+1 oy
300 göst.
Aile kategorisinde (918 puan) tarafından
Kızlar kiracıydık ev yıkıldı konteyner da kalıyoruz bu ay sonuna kadar bizi çıkartacaklar. 

Burda Otururken araba aldık 150bin tl borç var kişisel. 

50 bin tl kartlara da borç var ve eşimin maaşı 24bın tl alıyor. 

Kaynanama TOKİ'den ev çıktı ama mîrâs evi yani annesinin evi yıkılınca TOKİ'den kendi adına çıktı kaynanam kendı kardeşlerinin bir kısmını ödedi birazı kaldı. 

Eşime evi sen al arabayi bana ver dedi biliyorsunuz ki 2 sene sonra ödenmeye başlayacak daha ev sıfır rahat 100bın üzerinde tadilat istiyor. 

Dün eşimle kaynanamın ev'ine gittik oturdu konuştular ben ya evi aliriz ya almayız diye düşünürken kaynanamgıl toki' ev'ine geçecek bizde 1 odasını alacağız eşim zaten TOKİ'ye başvuru yapacam ordan çıkmazda emin evime başvuru yaparım sadece biraz sabır et dedi. 

Eve gelene kadar anlattı borcumuz var onlar bitsin zaten tazminat alacam başka yerde arsa, ev var onları satarım illaki bir ev sahibi oluruz dedi. 

Kaynanam, kayınbabam, eşim çalışacak sabah gidecekler 2 tane ikiz görümcem var onlarda sabah okula gidiyor öğlen ikiz geliyor eşim 3-4 gibi geliyor kaynanam, kayınbabam 5 gibi geliyor yani genelde zaten evde kızımla ben olacağım ama çok kararsızım. 

Her gün yemekler, temizlik bende olacak zorlanmam da küçük zaten ev de bilmiyorum yinede kararsız kaldım. 

9 Cevaplar

+3 oy
(2,217 puan) tarafından
Çok bisey anlamadım ama aynı evin içine bi girersen daha çıkış yok genelde öyle oluyor eşlerinde işine geliyor bu durum olan kadına oluyor söylemesi iyice düşün karar ver
(2,217 puan) tarafından
Kuzu eşler anayı babayı görünce değişiyor ya o evde yaşadığın adamla suanki adam bambaşka biri oluyor ben aile apartmanında olmama rağmen psikolojisi nanay düşün sevgiliyken bir gün üzmedi  beni şimdi ağlasam dönüp bakmaz pislik anası yüzünden ama
(918 puan) tarafından
Dün söyledim eşime bana laf fln gelecekse olmasın dedim bende ev de olacam zaten bir şey olursa ben cevaplarını veririm dedi
(4,122 puan) tarafından
Bjsey olmuyo iste onlar sana yapılanı denileni bisey olarak gormuyo. E ne var bunda oluyo aman sen sus bosver oluyo nasil olsa uc gun sonra gidecez ses etme oluyo oluyo da oluyo. Bekleki anasinin babasinin lafi kocana batacak da seni savunacak
(918 puan) tarafından
Eşim şuan borç bitsin diye evet dedı eminim ki otururken eşime yanlış bir şey desin direk yüzlerine cevaplarını verir başka bir konudan 2 haftadir yüzüne bile bakmadı eşim kaynanamın
(4,122 puan) tarafından
Valla dedigi gibi yaparsa ne ala helal olsun. Cunku çoğu yapmiyo
-Reklam-
+3 oy
(3,481 puan) tarafından

Soğan ekmek yerim aynı çatı altında oturmam nerde çokluk orda b.okluk başını yakarsın ayağını yorganına göre uzat borçta bir şekilde kapanir 

(2,217 puan) tarafından
++++ şimdiki aklım
(918 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun öyle de bizi konteyner da çıkartmasalar yine dururduk ama çıkartacaklar hatta çıkan gitti 5 kişi kaldık hepside ev sahibi komşumda kiracı biz kaldık
(3,481 puan) tarafından
Kiraya çıkın cnm bak eski postlarima 3 aydır düzgün ise bile gidemedi eşim beni baktı tedavi görüyorum kiradayim  çocuğum var hamileyim 100 bini geçti borcumuz kendi annem yalvarıyor gel alt katta otur kira verme diye ki bi annem var evde ona bile karşıyım az yerim evimdem cikmam  kesinlikle tavsiye etmiyorum
0 oy
(290 puan) tarafından
İlkden beraber otursaniz.belki alışmış olursunuz ama şimdi çok zor arabayı satın borcunuzu ödeyin bu şekilde hem arabadan olup hemde borç gene kalacak ödemeye uğraşacaksinzi evde de bir odada yaşamaya çalışıp her yaptığınızin begenilmesini bekleyeceksiniz kiraya çıkın sizde ise girin arabayida satın borca verin 
(918 puan) tarafından
Evlendik 1 sene birlikte oturduk ben ayrı 2v istedim eşim yurtdışına gitti geldi evi ayırttık 6 ay sürmeden deprem oldu biz kac6defa dediler gel yanımızda oturun dıye ama eşim yok dedi yani benden çok zaten eşim ayrı evi istiyor kizimiza ayrı olacak diyor bizimde odamız olacak diyor daha ben eşyaları yazmamışım kıraya da çıksak evı de yaptırsak eşyalar tadilat istiyor beyaz eşyalar çalışıyor mu bilmiyorum
(290 puan) tarafından
Ne kadar iyi olursanız olun aynı ev içinde sorun cikar
(918 puan) tarafından
Evet olmuyor eşimde biliyor benim istemediğimi zaten
0 oy
(2,534 puan) tarafından
Ev üstüne ev olmaz canım belki kendi evinde pijamali gezeceksin belki o gün akşama yemek yapmak istemeyeceksin belki bir gün temizlik yapmayacaksın ama bunları bir evde oturursan senden her gün bekleyecekler benim düşüncem ama ilk olsun sonradan olsun beraber yaşanmaz 
(918 puan) tarafından
Sâdece yemeği kendım yaparım temizliği görümcemgıle yaptırırım onlarda büyüdü artık orta okula gidiyorlar
(2,534 puan) tarafından
Senin bilecegin iş aynı evin içine girince görürsün nasılmış kime ne yaptırıyorsun neler yapıyorsun rabbim yardımcın olsun
(918 puan) tarafından
Âmin inşallah canım ben zaten eşime dile getirdim bana söz olup gelecekse olmasın dedim o da ben de evdeyim bir şey olursa cevaplarını veririm dedi
0 oy
(50,771 puan) tarafından
ev ev ustune olmaz ama siz felaket atlattiniz en iyi sen bilirsin
(918 puan) tarafından
Evet canım bırde deprem görmüş evde oturmak istemiyorum gece ise gidiyor eşim
Dünde eşim söyledi başka eve çıksak toki' hariç gözüm arkada kalacak en azından rahat olurum bende borçlarımı da bitiririm ha kaynanam şöyle teklifte de bulundu şuan ki oturduğu evi 2 sene sonra satıp TOKİ'den ev alabilirim onu size verebilirim de dedi ama eşim o kadar birlikte oturmaz zaten
0 oy
(2,057 puan) tarafından
Hic bastan o isin icine girme derim. Ayni cati altinda yasanmaz bunu bilir bunu derim. Ozel hayatin kalmaz, evde surekli birileri olacak, eee yemek temizlik her is elinden opecek. Rahat oturup kalkamayacaksin, tesetturluysen bir de... yani kisacasi bence sabret hanlarina gitme
(918 puan) tarafından
Evet tesettürlüyum cânım eşimde beni anlıyor ama ona da bir şey diyemiyorum baya borç var düşün arabayi aldık alalı kendimize kıyafet bile alamadık daha burda elektrik, şu fln ödeme yok sadece yeme içme eve çıkarsa perişan olacağız onu da düşünüyorum
(2,057 puan) tarafından
Zoenbir karsr tabi Alalh hakkinizda hangisinhayirlinolacaksa onu kolaylastirsin
(918 puan) tarafından
Evet ben sadece başa sarmak istemiyorum ama eşim dünde söyledi annesine ben kafayı koyduğumu yaparım ev alacam ama şu borçları bitiriyim öyle dedi
0 oy
(16,556 puan) tarafından
Ben anlamadım size ev falan vermiyorlar evden bir oda vermenin karşılığında sizin arabanızı mı istiyorlar bana çok mantıklı gelmedi bu iş 
(918 puan) tarafından
Yok canım evi bize verecekdi ama araba karşılığı eşim gece de ise gidiyor nasil gidecek toki' ilçenin dışında uzak yani o yüzden arabayi da vermedi kaynanam TOKİ'ye oturacak 1 odası'nı biz kullanacağız eşim başvuru yapacak çıkmazsa bile emin evime başvuru yapacak o zmna kadar da borç fln bitmiş olacak
0 oy
(2,514 puan) tarafından
Bir kadın daha toplanınca çıkarız yalanına kurban gitmek üzere öyle olmuyor bir çok örneği var giren çıkamıyor maalesef o borç hiç bitmiyor tarlalar hiç satılamıyor
(918 puan) tarafından
Yok Can'ım eşim kafasına koymuş ev satın alacağız ama biraz zaman gerekli eşimin küçüklükten beri hayali bilgisayar odası olsun kızımın odası olsun diye dünde söyledi geri çıkacağız sadece bana idare et bir şey derlerse de ben cevaplarını veririm dedi
(2,514 puan) tarafından
Seni savunacağına eminsen idare et bir süre
(918 puan) tarafından
Evet savunur
0 oy
(833 puan) tarafından
Ben olsam oturmazdim. Biraz sıkıntı çekerim gerekirse eski bir eve kiraya geçerim daha uygun olur kirası diye ama birlik oturmam. Bunun gündüzü var gecesi var eve bir arkadaşınızı çağıramazsıniz özel bir gün kutlama olmaz birsey alsan laf olur yani çok şey var da söylenecek bunları zamanla kendin görür ve huzursuz olmaya başlarsınız eşinle. Yine de karar sizin ama bunlar da gerçekler 
(918 puan) tarafından
Eşim işten geldi biraz önce konteyner da oturuyoruz eşyaları bize verdiler masa sandalyeyi de götüreceğim dedi nereye dedım 1odaya biz oturacağız ya dedi bende nereye götüreceksin daha kardeşlerinin dolabı yataklar da bizim odada olacak dedim bilmiyordu ben sığdırırım iyi ne yapıyorsanız yapın dedim senin düşüncen bu değildi biliyorum fln dedi gerçekten de öyle ben birlikte oturmayı düşünmedım ya kiralık eve çıkacaktık yada o evi alacaktık
(833 puan) tarafından
O zaman bu fikirden vazgeçirmeye çalış canım. Eşin başka çözüm aramıyor belliki. Azıcık aşım ağrısız başım. 1 2 sene sıkışır bazı şeylerden kısarım yeterki huzurum mutluluğum olsun. Yine de eşini ve ailesini sen tanıyorsun yapabilirim diyorsan yapacak bir şey yok

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 259 göst.
29 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Tuba Y (918 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 182 göst.
8 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 677 göst.
0 oy
3 cevap 351 göst.

403,618 soru