0 oy
845 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (305 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar ben kuru fasulye ve pilav düşündüm ama ikisini de tam tarif bulamıyorum bulgur pilavını çok güzel yaparım ama pirinç pilavını pek beceremem bana güzel etsiz kuru fasulye ve pirinç pilavı tarifi verir misiniz

18 Cevaplar

+1 oy
(6,023 puan) tarafından
Menü karışık arkadaşım geliyor yolda şuan balık almış benim haberim olmadan bende tavuk ve et çıkardım ızgara için sosladim yanına da pilav taze fasulye salata var
(6,023 puan) tarafından
Onu da yapacaz canım palamut almış sağolsun ☺ hamile misin?
tarafından
Evet canım dünde sormuştun aynı soruyu :D
(6,023 puan) tarafından
Aaaa ben kolay kolay unutmam ama demekki unuttum canim kusura bakma ☺
tarafından
Yok canım estağfurullah ❤️ Afiyet olsun inşallah size
(6,023 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım benim ❤
-Reklam-
0 oy
(305 puan) tarafından
Kızlar neredesiniz ya
(810 puan) tarafından
Hangi pirinci kullanıyorsun canm
(305 puan) tarafından
BİM'in yasemin kokulu olan
0 oy
(3,717 puan) tarafından

Pirinç pilavında pirinç çok önemli. Erkek kardeşimin düğününde aşçı BİM in yeşil paket pirincini almamızı istemişti yemek yapmak için şimdi 3 yıldır o pirinci kullanıyoruz biz. Diyelim 1 pardak kadar yapacaksınız bunu önce güzelce yıkayın ki nişantaşı çıksın. Ben ıslatıp yapıyorum 1 saat kadar kaynat olmayacak suda ıslatıyorum bir kaç damla limon ve 1 çay kaşığı şeker katıyorum ıslanan pirince. Pişirirken de kısık ateşte güzelce kavurun pirinci, sonra 1 bardak pirince 1 vardak kaynamış su tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. Eğer pirinci ıslatmadan yapacaksın 1 bardak pirince 1.5 bardak sıcak su koyun. 

Biz fasulyeui kurutmuyoruz, yaşken dolaba koyuyoruz püskürmesi de kolay olur kuru tarifi veremeyeceğim maalesef :D

(305 puan) tarafından
Bende BİM'in pirincini kullanıyorum yasemin kokulu olan
(3,717 puan) tarafından
Yok kokulu değil, yeşil paket olacak
0 oy
(466 puan) tarafından
Tavuk sarma yapicam pirinç pilavı yoğurt 
(305 puan) tarafından
Afiyet olsun
0 oy
tarafından
Nefis yemek tariflerine bak videolu anlatımlar var rahat yaparsın

Bende poğaça yapacam akşam çayla kahvaltı onları yeriz 
(305 puan) tarafından
Bakıyorum diğer tüm yemekleri yapıyorum aslında nerdeyse yani ama pilavda hep sınıfta kaldım
0 oy
(1,366 puan) tarafından
Hiç beceremiyorsan basmati pirinc ile yap. Ne kadar su koyarsan koy asla lapa olmuyor. Tadı normal pirince göre biraz tatsız ama tavuk suyu ile yapınca çok güzel oluyor. Biz de de yemek olarak kuru dolma var. Memlekete annemlerin yanına geldik burada ne yemeği pişirsem derdi yok annem düşünüp yapıyor, ben daha hiç yapmadım .d.d.d 
(305 puan) tarafından
Anladım canım ama evde o pirinçten yokk
0 oy
tarafından
Balık salata ❤️❤️ kışın ilk balığını bugün yapıyorum ay iyiki havalar soğudu bayılıyorum ☺️☺️☺️
(305 puan) tarafından
Afiyet olsun inşallah
0 oy
(5,063 puan) tarafından

Menemen yapicam cunkum yarın kayinvalidemdeyiz pazar günü annemlerde babaannem mevlud okutcak o gunde orda gecer ben yemek yapsam daha pazartesiye kalcak o zamanda icim rahat etmiyor 

Pilavi 1 e 1.5 su koyucaksin canım o zaman guzel oluyor biraz da tereyag ekle pirincler dokünce mis gibi oluyor kurufasulyeyide salca sogani yagda kavur su ekle göbeklemeye başlayinca da haslanmis fasulyeyi ekle altını kıs kısık ateste agir agir kaynasin
(305 puan) tarafından
Tamamdır teşekkür ederim afiyet olsun
0 oy
(532 puan) tarafından
Bezelye bulgur pilavı :) 
(305 puan) tarafından
Afiyet olsun kuzum
0 oy
(6,265 puan) tarafından
Annem ne yaparsa o kızı okuldan alıp ona geçicem ☺️ pazar gününe kadar yemek derdim yok 
(305 puan) tarafından
Ohhh misss en güzeli anne yemeği
0 oy
(3,462 puan) tarafından
Patates kizartmasi..oda zorla yapiyom bebiş kucagimda
(305 puan) tarafından
Benimki de uyumadı daha uyusa yapacağım
0 oy
(2,031 puan) tarafından
Tarif yazmaya üşendim menü de bişey yok şuan aklımda da bişey yok daha kahvaltı etmeduk
(305 puan) tarafından
Anladım Allah kolaylık versin
(2,031 puan) tarafından
Amin canım
0 oy
(7,677 puan) tarafından
Bimjn yasemini demişsin onun arkasında yazdığı gibi yap. Tarife uyunca güzel oluyor bide varsa tavuk suyu falan daha güzel olur. Kuruyuda ben soğanı kavuruyorum güzelce sonra domates rendesi sonra salça birazda fasulyeleri atıp kavuruyorum sonra suyunu tuzunu ekleyip dudukluyu kapatıyorum. Fasulyeyi önceden hafif hasliyorun sert kalmasın diye. Pişme durumu fasulye ne bağlı kimisi çabuk pişiyor kimisi pismiyor 
(305 puan) tarafından
Bende haşlanmış vardı canım
0 oy
(448 puan) tarafından
Bendende etli sulu yemek sebzeli bulgur pilavı cacık çocuklar çok sever okuldan gelicekler onlara hazırladımm ayy bian ayrı kalamıyorumya hayırla gelsinler yavrularım inşallah 
(305 puan) tarafından
Yeni mi başladılar okula
(448 puan) tarafından
Yok biri lise biri 2nci sınıf bitaneside 1inci sınıf
(305 puan) tarafından
Allah bağışlasın
(448 puan) tarafından
Allah razı olsun çok sağol
0 oy
(2,157 puan) tarafından
Menü akşam üstü annemde belli olacak,orada yiyip hep birlikte kına gecesine geçeceğiz :) 
(305 puan) tarafından
Ohh mis afiyet olsun şimdiden
(2,157 puan) tarafından
Teşekkür ederim ❤️
0 oy
(111 puan) tarafından
Pilavı önceden islayip suda bırakma yapacağın zaman bol su ile yika iyice süz kuru olsun ve yağda iyice kavur kasiktan dökülürken tek tek dökülecek şekilde yapışık olmayacak şekilde olsun ve kavururken koy tuzunu çok az da şeker bi tutam gibi falan suyu da 1 e 1.5 yapıyorum ben tane tane oluyor kısık ateşte pişir kapağını hiç açma pisene kadar :)
0 oy
(14,634 puan) tarafından
Bende kurufasulye pilav yapacağım turşu yeter 
0 oy
tarafından
Eşim gelirse et haslama pilav yapacam eşim gelmezse bilmiyorum 

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 675 göst.
0 oy
25 cevap 623 göst.
14 Temmuz 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Tinkirbelll (1,120 puan) tarafından soruldu
+1 oy
28 cevap 641 göst.
6 Temmuz 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

403,388 soru

12,083,780 cevap

36,363 kullanıcı

...