0 oy
1,456 göst.
Diğer kategorisinde (2,389 puan) tarafından
Youtubeden az önce sezaryan doğum izledim okadar güzel geçirdiki amaliyatını VS bir an dedim ki keşke bende sezaryan olsam dedim. Herkesin hikayesi farklıdır orası ayrı ama geneli mutlu o anda acı çekmedikleri için mi acaba? Normal doğum yaparken insanın canından can gidiyor saatlerce sancı çekiyor felan keşke imkanım olsa sezaryan olsam sonrasında elbette sızlamalar ağrılar olur ama o anını çok güzel ve anlamlı geçiriyorsun sonuçta. İlkim normal doğumdu ama bu ikinci de düşüncelerim hep değişti 

72 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yok kim demiş kız onu :))

Ilkinde son ana kadar normal doğumdu paşa paşa kendi sancimi çektim yetmedi suni aldım yetmedi suyum geldi gelen giden baktı onlar baktıkça açılmam arttı sonraaaaa o da ne doktorum kontrol ederken kafa değilde kordon bağı doğum kanalına girmis sürpriz:))

Onca eziyete hop diye acilen beş dakika içinde ameliyata aldılar önce belden aşağı uyuşturdular sonra ben kötü olunca bisey verdiler gerisi bende yok uyandım bebek yanımda ama deli gibi uykum var bırakmadılar uyuyayım :)) sonra da o ilk kalkma ufff ne zordu işte sürekli yürü et anca kendime geldim

Ikinci de de zaten başıma ne geleceğini biliyordum kendimi ona hazırladım 
-Reklam-
0 oy
(2,192 puan) tarafından
Mecburi sezeryan oldum ve sonuç sezeryana gidene kadar çektim sezeryan 3 yıldır olmuşum ve halen çekiyorum ben mutlu değilim:( 
(2,192 puan) tarafından
Sagolasin cnm ne mutlu sana ❤️ herkesin doğumu aynı değil malesef
(1,633 puan) tarafından
Evet canım maalesef öyle ablamda normal doğumdan çok çekti bir ay oturamadi şimdi ikinciye diyor hiç ısrar etmiycem olmazsa sezeryan olucam beni gördü diyor sen ameliyat benden daha iyisin
(2,192 puan) tarafından
İşte beden farki benim mesela sancilarim vardı almış başını gidiyordu benim gram sesim çıkmadı hemşire bile dedi canin acımıyor mu yok dedim maşallah dedi ama doğuma gittim orda ben bittim yürümeye korktum ama benden sonra küçük bi kiz doğum yaptı kendine gelir gelmez gidip geliyordu baya iyiydi ona baka baka kendime moral verdim
(1,633 puan) tarafından
İnşaallah bu kez herşey gönlünce olur canim
(2,192 puan) tarafından
İnşallah canim❤️
0 oy
(771 puan) tarafından
Ben zorunlu sezeryan oldum canım öyle aşırı derecede ağrım olmadı ilk gün ayağa kalktım ama tabi biraz zorlandım dimdik duramadım 2. Gün gayet iyi kendim yürüyordum 
(2,389 puan) tarafından
Maşallah canım bünyen sağlam demekki
(771 puan) tarafından
3 defa suni sancı verdiler hiç etki etmedi bende hiç sancım olmadı herkes nasıl olmaz sancı diye şok olmuştu
0 oy
(1,167 puan) tarafından
Gecesi sabaha kadar inledik bizde kolay doğum diye bir sey yok.Guzel de degil hic bir doğum sekli aci cekilen bir sey neden guzel olsun.Guzel olan kucagimiza aldigimiz evladimiz o an iki dogumda da cok özel ve guzel.
0 oy
(2,620 puan) tarafından
Normal doğum der susarim. Doğumdan sonra istediğin gibi yiyip içiyorsun hemen ayaklanıyorsun sanki hiç doğum yapmamış gibi. Rahat rahat oturup çocuğunu emziriyorsun. 
0 oy
(342 puan) tarafından
İki doğum yaptım ilki normaldi 2. Sezeryan hangisi dersen sonuna kadar normal doğum derim neden dersen evet hiç Bir şey hissetmiyor sun ağrı sızı yok ama narkozun etkisi geçince neler çekiyor sun neler 1 hafta migren baş ağrısı boyun ağrısı çektim kan boşalsın  diye karnına yaptıkları baskı kabızlık herşey kurban ol normal doğuma bu doğumum acil oldu doktorum normal doğuma uğraşmak istemedi direk sezeryana aldı beni asla hakkımı helal etmiyorum doktora 
(2,389 puan) tarafından
Doktorun keyfine mi kalmış o nasıl bir iştir öyle şikayet etseydin
(342 puan) tarafından
Doktora sordum bebek gelmiyor dedi hâlbuki ağrım yoktu ve 39+4 günlüktüm yanındaki sekreter ler dedi üstüne hasta gözüksün diye beni sezeryana almış
0 oy
(1,156 puan) tarafından
Görümcem sezaryen oldu valla fok balığı gibi yuvarlanarak geziyodu ne oturabildi ne kalkabildi 15 gün ben baktım hiç özenilecek bişey değil.
(2,389 puan) tarafından
Bünyeden bünyeye fark gösterir o kimi çok güzel geçirdim diyor kimi ölüyordum diyor
0 oy
(5,040 puan) tarafından
Yok ya bırrını 3 bucuk bırıno 4 kilo normal doğurdum ilk gördüğüm andakı ağlamak dısında cok mutluydum. Agrı esiğim yüksekyi heralde aşırı sancı da cekmedım. Cok güzel yaptım allaha şükür. 
0 oy
(13,105 puan) tarafından
İsteğe bağlı sezaryen doğum yaptım 3 günde ayağa kalktım ben tam anlamıyla. Yine sezaryen olacak iyi ki sezaryen doğurdum diyorum 
(2,389 puan) tarafından
Maşallah canım bünyen sağlam demekki :))
(13,105 puan) tarafından
He ya annem bile kızım o kadar serumu ata vursalar ****** çatlardı dedi :) ben 5 saat sonra kalktım ve acısa da canım yatmadım canım yürümek yatmamak mühim sezaryende. Koridoru deli gibi yürüdüm evde de.
(2,389 puan) tarafından
Maşallah nazar değmesin kızz :))
0 oy
(303 puan) tarafından
Spinal oldum .heycan yapınca tümden uyuttular . Hiç pişman olmadım. Kesinlikle bence büyük bir konfor....  Uyuşukluğun etkisi çok çok uzun süre geçmiyor. En çok bundan korkuyodum .anestezi etkisi geçince nasıl bi ağrı çekeceğim diye düşünüyordum .ama hiç beklediğim gibi olmadı.  Sadece ilk ayağa kalkış yürüyüş çok zor oluyor ama bugün olsa yine sezeryanla doğum yapmak isterdim. :))
(2,389 puan) tarafından
Maşallah canım bünyen sağlam demekki :))
0 oy
(1,650 puan) tarafından

Tabi mutluluktan 15 gün yataktan kalkamamıştım:D

0 oy
(222 puan) tarafından
Bende 3 ay önce sezaryen oldum ve Gaziantep de yaşıyorum 45 50 derece sıcaklıkta 3 ay geçirdim ve iyiki sezaryen olmuşum diyorum hem ameliyat anında hem de ameliyattan sonra o kadar rahattım ki ben sadece korkumdan 20 gün nolur normal diye çok dikkat ettim ani kalkıp oturdum mesela hapsirmadim oksurmedim ne yalan soyliyim korkuyordum açılır diye ama çok şükür hiçbir şey olmadı ben boşuna öyle yapmışım ameliyattan çıktıktan 2 saat sonra uyuşukluk geçip de ağrı sızı hissedene kadar ağrı kesici serum veriyorlar hemen hiçbir şey hissetmiyorsun ayağa kalkması çok kolaydı çok şükür güzel bir doğum geçirdim benim hem catim çok dardı doktoe normal doğum olurssa 25 30 dikis olue demisrti ic dis full hemde bebeğim tersti 4 ay boyunca hic dönmedi aniden şu bosalmasi sebebiyle acil sezaryen oldum ama iyiki de olmuşum yalan değil bende sezaryen istemiştim imkanınız varsa olun valla çok rahattı normal doğum yapanlara anca helal olsun derim başka bir şey diyemem ama normal doğum güzellemesi yapanları da hiçbir zaman anlamadım anlamayacağım... eşimin arkadaşının eşi normal doğum yaptı kadını rahim ağzına kadar dik dikmislerdi plasenta parçası içeride kalmıştı kadın iç kanaması geçirdi enfeksiyon geçirdi direkten döndü yoğun bakıma kadar girdi bir de illa normal doğum olsun diye ısrar edenleri de anlayamıyorum yani arkadaşımın bir lafı vardı yıl olmuş 2024 teknoloji gelişti hala normal doğum yapanlar var diyordu bu benim değil arkadaşımın lafı ben buna pek katılmıyorum herkesin imkanı olmayabiliyor devlette sezaryen yapmıyor isteğe bağlı ama normal doğumda vajinanin yapısı bozuluyor bir daha toparlanmiyor sezaryen oldum diye de bana yarım insan olursun demişlerdi çok şükür hala tek parçayım:D Sezaryenden korkutanlar varsa seni asla korkma çok güzeldi doğumum imkani olan herkes yapmalı.. normal doğum eski zamanlarda imkanlar kısıtlı başka çare yokken mecbur yapıyorlardı ama şimdi öyle mi bir de evde ebeyle anlaşıp o kadar para verip normal doğum yapmak isteyenler oluyor valla ben buna gülüyorum kimsenin zoruna gitmesin ama zihnimde sobanın yanında doğum yapıp yanında havlu sobanın üstünde sıcak su öyle şeyler canlanıyor:D Ebeye o kadar para verip evde doğum yapılacağına ya git sezaryen ol hadi sezaryen istemiyorsan git bari o parayla özel hastanede normal doğum yap ya da normal doğum istiyorsan git devlette yap hadi her şeyi geçtim evde yapmak nedir Allah korusun plasenta çıkmasa kordon dolansa bebek nefessiz doğsa nasıl hastaneye yetiseceksiniz fanteziler yüzünden risk alanları asla anlamadım anlamayacağım..
(2,389 puan) tarafından
Yaa diyorum ya canım herkesin bünyesi ve doğum hikayesi farklı
0 oy
(766 puan) tarafından
Sosyal medyada gördüklerine inanma. Ben epidural sezaryen oldum hiç de öyle kolay falan değil. Her kesiyi hissediyorsun birkere. Helede karın kaslarını ayırırken bir felaketti. 
(2,389 puan) tarafından
VAlla canım senin gibi diyen de var dünyaya bir daha gelsem yine sezaryan olurum diyen de var bünye ile alakalı bu :)))
(766 puan) tarafından
Bu arada önceden normal doğumum da var, ona bin şükür. Sezeryanda uyuşukluk geçtikten sonra omzuma saplanan ağrıyı ömrümce unutamam
(222 puan) tarafından
O anlattığınızi kat ve kat hissettim bir de bebeğim tersti doktor dirseğine kadar soktu kolunu bence doktor bagirsaklarimi çıkarıyor diye düşünmüştüm bende acı hissediyorum sanmıştım ama o hissiyatmis bu yüzden kusmustum sonra sakinleşip derin nefes alınca acı değil sadece hissiyat olduğunu anladım sohbet eşliğinde güzel bir doğum geçirdim hem doğum anında hemde doğumdan sonra üstelik benim doğumum 45 50 derece sıcaklığa denk geldi
0 oy
tarafından
3 sene oldu hala belim ağrıyor bi yandan iyi sancı  çekmiyorsun bi yandan kötü 3 senedir bel ağrısı çekiyorum yine doğum yapacak olsam sezeryan olurum asla sancı çekemem kürtaj olurken bir saat sancı çekemedim çok zor nefesim daraldı 
(2,389 puan) tarafından
Evet normal doğum acılı ve sancılı oluyor ne yazıkki
tarafından
Sonrasının kolay olduğunu söylüyorlar
0 oy
(233 puan) tarafından
normal doğumda o anlık acı çekiyorsun sezeryanda narkozun etkisi geçtikten sonra çekiyorsun. sezeryanı ağrısız sızısız çok rahat bir doğummuş gibi gösteriyorlar hep..
(2,389 puan) tarafından
VAlla çok güzel geçiren de var canım çok kötü geçiren de var
(233 puan) tarafından
evet kesinlikle bünye meselesi
0 oy
(1,648 puan) tarafından
Bende hep normal doğuranlara özenmişimdir ama ikiz olunca mecburen sezeryan olduk, sonra diyorum ki Gülşah kızım saçmalamaaaa " sen analıkta çift dal yaptın, milletin dinlene dinlene doğurduğunu sen tek seferde doğurdun":)))))
(2,389 puan) tarafından
Şans meselesi valla canım :)) bende ikinci kez o acıyı çekeceğim :))
0 oy
(5,781 puan) tarafından
Oooo hiç öyle değil cnm ilk çocuğum da suyum geldi 12  saat sancı çektim suni sancı aldım iki defa olmadı acilmam çok ağrım vardı sabaha kdr inledim normal olsun diye doktorum baktı olmyr mecburi sezeryan oldum neyse sonra narkozu başıma vurdu dünyam durdu sanki kızımı 3 gün kucağıma alamdm hıçkıra hıçkıra aglayrdum ağrıdan . 

