Pirinç pilavında pirinç çok önemli. Erkek kardeşimin düğününde aşçı BİM in yeşil paket pirincini almamızı istemişti yemek yapmak için şimdi 3 yıldır o pirinci kullanıyoruz biz. Diyelim 1 pardak kadar yapacaksınız bunu önce güzelce yıkayın ki nişantaşı çıksın. Ben ıslatıp yapıyorum 1 saat kadar kaynat olmayacak suda ıslatıyorum bir kaç damla limon ve 1 çay kaşığı şeker katıyorum ıslanan pirince. Pişirirken de kısık ateşte güzelce kavurun pirinci, sonra 1 bardak pirince 1 vardak kaynamış su tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. Eğer pirinci ıslatmadan yapacaksın 1 bardak pirince 1.5 bardak sıcak su koyun.
Biz fasulyeui kurutmuyoruz, yaşken dolaba koyuyoruz püskürmesi de kolay olur kuru tarifi veremeyeceğim maalesef
Menemen yapicam cunkum yarın kayinvalidemdeyiz pazar günü annemlerde babaannem mevlud okutcak o gunde orda gecer ben yemek yapsam daha pazartesiye kalcak o zamanda icim rahat etmiyor
1,491,937 soru
24,378,718 cevap
348,540 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın