0 oy
291 göst.
Diğer kategorisinde (856 puan) tarafından
İyi günler kızlar 2.5 aylık oğlum annem sayesinde malesef kucağa aşırı alıştı yemeği bile yapamaz haldeyim 5.5 yaşında bir oğlum daha var anaokuluna başladi o yavrumla bile adam akıllı ilgilenemez oldum wc gitmek bile lüks artık kollarım tutmaz oldu gündüzleri asla düzgün uyumuyor sürekli ya ayağımda sallıyorum yada kucağımda Allah için ne zaman geçer bu durum psikolojikmen bedenen inanılmaz yıpranmış durumdayım evet beni hissetmek istiyor keşke hiç işim olmasa sadece bebekle ilgilensem ama mümkün değil bir evladım daha var okula bile zor hazırlıyorum kahvaltısını bebeği ağlata ağlata hazırlıyorum mecbur ne olur bilgisi olan birşeyler desin ne zaman gelecek:(

11 Cevaplar

0 oy
(2,392 puan) tarafından
Anneni çağır gelsin yardım etsin kucağa alıştırıp gitmek olmaz bence öyle 
(856 puan) tarafından
2 gün kalıp kaçıyor:(
-Reklam-
0 oy
(295 puan) tarafından
İlk 3 ay bebekler alışkanlık kazanmaz. Sürekli kucak isteme durumu da normal bir durum çünkü 3 aya kadar kendini anne karnında hissediyor hala. Tek bildiği senin kokun senin kalp ritmin kendini öyle rahatlatıyor. Zor evet tahmin edebiliyorum başka bir evladın daha var ama geçici bir süreç yavaş yavaş algıları açılmaya başlıyordur oyun halısına vs koyabilirsin su matları var onlardan alabilirsin dikkatini çekebilir
(856 puan) tarafından
Kucak harici başka hiç birşey işe yaramıyor malesef :( inşallah çok çabuk geçer çok yoruldum
(295 puan) tarafından
Sling alabilirsin. Yada kanguru. Benimde haftaya doğumum var 34 aylık kızım var doğunca hemen sling alacam başka çaresi olmaz çünkü ikisininde bana ihtiyacı varken. En azından ellerim kolum boş olacağı için büyük kızımla ilgilenebilirim diye düşündüm bende
0 oy
(25 puan) tarafından
Başka bir sorunu olabilir mi acaba ?
(856 puan) tarafından
Başka sorunu olsa kucaktada durmazki kucakta olunca sesi çikmiyor:(
0 oy
(291 puan) tarafından
Kanguru veya sling alabilirsin neredeyse 6 ay kadar hep kucağımda taşıdım çamaşırı onunla serdik etrafı onunla topladık. Sadece yemeği ve ütüyü yapmıyordum. Baya pratik bir şey
(856 puan) tarafından
Bebek arabasında bile durmuyor canım ya deneyeyim inşallah
(291 puan) tarafından
Kucağında uyuyormuş ama. Kanguruyu kesin sever kucağından hiç inmicek çünkü
0 oy
(1,350 puan) tarafından
2 buçuk aylık bebek bir şeye alışmaz demek ki sizin sicakliginiza kokunuza ihtiyacı var. İlk 3 ay dogduklarini bile anlamiyorlarmis bu yüzden anne istiyorlar. Benim oğlum da 3 aylık bazen evde sling takip öyle iş yapıyorum siz de öyle yapabilirsiniz size ihtiyacı olduğunu ifade eden sizin dünyaya getirdiğiniz 2 buçuk aylık bir bebeği de yemek yapacağım diye ağlatmayın derim. 
(675 puan) tarafından
2 adet cocugu varmis kadin yemk yapmak zorunda ev isi yapmak zorunda kimse icin olmasa da buyuk icin en azindan yapmali ne kadar on yargili acimasiz bi yorum olmus bile isteye aglatmaz diye dusunuyorum oyle degil mi
(1,350 puan) tarafından
Ben de öneride bulundum sling takın diye. Büyüğün İhtiyacı varsa küçüğün de ihtiyacı var asla onyargili bir yorum yapmadım benim de evladım var
(856 puan) tarafından
Bile isteye hangi anne ağlatırki etrafımda bu kadar kucak ısteyen bebe hiç yok ne bileyim benimki bağımlı sanırım ev işide yemekte yapmak zorundayım bir evladım daha var azıcık uyusa gün içi belki bu kadar zorlamaz uyumuyorda
(1,350 puan) tarafından
Bebegin ihtiyaçlarını görmezden geldilerse ağlasa da bir şey olmayacağını bildiği için ağlamıyor olabilir psikolojide bunun adı öğrenilmiş çaresizlik oğlum 3 aylık inanın bazen sadece kucağımda uyuyor bıraktığım an uyaniyor gece gündüz farketmeksiniz kucağımda uyutuyorum. Gündüz hic mi uyumuyor? Benim de oğlum en fazla 15 dk uyurdu 2 gündür yorgan ortuyorum daha fazla uyuyor yarım saat falan bir deneyin isterswniz
0 oy
(2,259 puan) tarafından
2.5 aylıksa normal. Kanguru falan alın en azından diğer oğlunuzu hazırlarken onu takın. Ayakta sallamayın bir de, burada çok görüyorum ayakta sallanan çocukların ciddi uyku problemi ve temas bağımlılığı oluyor 
(856 puan) tarafından
Doğru diyorsun canım demeyecem inşallah
0 oy
(1,409 puan) tarafından
Benim oğlan da öyleydi kanguru yakardım hep işimi öyle yapardım uyuduğu zamanda tişörtümü koyardım yanına kokumu alsın diye
(856 puan) tarafından
KOKu değilde kucak tek derdi canım ya
0 oy
(952 puan) tarafından
 O aylikta bir bebek kucağa alısmaz zaten kucak bebeği kucakta olmak ister Allah yardımcınız olsun
(856 puan) tarafından
Ne biliyim etrafımda olan hiç bir bebe bu kadar değil ki
0 oy
(2,814 puan) tarafından
Kucağa alıştı diye bir şey olduğuna inanmıyorum canım bu aylarda. Çünkü daha çok küçük zaten kucak ister annesini ister normal değil mi sence de
(856 puan) tarafından
Normal elbet ama 24 saat fazla gibi yetişmem gereken bir evlat daha var bu versiyon bebe başka kimsede yok :)
0 oy
(109 puan) tarafından
Benimde başımdan aynısı geçti 6 aydan sonra biraz düzeldi şuan 8 aylık yine ara ara istiyor kucağa gelmek tek cocuk olduğu için idare ettim ama senin işin zor Allah güç versin 
(856 puan) tarafından
Amin canım darısı bana inşallah
0 oy
tarafından
2 karşılıklı kapin varmi hemen oraya bi çarşaf hamak kur sallansin dursun sende islerini hallet kuzum
(856 puan) tarafından
Yokki canım malesef zaman lazım sanırım
tarafından
Kiz carpraz şekildede olur iki kapi yokmu hic salondan oda kapıların nasilki

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 276 göst.
30 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Beyzanurxx (475 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 210 göst.
28 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Acemianne48 (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 189 göst.
1 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Sirac_23 (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 121 göst.
10 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,714 puan) tarafından soruldu

408,433 soru

12,271,629 cevap

37,612 kullanıcı

Kategoriler

...