeste farklı tepkiler verir demek istedim zaten. Benim izlediğim şeyi izleseydiniz sizde farklı düşünğrdünğz
(28,783 puan) tarafından
Yo farklı düşünmem kendi dogumum kendi bedenimin kendi yaşadığım şey bana özgü başkasının yaşadığı şeyleri dinlemeyi sevmem hele onla kıyas yapıp düşünmeyi hic
(2,191 puan) tarafından
Bu da senin düşüncen herkesin düşüncesi farklı nede olsa
(28,783 puan) tarafından
Öyle tabimi
+1 oy
(896 puan) tarafından
Gördüğün her şeye inanmaman gerektiğini anlaman gerek bacım, özellikle sosyal platformlarda anlatılan gösterilen şeylerin büyük çoğunlu şişirme ve abartılma şeyler. Sezaryeni kolay geçen, sonrasında kolay toplanan yüzlerce insan vardır muhakkak, ama her sezaryen olan kolay toplanacak diye bi kaide yok ne yazık ki, tıpkı her vajinal doğum yapanın öyle aman aman zorlanmadığı gibi. Allah herkese hayatını kolaylaştırsın, zorlaştırmasın umarım
0 oy
(13,528 puan) tarafından
Herkesin bünyesi farklı tabi bakış açısı da farklı ben ikisini de normal dogurdum gayet memnunum yani Kızımın olsun oğlumun olsun doğum anı çok özel ve keyifliydi
(2,191 puan) tarafından
Acı ve sancı olduğu için neye uğradığını şaşırıyoruz ama
(13,528 puan) tarafından
Ikisını de suni sancı ile oldu aci eşiğim yüksekmiş güzeldı ikisi de
0 oy
(6,097 puan) tarafından

Ben normal dogum yapmak isterdim ama olmadı.  

Rüyamda bile normal dogum yaptım:D .  Sezeryan olduğuma mutlu olamadım hiç bir zmaan . Ama iyi yönü alt tarafın genislemiyor en azından :D