İkincide iyiydi tedbirliydim onlemimi aldım ama ilki çok cok zordu 

Normal doğum o anda evet gerçekten ağrı çekiyorsun sezeryanla sonrasinda çekiyorsun öyle biseyde var 
(2,389 puan) tarafından
Bünye ile alakalı canım benim
0 oy
(540 puan) tarafından
Sosyal medya videoları hep iyi yanı gösterir bebek bakımında felan da öyle hiç zorluk yokmuş gibi hiç takma o yüzden 
(2,389 puan) tarafından
Daha doğmadan zorluk çekiyoruz kalbim sıkışıyor mesela şuanda neden bilmiyorum ara da sıra da böyle oluyor
0 oy
(1,474 puan) tarafından
İki normal doğum yaptım ikincide mahvettiler beni hiç kimse yok sezertanda ağır kaldiramiyon felan demesin normalde de kaldiramiyon şuan afedersiniz WC ye gitmeye korkuyorum 4.ay bitmek üzere aile hayatım yok eşimle papaz durumdayız ağrım çok oluyor vajinismus olmanın eşiğine geldim o yüzden sezeryan yapsaydilar keşke benimde sadwce o yaramla ilgilenseydim 18tane dikiş attılar normal dogurtcaz diye zorladiklari için boydan boya yirtigim oluştu bilmiyorum belkide benim talihsizliğimdi bunların hepsine çok ofkeliyim kusura bakmayın böyle cemkirir gibi yazdığım için şans meselwsi sanırım bu biraz
(2,389 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım benim şikayet etseydin keşke
(1,474 puan) tarafından
Etmedim canim edenlerle konuştum hicbir sonuç alamazsin boşuna uğraşma dediler bende kadın başıma ugrasamadim çünkü arkamda duracak bı eşim yok o konuda birde doğum sonrası uzun süre enfeksiyonlarla ugrastigim ucin o gücü kendimde bulamiyorum
(2,389 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım zor valla destekçin olmaması
0 oy
(83 puan) tarafından
Normal doğum yaptım açılmam çok hızlıydı ama bebek kanalda takıldı kaldı alttan kestiler falan baktılar olmuyor vakumla çıkardılar bebeği o kadar kesiğe vakumla çıkarmaya bakınca bende diyorum keşke sezeryan olsaydım 
(2,389 puan) tarafından
Yanii illa normal doğum yaptırdılar öyle mi halbu ki direkt sezaryana alabilirdi
(83 puan) tarafından
Öyle oldu biraz

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 154 göst.
23 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 709 göst.
+2 oy
9 cevap 327 göst.
2 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy