+1 oy
237 göst.
Diğer kategorisinde (252 puan) tarafından
26 aylığız tvyi 6 aya yakındır izlemiyoruz bizde acmiyoruz yani izlemiyoruz  6 ay önce çocuk doktoruna goturdugumuz de uyaran eksikliği olabilir TV yi kesin demişti işte iki ay sonra götürdüğünde çok iyi ilerlemissiniz yani hemen konuşmasını beklemiyoruz iki ayda demişti ama oyuncaklarıyla oynama benimle iş yapma hiperaktif ligi azalmıştı çok şükür her göz teması var dediğimi yapar su isterse gider dolaptan alır gelir su der uykusu gelse yastığı alır gelir kitap okutur  dinler seviyorsa bende bol bol kitap okurum eğitici ama cümle kurma yok tek kelimeleri var tabi binada şükür tvyi kestikten sonra ilerledik bu kadar ama ayına göre konuşmuyor diye üzülüyorum acaba biranda mi açılır tekrar doktora gotursemmi kızlar 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bence bu çocuktan çocuğa göre değişiyor ben de tv izletmiyordum sonra izliyor şu an tv de şarkıları söylüyor renkleri söylüyor 10 a kadar sayar 2 li 3 lü cümleleri var kendini de ifade edebiliyor ne istediğini biliyor 21 aylık oğlum 
(252 puan) tarafından
Evet her çocuğu etkilemeyebilir genetik faktörlere etkili birde herşeyi anlıyor biliyor hayvanları felan sesler çıkarrir yap et der ama cümle kurmuyor üşeniyormu ne genetiktede zaten geç konuşma var eşimin tarafinda
-Reklam-
0 oy
(12 puan) tarafından
29 aylık oğlum var 2 yaşından beri izler telefon televizyon gayet iyi konuşuyor ekranla konuşmanın bı ilgisi olduğunu düşünmüyorum şahsen 
(252 puan) tarafından
İki yaşından beri diyorsun biz öncesi izlediğimiz için tv her çocuğu etkilemeyebilir ama bizde uyaran eksikliği olmuştu
(1,455 puan) tarafından
2 yaşa kadar televizyon telefon çok etkiliyor eşimin iki tane yeğeni televziyon yüzünden konuşamiyorlar 3 yasindalar özel eğitim alıyorlar doktorları ekrandan demiş o yüzden dikkat etmek gerekir
(252 puan) tarafından
Biz uyaran eksikliği diye bıraktık tvyi telefonu zaten vermiyordum da tek baktığım için aciyordum ama yanlış yapmışım tabi ilerleme katettik baya davranışlarda olsun beni dinlemede anlamada olsun dikkate almada olsun sadece cümle kurma kaldı onuda yapmiyo dur su mama meme dede nene baba teyze anne hala kedi köpek essek bunları yapar taklit eder bütün hayvanları biliyo kakayi  peceteyi havluyu felan herşeyi ama cümle kurmuyor
0 oy
(683 puan) tarafından
Her çocuk kendine özel canım kimisi çok erken konuşur kimisi 3 yaşından sonra birden açılır. 2 yeğenim var ikiside kız birisi çok geç konuştu sorun olduğunu düşündük TV telefon çok vardı önce onu kestik sonrasında depremzede olduğu için psikoloğa götürdük orada daha çok açıldı konuşması ilerledi şimdi 1 saatlik oyun evlerine gidiyor arkadaşları var tam konuşuyor şuan 3 yaşında  bak istersen öyle yerlere çok faydasını gördük biz, ikincisi ise 1 yaşına girmeden konuşmaya başladı şuan 1 buçuk yaşında ablası kadar konuşuyor neredeyse 4 kelimelik cümle kuruyor o kendiliğinden öyle ilerledi ablasınında etkisi var tabi onu taklit ediyor hep 
(252 puan) tarafından
Her çocuk farklı evet canım bizde götürdük hep aktif olmaya çalışıyoruz evde ikimiziz diye önceleri izlemişti sonra bıraktık hiçbir şekilde izlemiyoruz çoğu harekette anlamada olsun sorumluluk almada olsun ilerledik mesela kıyafetlerini dolaba koyar bezini çöpe atar yere birşey dökülse siler yediği yiyeceği çöpünü çöpe atar benle bir çok iş yapar felan ama sanırım geç konuşacağız
0 oy
(2,233 puan) tarafından
