0 oy
270 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (328 puan) tarafından
Kızlar kendimce o kadar çok haklı sebebim varki soranlara anlatırım ben kızımın iki isminden birini sildirmek istiyorum 

Sadece ben istiyorum 

Adliyeye dava açmak için dilekçe vermek gerekiyormuş 

Anne baba birlikte açarsa çok kolay 6 ayda halloluyormuş

Size sorum şu ki şimdi ben dilekçeye ne yazayım

Burda daha önce kadının kızının adını okul başladığında kendisinin değiştirdiğini okumuştum o zamanalr benim cesaretim yoktu sormadım detay şimdi soruyorum ne yazıyım 

9 Cevaplar

+1 oy
(1,340 puan) tarafından
Biraz okudum çok okuyamadım ama bence takıntı yapmayın çocuk hangi ismi isterse onu kullanır. Kardeşimin de 2 ismi var çocukluğundan beri hangi ismi istediyse onu söyledik şimdi kendisi iki ismi birden kullaniyor. 18 yaşına geldiğinde isterse kendisi dava açar kendisinin açması daha kolay sizin kendi savasiniz eşinizle gorumcenizle. Çocuğu buna karıştırmayın. Ayrıca bizim de adımız soyadimiz uzun kodlamalar o kadar da sorun olmuyor artık kitapçıklar kodlu geliyor. Yok illa ben eşimle olan kavgama çocuğumu da karistiracagim derseniz avukat tutun işiniz daha kolay olir
-Reklam-
0 oy
(448 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla tek başınıza yapamıyorsunuz anne baba birlikte dava açması gerekiyor
(328 puan) tarafından
Anne baba isim konusunda anlaşamayinca mahkemeye verirmiş hakim secermis adını bunu öncesinde çok arastrmistim eminim biliyorum.
Şimdide diyorumki hakim çağırsın anne babayı eşime mi dava açmam gerek açıyım bnce o kdr haklıyım ki mutlaka bi oluru olmalı mantigen
0 oy
(571 puan) tarafından
Dalga konusu ise yani böyle örn:coşkun gibi öyle davaya gerek kalmıyor ama normal bir isim kardeşim uğraştı dedi babama dava açmam gerekiyor sadece nur ismini silmek istemişti vazgeçti dava açmanız lazım 
(328 puan) tarafından
Eşime mi dava açmam gerek yani
Benle bir olsaydı keşke
Sonu boşanmaya yada çok büyük kavgalara gidecek lakin ben yolumdan donmicem kadının ezilmelerine hayır diyorum
(571 puan) tarafından
Bence bi avukat num bulun arayın detaylı bilgi verilir size
0 oy
(417 puan) tarafından
Neden değiştirmek istiyorsunuz
(328 puan) tarafından
Özür dilerim çok uzun yazmışım okumayabilirsiniz
(51,324 puan) tarafından
sesli harfleri yazsaydın keşke gözüm kanadi okurken☺️
tarafından
Kız eminelerle ne işin vardı.. morelim bozukken ismimin de begenilmedigini ogrendim ,:)
(328 puan) tarafından
Sinirle hızlı hızlı yazmışım kusura bakma
(328 puan) tarafından
Olur mu canım öyle şey ben beğenmem bir başkası beğenir mühim olan herkesin kendi fikri
0 oy
(2,019 puan) tarafından
Kusura bakmazsanız ismi ne acaba aşağıda boşanmaya kadar demişsiniz.

Eğer iki isim varsa diğeri kullanmayın bu kadar üzmeye gerek yok.
(328 puan) tarafından
Kimlikte yazmasın emine ismi zaten kulağına okundu ben yazsin istemiyorum
(2,019 puan) tarafından
İkinci ismi ne peki.
Benim ortanca kızımda Saliha ecrin.
Ama herkes ecrin der
eltim görümcem beni gıcık etmek için der umrumda olmaz. Özellikle eltim bastıra bastıra der hiç tınlamam.
Büyük görümcem iyi onun yanında bazen Saliha derim.onun ismi olduğu için

Okul başladı Şimdi herkes yine ecrin diyor.
Siz be derseniz öyle gider
0 oy
(51,324 puan) tarafından
isimleri ne neden değişmek istiyorsun esine dava acarsan araniz acilmaz mi
0 oy
(469 puan) tarafından
Canım ben değiştirdim ama benim nikahım yoktu kızım bende dilekce yaziyorsun 6 ay sürmüyor onlar sana ne zaman gun verirlerse kızım iki isimliydi ikinciyi asla istemedim ama oldu gittim dilekce yazdim kızımın ikinci ismini degistirmek istiyorum diye hemen değişti sana soru filan sormuyor hakim yada savcı davalı sen oluyorsun davaci da nüfus müdürlüğü oluyor 
0 oy
(858 puan) tarafından
bence boşanmaya değecek bi konu değil. kimlikte yazsın zaten artık kodlama falan yok okullarda. o isimle hitap eden olmazsa çocuk o adını kaale bile almaz. eşimin de iki ismi var ilk ismi ile seslenen olsa dönüp bakmaz bile tanımıyor o adını. yok gibi yani o isim. kimse de rahatsız değil bu durumdan. ayrıca emine kötü bi isim de değil. size hissettirdiği kötü o nedenle kötü düşünüyorsunuz. 

bence ismi sildirmeyin dava falan da açmayın. sadece çocuğa ikinci ismi ile seslenin. herkesin de öyle seslenmesini sağlarsanız hiçbir problem olmaz. 

not: annanemin kimlik ismi ile kullandığı isim farklı. kimlik ismini öz kardeşi bile bilmiyormuş bi mal olayında öğrendiler şok oldular.

not 2: ablam kimlik ismini kısaltarak kullanıyor tam halini eşi bile çok geç öğrendi. kimse de kullanmaz

not 3: babannemin kimlik ismini ben ortaokulda öğrendim başkaymış. hatta bana isim koyarken babannesinin adı olsun demişler ama kimliktekini değil kullandığını koymak istemişler kulağıma onu okutmuşlar annem beğenmemiş o ismi kısaltarak koymuş bana.

böyle milyon tane hikaye var. hiç kafaya takacak bişey değil

uzun yazdım kusura bakmayın
0 oy
(13,094 puan) tarafından
Bunu eşiniz ile beraber ancak yapabilirsiniz. Yüz kızartıcı isim olmadıkça tek sizin davanız hiçbir etki etmez. Sizin kadar eşinizin de hakkı var. Kayınvalidenizn adı olması görümce durumunuz vs hukuk sistemini.etkileyen şeyler değil. Eşinize dava açarsanız eşinizle evliliğiniz sizce devam eder mi? Boşalır velayet alırsanız o zaman siz bu hakka binaen açarsınız davayı. Aksi durumda ismini beğenmeyen kreş müdürümüz ki adı Ayşe idi Red cevabı aldı bahsettiğim kadın 30 yaşının üzerinde. İsim hatalı yazıldıysa yüz kızartıcıysa tek davada halloluyor  diğer durumlarda eşinizle aranızın bozulacağı aşikar gibi iyi düşünün derim
(328 puan) tarafından
Pek çok şeye katlanmama rağmen kalkıp bna ablmlar seni düşünüyor deyip beni suçlarsa inan hicbirseye değmez kötüyse daha kötü oldun ben onun isteklerini yaparak mutlu olcaksam yapmiyayim diyirum artik
(328 puan) tarafından
Bu arada ablaları beni kaale bile almıyor 4 yıldır evliyiz ne beni arayıp davet ederler ne beni arayıp size glcez derler hep eşimle muhataplr
(13,094 puan) tarafından
Burada mevzu ayrılacak durumdaysanız eğer niyetlen canım kızmış olabilirsin eşine ama sonra ne olur diye de düşün

İlgili sorular

+3 oy
20 cevap 312 göst.
5 saat önce Diğer kategorisinde ✔°FaToo° ✔ (16,445 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 148 göst.
0 oy
3 cevap 123 göst.
27 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 210 göst.
5 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Zelis... (446 puan) tarafından soruldu