(2,191 puan) tarafından
Allah seni ne yapmasın ya haklısın ama genişleme olmuş olmuyor :)))
(6,097 puan) tarafından
Ya öylede zor toparlaniyorsun sezeryanda.  Normal dogum en iyisi
(142 puan) tarafından
Normal dogum yapanın alti genislemiyorki
(6,097 puan) tarafından
Dikis atılıyor sonuçta.  Genişleyen varmış çevremden duydum
(142 puan) tarafından
Bende normal  dogum yaptım
Zaten adı üstünde normal kemikler geri çekiliyor eski halini alıyor  o genişleyen nadirdir  zor dogum vs falandır heralde
0 oy
(1,006 puan) tarafından
Ben mecburi sezeryan oldum ama hiç mutlu değildim :) aksine günlerce yaşadığım ağrı sızı beni tekrar doğurmaktan korkuttu. Asla umutmam yaşadıklarımı. Normal doğum da zor elbette ama o an yaşıyorsun ağrısını, sezeryanda ben rahat 10 gün yatakta eşime muhtaç şekilde yaşadım..bebeğimi zor bela alıp emzirebildim .. En güzeli , sağlıklisi , olması gereken zaten normal doğum . Bazısı mecburi sezeryan oluyor , bazısı da keyfi :) 
(2,191 puan) tarafından
Herkesin bedeni farklı canım ondan öyle olmuştur :)) İnternetten izlediğim kadını bir görsen hiç kesip biçmemişler gibi :))
(1,006 puan) tarafından
Maşallah o zaman ona :)  Rabbim nasip ederse ikinci çocuğum olursa normal olsun diye diretirim :))
(2,108 puan) tarafından
Bugün rüyamda sezeryana alınıyordum ve tek korktuğum şey şimdi o iğneyi yiyeceksin sonra o kesik acısını çekeceksin o yürürken ağrıları filan bunlardan korkuyordum:))
0 oy
(9,538 puan) tarafından
Ya ozenecek bişey bulamadın mı bacım? Sezeryan bir ameliyat dogum türü diyemeyiz. Acısı elbette sonradan çıkıyo. 
(2,191 puan) tarafından
Yok bulamadım herkesin hikayesi farklı her hikayede her insan da başka tepkiler gösterir değil mi.
0 oy
tarafından
Bende mutluydum tabi ama kızım erken doğunca kucağıma bile alamadan direk yogun bakıma alındığı için üzgündüm. Diğer anneleri bebekleriyle görünce daha çok üzülmüştüm. Genel olarak iyi geçti dogum zaten 5 10 dakikada bebegi aldılar dikiş de kısa sürdü. Dogum sonrası baş ağrısı oldu sadece. Kahveyle azaldı ağrım. Bende sondayı 24 saat cikarmadiklari için yatmak istemiyordum. Normal doğum mu yaptın diyorlardı bana. Normal yürüyordum çünkü 
tarafından
Öyle tabi canım. Kac haftalık oldun canım sen ağrın var mı
(2,191 puan) tarafından
33 haftalığım canım ağrım şuan yok bazen batma VS oluyor ama onlar da normalmiş. Ama bugün hasta oldum grip ve boğaz acısı ve balgam başladı kızım okula başladı ondan bana geçti
tarafından
Çoğu gitmis azı kalmış canım. Geçmiş olsun canım dikkat et okullarda bulaşıyor maalesef hemen çocuklara
(2,191 puan) tarafından
Sağol canım benim
tarafından
Rica ederim güzelim
0 oy
(4,146 puan) tarafından
Ameliyathanede sadece nefes almakta zorlandim. Nefes alamıyorum demistim ama felak nas ayetel kursi okurken nefes alabiliyodum sadece. Bi de aklima kim geldiyse dua ettim. Cikarken hasta bakicilara filan istediginiz dua var mi edeyim diye sormuştum. Çok şükür gulerek girdim gulerek ciktim. Yatağa gecince cok üşüdüm titredim ama evden pike filan da getirmistim. Bazi b.ok beyinliler olmasaydi cok güzel bi lohusalik da gecirirdim. 
(2,191 puan) tarafından
İzlediğim kadın da öyleydi işte canım kahkalarla aldı çocugunu kucağına
0 oy
(3,247 puan) tarafından
Sezeryan oldum evet ameliyathaneden çıkarken çok iyidim bence o anestezi etkisi yüzünde öyleydim birde ağrı kesiciiler tabi :) ayağa kalkma zamanı gelince işte o zaman acı gercekler yüzüne vuruyor :)
0 oy
tarafından
Ben 12 saat sancı çektim ve sonunda sezaryana alındım. iğneyi vurdukları an dünyalar benim oldu sanki tüm ağrım geçti tabikide narkoz geçinceye kadar .ilk ayağa kalkınca adım atamiyorsun oturup kalkamiyorsun çocuğunla ilgilenemiyorsun.  normal doğuranlar çıktı ben hala iki büklüm kaldım.  üç gün mahvoldum imkanınız varsa normali en güzeli . ben doktor doktor gezdim malesef zorunlu oldu . bebeğiniz ve sizin sağlığınız için hangisi iyi ve uygunsa onu seçin size tavsiyem ❤️
(2,191 puan) tarafından
Sağol canım benim bu güzel yorumun için :))
tarafından
Rica ederim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤️
0 oy
(7,679 puan) tarafından
Valla hiç göründüğü gibi değil canım ilk doğumum dediğin gibi doğum anında hiçbir şey hissetmedim ama sonrası fenaydı 15 gün ayağa kalkamadım.İkinci ise tam tersi ameliyat anında öldüm öldüm dirildim resmen ameliyat bitene kadar ağladım gerçi bittikten sonra da abartısız 3 saat ağlamışımdır.
0 oy
(388 puan) tarafından
Canm normali cesaret edemedim bende iki kez spinal sezeryanla doğum yaptım.evet doğum anı çok gyzel oluyor sonrası ayaklanirken canın yanıyor.ama hiçbir acının kalıcı olmadığını biliyorsun.ben ilk hamilelikte 6 hafta sancı çektim o sanciyi çekmektense sezeryan ağrısını çekerim daha iyi
(2,191 puan) tarafından
Doğum sancısı kötü oluyor ne yazıkki benim tek korktuğum sancı başka bişey değil
(388 puan) tarafından
Ben cesaret etmistm normal doğuma o 6 hafta çektiğim sancı beni pes ettirdi canm

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 133 göst.
22 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 657 göst.
+2 oy
9 cevap 321 göst.
2 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 799 göst.
2 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu