0 oy
426 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kötü bir anne miyim yoksa iyi bir anne miyim bilmiyorum. Ama kızım ne zaman ağlasa kendimi suçlu hissediyorum. Sanki ben kötü anneyim. Kızım ağlayınca alacaklar elimden gibi hissediyorum. Bu duyguya hamileliğimden beri hakimim. Riskli bir gebelik, sürekli bebeği alacağız diye şaka yapan kayınvalide, bebeğim erken doğduğu için küvezde kalması, kayınvalide yüzünden lohusalığı yalnız geçirmem vs. daha birçok neden. Acaba diyorum ben kötü bir anne miyim? Kızım ağladığı zaman alacaklar korkusu ile baş etmek çok yorucu ve stresli geçiyor. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Stresim kızıma da yansıyor

12 Cevaplar

+1 oy
(3,204 puan) tarafından
Kötü bir anne miyim düşüncesi hepimizde oluyor ama sen önce o sıkıntını çöz canım. Nasıl rahatlayacaksan bi terapi alabilirsin kaynananla yüzleşebilirsin ama kimse senden çocuğunu alamaz bunu bilinçaltına yerleştirmelisin
tarafından
Hamileliğimde defalarca eşimin ailesi ile konuştum. İnanın hiçbir faydasını görmedim. Eşim ailesine düşkün bebeği isterlerse verir diye korkuyorum
(952 puan) tarafından
Yok artık daha neler isterlerse verirse bile polisle kapılarına dayanirsin yok öyle bize verin tamam alın sizin gibi şeyler.Sadece kaynananiz mobbing +yıldırma politikası uyguluyor teslim olmayın bebeğinizi sizden alamaz
tarafından
O alınana kadar ki süre insanı kafayı yedirtir. Düşüncesi bile midemi ağrıtıyor.Çok değişik bir kadın. Kendi evlatları halada teyzede büyümüş gibi bir şey. Bana da uygularlar diye korkuyorum. Allah'ım kızımı benden, beni kızımdam ayırmasın.
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Senin tek sorunun o kaynana bende yasadim 
tarafından
Gurbetteyim. Eşim ailesine düşkün. Eşim her görüntülü aradığında gel benim kızım diye çağırır. Hamilelikten kalma travmam tetiklenir her zaman.
+1 oy
(405 puan) tarafından
Bu soruyu soruyorsan kötü bir anne değilsin demektir. Kötü olsan sorun yapmazdın mesela. Annelik = vicdan azabı bence 
tarafından
Bilmiyorum ki. Kızım da çoğunlukla tek başıma idim. Anne nasıl olunur kızım 1 yaşında bilmiyorum hala
0 oy
(952 puan) tarafından
Sen çok iyi bir annesin kötü olan bunlara sebebiyet veren kaynanan.
tarafından
Çok zordu inanın çok zordu. Riskli gebelik ve sürekli bebek bizim diye şaka yapan eş ailesi kafayı yemek üzereyim aşamıyorum
(952 puan) tarafından
Ne kadar kötü insanlar var şu hayatta bebek onlarinmıs he onların çok beklerler.
tarafından
O kadar korkuyorum ki bebeğim onların olacak diye
0 oy
(19,520 puan) tarafından
Biri elinden çocuğunu almaya kalksa ne yaparsın. 
tarafından
Sanırsam parçalarım ama ya gücüm yetersiz gelirse
(19,520 puan) tarafından
Ya boşversene parcalayamasan da polisi var bu ülkenin. Onlar senin yerine parçalar alır çocuklarını. Hiic kendini boşuna üzme. Kimse bı anneden çocuğunu alamaz. Öyle diyenlerin ağzının payını vermezsen de daha çok dinlersin onların gıcık laflarını. En basitinden madem.bu kadar çocuk istiyorsunuz doğur bitane ona bak de. Ben bu çocuğu kendime doğurdum de. Biraz saldırmaya basla. Pasif olma
tarafından
Laf söylüyorum, kızıyorum ama kadın bildiğinden asla şaşmıyor. Çünkü eşim ailesine kıyamıyor. Benim ev içi huzurum bozuluyor
0 oy
tarafından
Neden kayinvalide çocuğu alicam ben bakicam der ki bir anneye..gercekten merak ediyorum
(3,086 puan) tarafından
Bazen kendi şeylerinden çıkmış gibi sahipleniyorlar anlamsız bir şekilde
tarafından
Mantiksizlik resmen
tarafından
Bilmiyorum inanın bilmiyorum. Hamileliğim zaten riskli bir de bu düşünce ile uğraştım
0 oy
(1,684 puan) tarafından
Her çocuk ağlar,onunkilerde ağlamadı mı hiç,sence alabilirler mi senden,yada alsalar verir misin o kim ki herkes kendi çocuğuna baksın ne demek alırım.
tarafından
Daha anne karnında olan bir bebek için söylüyordu ve devam etti. Defalarca konuştum ama fayda etmedi
0 oy
(32 puan) tarafından
Sen çok güzel bir annesin asıl kötü olan o kaynanan onun beynini almislar galiba hamile birine yada lohusa birine denmez o laf
tarafından
Her aramada her konuşma da söyledi durdu. Eşim görüntülü arar hala der gel benim kızım diye.
(32 puan) tarafından
Sende cevabini ver sakayla karışık anne o benim kızım doğur bitane de geç yani terbiyesiz ya sinir oldum
tarafından
Emin olun diyorum ama bıkmadan usanmadan devam ediyor tutumuna. Sonra eşimle papaz oluyorum