Kardeşim oğlu üç yaşına girdiği halde konuşamıyordu ondan 14 ay küçük olan ikiz kardeşleri konuşuyordu üstelik doktor tv tableti kesin dedi ve kreşe verin dedi onlarda doktoru dinledi 4 ay sonra konuşmaya başladı şimdide maşallahı var susmuyor kardeşlerini geçti üstelik konuşmada kuzenim oğluda 30 aylık tv bile seyretmedeği halde konuşunamıyor gitmedikleri yer kalmadı tamamen tembellik dedi hepsi oda başlamış bir kaç kelime söylemeye sabret konuşur erkek çocukları nedense konuşmada geç sökülüyorlar senin erkekmi bilmiyorum ama dert etme konuşur elbet sosyalleştir biraz yaşıtlarıyla oynasın
(252 puan) tarafından
Canım herşeyi yapıyorum anlıyor dediklerimizi ama canı istemiyor mu anlamadım yurumeyide geç yaptı emekliycem diye
(2,233 puan) tarafından
Rabbim vakti saatini belirlemiştir hiç üzülme bir sorun olsa zaten doktor derdi senin evlat biraz üşengeç anlaşılan geriden gelmeyi seviyor hiç anlayamazsın birden atağa geçer inşallah
(252 puan) tarafından
Sağol canım bende öyle diyorum ama yinede insan düşünüyor sorumluluk alıyor dediklerimi yapar getir derim getirir götür derim götürür yemek hazır derim gider masaya oturur felan işte tvyi birakali yol katettik şükür
0 oy
(1,455 puan) tarafından
Hiç bilmiyorum biz 2 yaşa kadar hiç ekran göstermedik inşallah biran önce konuşur 
0 oy
(13,092 puan) tarafından
Sen onunla bol bol konuş canım müzikler açabilirsin bide işaretle anlatmaya çalışıyorsun ismini sen söyle ve onun da söylemesini işte ne istediğini anlamiyormus gibi yap
(252 puan) tarafından
Müzik felan dinliyoruz oynuyo felan sadece üşengeç sanırım ya genetiktede var zaten geç konuşma ama bilemedim bol bol kitap okuyoruz oyun oynarız her yere benimle gelir herşeye dahil ederim felan
(13,092 puan) tarafından
Evet canım bazı çocuklar üşengeç de oluyor bide dedim ya konuşmadan sen derdini anliyorsundur o süre de uzar.
Kızım bazen ağlayarak bisiler mırıldanır ne istediğini söyler gösterir anlasam da anlamamazlıktan gelirim ağlamadan güzelce söyle anlamıyorum derim yani bu işaretle ya da ağlayarak anlaşmaları biraz da bizden geliyor öyle alistiriyoruz  :))
(252 puan) tarafından
Evet genelde ya ağlayarak yada elimden tutup götürüyor
0 oy
(929 puan) tarafından
Bence çocuktan çocuğa değişiyor yaa benm kizlarm canları isterse izliyor hatta kucukkende aciyordum ama çizgi film yada ninniler bakiyrdu ediyordular maşallahlari var dilleri papuc kadar çok buyutuluyor bence böyle şeyler teknolojiden bı yere kadar uzak brakilabiliniyorlar 
(252 puan) tarafından
Kiz çocukları biraz daha konuşmaya yatkinmis zaten canım ama ben etkilediğini görünce doktor eşliğinde biraktirdim hicbirşekilde izlemiyoruz
0 oy
(839 puan) tarafından
Yüzde 80 den fazla etkili oldu bizde 
0 oy
(839 puan) tarafından
Oturduğum yerde bir polis anne ile tanıştım oğlu iki yaşında maşallah benden iyi konuşuyor kadina naptın dedim telefon ve televizyon sayesinde dedi şok oldum
(252 puan) tarafından
Bence genetik ya TV televizyon konsttrasyon eksikliği yapıyı elbette aklı erince izlerse birşeyler öğrenir tabide bilemedim
(839 puan) tarafından
Bende şaşırdım baya baya bana da önerdi ama ben tvyi kapattigimdan beri şükürler olsun gelişme var
(252 puan) tarafından
Aynen bizde izlemiyoru hiç şükür gelişme var

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 92 göst.
11 Ekim 2024 Aile kategorisinde mehal (710 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 284 göst.
0 oy
4 cevap 120 göst.

403,404 soru

12,084,503 cevap