(1,684 puan) tarafından
Minimalist cevap vermek çok zor değil,benim bebeğimde doğduğunda yeşil gözlü olur inşallah bizim gibi dedi,bende renkli göz sevmiyorum dedim,o da ben seviyorum diyerek bastırdı,bende dedim ki o benim çocuğum inşallah renkli olmaz.
Cevap ver benim çocuğum de ben doğurdum ne alaka de.
(952 puan) tarafından
Umarım yeşil gözlü değildir bebeğiniz
tarafından
Diyorum ben inatlaştıkça o daha çok inatlaşıyor. Eşimde ailesini tuttuğu için kavga ediyoruz. Aile iç huzuru kalmıyor. Bebeğinizin göz rengi nedir acaba
(1,684 puan) tarafından
Karkuresi Allah sesimi duydu da renkli gözlü olmadı,ilk doğduğunda baya yeşildi böyle:D
Ama kaynanam kötü biri değil, öyle demesi beni çok sinirlendirmişti bide lohusaydim.
Hatta görümceme söylemiştim sanki sizin sulaleye çocuk doğurdum dedim,annemi takma demişti vs.
Oğlum olduğunda çok sahiplenmisti sanki kendi doğurmuştu gibi davranıyordu:D sen de yap bı tane dedim gülüyordu:)
(1,684 puan) tarafından
Minimalist göz rengi anne babası gibi kahverengi çok şükür:)
(1,684 puan) tarafından
Minimalist suç kocanda ana kuzusu olmayacak, eşin o yolu verirse çok ezerler seni her şey kocada bitiyor...
(952 puan) tarafından
Çok sevindim ya yesil olmadığına
(1,684 puan) tarafından
Ben daha çok sevindim hahaha
(952 puan) tarafından
:)))))
tarafından
Berna çok mutlu oldum senin adına:)
0 oy
(2,286 puan) tarafından
Kuzum aslında bambaşka kaygıların var ama şu an hayatının en büyük kriz yönetimini yaptığın dönemdesin. O yüzden farkında bile olmadığın tüm kaygıların senin duygu kaosundan faydalanıp hortluyor. Merak etme senin kaygın asla annelik değil. Çok başka. Uzman desteği al, emin ol aydınlanacaksın.
tarafından
İnsan eşiyle dostuyla konuşmalı imiş. Doktorlar genel itibari ile gereksizmiş
(2,286 puan) tarafından
Of :) Esas seni tanımayan yargısı olmadan dinleyecek bir uzman ile görüşmeli. Eş dost anca dinler, uzman ise çözüm önerir.
tarafından
Eşim bunu anlamıyor işte. Ruhumun yara bere içinde olduğunun farkında bile değil
(2,286 puan) tarafından
Size böyle vicdan muhasebesi yaptıran eşinizden göremediğiniz destek, kayınvalide de aynı şekilde.
tarafından
Belki de eşim bu kadar aileci olması yoruyor. Kayınvalidenin Allah kalbini ıslah etsin
0 oy
(1,124 puan) tarafından
Bebekler ağlar ve ağlayarak bizimle iletişime geçerler. Acıkınca ağlayarak söyler,  bir yeri agriyinca ağlayarak söyler , uykusu gelince aynı şekilde vs. Bende bebeğim ağlayınca yüreğime bir şey oturuyor gibi hissediyorum ama sonra kendimi rahatlatıyorum. Ağlamazsa sıkıntı var diyorum. Annelik iç güdüsü ile yetememe korkusu var sanırım. Sen iyi bir anne olmasaydın bunları düşünmezdin. Sen çok iyi bir annesin, sakin ol ve bebeğini senden hiç kimse alamaz. Kaynanan çok istiyorsa kendi bebek yapsın. 
tarafından
İnanın anne nasıl olunur bilmiyorum. Hep tek başıma idim. Ya kötü bir anne isem ya ona bakamıyorsam. Laftan sözden anlayan biri değil
0 oy
(1,857 puan) tarafından
Benim kaynanam da ilk 10 gün çocuğa baktı bana vermedi. Ben cok zor ameliyat geçirdim. Akrabaları arayıp benim kokuma alıştı bebeğim, annem dedi. O an boğazına yapışıp öldürmek istiyor insan neler çektim ben. Şükür şimdi küsüz 2 ayda bir eşim görüntülü gosterirse gösterir pis likleri tanımıyor bile oğlum. Zamanla geçecek canım. Sen iyi bir annesin ekstra bir şey yapıp kendini paralamana gerek yok bebegini sev yeter. O seni çok sevecek. Onun için dunyaninn en iyi annesi sen olacaksin
tarafından
Allah kalplerini ıslah etsin. Bir anneye travma yaşatacak kadar kalpleri kararmış. Korkuyorum kızıma layık anne olamamaktan
0 oy
(10,307 puan) tarafından
Bu acaba kötü bir anne miyim ben yeterli gelemiyo muyum ben anneliği beceremiyorum hissi sanırım günümüzdeki bir çok anneye geliyor. Bende çok sık kapılıyorum bu hislere.2 oğlum var 
(10,307 puan) tarafından
Çocuğunu kimse alamaz elinden onu çıkar aklından
tarafından
yeniden gösterildi
Ya gücüm yetmez ise. Elimden kayıp gidecekmiş ve ben bir şey yapamayacakmışım gibi.
(10,307 puan) tarafından
Bebeğini senden almaya kimsenin gücü yetmez sen düşünmemeye çalış bunları canim
tarafından
Teşekkür ederim Allâh razı olsun

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 37 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Grssbbk2 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 265 göst.
0 oy
8 cevap 191 göst.